X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tylko 3 dni i będą się w końcu rodzić wrzesnioweczki <3 a za tydzień o tej porze będę już w szpitalu mam nadzieję, że zrobią tego dnia CC dlatego w wsrode lecę zrobić morfologię i mocz bo ostatni mam z końca lipca a może dzięki temu nie przełożą CC na drugi dzień bo wtedy tż nie będzie mógł być w szpitalu...moja mama może wziąć tylko jeden dzień wolny i zostać z młoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:50

⚘Kwiatuszek, Lisa85, Gosia1989, Marcia1989 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wątek powinien nazywać się Sierpniowo-Wrześniowe mamusie hehe :P Czy u Was też taka lipna pogoda typowo butelkowa??? Ja jak patrze co jest za oknem to masakra...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też się zdarzają uderzenia gorąca? Ostatnio nawet zmierzyłam temp. i w ustach było 36,4 'C całkiem bez sensu...

dqpri09k6uedld97.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    kurde nicby tak krótko ale jakoś do tej pory nie dochodzi to do mnie...
    Do mnie też ;)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wątek powinien nazywać się Sierpniowo-Wrześniowe mamusie hehe :P Czy u Was też taka lipna pogoda typowo butelkowa??? Ja jak patrze co jest za oknem to masakra...

Hehe dokładnie. U nas dziś trochę chłodniej ale cały czas świeci słoneczko :) w środę ma być znowu ciepło więc robimy ostatniego grilla.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

u mnie slonko i 20 stopni :)

ex2bi09k5z8riyq7.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Do mnie też ;)

Ja to z jednej strony nie mogę się doczekać i już chciałabym, żeby mały bez pomocy wyszedł na świat a z drugiej trochę się tego obawiam... I chyba najbardziej obawiam się tego wywoływania... Jakoś mnie to przeraża...

Lisa85, zubii lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat taka pogoda odpowiada :)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Też o to pytałam jakiś czas temu i nie było odp, wiec powiem ci jak ja zrobiłam ;) na noc wzięłam normalnie a na dzień w którym miałam wizytę nie brałam.

Dzięki.Tak się zastanawiam bo niby to progesteron więc wyniku nie zaburzy.Ale tak pomyślałam czy te resztki tabletki nierozpuszczonej nie będą przeszkadzać.Tak naprawdę lekarz mi już kazał odstawić ale ten tydzień chce jeszcze pobrać.A nie chce żeby się skapnął że biorę nadal

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłoby być choć trochę słonecznie :P Ja też wole jak jest chłodniej ale nie tak ponuro :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z jednej strony nie mogę się doczekać i już chciałabym, żeby mały bez pomocy wyszedł na świat a z drugiej trochę się tego obawiam... I chyba najbardziej obawiam się tego wywoływania... Jakoś mnie to przeraża...
    No wywoływanie fajne nie jest, tak samo jak CC, ale damy radę dla maluszków :) Ja jeszcze w środę idę na ostatnie ktg i USG.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie KTG nie miałam i pewnie pierwszy raz będe miała właśnie 6 ... No trzeba wytrzymać... Ja chyba najbardziej to się boję, że zaczną wywoływać poród, będę miała skurcze ale nie będzie rozwarcia i po kilkunastu godzinach okaże się, ze zrobią mi CC...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatkaRocku. Ja jeszcze nie jestem spakowana do szpitala. Coś tam mam włożone do torby, ale jeszcze dużo muszę dołożyć.

Niespokojna M. Powodzenia i głowa do góry. Będzie dobrze :)

Cameline. U mnie koszulę do CC daje szpital.

W tym tygodniu mam w planie posortować i ułożyć 4 kartony ciuszków do komody. Nie mam pojęcia ani planu jak to zrobię. W ogóle nie chce mi się za to zabierać, ale Emilka pojawi się już za niecałe 3 tygodnie, więc nie mogę już odkładać ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje tego wywoływania, moja lekarka powiedziała, że ciąża nie może być przenoszona... Więc od przyszłego tygodnia skaczę na piłce, sprzątam, spaceruje godzinami i biorę męża w obroty. Teraz już biorę ten wiesiołek i piję herbatę z liści malin. Pewnie jak się ma nic nie zadziać to się nie zadzieje, ale jestem jakby fanką takich naturalnych pomagaczy do wszystkiego, więc i w ciąży muszę spróbować ;) W tym tygodniu mam zamiar się jeszcze porządnie wyspać ;) A ogólnie to coraz częściej nachodzą mnie myśli, że po co mi to, nie jestem gotowa, nie dam sobie rady, czy ja w ogóle lubię dzieci...? Masakra. Zazdroszczę wszystkim rozpakowanym, że chociaż takie rozkminy mają za sobą ;)/

Marcia1989 lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss - u mnie lekarz powiedział to samo, że ciąża nie możne być przenoszona ze względu na te kanaliki nerkowe... Ja z moim D. już od czwartku codziennie się przytulamy, sprzątam non stop, chodzę na spacery i nic... Jak się trzymało wszystko tak się trzyma...

MrsKiss lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Princesska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało od dziś równe 14 dni do CC :)

Rano na ktg znowu pisały się skurcze o częstotliwości/poziomie 40 ( nie wiem jakie to jednostki :P ) czyli takie w sumie nijakie. I na oddziale słychać było jak kobietka rodzi i krzyczy a za chwile płacz dzidziusia ! Niesamowite przeżycie. Chociaż mogli by jakoś bardziej uimtymnic te sale :/

Czy po porodzie pod pajac powinno założyć się body ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:53

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia nie jestes sama
    Ja strasznie sie boje przenoszenia bo to przechodzilam i mam straszna traume. Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej... Ale sie nie zapowiada....:(

Ale juz masz taki tydzien ze ja bym chyba od rana do wieczora sprzatala i rano i wieczorem meza bym wykorzystywala hihi

MrsKiss, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia antycypuj sobie dobry poród, nie myśl o skurczach bez rozwarcia.
    Raczej powtarzaj sobie rozwarcie do 7cm zrobi się tak, że nawet nie zauważę. potem w godzinkę będzie 10cm , 3 skurcze parte i po sprawie.
    Taki jest mój plan A.
    Plan B i C ogarną za mnie specjaliści.
    Buziole i trzym się.

różowo, MrsKiss, Gosia1989, miffy, poppy lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss tez jestem fanka naturalnych wspomagaczy ale nic nie daja :D chodze na drugie mieszkanie na 4pietro na piechote, spacery dlugie, pilka, przytulanki a malej dalej sie dobrze siedzi w brzuchu :)termin mam na 7.09 i moj gin mowi ze jesli do terminu nie urodze to bedzie cc...

MrsKiss lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze pod pajaca od razu po porodzie powinno sie bodziaka ubrac.

U mnie w szpitalu trzeba tylko grupę krwi i gbs, reszta wyników wystrczy ze jest wpisana w karte ciazy i podbita pieczatka lekarza prowadzacego.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ