X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje świeże mamusie! Ekscytacja sięga zenitu. Natty mam nadzieje ze cos sie ruszy i będziesz dzisiaj z maleństwem:)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline podsuneli mi papier do podpisania - na badania i podanie ewentualnych leków się zgodziłam. Natomiast w miejscu zgody na szczepienia napisałam, że proszę o odroczenie.
    Napewno nie zaszczepię w szpitalu.

qb3chdgezj308xv3.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty to powodzenia ! Oby szybko i gładko poszło :)

Emma wow ale duży chłopczyk gratulacje i 3maj się tam szybkiego powrotu do formy

Stdqp2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śluz brązowy to czop ? Od rana tak mnie krzyż boli i biodra, być może to po nocnym spaniu ale zawsze przechodziło jak wstałam. Dodatkowo tak mi się chce do kibelka a siadam i nic, brzuch trochę jak na rozwolnienie boli. Oszaleje zaraz. Niedobrze mi z tego wszystkiego.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ogarniam, co tu się dzieje :D żeście się rzuciły na te porodówki! a ja siedzę sobie na luzie jakby mnie to nie dotyczyło :P

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princeska jeśli konsystencja śluzu normalna a tylko podbarwiony to nie czop. Może naczynko pękło albo rozwarcie idzie.
    Czop to bardziej galaretkowaty jest.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Dziewczyny.

Oliwcia ja tez mam ten bol okresowy i ostatnie 3 noce to tragedia wstaje na siku, wszystko boli. Chcialabym zeby jeszcze z 2 tygodnie wytrzymala w brzuszku ta gwiazda. Ze strachu swoja aktywnosc przystopowalam i wiecej leze i odpoczywam zeby jednak za szybko sie nie zaczęło. Mala tak mi naciska glowka na cos, czuje jakby szyjke... jej wiercenie do tej pory bylo przyjemne, teraz az boli. Chyba tak ma byc?? W poniedziałek ide na ktg. Juz czekam z niecierpliwoscia.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy. Emma. Gratuluję! Trzymam kciuki, żeby dzieciaczki szybko doszły do siebie.

Natty. Mam nadzieję, że akcja się szybko rozpocznie po oxy.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny śluz brązowy to czop ? Od rana tak mnie krzyż boli i biodra, być może to po nocnym spaniu ale zawsze przechodziło jak wstałam. Dodatkowo tak mi się chce do kibelka a siadam i nic, brzuch trochę jak na rozwolnienie boli. Oszaleje zaraz. Niedobrze mi z tego wszystkiego.[/QUOTE

Dotrwałaś.To najważniejsze.Mi jutro stuknie donoszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:13

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje rozpakowanym i zdrówka dla Maluchów :) Natty85 powodzenia, szybkiej akcji

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy, Emma - gratulacje !!! :) Wracajcie do sił kobitki :*

Natty - trzymam kciuki żeby ruszyło po tej oxsie :*

Ja dziś pospałam sobie :) Pozostały 4 dni do TP i czuję, że wcześniej nie mam co liczyć na poród...

Mój D. jedzie dziś zawieźć swoją siostrę na wesele i kategorycznie stwierdził, ze musze jechać do rodziców bo jakby coś się zaczęło dziać to nie mogę być sama :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom:), dużo zdrówka dla dzidziusiow :).

Powodzenia dla kolejnych mamuś. Natty kciuki za szybki ciag dalszy:)!

Dziewczyny staram się was czytać na bieżąco, ale średnio z czasem, bo przy 2 małych dzieci to jest hardcore ;) :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja tez staram się ograniczac no bo jestem sama w domu z 4 latką maz w delegacji ma niby zjechać w piątek :-( ale juz do niego dzwoniłam że nie dam rady i wraca jutro wieczorem pierdziele wole nie ryzykować ... Obecnie leże na łóżku i zdycham wziełam się za przesortowanie zabawek młodej troche i tak mnie brzuch napie... Bardzo nisko ze makabra bol kręgosłupa nie minął Wcale po nocy makabra ...
    A cay rozpychanie maluszka ma przestać być przyjemne to szczerze pomimo ze mam corke to nie wiem :-( wtedy zero dolegliwości teraz tragedia

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w zeszłym roku jak po porodzie nie chciałam zaszczepić syna to okazało się że szczepionkę podaję się w warunkach szpitalnych i nie podadzą jej w przychodni. Nie mogłam też za jakiś czas wrócić na szczepienie do szpitala. Miałam tylko prawo wyboru jaka. Sprawdźcie sobie jak jest u was przed podjęciem decyzji.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Princesska wrote:
    Dziewczyny śluz brązowy to czop ? Od rana tak mnie krzyż boli i biodra, być może to po nocnym spaniu ale zawsze przechodziło jak wstałam. Dodatkowo tak mi się chce do kibelka a siadam i nic, brzuch trochę jak na rozwolnienie boli. Oszaleje zaraz. Niedobrze mi z tego wszystkiego.[/QUOTE

Dotrwałaś.To najważniejsze.Mi jutro stuknie donoszona.
    Właśnie ja bym sie nie obraziła gdyby się coś zaczęło :) nie mogę się już go doczekać ❤️

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!!! Ale sie tu dzieje:d Natty 3maj die tam!
    Oliwcia wspolczuje, dobrze, ze meza zwolalas.
    A jesli chodzi onte ruchy to tak później juz nie sa do końca przyjemne..,

16udvfxmplx8ab54.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Właśnie ja bym sie nie obraziła gdyby się coś zaczęło :) nie mogę się już go doczekać ❤️

No ja bym chciała jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymać żeby córcia trochę podrosła.Jakąś mam taka schizę że jest za malutka:/

• Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    No ja bym chciała jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymać żeby córcia trochę podrosła.Jakąś mam taka schizę że jest za malutka:/
    Myśle ze takie nastawienie odbierze Ci całą przyjemność z tego ze Twoje dziecko przyjdzie na świat:) jesteś w momencie w którym można odpuścić bo na pewne rzeczy nie mamy wpływu, najgorsze masz za sobą najpiękniejsze przed, a wmawianie sobie ze dziecko jest za małe odbierze Ci całą radość.
    Są na forum dziewczyny który urodziły w 35,36 tygodniu i dzieci są w pełni zdrowe i sprawne. Niektóre potrzebowały małej pomocy ale tylko przez chwile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 12:15

Annie1981, espoir lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Myśle ze takie nastawienie odbierze Ci całą przyjemność z tego ze Twoje dziecko przyjdzie na świat:) jesteś w momencie w którym można odpuścić bo na pewne rzeczy nie mamy wpływu, najgorsze masz za sobą najpiękniejsze przed, a wmawianie sobie ze dziecko jest za małe odbierze Ci całą radość.
    Są na forum dziewczyny który urodziły w 35,36 tygodniu i dzieci są w pełni zdrowe i sprawne. Niektóre potrzebowały małej pomocy ale tylko przez chwile

Wiem..Wg gina waga idealna na ten tydzień.W ciągu miesiąca przybrała 700g.Tylko jak każdemu mówię ile waży to odrazu tekst o jaka maleńka będzie.No tak Ty masz mały brzuch to ona wielka nie bedzie..Tak jakbym ja miała na to wpływ ile waży..I to mnie tak zdołowało...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to się słucha lekarzy a nie ludzi obok !! Moj w 35 tyg miał 2970 zreszta to jest szacunkowa waga. A to ze będzie drobna to może takie geny, i nie martw się tym, zaufaj lekarzowi . Ja nigdy z lekarzem w jakieś szczegóły nie wchodziłam.. jak na końcu wizyty powiedział ze wszystko jest w porządku to mi to wystarczyło. A ludzie często zdrowie itp dziecka oceniają po tym jaki kto ma brzuch. Przykładem jest moja teściowa która uważa ze ucisk na nerw pośladku jest spowodowany tym ze mam mały brzuch czyli dziecko ma mniej miejsca niż w brzuchu 3x większym. BZDURA..

MrsKiss, Annie1981 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ