Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Milenka ja ostatnio wsadziłam dziewczynki w kombinezon- śpiworek i to był strzał w 10! Juz im było ciasno w normalnym ubiorze i dwóch kocykach.
Dziewczyny co poleccie na wypadające włosy po ciąży??? Kupiłam suplement z biotyną, choć przyznaję że nie bardzo wierzę w suplementy...ale może Wy macie jakieś dobre sposoby jak zopobiec całkowitemu wyłysieniu?? -
Pochwalcie sie jakie macie spiworki? Ja.nie umiem szukac bo albo widze jkies fajne za 500 zl albo jakies takie tansze do 100 ale nie wydaje.mi sie zeby w tym bylo cieplo. Jak macie takie spiworki to jak ubrac do niego dziecko?
-
Julia ja mam ten http://allegro.pl/spiworek-pro-do-wozka-5w1-sanek-gondola-spiwor-i6985233849.html?reco_id=c5c92927-cba0-11e7-a131-246e9680b528 i jest fajny cieplutki
Monako niestety teraz nie da się nic zrobić z wypadaniem włosów bo to kwestia hormonów. Ja jestem zrozpaczona bo wręcz łysieje a myje szamponem na wypadanie, biorę vitapil mama i psikam vitapilem na skore. I poprawy póki co nie machyba trzeba przeczekać.
Aleksio skończył wczoraj 2 miesiącepóki go męczą wzdęcia spi z nami w łóżku. A nad ranem jak jest najgorzej kładę go na sobie na brzuszku i tak śpimy
wiem Że się może przyzwyczaić ale bardzo polubiłam spanie razem a szczególnie kiedy on na mnie spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 15:11
Milenka~11 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
A ja mam taki śpiworek, jest naprawdę bardzo ładnie wykonany, dzięki wełnie ciepły, a większość cen za zimowe śpiworki przyprawiła mnie o zawał serca, więc z tego jestem naprawdę zadowolona. Powoli zaczynamy go już używać jak temperatura spada poniżej 5 stopni i żadnego płaczu z zimna nie było
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i7035063923.html?reco_id=a5985777-cbab-11e7-951f-ecf4bbc5c470&ars_rule_id=201 -
Julia2015 wrote:Pochwalcie sie jakie macie spiworki? Ja.nie umiem szukac bo albo widze jkies fajne za 500 zl albo jakies takie tansze do 100 ale nie wydaje.mi sie zeby w tym bylo cieplo. Jak macie takie spiworki to jak ubrac do niego dziecko?
Szkoda, że się nie da przez neta ale dobrze mieć znajomków w Łodzi;-). -
Dziewczyny czy któraś z was może mi wysłać tą książkę na maila język niemowląt tracy hogg? Pamietam ze pojawił się tu kiedyś taki wątek
Mail : [email protected]
Annie dzięki
Tak jak teraz myśle początki były bardzo ciężkie ale odpukać póki co jest naprawdę dobrze. Nie chodzę niewnyspana i zmęczona jakoś bardzo. Pewnie dużo zależy od tego na ile dziecko pozwoli jakie się ,,trafi”. Jak usuniemy ok 23 to do 10
Nastepnegodnia z przerwami śpimy wiec nawet die wysypiam. Potem jak wstaniemy takie rzeczy jak bujaczek i karuzelka w łóżku dają mi spokojnie z 30 minut na ogarnięcie siebie zjedzenie śniadania itp.. mam mało absorbujące dziecko to chyba dlatego, nie musi być ciagle na rękach No i dużo jeszcze spi w ciągu dnia.
A z mężem już wykupiliśmy wycieczkę z małym w czerwcu na Majorkęwiec już się nie mogę doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 15:27
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ja mam śpiworek po starszym synku i z czystym sumieniem mogę polecić śpiworki JJ Cole.
Princesska podobnie jak Ty poza trudnym początkiem teraz jest super. Mały daje nam w nocy pospać po karmieniu o 20 budzi się dopiero o 4 rano:). W ciągu dnia dużo bawi się sam w łóżeczku pod karuzelką lub na macie. Uśmiecha się do zabawek i powoli zaczyna w ich kierunku wyciągać rączki. Po doświadczeniach ze starszakiem gdzie kilkukrotne pobudki w nocy miałam prawie do 2 roku życia młodego teraz jestem w szoku. Do tej pory myślałam że takie dzieci istnieją tylko w bajkach.
Czy Wy jeszcze spowijacie swoje dzieci? Ja jeszcze spowijam na noc ale chyba niedługo przejdziemy na śpiworek.
Dobranoc
-
Co tu tak cicho?
Święta się zbliżają, pewnie szalejecie na zakupach
Jak wam minęła noc? U nas starszak przyniósł do domu kolejną porcję wirusów:( i trochę się martwię żeby młody nie złapał.
Kiedy planujecie powrót do pracy i z kim zostawicie maluszka? -
'hejka.
Mi też coś zniknęło zdjęcie
Ja też częściowo pracuję, ale tylko w domu, przy kompie.
Po 6 miesiącu chciałabym już wrócić na parę spotkań z klientami w tygodniu. Z Szymkiem zostanie wtedy mój mąż, a docelowo będę szukać jakiejś opiekunki na parę godzin dziennie.
Dziś byłam na hybrydzie z Szymkiem i był bardzo grzeczny, przespał całą sesjęMilenka~11 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski, faktycznie cicho na forum
Moje dziewczynki już słodko śpią więc do 5 rano spokój. No chyba że Zosia zgłodnieje to bedzie pobuda koło 1/2. Ale ogólnie to w szoku jestem że tak ładnie przesypiają.
Co do pracy- mnie się nie spieszyZa długo czekałam na moje smerfetki i nie chciałabym szybko oddawać ich komuś pod opiękę.
Co do wirusów to ja omijam miejsca publicznę i wychodze z nimi tylko na spacery.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja wracam do pracy po roku. Zaczęłam w zeszłym tygodniu poszukiwania żłobka i okazało się, że nie jest zbyt kolorowo z miejscami. We wtorek byłam na spotkaniu w jednym, pani dyrektor powiedziała, że wyśle mi maila z kwestionariuszem i nr konta do wpłaty wpisowego i nic nie mam
Myślicie, że mnie wyrolowała?
Trochę mnie to stresuje...
Podziwiam, że dajecie już radę pracować. U nas dopiero się ustala jakiś plan dnia z dłuższą drzemką w ciągu dnia połączoną ze spacerem. Nocne spanie się trochę popsuło za to -
Ja jeszcze spowijam Emilkę, ale otulacz robi się ciasny pomału, więc chyba też będę musiała niedługo zrezygnować.
Do pracy nie wracam, chcę postarać się o drugie dziecko
Nocki są super, mała śpi dłużej, potrafi 4-5h. Niestety mam z piersiami trochę problem, bo produkują zbyt dużo mleka i robią się guzy (zatory). Walczę z nimi caly dzień tylko po to, żeby w nocy nabawić się kolejnych. Upierdliwe. Mam nadzieję, że piersi niedługo zaskoczą
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
kurde nie wiem czy to nie początek mojego końca karmienia Maciusia
na śpiąco je, zaraz po przebudzeniu je, ale jak jest na maxa rozbudzony i widzę, że szuka i jest głodny to za cholerę nie chce złapać cycka. kładę go na kolana i od razu jest wrzask. już tak się to ciągnie z 2-3 tygodnie i zaczyna mi brakować cierpliwości... wczoraj osikał się podczas spania, wiec zaczęłam od przebrania go, on się rozbudził na dobre i potem 2 godziny nie byłam w stanie go nakarmić, a próbowałam chyba każdą pozycję... dopiero jak padł ze zmęczenia to zassał... czuję, że jeszcze kilka takich dni i się poddam...
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Doświadczone mamusie, jak to było u waszych pierwszych dzieci z rozszerzaiem diety? od kiedy zaczełyście i od czego?? Czy przy drugim dziecku zrobicie tak samo czy coś zmienicie?
Ja byłam wczoraj na szczepieniu i dr powiedział że zaraz będę mogła rozszerzyć dietę...ale z drugiej strony ja uważam że to za wczesnie. Z tego co czytam, wytyczne się zmieniły i teraz nawet dzieciom karmionym mm należy rozszerzeać dietę od 6 m-ca a w dodatku wydaje mi się że najlepiej rozszerzyć diete kiedy dziecko samodzielnie siedzi. Napiszcie proszę jakie są Wasz doświadczenia w tym trudnym temacie... -
Ja z pierwszym dzieckiem rozszerzalam diete po 4 msc, teraz rqcxej wstrzymam sie do 6 miesiaca i poczekam az usiadzie zeby sama zainteresowala sie tym co wklada do buzi. Moj dwulatek ma problemy z nowymi smakami, najchetniej jadlby ciagle to samo. Na surowe owoce i warzywa nie chce patrzec.
Espoir, my podobnie z karmieniem piersia chyba niedlugo przejdziemy na bjtelke choc ja caly czas probuje. Jest podobnie jak u Ciebie, w nocy mała je ładnie ale krótko i zasypia. W dzien zassysa, ale często płacze w trakcie, zapowietrza się, a po paru minutach zaczyna się tak wiercić i odpychać, że trudno mi to nazwać piciem. Szkoda, z pierwszym synem nie mieliśmy takich problemow, on był wrecz anty smoczkowy. Mała od początku zassała smoczudia.