X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo lubię nawet bardzo, ale normalne. Lecha ani nic innego 0% nie tkne bo jest to dla mnie taaaaak obrzydliwe, ze szok :O
    Albo normalne piwko albo wino albo wcale.
    Chociaż generalnie jestem bardziej za winem - czerwone, wytrawne my love!

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo lubię ale pączki blee i rogaliki 7days ohyda;-).

poppy, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też piwo lubię:)

Viriki- ja 9 lat temu tak mi smakowało martini czerwone ze wypiłam całe- tak obrzygałam pokój mojemu teraz mężowi że do tej pory nie tykłam się żadnego wina ani vermuta!

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piwko tez lubię :) Ewentualnie jakieś słodkie lub półsłodkie winko :) Mnie to wódka tak smierdzi zawsze, że jak widze jak ktoś inny pije to mnie się wymiotować chce :/

natalka1988, zubii, Lisa85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też za wódką nie przepadam... jeśli już mam się napić wódki a to chyba tylko na jakiś weselach jak jesteśmy to tylko z kieliszka. nie napiję się drinka. Kiedyś wypiłam parę drinków (wodka z sokiem pomaranczowym) że do tej pory soków pomaranczowych nie piję bo wódką mi zalatuje:P

ale np. taką soplicę orzech laskowy z mlekiem- pycha;] może za rok się uda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 15:44

Karooolcia :) lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem fanką wina :) Każdego :D Białe, różowe, czerwone, wytrawne słodkie, kupne, domowe... żadnym nie pogardzę ;) Jeszcze mi go nie brakuję bo często mnie mdli ale czuję, że po porodzie będzie mnie kusić... :P Wódkę też lubię ale czystą, nie w drinkach. Drinki za słodkie jak dla mnie. Piwo fajnie posączyć ale góra jedno bo potem cały czas siku i uczucie pełności mnie dobija. A wino uwielbiam do wszystkiego: do filmu, do plotek, to tańca i zabawy, na zimowe wieczory w formie grzańca itp. :D

Karooolcia :), perfectangel85, Zorganizowana:), Viriki lubią tę wiadomość

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej brakuje piwa i roweru, od mocniejszych alkoholi zupełnie mnie teraz odrzuca.

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka - ojj tak roweru... jak ja bym sobie pojeździła chętnie ...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • poppy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Soplice orzechową odchorowalam tak, że nie chcę jej na oczy widzieć! ☺
    Piwo lubię. Bezalkoholowego jeszcze nigdy nie próbowałam, z wyjątkiem Karmi. Lubię bardzo piwa miodowe - ale nie miałam nigdy tak, żeby mi go brakowało w ciąży. Odrzut calkowity mam od alkoholu, nawet od zapachu. W Sylwestra, kiedy nie wiedziałam jeszcze o ciazy upilam parę łyczkow szampana o północy. Nad ranem rzyganie na maxa! Biedny mąż nie wiedział jak mnie ratować ☺
    Rano w Nowy Rok zrobiłam test i radość ogromna! ☺

7-daysów nie cierpię straszliwie! Nie wiem nawet czy bardziej smaku czy zapachu. Bleeee!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:33

Milenka~11 lubi tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy bo to tak to wlasnie jest z wodkami smakowymi- co za duzo to nie zdrowo- mozna odchorowac, oj mozna;] fajnie sie pije bo slodkie i smaczne ale na nastepny dzien... wiec ja to wole delikatnie z takimi trunkami sie obchodzic;] tym bardziej wiem jak to sie konczy:P

poppy lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe wakacje marzę o białym polwytrawnym winie z lodem... Uwielbiam....

natalka1988, Karooolcia :), Milenka~11, Gosia1989, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wino tak średnio lubię schłodzony cydr piwko tylko smakowe wódka totalnie u mnie odpada
    aaaaaaaaaaaaa no i uwielbiam Malibu <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f81def59ae01.png

zubii, 0202oliwcia, Cameline, Karolka12345, Gosia1989, shelby*, justa., poppy, paula876, Milenka~11, perfectangel85, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, z nami nie pójdzie tak szybko... Już byłam na porodówce, już obgadalam z panią ordynator i doktor dyżurną plan porodu (aż tak strasznie nie pukały się w głowę, obiecały przedyskutować poszczególne punkty z neonatologami, choć były mocno sceptyczne do wielu pomysłów - części rzeczy np kontaktu STS w warunkach takiego a nie innego układu sali operacyjnej, stołu etc w żaden sposób nie da się wykonać. Plus, ze w ogole podjęły rozmowę), już przegryzlam się z nasilonym dziś stresem aż tu anestezjolog po zapoznaniu się z moja historia choroby i wynikami podniosła straszne larum, ze nie wyraża zgody na operacje bez dodatkowych konsultacji i wyników badań... Strasznie dymila, mówiąc, ze takie przypadki rozwiązuje się w ciągu dnia przy pełnym zespole a nie na dyżurze nocnym. W efekcie skierowali mnie na patologie ciąży, nie wiem nic na temat kolejnego terminu. Pozostaje czekanie. Mam dość.
    Już w piątek miałam mieć cięcie, ale wyleciałam z listy, bo były pilne przypadki a ja takim nie jestem.
    Dziś kolejny falstart.
    Emocjonalny rollercoaster na całego.
    Chyba następnym razem napiszę dopiero jak urodzę, bo to wszystko staje się nieprzewidywalne.

To która wskakuje przede mnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 18:48

7u22vfxm0lh292be.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusalka nie takich wieści się spodziewalyśmy :( biedaku, dalej czekanie... A co się nie podoba anestezjolog??

zubii, Rusałka* lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rusałka współczuje... być nastawioną na dzisiejsze cc i przytulenie malenstwa.. a ile nerwow zżartych przez Ciebie.... masakra;/

a co tej babie sie nie podoba?

Rusałka* lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka przykro mi :(

Ale pomyśl o tym w ten sposób, że to wszystko dla Waszego bezpieczeństwa :* Może właśnie lepiej, że jest ktoś kto chce spojrzeć szerzej, a nie jak chirurg byleby ciąć ;) hehe

Wiem, że łatwo powiedzieć bo emocje sięgnęły zenitu, ale co się odwlecze to nie uciecze :* Całe życie cieszenia się macie przed sobą :*

zubii, natalka1988, Cameline, Lisa85, Rusałka*, Gosia1989, perfectangel85, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka współczuję, dodatkowy stres jeszcze zafundowali.

Chodzi o problemy kardiologiczne?
    Mam nadzieję że szybko pozałatwiają konsultację, powinni nawet dziś wieczorem. Badania z krwi to też moment w szpitalu tylko czy się za to zabiorą od razu.
    Jesteś w 39tc, i akcja może rozwinąć się w każdej chwili i wierzę, że choćby to ich zmobilizuje do szybkich badań i wyznaczenia dnia cięcia.

Do 3 razy próba ;) dzieciaczek wszystko wynagrodzi :)

Rusałka* lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Oj dziewczyny, z nami nie pójdzie tak szybko... Już byłam na porodówce, już obgadalam z panią ordynator i doktor dyżurną plan porodu (aż tak strasznie nie pukały się w głowę, obiecały przedyskutować poszczególne punkty z neonatologowi, choć były mocno sceptyczne do wielu punktów - części rzeczy np kontaktu STS w warunkach takiego a nie innego układu sali operacyjnej, stołu etc w żaden sposób nie da się wykonać. Plus, ze w ogole podjęły rozmowę), już przegryzlam się z nasilonym dziś stresem aż tu anestezjolog po zapoznaniu się z moja historia choroby i wynikami podniosła straszne larum, ze nie wyraża zgody na operacje bez dodatkowych konsultacji i wyników badań... Strasznie dymila, mówiąc, ze takie przypadki rozwiązuje się w ciągu dnia przy pełnym zespole a nie na dyżurze nocnym. W efekcie skierowali mnie na patologie ciąży, nie wiem nic na temat kolejnego terminu. Pozostaje czekanie. Mam dość.
    Już w piątek miałam mieć cięcie, ale wyleciałam z listy, bo były pilne przypadki a ja takim nie jestem.
    Dziś kolejny falstart.
    Emocjonalny rollercoaster na całego.
    Chyba następnym razem napiszę dopiero jak urodzę, bo to wszystko staje się nieprzewidywalne.

To która wskakuje przede mnie?
    Ogólnie to mega chamskie takie przekladanie terminu cc, mogli takie rzeczy juz wczesniej wziasc pod uwage :-/ mi juz wyjasnili wszystko co i jak, jestem tez po rozmowie z anestezjologiem, na rano jeszcze dostalam czopka glicerynowego :-P chce jeszcze wziasc szybki prysznic, potem jeszcze ktg i jesli anestezjolog nie bedzie mial pilniejszego przypadku to jutro w poludnie bede już po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 18:15

Rusałka*, natalka1988, Bąbelek1980, Lisa85, Gosia1989, Karolka12345, Cameline, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, aswalda, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka będziemy trzymać kciuki!!:) stres już jest?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ