X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was używa pampers Premium Care? jak maluszki na nie reagują? Bo u nas wyszła dziwna sytuacja. Janek za każdym razem jak tylko zrobił siku to strasznie płakał i trzeba mu było zmien8ac pieluch nawet jak tylko odrob8na moczu na niej była. w 3 dni zuzywalismy 60 pieluch. zrobiliśmy badanie moczu ale wszystko było ok. męża cos tknelo i dla spróbowania kupił inne pieluchy i problem jak ręką odjął. Teraz dopiero placze jak pielucga jest batdzo mokra ale to też nie zawsze. Jestem ciekawa czy ktoś miał podobny problem.

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy podobnie, tylko ze z dadami zoltymi, te fioletoee premium care juz lepiej znosi a pampersy premium sa najlepsze. Tez musimy mała bardzo czedyo przebierac no od razu marudzi, wiec mysle ze to wlasnie kwestia tego ze pieluchy jej nie odpowiadaja. Bedziemy jeszxze testowac zielone pampersy i moze jakies z rossmana.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo, ja używam pampers premium care i bardzo mi pasują. Są mega chłonne a dzieciaczkom nic po nich sie nie dzieje.

Co do rozszerzania diety to ja spokojnie czekam do 6 miesiaca. Niedługo wybieram sie też na kurs ze szkoły rodzenia dotycacy metody BLW...zobaczymy jak to będzie.

Mamuśki, pytałam dzis o to na wątku podwójnych mam ale chciałabym zapytać też tutaj, czy Wasz biust jest flakowaty??
    Czy to sie jeszcze zmieni czy juz tak bedzie??
    Ja piersią karmiłam 2 miesiące dwójkę dzieci ale teraz są tylko na mm.
    Co prawda nigdy nie byłam obdarzona wielkim biustem, nawet w ciąży i podczas karmienia...miseczkę mam 75 B ale piersi były jędrnę a teraz to masakra.
    Dwa flaczki a nie karmie już piersią :/

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oświetlenia, ja polecam lampę solną. Daje ciepłe światło ale i tak nakrywam ją jeszcze pieluszką

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako mam pytanie apropo karmienia? Bo jedząc dziecko tez traktuje to jako przytulanie się, jak już się najje często ssie pierś jako smoczek i korzysta z bliskosci. . A ja chciała bym na noc w grudniu mm wprowadzić u nas i boje się ze oprócz tego Że się najje będzie się chciał ssać cycka co może nasilać laktację :/

My używamy pampersow i premium care biało złote i te zielone i wszytsko w porządku. Małego nie przebieram w nocy(No chyba ze kupę zrobi) To do rana spokojnie wytrzymuje.

My tez poczekamy do 6 miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:35

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska ja 6 tygodni karmiłam piersią i to była masakra- odziewczynki były takie maleńkie że ciągle tylko spały więc samo wybudzanie jednej córeczki trwało u mnie minimum 20 minut...póżniej karmienie30-40 minut i drugie dziecko...a kończac drugie znów musiałam zacząć wybudzać pierwsze.
    A i tak pryrost masy był za mały więc doktor powiedział żeby wproadzić 2-3 razy mm najlepiej w nocy żeby tez troszkę sie przespać.
    I wtedy nieco odżyłam...ale moje dziewczynki powoli przestawiały się na butelkę. Laktator to był dla mnie koszmar bo nawet nie miałam kiedy mleka odciągać. Gdybym wisiała nad laktatorem, nie mogłabym tego czasu poświęcić dzieciom... Męczyałm się tak z kp jescze 2 tygodnie i odpuściłam. Choć nie przyszło mi to łatwo i miałam wyrzuty sumienia...
    Ale fakt jest taki że dziewczynki uwielbiały się do cyca przytulać...tylo że to nam zostało. Codziennie czesto sie duuużżżoooo przytulamy, spimy razem więc daje im maksymalnie duzo blikości pomimo tego że nie karmię piersią.
    A odnośnie pokarmu to u mnie po tych 2 miesiacach nie było takiego nawału jak na poczatku. Piersi zrobiły się takie flaczkowate już chyba w 5 tygodniu ale mleko dalej było. Nawet teraz jak nacisnę to coś tam jeszcze leci. Więc u mnie odstawienie od piersi nie wywołało żadnych problemów z nadmiarem mleka ale nie wiem czy to jest regułą.
    Wiem, że kobiety które nie chcą bądź nie mogą kp biorą chyba bromegon- tabletki na zahamowanie laktacji.
    U nas wystarczy dużo przytulania i jest ok, zresztą jak dziewczynki poczuły że z butli łatwiej sie je to póxniej pierś przestała być dla niej atrakcyjna.
    Ale pomysl Pricessko o tym, że jak Twój maluch podje z butelki w nocy to tez później może niechętnie jeść z piersi w ciągu dnia.
    U mnie własnie tak się zaczęło- od dokarmiania mm w nocy...

Princesska lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I może być też sytuacją odwrotna, ty swoje plany a dziecko swoje... jak u nas. Ja właśnie probuje z różnych powodów wprowadzić butelkę i dupa. Próbowałam już kilku modeli, kilku różnych mm i swojego odciagnietego... kilka prób dziennie i jedna wielka dupa.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz :)

Zacznę mu wprowadzać mm jak skończy te 3 miesiące. Nawet jeśli z czasem zacznie woleć butle, trudno. Ja nigdy nie miałam szału na punkcie kp także myśle ze przeżyje to :)

Teraz pewnie wszystko się może zmienić ale jestem dumna z tego jaki on ma odruch ssania. Po porodzie był prawie dwie doby beze mnie i karmiony z butli, potem ładnie podjął sanie z cycka a do tego dostaje smoczka z który tez jakoś przechodzi obojętnie :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • justa. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia 86, niektóre dzieci niestety nie akceptują butelki. Moja siostra miała tak samo z synkiem. Strasznie się męczyła bo jak mały miał 3 miesiące musiała wrócić do pracy, a nie można było go nakarmić butelką. Wypróbowała chyba wszystkie dostępne na rynku butelki i smoczki. Ostatecznie mały był karmiony łyżeczką, a jak skończył 4 miesiące zaczęła zagęszczać mu mleko kaszką.

Monako mi po zakończeniu karmienia piersią piersi jako tako wróciły do stanu sprzed ciąży. Były jednak trochę mniej jędrne niż przed ciążą. Może balsamy ujędrniające i ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej pomogą.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, przeczytałam ostatnio, że udowodniono ostatnio, że nie potwierdzono jednak, że wcześniejsze oswajanie z glutenem ma sens, że należy go traktować jak wszystkie inne produkty. Moment wprowadzenia zależy od rodzica. Mimo to jednak chyba zdecyduję się na podobne postępowanie jak przy córce - na wszelki wypadek ;) Jeśli jesteś ciekawa szczegółów, daj znać - mam gdzieś artykuł z "M jak Mama" z wytycznymi.

Monako, ja żadnych zmian w swoich piersiach nie zauważyłam, ale może dlatego, że nie odstawiłam córki całkowicie. ;) Biust ostatecznie wrócił do pierwotnego rozmiaru, gdy poszłam do pracy i karmiłam 2-4 razy na dobę. Gdy przeprowadziłam sondę wśród znajomych mam, większość powiedziała, że po ciąży (i karmieniu) piersi wróciły do swego "normalnego" rozmiaru, jedna powiedziała, że zostały jej minimalnie większe, i jedna - że zmniejszyły jej się o rozmiar.

Mój synek zaczął się uśmiechać :)

jgf871u.png

t6748sh.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. a w jakim czasie po zaprzestaniu karmienia piersi wróciły to stanu poprzdniego? Bo może ja powinnam nieco poczekać jeszcze :)
    Ba;samu i ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą :)

setti, pocieszające jest to co piszesz więc tak jak pisałam wyżej- może powinnam jeszcze poczekac :)

Mamuski a czy któraś z Was ma problem z rozejściem mięśnia prostego brzucha?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    różowo, ja używam pampers premium care i bardzo mi pasują. Są mega chłonne a dzieciaczkom nic po nich sie nie dzieje.

Co do rozszerzania diety to ja spokojnie czekam do 6 miesiaca. Niedługo wybieram sie też na kurs ze szkoły rodzenia dotycacy metody BLW...zobaczymy jak to będzie.

Mamuśki, pytałam dzis o to na wątku podwójnych mam ale chciałabym zapytać też tutaj, czy Wasz biust jest flakowaty??
    Czy to sie jeszcze zmieni czy juz tak bedzie??
    Ja piersią karmiłam 2 miesiące dwójkę dzieci ale teraz są tylko na mm.
    Co prawda nigdy nie byłam obdarzona wielkim biustem, nawet w ciąży i podczas karmienia...miseczkę mam 75 B ale piersi były jędrnę a teraz to masakra.
    Dwa flaczki a nie karmie już piersią :/

Monako ja karmie swoim odciagnietym i tez mam mega flaki niestety w moim przypadku pewnie tak zostanie po 1 ciazy flaki mi pozostaly.cycki mam spore ale bez stanika to jak u murzynki z buszu niestety

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dzięki za odpowiedz :)

Zacznę mu wprowadzać mm jak skończy te 3 miesiące. Nawet jeśli z czasem zacznie woleć butle, trudno. Ja nigdy nie miałam szału na punkcie kp także myśle ze przeżyje to :)

Teraz pewnie wszystko się może zmienić ale jestem dumna z tego jaki on ma odruch ssania. Po porodzie był prawie dwie doby beze mnie i karmiony z butli, potem ładnie podjął sanie z cycka a do tego dostaje smoczka z który tez jakoś przechodzi obojętnie :)

Princeska moj synek podobnie
    Aktualnie ssie co.popadnie ,ciagnie z butli,z cycka tez cos skubnie jak ma dobry dzien.Jedynie na smoczek ma odruch wymiotny☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie z tymi cyckami. Ja ogólnie od zawsze miałam je bardzo miękkie, i niestety boje się ze po karmieniu zostaną dwie skarpetki :( nie przeżyje tego.
    Ja właśnie mam wychodne do fryzjera :D siedzę sobie z farbą na głowie przy kawce i zdecydowałam ze podetnę włosy. Mam długie bardzo ale tak mi wypadają ze wyglądają już żałośnie. Eh bye bye moje kochane :(

Miłego dnia ❤️

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pampersów baby dry i są ok :) dużo sików zmieszczą :) co do piersi to ja mam spore,już przed ciążą miałam duże,w czasie ciąży urosły o rozmiar, teraz podczas karmienia też mam flaki jak mały opróżni :P boje sie że takie duże mi zostaną,czego bym bardzo nie chciała.

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, uśpiłam(mam nadzieję) dzidziola na noc i witam się Wami.
    Bromergon paskudztwo, kto nie musi nich nie je. Ćwiczenia na klatkę super, hantle i można mrugać cyckami, ja do tej pory mogę, mimo tego całego nabytego tłuszczu, coś tam mięśni zostało pod spodem.
    Monako nie ćwicz jak Ci się rozeszły mięśnie brzucha, moja koleżanka dzisiaj miała operowaną przepuklinę, a jej Zosia kończyła rok 6.11. Wystarczą Ci Twoje dwa hantelki. Kremy raczej pomogą na skórę, niż na biust. Bardziej laser, mezoterapia i inna medycyna estetyczna. Znam przypadek dzidiza co musiał nawet dwie kropelki siuśków mieć przebierane ale nie pamiętam o które pieluchy chodziło. Teraz mam pampersy zielone 2, kupilismy też premium i mam pakę happy ale są do niczego, dwa rożki przelane, śpiochów nie liczę. Dada dla nas ok. Lidl też niedobre.

dqpri09k6uedld97.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    hej, uśpiłam(mam nadzieję) dzidziola na noc i witam się Wami.
    Bromergon paskudztwo, kto nie musi nich nie je. Ćwiczenia na klatkę super, hantle i można mrugać cyckami, ja do tej pory mogę, mimo tego całego nabytego tłuszczu, coś tam mięśni zostało pod spodem.
    Monako nie ćwicz jak Ci się rozeszły mięśnie brzucha, moja koleżanka dzisiaj miała operowaną przepuklinę, a jej Zosia kończyła rok 6.11. Wystarczą Ci Twoje dwa hantelki. Kremy raczej pomogą na skórę, niż na biust. Bardziej laser, mezoterapia i inna medycyna estetyczna. Znam przypadek dzidiza co musiał nawet dwie kropelki siuśków mieć przebierane ale nie pamiętam o które pieluchy chodziło. Teraz mam pampersy zielone 2, kupilismy też premium i mam pakę happy ale są do niczego, dwa rożki przelane, śpiochów nie liczę. Dada dla nas ok. Lidl też niedobre.
    No u nas tak właśnie było, że ten wskaźnik wilgotności pampersa był tylko mininalnie zmieniony, a mały od razu ryczał w niebogłosy. Teraz mamy babydream ale średnio jestem zadowolona. po pierwsze jak są siki to 8d razu je czuję, a wczoraj 2 razy wypłynęła ż nich kupa bokiem mimo, że ilość n8e była wcale duża. więc będziemy dalej szukać naszych idealnych pieluszek :)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja ćwiczę pod okiem fizjoterapeutki i do tego mam brzuch oklejony tejpami.
    Podobno rozejście mięśnia prostego brzucha to czesta przypadłość po ciąży dlatego byłam cielawa czy którąś mamuśke tu na forum też to dotyczy.
    Często kobiety nawet nie wiedzą że jest coś takiego...
    U mnie to był przypadek- sama zobaczyłam że z brzuchem coś jest nie tak i zaczełam czytać w necie. Diagnoza była trafna.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy dwa miesiące, ale to zleciało...

Annie1981, MrsKiss lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja mialam rozejscie juz po 2 porodzie i teraz tez mam. Fizjo kazal isc do chirurga i rozwazyc operacje ale ja mam traume po cc i juz sobie brucha na pewno nie dam pociac. U mnie rozstep na ponad 6 cm i przepuklina pepkowa

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ