Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia1989 wrote:J brzuch dalej prawie w cyckach... wlasnie przed chwila z sasiadka gadalam rodzicow i sama z siebie mowi do mnie, ze nic a nic mi nie opada. A sikam tez co chwila.. nie ma to jak zakupy z mama, kupilam wanienke, jeszcze jeden rozek,podklady dla mnie i bejbi i druga pizamke do karmienia.. takze chyba mam juz wszytko, ewentualnie ten szlafrok jeszcze;) dzis tak wam powiem, ze znowu juz mnie ciągnęło w dole brzucha, cos tam sobie ćwiczy.
Mi też chyba nie opadł a sikam co 5 minut ! Nawet jak nie piję to mi się co chwilę chce. -
Zubii my w tej samej sytuacji jeśli chodzi o beak skierowania na cc. Tylko ja zagrożona i poród może być w każdej chwili i też się boję być zmuszona do sn.
Lekarz na moje prośby o skierowanie mówił że się nie wystawia, w końcu w karcie ciąży luzem wpisał do cięcia cc, ale taki wpis mnie nie uspokaja.
Gdy wychodziłam ze szpitala zapytałam ordynatora o cięcie to odparł że po 39tc i dokładny termin mam omówić z prowadzącym.
Blizny po cc jako tako chyba nie badał, chyba że można to usg dopochwowym? Bo ostatnio przy mierzeniu szyjki zagadałam że boli mnie miejsce po cc i czy się nie rozciąga to powiedział że wszystko ok, ale nie wiem czy sprawdzał czy tylko tak powiedział żeby mnie uspokoićzubii lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja dzis umieram... jakies cisnienie podle... leb boli, duszno, brzuch wysoko, flaki zgniecione... ciaza w zimie byla latwiejsza.
.
Ale damy radę dla dzidziolkówKarooolcia :), Milenka~11, espoir, Bąbelek1980, Marcia1989 lubią tę wiadomość
-
Mi bliznę sprawdzał gin w Polsce na połówkowym i usg III trymestru. Wszystko było ok.
Tutaj to co ty, ani na usg ani żadnego badania ginekologicznego nie miałam w ciąży. NIC
Naprawdę ten kraj to straszny ciemnogród dla mnie. Ale mam nadzieje, ze przetrwamy i potem będe synkowi opowiadac w jakich warunkach mi przyszlo go powijaćDaniel
-
espoir wrote:dałaś nadzieję, nie powiem chociaż ja z UK i bardziej mnie martwi fakt, że od cesarki nikt mi na ranę nie popatrzył.
-
Zapomniałam Wam napisać, że byłam dzisiaj na tym drugim ktg i wyszło jeszcze lepiej niż wczoraj. Idealnie
Ja na ktg jak chodzę to tylko na tętno dziecka patrzę, bo w tą całą resztę też nie wierzęzubii, Bacardi90, espoir, shelby*, Marcia1989, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Viriki w wielu krajach tak ciążę prowadzą, Polska jako jeden z nielicznych krajów bardziej (nie wiem jak to określić) dba (?) w tej kwestii o pacjentki.
tutaj po prostu w wiele rzeczy się nie ingeruje. szyjki nie sprawdzają, bo uważają, że gmeranie tam może pogorszyć stan...
ja największy szok przeżyłam, jak w 7 tygodniu ciąży poszłam na pogotowie z potwornym krwawieniem, ledwo stojąc na nogach z bólu i zanosząc się płaczem, bo wiedziałam, co to oznacza, a nie dość, że czekałam 4 godziny na przyjęcie, to jeszcze zmierzyli mi tylko ciśnienie i kazali brać paracetamol w razie bólu, a tak to wrócić za 2 dni, "to wtedy zobaczą czy poroniłam".
i tu już nie chodzi o dawanie leków na podtrzymanie, czy zwykle sprawdzenie czy właśnie straciłam dziecko, ale nikt nawet nie sprawdził czy to nie była na przykład ciąża pozamaciczna...
następnego dnia leciałam do Polski w takim stanie, że z miejsca mi robili zabieg, bo takiego krwotoku dostałam...
od tego zdarzenia mam zdanie na temat tutejszej służby zdrowia jakie mam, ale staram się po prostu o tym nie myśleć, żeby nie dokładać sobie stresu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 21:48
shelby*, Viriki lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
W Polsce opieka nad ciężarną jest całkiem dobra. Jedyne co moim zdaniem jest do zmiany i poprawy to sam poród i standardy opieki okołoporodowej. W tym zakresie niestety odstajemy i to znacznie, szczególnie w zakresie znieczulenia i podejścia personelu do rodzącej. W założeniach wszystko wygląda ok., ale jak pokazuje życie w praktyce jest bardzo różnie.
zubii, Lisa85, Justa87, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
mi to się marzy jeszcze chociaż jedno dziecko, ale zobaczymy jak zdrowie pozwoli i czy Mąż będzie chętny na moje hormony ciążowe znowu, bo ostatnio ma trochę chłop przesrane ze mną
⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:Julia2015 imię wybrane?
perfectangel85, Milenka~11, Lisa85, zubii, espoir lubią tę wiadomość