X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Milenka ja ostatnio wsadziłam dziewczynki w kombinezon- śpiworek i to był strzał w 10! Juz im było ciasno w normalnym ubiorze i dwóch kocykach.

Dziewczyny co poleccie na wypadające włosy po ciąży??? Kupiłam suplement z biotyną, choć przyznaję że nie bardzo wierzę w suplementy...ale może Wy macie jakieś dobre sposoby jak zopobiec całkowitemu wyłysieniu??
    Nie mam śpiworka póki co. Jadłam kiedyś humawit skrzyp i pokrzywa i odrosły baby hair, super jest tez solgar msm.

dqpri09k6uedld97.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalcie sie jakie macie spiworki? Ja.nie umiem szukac bo albo widze jkies fajne za 500 zl albo jakies takie tansze do 100 ale nie wydaje.mi sie zeby w tym bylo cieplo. Jak macie takie spiworki to jak ubrac do niego dziecko?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja mam ten http://allegro.pl/spiworek-pro-do-wozka-5w1-sanek-gondola-spiwor-i6985233849.html?reco_id=c5c92927-cba0-11e7-a131-246e9680b528 i jest fajny cieplutki :)

Monako niestety teraz nie da się nic zrobić z wypadaniem włosów bo to kwestia hormonów. Ja jestem zrozpaczona bo wręcz łysieje a myje szamponem na wypadanie, biorę vitapil mama i psikam vitapilem na skore. I poprawy póki co nie ma :P chyba trzeba przeczekać.

Aleksio skończył wczoraj 2 miesiące :) póki go męczą wzdęcia spi z nami w łóżku. A nad ranem jak jest najgorzej kładę go na sobie na brzuszku i tak śpimy :) wiem Że się może przyzwyczaić ale bardzo polubiłam spanie razem a szczególnie kiedy on na mnie spi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 15:11

Milenka~11 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki śpiworek, jest naprawdę bardzo ładnie wykonany, dzięki wełnie ciepły, a większość cen za zimowe śpiworki przyprawiła mnie o zawał serca, więc z tego jestem naprawdę zadowolona. Powoli zaczynamy go już używać jak temperatura spada poniżej 5 stopni i żadnego płaczu z zimna nie było ;)

http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i7035063923.html?reco_id=a5985777-cbab-11e7-951f-ecf4bbc5c470&ars_rule_id=201

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska. Gratuluję drugiego miesiąca :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Pochwalcie sie jakie macie spiworki? Ja.nie umiem szukac bo albo widze jkies fajne za 500 zl albo jakies takie tansze do 100 ale nie wydaje.mi sie zeby w tym bylo cieplo. Jak macie takie spiworki to jak ubrac do niego dziecko?
    nie wiem skąd jesteś, ale w Łodzi mają event, bo sklep Bobowózki zmienia lokalizację i 1 grudnia mają mieć mega promocje, ekspertów i gifty na wejście, koleżanka ma pójść i kupić mi śpiworek puchowy.
    Szkoda, że się nie da przez neta ale dobrze mieć znajomków w Łodzi;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was może mi wysłać tą książkę na maila język niemowląt tracy hogg? Pamietam ze pojawił się tu kiedyś taki wątek :)
    Mail : [email protected]

Annie dzięki :D

Tak jak teraz myśle początki były bardzo ciężkie ale odpukać póki co jest naprawdę dobrze. Nie chodzę niewnyspana i zmęczona jakoś bardzo. Pewnie dużo zależy od tego na ile dziecko pozwoli jakie się ,,trafi”. Jak usuniemy ok 23 to do 10
    Nastepnegodnia z przerwami śpimy wiec nawet die wysypiam. Potem jak wstaniemy takie rzeczy jak bujaczek i karuzelka w łóżku dają mi spokojnie z 30 minut na ogarnięcie siebie zjedzenie śniadania itp.. mam mało absorbujące dziecko to chyba dlatego, nie musi być ciagle na rękach No i dużo jeszcze spi w ciągu dnia.
    A z mężem już wykupiliśmy wycieczkę z małym w czerwcu na Majorkę :) wiec już się nie mogę doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 15:27

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • justa. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek po starszym synku i z czystym sumieniem mogę polecić śpiworki JJ Cole.

Princesska podobnie jak Ty poza trudnym początkiem teraz jest super. Mały daje nam w nocy pospać po karmieniu o 20 budzi się dopiero o 4 rano:). W ciągu dnia dużo bawi się sam w łóżeczku pod karuzelką lub na macie. Uśmiecha się do zabawek i powoli zaczyna w ich kierunku wyciągać rączki. Po doświadczeniach ze starszakiem gdzie kilkukrotne pobudki w nocy miałam prawie do 2 roku życia młodego teraz jestem w szoku. Do tej pory myślałam że takie dzieci istnieją tylko w bajkach.

Czy Wy jeszcze spowijacie swoje dzieci? Ja jeszcze spowijam na noc ale chyba niedługo przejdziemy na śpiworek.

Dobranoc

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho?
    Święta się zbliżają, pewnie szalejecie na zakupach ;)
    Jak wam minęła noc? U nas starszak przyniósł do domu kolejną porcję wirusów:( i trochę się martwię żeby młody nie złapał.
    Kiedy planujecie powrót do pracy i z kim zostawicie maluszka?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już wróciłam do pracy;-), pracuję zdalnie. Jeśli muszę jechać do biura, ojciec zostaje w domu. Poszalałam u dentysty, więc black friday już nie dla mnie. Młody się budzi na jedzonko. Miłego dnia.

dqpri09k6uedld97.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wstępnie planujemy, że będę w domu pół roku, drugie pół wykorzysta mój mąż, ale zobaczymy jak będzie. czasami już chciałabym wrócić chociaż na trochę do pracy :)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'hejka.

Mi też coś zniknęło zdjęcie :P

Ja też częściowo pracuję, ale tylko w domu, przy kompie.

Po 6 miesiącu chciałabym już wrócić na parę spotkań z klientami w tygodniu. Z Szymkiem zostanie wtedy mój mąż, a docelowo będę szukać jakiejś opiekunki na parę godzin dziennie.

Dziś byłam na hybrydzie z Szymkiem i był bardzo grzeczny, przespał całą sesję :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski, faktycznie cicho na forum :)
    Moje dziewczynki już słodko śpią więc do 5 rano spokój. No chyba że Zosia zgłodnieje to bedzie pobuda koło 1/2. Ale ogólnie to w szoku jestem że tak ładnie przesypiają.
    Co do pracy- mnie się nie spieszy :) Za długo czekałam na moje smerfetki i nie chciałabym szybko oddawać ich komuś pod opiękę.
    Co do wirusów to ja omijam miejsca publicznę i wychodze z nimi tylko na spacery.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow to tylko pozazdrościć przespanych nocy :)

co kupujecie na mikołaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 19:38

Stdqp2.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do pracy po roku. Zaczęłam w zeszłym tygodniu poszukiwania żłobka i okazało się, że nie jest zbyt kolorowo z miejscami. We wtorek byłam na spotkaniu w jednym, pani dyrektor powiedziała, że wyśle mi maila z kwestionariuszem i nr konta do wpłaty wpisowego i nic nie mam :/ Myślicie, że mnie wyrolowała? :P :/ Trochę mnie to stresuje...
    Podziwiam, że dajecie już radę pracować. U nas dopiero się ustala jakiś plan dnia z dłuższą drzemką w ciągu dnia połączoną ze spacerem. Nocne spanie się trochę popsuło za to :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze spowijam Emilkę, ale otulacz robi się ciasny pomału, więc chyba też będę musiała niedługo zrezygnować.

Do pracy nie wracam, chcę postarać się o drugie dziecko ;)

Nocki są super, mała śpi dłużej, potrafi 4-5h. Niestety mam z piersiami trochę problem, bo produkują zbyt dużo mleka i robią się guzy (zatory). Walczę z nimi caly dzień tylko po to, żeby w nocy nabawić się kolejnych. Upierdliwe. Mam nadzieję, że piersi niedługo zaskoczą ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie wiem czy to nie początek mojego końca karmienia Maciusia :( na śpiąco je, zaraz po przebudzeniu je, ale jak jest na maxa rozbudzony i widzę, że szuka i jest głodny to za cholerę nie chce złapać cycka. kładę go na kolana i od razu jest wrzask. już tak się to ciągnie z 2-3 tygodnie i zaczyna mi brakować cierpliwości... wczoraj osikał się podczas spania, wiec zaczęłam od przebrania go, on się rozbudził na dobre i potem 2 godziny nie byłam w stanie go nakarmić, a próbowałam chyba każdą pozycję... dopiero jak padł ze zmęczenia to zassał... czuję, że jeszcze kilka takich dni i się poddam...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie, jak to było u waszych pierwszych dzieci z rozszerzaiem diety? od kiedy zaczełyście i od czego?? Czy przy drugim dziecku zrobicie tak samo czy coś zmienicie?
    Ja byłam wczoraj na szczepieniu i dr powiedział że zaraz będę mogła rozszerzyć dietę...ale z drugiej strony ja uważam że to za wczesnie. Z tego co czytam, wytyczne się zmieniły i teraz nawet dzieciom karmionym mm należy rozszerzeać dietę od 6 m-ca a w dodatku wydaje mi się że najlepiej rozszerzyć diete kiedy dziecko samodzielnie siedzi. Napiszcie proszę jakie są Wasz doświadczenia w tym trudnym temacie...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja próbowałam z Bartusiem po 4 miesiącu kilka razy zaledwie, ale widziałam, że to za szybko dla niego i potem zaczęłam po 6 miesiącu...

Tośka! lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem rozszerzalam diete po 4 msc, teraz rqcxej wstrzymam sie do 6 miesiaca i poczekam az usiadzie zeby sama zainteresowala sie tym co wklada do buzi. Moj dwulatek ma problemy z nowymi smakami, najchetniej jadlby ciagle to samo. Na surowe owoce i warzywa nie chce patrzec.

Espoir, my podobnie z karmieniem piersia chyba niedlugo przejdziemy na bjtelke choc ja caly czas probuje. Jest podobnie jak u Ciebie, w nocy mała je ładnie ale krótko i zasypia. W dzien zassysa, ale często płacze w trakcie, zapowietrza się, a po paru minutach zaczyna się tak wiercić i odpychać, że trudno mi to nazwać piciem. Szkoda, z pierwszym synem nie mieliśmy takich problemow, on był wrecz anty smoczkowy. Mała od początku zassała smoczudia.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ