X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy - ja też mam spadek nastroju już od kilku dni :( Wydaje mi sie, ze te pogody też mają na to wpływ... Raz słonecznie a raz tak ponuro, że nie wiadomo co ze sobą zrobić...

poppy lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy narzekaj i nudź, od tego tu jesteśmy;-)podobno z dziewczynką gorsze samopoczucie, bo dwa razy baba w babie, z chłopczykiem się równoważy;-)takie ludowe mądrości.

perfectangel85, poppy, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku, super masz podejście do co-sleepingu! :) Popieram! "Pełen luzik", "wyjdzie w praniu"... Moja córka lubi nad ranem przychodzić po swoją porcyjkę mleka i czułości, czasem jeszcze pośpi z nami godzinkę. Zastanawiałam się momentami, co zrobi, gdy przy maminej piersi zastanie braciszka... ale nie przejmuję się zbytnio. Piersi mam dwie, boki dwa i łóżko małżeńskie też mamy wielkie. ;)

Witamin ciążowych nie biorę już jakieś dwa tygodnie. Mam straszny problem z przełykaniem wszelkich pigułek - nieraz po tym mnie zatykało lub wymiotowałam.

Co do piw do 0,5% alkoholu, ja się taką ilością nie przejmuję. Raz na jakiś czas w towarzystwie sobie wypiję jedno, ewentualnie dwa. Dziś chyba zrobię sobie wieczorem grzanego lecha free z miodem i imbirem.
    Dziękuję komuś za przepis na miksturę z kurkumą na przeziębienie - zamierzam wypróbować.

Ciekawe, co tam u Rusałki? Pisała, że spodziewa się cc pod wieczór.

Buka, daj cynk, gdy będziesz znała termin swojej. Współczuję tak długiego pobytu w szpitalu. Dla mnie dziesięć dni było koszmarem.

poppy, Matka Rocku lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie o której Rusałka ma cc? Dobrze kojarzę że po południu/wieczorem czy mi się wydaje? Jakoś dziś ciągle mi się wspomina moja cc przez to i choć mam jeszcze czas na poród to zaczyna mnie to przerażać, zwłaszcza że w domu wszystko w rozsypce a na jakieś prace w tym kierunku czekam aż na sobotę kiedy mąż ma chwilę wolnego dopiero.

Też dziś nie mam nastroju; dołączam do Waszej grupy wsparcia :)

Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti to z kurkumą jak się "przegryzie" robi się lepsze, no i trzeba trzymać w lodówce. Jeśli imbir blendujesz, to pokrój w plasterki, bo te włókna wredne, żeby nie zapchały młynka.

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka chyba mówiła że o 18stej.

zubii, Cameline lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline rusałka pisała że koło 18 będzie mieć cc.

zubii, Cameline lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na porodówce spotkać się z położną, nie wiem, czy już tu pisałam ale czekaliśmy na nią około godziny bo akurat było cc i widzieliśmy dzidziulka i mamę, jak ich odwozili na salę. Taki nas zaszczyt kopsnął, że po mamie, tacie i lekarzach byliśmy pierwszymi "ludźmi", których oglądał. Mój mąż rozczulony jak nie wiem. Będzie beczał pierwszy jak na nas przyjdzie kolej, a potem ja;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti, zrobiłaś mi smaka na grzańca... Ja ogólnie bardzo lubię piwo! Na początku ciąży mój mąż wyczytal o tej 0% bawarii i mi ją kupił.. jeezu w życiu czegoś tak niedobrego nie piłam :/ odrzuciło mnie na parę miesięcy od chęci na piwo. Ale latem znowu zatęskniłam, znalazłam jakieś radlery 0%, ale to dla mnie z kolei za słodkie było. I tak w końcu mężuś doczytał, że w kefirze czy ogórkach kiszonych jest więcej niż te 0,05% alkoholu i się nade mną zlitował i uratował mi kilka grili serwując zimnego leszka free ;) Chociaż taki substytyt wakacji dla i tak zawsze poszkodowanej ciężarnej ;)

natalka1988, perfectangel85 lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    poppy narzekaj i nudź, od tego tu jesteśmy;-)podobno z dziewczynką gorsze samopoczucie, bo dwa razy baba w babie, z chłopczykiem się równoważy;-)takie ludowe mądrości.
    Oj tam, oj tam ;) Ja noszę dziewczynkę i całą ciążę czuję się wyśmienicie :) Mogłabym jeszcze kolejne 9 miesięcy w niej chodzić ;)

poppy, zubii, Gosia1989, Milenka~11, shelby*, Lisa85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • poppy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:

Ale u mnie syn! I tyle z ludowych mądrości ☺

Dzięki dziewczyny za słowa pociechy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:46

Milenka~11 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Setti, zrobiłaś mi smaka na grzańca... Ja ogólnie bardzo lubię piwo! Na początku ciąży mój mąż wyczytal o tej 0% bawarii i mi ją kupił.. jeezu w życiu czegoś tak niedobrego nie piłam :/ odrzuciło mnie na parę miesięcy od chęci na piwo. Ale latem znowu zatęskniłam, znalazłam jakieś radlery 0%, ale to dla mnie z kolei za słodkie było. I tak w końcu mężuś doczytał, że w kefirze czy ogórkach kiszonych jest więcej niż te 0,05% alkoholu i się nade mną zlitował i uratował mi kilka grili serwując zimnego leszka free ;) Chociaż taki substytyt wakacji dla i tak zawsze poszkodowanej ciężarnej ;)

mi lech free nie smakuje. bardzo dobry jest ten żywiec- spróbuj, smakuje jak zwykłe piwo;]

zubii, Gdziejestmieszko, MrsKiss lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę Żywca :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałko, trzymamy kciuki i czekamy na wieści! :)

Annie, często słyszałam i czytałam, że istnienie butelki która na 100% nie zaburza odruchu ssania to mit. Owszem Calma jest najbardziej podobna do piersi i ryzyko jest niskie, ale nawet jeżeli istnieje 1% szansy że zaburzy odruch ssania, to po co ryzykować bez potrzeby? Tylko ja mam 1 rok macierzyńskiego, a Ty chyba 3 miesiące...więc butelka będzie u Ciebie konieczna. Kubeczek i strzykawkę kupiłam z myślą o weselu w październiku, na które się wybieram. Będę przyjeżdżać co 2 godziny na karmienie, ale w razie potrzeby chcę, aby teściowa dokarmiła kubeczkiem. Miesięczne dziecko może jeszcze nie mieć ustabilizowanego odruchu ssania więc po co ryzykować, jak są inne sposoby. No i nie każde dziecko toleruje Calmę, dzieci często ja odrzucają więc trzeba mieć coś w zanadrzu ;)

Z witamin po porodzie do zakończenia karmienia piersią chcę brać DHA i wit. D. Jak wyjdzie mi zła morfologia to również żelazo. Nie wiem który suplement diety łączy w sobie te dwa lub trzy składniki.

Współczuję wam z tą bezsennością. Ja na szczęście nadal śpię po 8-9 godzin dziennie z jedną przerwą na siusiu, a dzisiaj dodatkowo po śniadaniu zdrzemnęłam się na godzinę :P Kończę pić kawę i nadal chce mi się spać. Może dlatego, że w końcu się ochłodziło i jest tak rześko.

Milenka~11, Rusałka* lubią tę wiadomość

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    mi lech free nie smakuje. bardzo dobry jest ten żywiec- spróbuj, smakuje jak zwykłe piwo;]

Potwierdzam, moja mama na grillu się nie zorientowała, że pije bezalkoholowe i chodziła dumna, że normalnie po 2 piwach ją już kręci a tu nic :D

perfectangel85, natalka1988, poppy, Milenka~11, Gosia1989, Karolka12345, shelby*, Karooolcia :), Rusałka*, Lisa85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • setti Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję bardzo, że się ochłodziło. Mam wrażenie, że na Pomorzu w ogóle lata nie było, ot, pojedyncze dni,a tak to raczej chłodek. W zeszłym roku był gorąc, ale prawie każdy dzień spędzałam w pracy (do 18), więc nie użyłam za bardzo.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pobilam rekord. Tosia 3400g w 35tyg3d. Szyjka 4cm. Porod mi raczej nie grozi. Za 2 tyg ustalamy termin cc.

Princesska, natalka1988, Gosia1989, zubii, shelby*, ⚘Kwiatuszek, 0202oliwcia, Milenka~11, Niesia86, KasiaHaBe, Cameline, poppy, MrsKiss, Bąbelek1980, Karolka12345, Ja86, Rusałka*, Lisa85, Bacardi90, justa., aswalda, Zorganizowana:), Annie1981, falka lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    To chyba pobilam rekord. Tosia 3400g w 35tyg3d. Szyjka 4cm. Porod mi raczej nie grozi. Za 2 tyg ustalamy termin cc.

no to faktycznie:) córcia duża dziewczynka będzie:)

sama nie będziesz- ja też coś czuję, że poród mi nie grozi teraz.
    Jeszcze bede z tych co będą rodzić po terminie...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie młoda nadrobiła z waga obecnie ma 2400 :-) co do nerki to nic nie wiemy bo doktorek miał poślizg i obsłużył mnie bo tylko tak to można nazwać na tip top i odwal się po mimo że płace za wizytę u niego sporo kasy .....
    Kolejna wizyta 4 września pierw ktg a potem do doktorka

zubii, Cameline, Gosia1989, poppy, weal, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Ja86, natty85, Niesia86, shelby*, Lisa85, Bacardi90, justa., perfectangel85, aswalda, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pregna plus ma podstawowe składniki - kwas foliowy, żelazo, dha, wit.d i jod. Nic więcej nie zawiera.

A jest tu jeszcze ktoś kto nie lubi piwa? Nie lubi to mało powiedziane! Nie przeszło by mi przez gardło a jak czasem mąż otworzy 2 pokoje dalej to zaraz czuję ten ohydny zapach

zubii, Gosia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ