X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline na mnie pelnia na pewno.nie zadziala

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... no to jadę do szpitala... Trzymajcie kciuki :*

⚘Kwiatuszek, Gosia1989, karm3lka, natty85, espoir, MrsKiss, Cameline, smeg, Matka Rocku lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, ze ta ciąża będzie sobie trwać i trwać, nawet skurcze jak mam to tylko twardnienia bez bólu, nawet nie czuje ze macica się spina...Ale nawet się ciesze, jeszcze mam 9 dni do terminu to córka jeszcze tydzień może posiedzieć;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    Cameline gratuluję 37 tyg.
    Falka gratulacje i zdrówka.
    Też nie spałam tej nocy, i nad ranem miałam 3 mega bolesne skurcze, takie opasujące brzuch, od tygodnia nie jem magnezu, żeby się przygotować i to chyba od tego.
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach, porodówkach i w szpitalu.

Cameline lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam, żeby mnie na porodowke wzięli na oksytocyne, ale jest pełna! Jeszcze 2 dziewczyny przede mną czekają... masakra. CRP jeszcze wyższe, nie wiedzą skąd zakażenie, jednak ja czuje, że coś z tym zoladkiem, brzuchem, który tak mnie boli :(

f2wl4z17q60magcw.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Falka gratulacje! Dużo zdrówka :)

Bąbelek 3maj się! Teraz nie ma już odwrotu. Dasz radę! :)

Za wszystkie dziś 3mam kciuki! :)

Princesska Ty cc prawda? Czemu lekarz nie chce zaczekać do 39tc? Jak na planowane to szybko masz cięcie.
    Insulina :) planowe cięcie mam na 38t3d.

Cameline lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w szpitalu. Dzisiaj mam mieć założony balonik, ogólnie strasznie się stresuję, próbuję myśleć pozytywnie ale jakoś słabo mi to wychodzi w takim miejscu jak szpital... Boję się, że będę tu kiblowała z tydzień :/ Boję się też, że będzie bardzo bolało. I tak w sumie nie wiem czego boję się bardziej :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Insulina :) planowe cięcie mam na 38t3d.

A dużo jednostek bierzesz? Bo u mnie powiedzieli, ze nawet insulina nie jest wskazaniem do CC (udało mi się uniknąć insuliny, ale jestem ciekawa;))

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Ja też już w szpitalu. Dzisiaj mam mieć założony balonik, ogólnie strasznie się stresuję, próbuję myśleć pozytywnie ale jakoś słabo mi to wychodzi w takim miejscu jak szpital... Boję się, że będę tu kiblowała z tydzień :/ Boję się też, że będzie bardzo bolało. I tak w sumie nie wiem czego boję się bardziej :P

Spokojnie, to wszystko jest do przejścia. Zakładanie balonika nie boli (a przynajmniej sobie nie przypominam - cieszyłam się, że mogę go dostać, bo szyjka musi spełniać jakieś tam warunki, a moja na początku nie spełniała). Później masz identyczne odczucia jak w pierwszym dniu miesiączki. Wreszcie ustorojstwo wylatuje (zazwyczaj w kiblu podczas wydalania) i albo skurcze Ci się wyciszają albo rozkręcają w porodowe. Będzie dobrze!

Bąbelku, też niepokoi mnie ta pełnia. Podobno trójmiejskie i okoliczne porodówki przepełnione, odsyłają aż do Tczewa i Słupska :/ Ty masz chociaż miejsce zagwarantowane ;) Jedyna pociecha końcówki ciąży na patologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:15

MrsKiss lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    A dużo jednostek bierzesz? Bo u mnie powiedzieli, ze nawet insulina nie jest wskazaniem do CC (udało mi się uniknąć insuliny, ale jestem ciekawa;))
    Niedużo bo 10 jednostek na noc. Ale trochę się dogadałam z moją gin, mi takie rozwiązanie pasuje..wiem jak to brzmi ale panicznie boje się porodu naturalnego i CC jest mi na rękę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:23

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze też tutaj, bo wiem, że nie wszystkie jesteście na FB, a mi też długo forum bardziej pasowało niż Facebook.

Asia urodziła się 3.09. o 3:10. Poród był ciężki, oszczędze sobie i Wam szczegółów. Udało się na oxy, bez nacięcia i pęknięcia . Malutka ważyła 3720, 55 cm. Pięknie ssie a raczej non stop wisi na piersi. Jej prawo. :) Napisze wiecej jak odzyskam obie ręce.

Gosia1989, perfectangel85, MrsKiss, espoir, Cameline, Princesska, Zorganizowana:), karm3lka, Ylya, Niesia86, Milenka~11, natty85, różowo, Ja86, poppy, Matka Rocku, Annie1981, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po cc. Okazało się, że była to bardzo dobra decyzja bo synek okazał się większy niż wynikało z usg. I tak o 8.52 urodził się Tomek. 4500g i 61 cm szczęścia :)

Leżę jeszcze na pooperacyjnej i czekam aż znieczulenie całkowicie zejdzie. Na razie najbardziej dokuczją mi skurcze obkurczające macicy.

Gosia1989, perfectangel85, MrsKiss, espoir, Cameline, Princesska, Zorganizowana:), aswalda, karm3lka, baassiia, Ylya, Niesia86, Kasia02, Milenka~11, Marcia1989, natty85, poppy, Matka Rocku, Lunka, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję synka :D wymiary rzeczywiście zacne :) szybkiego powrotu do pełni formy! :)

Rzepakowepole, jeszcze raz gratuluję. A ja pamiętam jak jeszcze na styczniowy bądź grudniowym testowaniu chwaliłaś się dwoma kreseczkami XD Ale ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 13:19

justa. lubi tę wiadomość

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, Rzepakowepole - gratulacje! Miłych chwil na poznawaniu się :)

justa. lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluje:) duzo zdrowka dla Was:) waga bardzo ladna, a napiszesz ile szacowano na usg?

justa. lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti skad takie info o porodowkach? Przerazasz mnie!!

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję! Dużo zdrówka i szybkiego dojścia do siebie :)

Waga chyba szacowana to 4200 tak?
    To 2-3 większe dziecko u nas a pamiętam że dużo się bało ogromnych rozmiarów dziecka :) ale jeszcze nie wszyscy urodzili ;)

justa. lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrr a u mnie masakra... nadal nie mamy imienia! i zaczynamy sie z mezem tym stresowac i złoscic na siebie na wzajem. Na tapecie Wojtek, Dominik, Kajtek i był Julek (ale maz odrzuca :/ ) ehh sama nie wiem.... co do starszaka - Kostek - tez nie mielismy długo pewnosci ale jakos bylismy bardziej przekonani, a teraz....

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jadę do domu :) zrobili mi ktg, zbadali ginekologicznie, usg przez brzuch i dopochwowe i na poród sie nie zanosi... Jest jiz jakies rozwarcie wewnętrzne ale do porodu jeszcze troche bo szyjka trzyma... Ogólnie personel bardzo miły :) lekarz zapytał czy wole leżeć w domy czy w szpitalu... To mówię ze w domu... A co do nereczek poszerzenia sa ale on stwierdził że nie jest to powód żeby wywoływać poród już teraz i za dwa dni mam przyjechać na KTG. Maly waży 3600 ! I ma się bardzo dobrze... Ogólnie ten lekarz wzbudził moje zaufanie i tak po ludzku mi wszystko wytlumaczyl... I fakt jak mam bez sensu lezec w szpitalu to lepiej juz w domu posiedzieć... Czyli dalej czekam!

MrsKiss, Princesska lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratulacje! Piękne wymiary!
    Bąbelek trzymaj się.
    MrsKiss strach hamuje wydzielanie oksytocyny, myśl pozytywnie. Wyobrażaj sobie, że się samo zaczęło, bez bólu do 7cm a potem godzinka i dzidzia na świecie. Miej ten obraz w głowie.

justa. lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ