Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Już tylko 3 dni i będą się w końcu rodzić wrzesnioweczki a za tydzień o tej porze będę już w szpitalu mam nadzieję, że zrobią tego dnia CC dlatego w wsrode lecę zrobić morfologię i mocz bo ostatni mam z końca lipca a może dzięki temu nie przełożą CC na drugi dzień bo wtedy tż nie będzie mógł być w szpitalu...moja mama może wziąć tylko jeden dzień wolny i zostać z młoda...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:50
⚘Kwiatuszek, Lisa85, Gosia1989, Marcia1989 lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Nasz wątek powinien nazywać się Sierpniowo-Wrześniowe mamusie hehe Czy u Was też taka lipna pogoda typowo butelkowa??? Ja jak patrze co jest za oknem to masakra...
Hehe dokładnie. U nas dziś trochę chłodniej ale cały czas świeci słoneczko w środę ma być znowu ciepło więc robimy ostatniego grilla.Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Do mnie też
Ja to z jednej strony nie mogę się doczekać i już chciałabym, żeby mały bez pomocy wyszedł na świat a z drugiej trochę się tego obawiam... I chyba najbardziej obawiam się tego wywoływania... Jakoś mnie to przeraża...Lisa85, zubii lubią tę wiadomość
-
Niesia86 wrote:Też o to pytałam jakiś czas temu i nie było odp, wiec powiem ci jak ja zrobiłam na noc wzięłam normalnie a na dzień w którym miałam wizytę nie brałam.
Dzięki.Tak się zastanawiam bo niby to progesteron więc wyniku nie zaburzy.Ale tak pomyślałam czy te resztki tabletki nierozpuszczonej nie będą przeszkadzać.Tak naprawdę lekarz mi już kazał odstawić ale ten tydzień chce jeszcze pobrać.A nie chce żeby się skapnął że biorę nadal -
Karooolcia :) wrote:Ja to z jednej strony nie mogę się doczekać i już chciałabym, żeby mały bez pomocy wyszedł na świat a z drugiej trochę się tego obawiam... I chyba najbardziej obawiam się tego wywoływania... Jakoś mnie to przeraża...
-
A ja własnie KTG nie miałam i pewnie pierwszy raz będe miała właśnie 6 ... No trzeba wytrzymać... Ja chyba najbardziej to się boję, że zaczną wywoływać poród, będę miała skurcze ale nie będzie rozwarcia i po kilkunastu godzinach okaże się, ze zrobią mi CC...
-
MatkaRocku. Ja jeszcze nie jestem spakowana do szpitala. Coś tam mam włożone do torby, ale jeszcze dużo muszę dołożyć.
Niespokojna M. Powodzenia i głowa do góry. Będzie dobrze
Cameline. U mnie koszulę do CC daje szpital.
W tym tygodniu mam w planie posortować i ułożyć 4 kartony ciuszków do komody. Nie mam pojęcia ani planu jak to zrobię. W ogóle nie chce mi się za to zabierać, ale Emilka pojawi się już za niecałe 3 tygodnie, więc nie mogę już odkładać
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja też się boje tego wywoływania, moja lekarka powiedziała, że ciąża nie może być przenoszona... Więc od przyszłego tygodnia skaczę na piłce, sprzątam, spaceruje godzinami i biorę męża w obroty. Teraz już biorę ten wiesiołek i piję herbatę z liści malin. Pewnie jak się ma nic nie zadziać to się nie zadzieje, ale jestem jakby fanką takich naturalnych pomagaczy do wszystkiego, więc i w ciąży muszę spróbować W tym tygodniu mam zamiar się jeszcze porządnie wyspać A ogólnie to coraz częściej nachodzą mnie myśli, że po co mi to, nie jestem gotowa, nie dam sobie rady, czy ja w ogóle lubię dzieci...? Masakra. Zazdroszczę wszystkim rozpakowanym, że chociaż takie rozkminy mają za sobą /
Marcia1989 lubi tę wiadomość
-
MrsKiss - u mnie lekarz powiedział to samo, że ciąża nie możne być przenoszona ze względu na te kanaliki nerkowe... Ja z moim D. już od czwartku codziennie się przytulamy, sprzątam non stop, chodzę na spacery i nic... Jak się trzymało wszystko tak się trzyma...
MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Mi zostało od dziś równe 14 dni do CC
Rano na ktg znowu pisały się skurcze o częstotliwości/poziomie 40 ( nie wiem jakie to jednostki ) czyli takie w sumie nijakie. I na oddziale słychać było jak kobietka rodzi i krzyczy a za chwile płacz dzidziusia ! Niesamowite przeżycie. Chociaż mogli by jakoś bardziej uimtymnic te sale
Czy po porodzie pod pajac powinno założyć się body ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:53
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Karoolcia nie jestes sama
Ja strasznie sie boje przenoszenia bo to przechodzilam i mam straszna traume. Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej... Ale sie nie zapowiada....
Ale juz masz taki tydzien ze ja bym chyba od rana do wieczora sprzatala i rano i wieczorem meza bym wykorzystywala hihiMrsKiss, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Karooolcia antycypuj sobie dobry poród, nie myśl o skurczach bez rozwarcia.
Raczej powtarzaj sobie rozwarcie do 7cm zrobi się tak, że nawet nie zauważę. potem w godzinkę będzie 10cm , 3 skurcze parte i po sprawie.
Taki jest mój plan A.
Plan B i C ogarną za mnie specjaliści.
Buziole i trzym się.różowo, MrsKiss, Gosia1989, miffy, poppy lubią tę wiadomość
-
MrsKiss tez jestem fanka naturalnych wspomagaczy ale nic nie daja chodze na drugie mieszkanie na 4pietro na piechote, spacery dlugie, pilka, przytulanki a malej dalej sie dobrze siedzi w brzuchu :)termin mam na 7.09 i moj gin mowi ze jesli do terminu nie urodze to bedzie cc...
MrsKiss lubi tę wiadomość