X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy Pampers Premium Care i dobrze się sprawdziły. Za to Lidl tragedia, kupa i siki aż na plecach.

Monako. Są badania, które mówią, że to nie KP zmienia piersi, ale sama ciąża i zmiany hormonalne.
    Moje są ok, cały czas karmię.

Princesska. A nie chcesz dociągnąć z KP chociaż do 6 miesiąca?

Niesia. Gratuluję 2 miesiecy :)

Moja Emilka waży 4700g, urosła 6 cm od porodu i pojawił się pierwszy uśmiech :)

MrsKiss, Niesia86, Milenka~11 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie Napewno chce mm wprowadzić a co będzie potem
    Zobaczymy. Jedyne czego jestem pewna to tego ze nie chce dłużej niż te 6 miesięcy :) uważam ze mleko jest dobre ale do pewnego czasu, potem jak są już stałe pokarmy to nie jest niezbędne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 13:16

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chwale sobie też pieluszki dady dla nas są ok jeszcze na 2 lecimy nawet je wole niż pampersy a mam te zielone 2

A czym smarujecie pupę?

Myślała któraś z Was o 'pływaniu' dla niemowląt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 14:00

Stdqp2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew101 wrote:
    Ja tam chwale sobie też pieluszki dady dla nas są ok jeszcze na 2 lecimy nawet je wole niż pampersy a mam te zielone 2

A czym smarujecie pupę?

Myślała któraś z Was o 'pływaniu' dla niemowląt?

Hej Ew tak my chcemy zapisac dziecie na plywanie dla niemowlat.maly bedzie z mezem chodzil.chcemy zapisac od edycji zimowej.z tego co sie orientuje to koszt bedzie ok 600 zl ,13 zajec po pol h kazde.synek lubi sie kapac i nie lubi siedziec dlugo w domu dlatego sadze ze powinno mu sie podobac

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Annie Napewno chce mm wprowadzić a co będzie potem
    Zobaczymy. Jedyne czego jestem pewna to tego ze nie chce dłużej niż te 6 miesięcy :) uważam ze mleko jest dobre ale do pewnego czasu, potem jak są już stałe pokarmy to nie jest niezbędne.

Princeska ja Cie rozumiem.tez nie chce karmic dluzej jak pol roku.to sciaganie laktatorem,podgrzewanie,wyparzaniemnie wykanczaja
    Pol roku wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 18:20

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas równo 6 tyg. i chyba mam okres...

dqpri09k6uedld97.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew101. Ja niczym nie smaruję pupy. Jak pojawia się zaczerwienienie to Bepanthenem albo Sudocremem, ale to się rzadko zdarza.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• różowo Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do tej pory Janek zasypia najczęściej przy piersi i śpi że mną w łóżku. niestety nie wysyłam się przez to i męczy mnie ta sytuacja. chcemy nauczyć to żeby spał sam w swoim łóżeczku stojącym Koło naszego łóżka. macie doświadczenie w tym temacie? Jak się zabrać za to w miarę bezbolesn8e? jutro kończy 6 tygodni może jest jeszcze za mały na takie nauki? ale boję się że z każdą mocą będzie się bardziej przyzwyczajal :/

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    dziewczyny do tej pory Janek zasypia najczęściej przy piersi i śpi że mną w łóżku. niestety nie wysyłam się przez to i męczy mnie ta sytuacja. chcemy nauczyć to żeby spał sam w swoim łóżeczku stojącym Koło naszego łóżka. macie doświadczenie w tym temacie? Jak się zabrać za to w miarę bezbolesn8e? jutro kończy 6 tygodni może jest jeszcze za mały na takie nauki? ale boję się że z każdą mocą będzie się bardziej przyzwyczajal :/
    Gabrysia też zasypia przy piersi, ale wieczorem po kąpieli jeszcze ją karmię i jak już skończy i przyśnie od samego początku odkładam ją wtedy do kosza, który stoi przy naszym łóżku. Czasami jak były problemy i nie chciała tam spać, płakała, to mąż ją bujał na rękach i chwilę po zaśnięciu odkładał, albo ja ją znowu przystawiałam do cycka.
    Spróbuj po prostu poczekać na moment w którym widzisz, że Twój Janek już mocno śpi i po prostu go odkładaj. Pewnie kilka pierwszych podejść będzie trudnych, ale na pewno Tobie też będzie milion razy lepiej chociaż kilka godzin przespać samej. Czytałam też, że aby uniknąć tego, że dziecko obudzi się po styknięciu z zimnym łóżeczkiem, to do tego ostateniego karmienia lub utulania powinno się je zawinąć w jakiś kocyk czy pieluszkę i w tym odkładać. Trzymam kciuki, żeby Wam się udało! Moja mała to też przylepa, ale cieszę się, że chociaż w nocy daje mi chwilę wypoczynku.

różowo lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowo. Ja miałam tak samo. Emilka spała z nami w łóżku, bo nie dała się odłożyć, ale nie byłam z tego faktu zadowolona. Po miesiącu spróbowałam ją ponownie odłożyć i się udało. Może już do tego dojrzała a może sprawiła to chodząca całą noc suszarka ;)
    Położne doradzały poniższe metody, żeby skłonić dziecko do spania w koszu, ale u nas przez miesiąc nic z tego nie działało:
    - termoforem lub butelką z ciepłą wodą nagrzać materacyk
    - położyć pieluchę/piżamę z moim zapachem
    - podłożyć książkę pod nóżki kosza, aby główka dziecka była wyżej.

A to nasze pierwsze uśmiechy :)
    Proszę nie cytować, bo usunę zdjęcie.
    [Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 02:07

MrsKiss, różowo, espoir, justa., Milenka~11 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale przez ostatnie kilka dni miałam prawdziwe urwanie głowy. Piersi wróciły mi do rozmiaru sprzed ciąży 2-3 miesiące po całkowitym zakończeniu karmienia. Były jednak odczuwalnie mniej jędrne niż przed ciążą. Flaczkami bym ich jednak nie nazwała :)

Tak z ciekawości jakie są oznaki rozejścia mięśni brzucha? Można to samemu zauważyć?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, Emilka cudnie się uśmiecha. Taki uśmiech potrafi stopić serce każdej mamy,nawet tej najbardziej zmęczonej.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. moje to zdecydowane flaczki...ale jak już będę mogła ćwiczyc to nad nimi tez popracuję! Moja fizjo powiedziała że aktywność nie wczesniej niż po zamknięciu rozejścia...

A co do rezejścia mięśni brzucha to możesz sama sprawdzic w ten sposób jak na zdjęciach.
    Na pierwszym zdjęciu sprawdzasz czy masz rozejście- jeśli jesteś w stanie wsadzić palce "w brzuch" to nie dobrze :(
    Na dryugim zdjęciu badasz na ile palców jest rozejście- ja miałam na 2, teraz mam na niecałe 1,5 palca czyli nie dużo ale brzuszek jednak troszkę wystaje :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a013a53a081f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cabab9707ae4.png

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie cudna Emilka :*- a ten usmiech, uroczy!!! Nie ma nic cudowniejszego na świecie niz szczery usmiech dziecka :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    my smarowaliśmy pupę zielonym linomagiem ale przestałam bo nie ma potrzeby, nie używam tez chusteczek, tylko ciepła woda i waciki te duże.
    Co do piersi, pewnie się trochę sflaczkują, póki karmię mąż zachwycony "bo wyglądają jak po operacji" chociaż sobie popatrzy...bo dotykanie to tak średnio przyjemne. Co do mięśni brzucha, mi się chyba nie rozeszły, albo dobrze tłuszcz zasłania;-). Moja koleżanka miała w środę operację przepukliny bo jej się zrobiła nad pępkiem, tam gdzie kresa się rozeszła. Jest rok po porodzie. Mówi, że czuje się lepiej po tym zabiegu, niż po cc, więc sam w sobie może nie straszny.
    Miłego wieczoru.

dqpri09k6uedld97.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Podczytuję, ale nie mam kiedy napisać.

U nas wszystko w porządku. Karmimy się piersią, Szymek podwoił już wagę urodzeniową z nawiązką :) Także rośnie jak na śmietanie 36% ;)

Fajnie, że u Was wszystko w porządku :)

Pozdrawiamy :)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, ja też na poczatku stosowałam linomag zielony a teraz niczym dupki nie smaruję. W domu myję tylko ciepłą wodą i wiekszymi wacikami- zawsze mam mały termos z ciepłą przegotowana wodą. A chusteczki tylko na wyjście, zresztą one bardziej wycierają dupkę nie myją...

Witaj Karolka, super ze się odezwałas. Jeszcze troszkę i cyba kazda z nas bedzie miała nieco więcej czasu nawet na forum. Ja w piątek miałam super dzień- do 10:30 zdjęłam sobie hybrydę, nałożyłam nową i miałam zupe pomidorową ugotowaną. Nie wiem jak to zrobiłam :)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, są takie dni ogarnięte. ;-) ja dziś posprzątałam z grubsza, zrobiłam pranie i wyprasowałam mężowi koszule i teraz żałuję, bo miał wrócić wcześniej, a znów pracuje dłużej:"bo robić ni ma komu". Napisałam mu, że w domu, nie ma kto dziecka wykąpać...Na szczęście jutro ma wolne i jedziemy z młodym do neurologa w innym mieście. Jakiś super czarodziej od dzieci, podobno leczy kolki ziołami, itp.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie wiem czemu znikło mi zdjęcie z avatara. Dr super specjalista, synek nawet nie zakwilił, tylko gębę zacieszał, a badanie było dłuuugie, wszystkie odruchy, osłuchanie, pomiary główki, waga itp.
    Ćwiczymy dużo na brzuchu, dzisiejsza nocka cała na brzuchu przespana. Co u Was? Wkładacie już śpiworki do wózków? Ja na razie dwa koce, bo śpiworek gdzieś na strychu u babci.

dqpri09k6uedld97.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka ja ostatnio wsadziłam dziewczynki w kombinezon- śpiworek i to był strzał w 10! Juz im było ciasno w normalnym ubiorze i dwóch kocykach.

Dziewczyny co poleccie na wypadające włosy po ciąży??? Kupiłam suplement z biotyną, choć przyznaję że nie bardzo wierzę w suplementy...ale może Wy macie jakieś dobre sposoby jak zopobiec całkowitemu wyłysieniu??

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ