WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy - ja też mam spadek nastroju już od kilku dni :( Wydaje mi sie, ze te pogody też mają na to wpływ... Raz słonecznie a raz tak ponuro, że nie wiadomo co ze sobą zrobić...

poppy lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy narzekaj i nudź, od tego tu jesteśmy;-)podobno z dziewczynką gorsze samopoczucie, bo dwa razy baba w babie, z chłopczykiem się równoważy;-)takie ludowe mądrości.

perfectangel85, poppy, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku, super masz podejście do co-sleepingu! :) Popieram! "Pełen luzik", "wyjdzie w praniu"... Moja córka lubi nad ranem przychodzić po swoją porcyjkę mleka i czułości, czasem jeszcze pośpi z nami godzinkę. Zastanawiałam się momentami, co zrobi, gdy przy maminej piersi zastanie braciszka... ale nie przejmuję się zbytnio. Piersi mam dwie, boki dwa i łóżko małżeńskie też mamy wielkie. ;)

Witamin ciążowych nie biorę już jakieś dwa tygodnie. Mam straszny problem z przełykaniem wszelkich pigułek - nieraz po tym mnie zatykało lub wymiotowałam.

Co do piw do 0,5% alkoholu, ja się taką ilością nie przejmuję. Raz na jakiś czas w towarzystwie sobie wypiję jedno, ewentualnie dwa. Dziś chyba zrobię sobie wieczorem grzanego lecha free z miodem i imbirem.
    Dziękuję komuś za przepis na miksturę z kurkumą na przeziębienie - zamierzam wypróbować.

Ciekawe, co tam u Rusałki? Pisała, że spodziewa się cc pod wieczór.

Buka, daj cynk, gdy będziesz znała termin swojej. Współczuję tak długiego pobytu w szpitalu. Dla mnie dziesięć dni było koszmarem.

poppy, Matka Rocku lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie o której Rusałka ma cc? Dobrze kojarzę że po południu/wieczorem czy mi się wydaje? Jakoś dziś ciągle mi się wspomina moja cc przez to i choć mam jeszcze czas na poród to zaczyna mnie to przerażać, zwłaszcza że w domu wszystko w rozsypce a na jakieś prace w tym kierunku czekam aż na sobotę kiedy mąż ma chwilę wolnego dopiero.

Też dziś nie mam nastroju; dołączam do Waszej grupy wsparcia :)

Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti to z kurkumą jak się "przegryzie" robi się lepsze, no i trzeba trzymać w lodówce. Jeśli imbir blendujesz, to pokrój w plasterki, bo te włókna wredne, żeby nie zapchały młynka.

dqpri09k6uedld97.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka chyba mówiła że o 18stej.

zubii, Cameline lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline rusałka pisała że koło 18 będzie mieć cc.

zubii, Cameline lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na porodówce spotkać się z położną, nie wiem, czy już tu pisałam ale czekaliśmy na nią około godziny bo akurat było cc i widzieliśmy dzidziulka i mamę, jak ich odwozili na salę. Taki nas zaszczyt kopsnął, że po mamie, tacie i lekarzach byliśmy pierwszymi "ludźmi", których oglądał. Mój mąż rozczulony jak nie wiem. Będzie beczał pierwszy jak na nas przyjdzie kolej, a potem ja;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti, zrobiłaś mi smaka na grzańca... Ja ogólnie bardzo lubię piwo! Na początku ciąży mój mąż wyczytal o tej 0% bawarii i mi ją kupił.. jeezu w życiu czegoś tak niedobrego nie piłam :/ odrzuciło mnie na parę miesięcy od chęci na piwo. Ale latem znowu zatęskniłam, znalazłam jakieś radlery 0%, ale to dla mnie z kolei za słodkie było. I tak w końcu mężuś doczytał, że w kefirze czy ogórkach kiszonych jest więcej niż te 0,05% alkoholu i się nade mną zlitował i uratował mi kilka grili serwując zimnego leszka free ;) Chociaż taki substytyt wakacji dla i tak zawsze poszkodowanej ciężarnej ;)

natalka1988, perfectangel85 lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    poppy narzekaj i nudź, od tego tu jesteśmy;-)podobno z dziewczynką gorsze samopoczucie, bo dwa razy baba w babie, z chłopczykiem się równoważy;-)takie ludowe mądrości.
    Oj tam, oj tam ;) Ja noszę dziewczynkę i całą ciążę czuję się wyśmienicie :) Mogłabym jeszcze kolejne 9 miesięcy w niej chodzić ;)

poppy, zubii, Gosia1989, Milenka~11, shelby*, Lisa85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • poppy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:

Ale u mnie syn! I tyle z ludowych mądrości ☺

Dzięki dziewczyny za słowa pociechy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:46

Milenka~11 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Setti, zrobiłaś mi smaka na grzańca... Ja ogólnie bardzo lubię piwo! Na początku ciąży mój mąż wyczytal o tej 0% bawarii i mi ją kupił.. jeezu w życiu czegoś tak niedobrego nie piłam :/ odrzuciło mnie na parę miesięcy od chęci na piwo. Ale latem znowu zatęskniłam, znalazłam jakieś radlery 0%, ale to dla mnie z kolei za słodkie było. I tak w końcu mężuś doczytał, że w kefirze czy ogórkach kiszonych jest więcej niż te 0,05% alkoholu i się nade mną zlitował i uratował mi kilka grili serwując zimnego leszka free ;) Chociaż taki substytyt wakacji dla i tak zawsze poszkodowanej ciężarnej ;)

mi lech free nie smakuje. bardzo dobry jest ten żywiec- spróbuj, smakuje jak zwykłe piwo;]

zubii, Gdziejestmieszko, MrsKiss lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę Żywca :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałko, trzymamy kciuki i czekamy na wieści! :)

Annie, często słyszałam i czytałam, że istnienie butelki która na 100% nie zaburza odruchu ssania to mit. Owszem Calma jest najbardziej podobna do piersi i ryzyko jest niskie, ale nawet jeżeli istnieje 1% szansy że zaburzy odruch ssania, to po co ryzykować bez potrzeby? Tylko ja mam 1 rok macierzyńskiego, a Ty chyba 3 miesiące...więc butelka będzie u Ciebie konieczna. Kubeczek i strzykawkę kupiłam z myślą o weselu w październiku, na które się wybieram. Będę przyjeżdżać co 2 godziny na karmienie, ale w razie potrzeby chcę, aby teściowa dokarmiła kubeczkiem. Miesięczne dziecko może jeszcze nie mieć ustabilizowanego odruchu ssania więc po co ryzykować, jak są inne sposoby. No i nie każde dziecko toleruje Calmę, dzieci często ja odrzucają więc trzeba mieć coś w zanadrzu ;)

Z witamin po porodzie do zakończenia karmienia piersią chcę brać DHA i wit. D. Jak wyjdzie mi zła morfologia to również żelazo. Nie wiem który suplement diety łączy w sobie te dwa lub trzy składniki.

Współczuję wam z tą bezsennością. Ja na szczęście nadal śpię po 8-9 godzin dziennie z jedną przerwą na siusiu, a dzisiaj dodatkowo po śniadaniu zdrzemnęłam się na godzinę :P Kończę pić kawę i nadal chce mi się spać. Może dlatego, że w końcu się ochłodziło i jest tak rześko.

Milenka~11, Rusałka* lubią tę wiadomość

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    mi lech free nie smakuje. bardzo dobry jest ten żywiec- spróbuj, smakuje jak zwykłe piwo;]

Potwierdzam, moja mama na grillu się nie zorientowała, że pije bezalkoholowe i chodziła dumna, że normalnie po 2 piwach ją już kręci a tu nic :D

perfectangel85, natalka1988, poppy, Milenka~11, Gosia1989, Karolka12345, shelby*, Karooolcia :), Rusałka*, Lisa85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • setti Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żałuję bardzo, że się ochłodziło. Mam wrażenie, że na Pomorzu w ogóle lata nie było, ot, pojedyncze dni,a tak to raczej chłodek. W zeszłym roku był gorąc, ale prawie każdy dzień spędzałam w pracy (do 18), więc nie użyłam za bardzo.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pobilam rekord. Tosia 3400g w 35tyg3d. Szyjka 4cm. Porod mi raczej nie grozi. Za 2 tyg ustalamy termin cc.

Princesska, natalka1988, Gosia1989, zubii, shelby*, ⚘Kwiatuszek, 0202oliwcia, Milenka~11, Niesia86, KasiaHaBe, Cameline, poppy, MrsKiss, Bąbelek1980, Karolka12345, Ja86, Rusałka*, Lisa85, Bacardi90, justa., aswalda, Zorganizowana:), Annie1981, falka lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    To chyba pobilam rekord. Tosia 3400g w 35tyg3d. Szyjka 4cm. Porod mi raczej nie grozi. Za 2 tyg ustalamy termin cc.

no to faktycznie:) córcia duża dziewczynka będzie:)

sama nie będziesz- ja też coś czuję, że poród mi nie grozi teraz.
    Jeszcze bede z tych co będą rodzić po terminie...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie młoda nadrobiła z waga obecnie ma 2400 :-) co do nerki to nic nie wiemy bo doktorek miał poślizg i obsłużył mnie bo tylko tak to można nazwać na tip top i odwal się po mimo że płace za wizytę u niego sporo kasy .....
    Kolejna wizyta 4 września pierw ktg a potem do doktorka

zubii, Cameline, Gosia1989, poppy, weal, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Ja86, natty85, Niesia86, shelby*, Lisa85, Bacardi90, justa., perfectangel85, aswalda, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pregna plus ma podstawowe składniki - kwas foliowy, żelazo, dha, wit.d i jod. Nic więcej nie zawiera.

A jest tu jeszcze ktoś kto nie lubi piwa? Nie lubi to mało powiedziane! Nie przeszło by mi przez gardło a jak czasem mąż otworzy 2 pokoje dalej to zaraz czuję ten ohydny zapach

zubii, Gosia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ