X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline na mnie pelnia na pewno.nie zadziala

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... no to jadę do szpitala... Trzymajcie kciuki :*

⚘Kwiatuszek, Gosia1989, karm3lka, natty85, espoir, MrsKiss, Cameline, smeg, Matka Rocku lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, ze ta ciąża będzie sobie trwać i trwać, nawet skurcze jak mam to tylko twardnienia bez bólu, nawet nie czuje ze macica się spina...Ale nawet się ciesze, jeszcze mam 9 dni do terminu to córka jeszcze tydzień może posiedzieć;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    Cameline gratuluję 37 tyg.
    Falka gratulacje i zdrówka.
    Też nie spałam tej nocy, i nad ranem miałam 3 mega bolesne skurcze, takie opasujące brzuch, od tygodnia nie jem magnezu, żeby się przygotować i to chyba od tego.
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach, porodówkach i w szpitalu.

Cameline lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam, żeby mnie na porodowke wzięli na oksytocyne, ale jest pełna! Jeszcze 2 dziewczyny przede mną czekają... masakra. CRP jeszcze wyższe, nie wiedzą skąd zakażenie, jednak ja czuje, że coś z tym zoladkiem, brzuchem, który tak mnie boli :(

f2wl4z17q60magcw.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Falka gratulacje! Dużo zdrówka :)

Bąbelek 3maj się! Teraz nie ma już odwrotu. Dasz radę! :)

Za wszystkie dziś 3mam kciuki! :)

Princesska Ty cc prawda? Czemu lekarz nie chce zaczekać do 39tc? Jak na planowane to szybko masz cięcie.
    Insulina :) planowe cięcie mam na 38t3d.

Cameline lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w szpitalu. Dzisiaj mam mieć założony balonik, ogólnie strasznie się stresuję, próbuję myśleć pozytywnie ale jakoś słabo mi to wychodzi w takim miejscu jak szpital... Boję się, że będę tu kiblowała z tydzień :/ Boję się też, że będzie bardzo bolało. I tak w sumie nie wiem czego boję się bardziej :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Insulina :) planowe cięcie mam na 38t3d.

A dużo jednostek bierzesz? Bo u mnie powiedzieli, ze nawet insulina nie jest wskazaniem do CC (udało mi się uniknąć insuliny, ale jestem ciekawa;))

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Ja też już w szpitalu. Dzisiaj mam mieć założony balonik, ogólnie strasznie się stresuję, próbuję myśleć pozytywnie ale jakoś słabo mi to wychodzi w takim miejscu jak szpital... Boję się, że będę tu kiblowała z tydzień :/ Boję się też, że będzie bardzo bolało. I tak w sumie nie wiem czego boję się bardziej :P

Spokojnie, to wszystko jest do przejścia. Zakładanie balonika nie boli (a przynajmniej sobie nie przypominam - cieszyłam się, że mogę go dostać, bo szyjka musi spełniać jakieś tam warunki, a moja na początku nie spełniała). Później masz identyczne odczucia jak w pierwszym dniu miesiączki. Wreszcie ustorojstwo wylatuje (zazwyczaj w kiblu podczas wydalania) i albo skurcze Ci się wyciszają albo rozkręcają w porodowe. Będzie dobrze!

Bąbelku, też niepokoi mnie ta pełnia. Podobno trójmiejskie i okoliczne porodówki przepełnione, odsyłają aż do Tczewa i Słupska :/ Ty masz chociaż miejsce zagwarantowane ;) Jedyna pociecha końcówki ciąży na patologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:15

MrsKiss lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    A dużo jednostek bierzesz? Bo u mnie powiedzieli, ze nawet insulina nie jest wskazaniem do CC (udało mi się uniknąć insuliny, ale jestem ciekawa;))
    Niedużo bo 10 jednostek na noc. Ale trochę się dogadałam z moją gin, mi takie rozwiązanie pasuje..wiem jak to brzmi ale panicznie boje się porodu naturalnego i CC jest mi na rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:23

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze też tutaj, bo wiem, że nie wszystkie jesteście na FB, a mi też długo forum bardziej pasowało niż Facebook.

Asia urodziła się 3.09. o 3:10. Poród był ciężki, oszczędze sobie i Wam szczegółów. Udało się na oxy, bez nacięcia i pęknięcia . Malutka ważyła 3720, 55 cm. Pięknie ssie a raczej non stop wisi na piersi. Jej prawo. :) Napisze wiecej jak odzyskam obie ręce.

Gosia1989, perfectangel85, MrsKiss, espoir, Cameline, Princesska, Zorganizowana:), karm3lka, Ylya, Niesia86, Milenka~11, natty85, różowo, Ja86, poppy, Matka Rocku, Annie1981, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po cc. Okazało się, że była to bardzo dobra decyzja bo synek okazał się większy niż wynikało z usg. I tak o 8.52 urodził się Tomek. 4500g i 61 cm szczęścia :)

Leżę jeszcze na pooperacyjnej i czekam aż znieczulenie całkowicie zejdzie. Na razie najbardziej dokuczją mi skurcze obkurczające macicy.

Gosia1989, perfectangel85, MrsKiss, espoir, Cameline, Princesska, Zorganizowana:), aswalda, karm3lka, baassiia, Ylya, Niesia86, Kasia02, Milenka~11, Marcia1989, natty85, poppy, Matka Rocku, Lunka, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję synka :D wymiary rzeczywiście zacne :) szybkiego powrotu do pełni formy! :)

Rzepakowepole, jeszcze raz gratuluję. A ja pamiętam jak jeszcze na styczniowy bądź grudniowym testowaniu chwaliłaś się dwoma kreseczkami XD Ale ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 13:19

justa. lubi tę wiadomość

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, Rzepakowepole - gratulacje! Miłych chwil na poznawaniu się :)

justa. lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluje:) duzo zdrowka dla Was:) waga bardzo ladna, a napiszesz ile szacowano na usg?

justa. lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti skad takie info o porodowkach? Przerazasz mnie!!

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję! Dużo zdrówka i szybkiego dojścia do siebie :)

Waga chyba szacowana to 4200 tak?
    To 2-3 większe dziecko u nas a pamiętam że dużo się bało ogromnych rozmiarów dziecka :) ale jeszcze nie wszyscy urodzili ;)

justa. lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrr a u mnie masakra... nadal nie mamy imienia! i zaczynamy sie z mezem tym stresowac i złoscic na siebie na wzajem. Na tapecie Wojtek, Dominik, Kajtek i był Julek (ale maz odrzuca :/ ) ehh sama nie wiem.... co do starszaka - Kostek - tez nie mielismy długo pewnosci ale jakos bylismy bardziej przekonani, a teraz....

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jadę do domu :) zrobili mi ktg, zbadali ginekologicznie, usg przez brzuch i dopochwowe i na poród sie nie zanosi... Jest jiz jakies rozwarcie wewnętrzne ale do porodu jeszcze troche bo szyjka trzyma... Ogólnie personel bardzo miły :) lekarz zapytał czy wole leżeć w domy czy w szpitalu... To mówię ze w domu... A co do nereczek poszerzenia sa ale on stwierdził że nie jest to powód żeby wywoływać poród już teraz i za dwa dni mam przyjechać na KTG. Maly waży 3600 ! I ma się bardzo dobrze... Ogólnie ten lekarz wzbudził moje zaufanie i tak po ludzku mi wszystko wytlumaczyl... I fakt jak mam bez sensu lezec w szpitalu to lepiej juz w domu posiedzieć... Czyli dalej czekam!

MrsKiss, Princesska lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje! Piękne wymiary!
    Bąbelek trzymaj się.
    MrsKiss strach hamuje wydzielanie oksytocyny, myśl pozytywnie. Wyobrażaj sobie, że się samo zaczęło, bez bólu do 7cm a potem godzinka i dzidzia na świecie. Miej ten obraz w głowie.

justa. lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ