X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Wiem..Wg gina waga idealna na ten tydzień.W ciągu miesiąca przybrała 700g.Tylko jak każdemu mówię ile waży to odrazu tekst o jaka maleńka będzie.No tak Ty masz mały brzuch to ona wielka nie bedzie..Tak jakbym ja miała na to wpływ ile waży..I to mnie tak zdołowało...
    Nie przejmuj się, mi też wszyscy dogadują, jaki mam mały brzuch i czasami mi to wchodzi na głowę, ale później myślę, że każde dziecko jest inne i wszystkie tam samo dobre. Będzie maleńka na początku i zaraz podrośnie ;)
    A ja dzisiaj też byłam na porodówce. Haha ;) Zmusiłam w końcu męża żebyśmy pojechali sprawdzić drogę do szpitala, w którym chcę rodzić. I jak już tam dotarliśmy to poszliśmy zrobić przeszpiegi. Na recepcji pani kazała śmiało iść na porodówkę po więcej informacji, tam na korytarzu spotkał nas jakiś lekarz, wszystko spokojnie wytłumaczył i wysłał do położnej, która nam pokazała oddział, sale porodowe i jeszcze na odchodne wcisnęła do wypełnienia kartkę z planem porodu ;) Także wycieczka udana :D

Annie1981, Milenka~11, Lisa85 lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 mój 2100 35 i 5 dni i tez ok, nie dręcz się.

dqpri09k6uedld97.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Na początku się tym nie przejęłam bo ja ważyłam 3kg dzień przed terminem a moj mąż 2,8.Więc w sumie się cieszyłam bo ja jestem drobna więc na poród w sam raz.Ale później jak od wszystkich zaczęłam wysłuchiwać żebym dalej leżała żeby poród przeciągnąć żeby urosła..Wiem że to skrajna głupota i staram się puszczać mimo uszu.Ale jakby nie było w głowie zostaje.I tak dla mnie wielki sukces że dotrwałam do bezpiecznego momentu.

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia właśnie moj maz ma byc dopiero czwartek/piatek. I mowie mu, ze jak zacznie sie szybciej i go nie będzie to chyba do konca zycia bede miala zal, ze musiałam byc sama podczas porodu ;p plecy tez mi nie odpuszczaja po nocy :(

No nic zostaje tylko nadzieja, ze to porządne cwiczenia macicy i jeszcze troszke damy rade :) i sie wszystko troche uspokoi. Teraz faktycznie tylko wiecej odpoczywać ;) a Ty z córeczka jeszcze to duzo biegania i uwagi dla niej wiec wcale sie nie dziwie, ze sciagnelas meza... :) ja już odpuscilam wszelkie aktywnosci. Pozniej tylko wycieczke do sklepu zrobie i tyle :)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tym bardziej ze to nie działa tak ze im dziecko większe/grubsze tym jest bardziej rozwinięte :P

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka ja nie w temacie ile dokładnie wazy twoja niunia i który TC ??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Julitka ja nie w temacie ile dokładnie wazy twoja niunia i który TC ??

W 36t3d 2,8.Z tym że lekarz mówi że granica błędu to 2,5 tak naprawdę.Powiedział że waga idealna co do terminu.Z tym że u mnie to zagrożenie przedwczesnym porodem więc do 40t chyba nie dociągnę.Chociaż kto wie.Szyjka dalej 2,5 rozwarcia brak.Z tym że leżę więc jak wstanę to może się skrócić z dnia na dzień.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ale wg mnie lepiej urodzic kolo 39-40tyg niz w 37. Moze to sa dla niektorych niuanse, ale ten 1-2 tyg to mniejsze ryzyko problemow z oddychaniem, utrzymywaniem temp ciala, zoltaczka pourodzeniowa czy z odruchem ssania. Wiadomo, ze nie raz dziecko urodzi sie w 35/36 tyg i super silne 3 kg, ale roznie jest...

Na tym etapie wiadomo nie bede rozpaczac jakna cos sie zacznie, ale tez wiem, ze to jeszcze nie czas

Cameline, zubii lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka to nie jest mała waga. Idealna! Zobacz na wagi dzieci urodzonych nawet u nas, waga ok.3 kg ale 3 tyg.dalej.
    Ja się wagą zupełnie nie przejmuje, dla mnie wazniejsze jest ile dzidzia jest w brzuszku bo d tego zależy jego rozwój, ale nie waga!

zubii, Marcia1989 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    W 36t3d 2,8.Z tym że lekarz mówi że granica błędu to 2,5 tak naprawdę.Powiedział że waga idealna co do terminu.Z tym że u mnie to zagrożenie przedwczesnym porodem więc do 40t chyba nie dociągnę.Chociaż kto wie.Szyjka dalej 2,5 rozwarcia brak.Z tym że leżę więc jak wstanę to może się skrócić z dnia na dzień.
    Moja Małgonia w 32+0 tc ważyła tylko 1600 na kolejnej wizycie 35+0 tc waga 2400 tez mam duże ryzyko porodu przedwczesnego i zatrzymania wzrostu malenstwa od 37 tc czyli tak na prawdę juz
    Sama sie mega stresowalam ale gdy uslyszalam waga ok 2500 kg bo 2400 to juz blisko to odpuscilam stresowi najważniejsze żeby niunia nasze nie były hipotrofikami a z taka waga nie beda wiec uszy do gory kcohana

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Dziewczyny w zeszłym roku jak po porodzie nie chciałam zaszczepić syna to okazało się że szczepionkę podaję się w warunkach szpitalnych i nie podadzą jej w przychodni. Nie mogłam też za jakiś czas wrócić na szczepienie do szpitala. Miałam tylko prawo wyboru jaka. Sprawdźcie sobie jak jest u was przed podjęciem decyzji.

W takiej sytuacji jedzie sie do centrum szczepien i tam sie szczepi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:

To moj synek tez tyle mial w 36+5 nie cale 2800g ma chudziutki brzuszek tak jak corka.

Basiu mam takie samo zdanie chociaz i to nie gwarantuje ze bedzie juz ok.

Karola tna cie dzisiaj ?

Zrobilam zakupy na caly tydzien zeby meza odciazyc. Dzis ustawie meble tak zeby nie musial sie o nic martwic. Jak cos moi rodzice mu pomoga. Jeszcze pranie i w poniedzialek moge spokojnie jechac rodzic :)

baassiia, Lisa85 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka - nie przejmuj sie gadaniem innych... Kuzynka niedawno urodziła dzieciaczka 2000g i 46 cm (chyba kiedys pisałam o tym) i z małą było wszystko ok. Mała świetnie sobie radzi i przybiera bardzo ładnie. Po prostu ma takie geny i tyle.

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka urodzila siesie 40t3d z waga 3100, wiec liczac 150-200g na tydzien to w 37 kolo 2500g musiala miec. Teraz wizyta w srode.

Ogolnie brzuch troche wiekszy tak na oko, ale nie duzy, wiec tez jak bedzie 2500-2700g w skonczonym 37tyg to max

zubii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Ale sie dzieje;) poppy, emma gratuluje❤❤
    Ja nerwy mam bo musze obiad gotowac a nie nadazam.za Waszym pisaniem:)

A jak Karolka?

U mnie dzisiaj zupa kurkowa a na drugie danie ziemniaczko, jajko sadzone i kalafior;)
    Na kolacje mysle o pysznej pizzy z da grasso;)

Ja oczywiscie zadnych boli nie mam, czuje sie znakomicie, wiec mam nadzieje ze jakas zr mna w tym wrzesniu jeszcze zostanie...:/

zubii, MrsKiss lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Czesc dziewczyny.

Ale sie dzieje;) poppy, emma gratuluje❤❤
    Ja nerwy mam bo musze obiad gotowac a nie nadazam.za Waszym pisaniem:)

A jak Karolka?

U mnie dzisiaj zupa kurkowa a na drugie danie ziemniaczko, jajko sadzone i kalafior;)
    Na kolacje mysle o pysznej pizzy z da grasso;)

Ja oczywiscie zadnych boli nie mam, czuje sie znakomicie, wiec mam nadzieje ze jakas zr mna w tym wrzesniu jeszcze zostanie...:/
    Ja jeszcze spokojnie z 2 tyg powinnam pociagnac :p byleby nie 4 :p nie chce byc pazdziernikowka :p

zubii, Milenka~11 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie pizza z da grasso...No to już wiem co jem wieczorem:)No ja też mam nadzieję że chociaż jeszcze z tydzień dociągnę.Miałam dzisiaj pierwszego skurcza ktorego nawet bym nie zauważyła bo tylko lekko ćmiło więc liczę że chyba szybko się nie rozkręci jeszcze.

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymam za slowo!:)

Kurcze 2 wrzesnia a tu chyba juz kolo 30 dzieeczyn juz urodzilo;)

baassiia lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    O nie pizza z da grasso...No to już wiem co jem wieczorem:)No ja też mam nadzieję że chociaż jeszcze z tydzień dociągnę.Miałam dzisiaj pierwszego skurcza ktorego nawet bym nie zauważyła bo tylko lekko ćmiło więc liczę że chyba szybko się nie rozkręci jeszcze.
    Zacznij się cieszyć tym ze niedługo zobaczysz dzidzie! A skoro masz szyjkę na 2,5 cm to nie masz się o co martwić. Ja mam rozwarcie na jeden palec :P

Czy jednostajny ból krzyża może świadczyć o tym ze coś się tam zaczyna dziać ? Czy to może być zwykła pozna dolegliwość ciazowa którą mam po raz pierwszy Hm?

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zacznij się cieszyć tym ze niedługo zobaczysz dzidzie! A skoro masz szyjkę na 2,5 cm to nie masz się o co martwić. Ja mam rozwarcie na jeden palec :P

Czy jednostajny ból krzyża może świadczyć o tym ze coś się tam zaczyna dziać ? Czy to może być zwykła pozna dolegliwość ciazowa którą mam po raz pierwszy Hm?

Mnie często pobolewał krzyż.Od jakiegoś tygodnia spokoj.Ale u mojej mamy taki ból oznaczał poród kilkanaście godzin później :)

Princesska lubi tę wiadomość

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ