X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    pierwsze szczepienie poszpitalne za nami i na razie ok. Ja zaczekam z dieta az sam sie zainteresuje o na talerzu.

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie poddawajcie się z KP. To nie jest łatwa sprawa i może pojawić się kilka kryzysów, ale myślę, że na prawdę warto je przetrwać. Jest kilka możliwych przyczyn takiego zachowania, np:
    - skok rozwojowy
    - słabszy/szybszy wypływ pokarmu
    - problemy z napięciem mięśniowym
    - maluch rozprasza się podczas jedzenia
    - podawanie smoczka lub butelki

Przeczytajcie same
    http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, a podawałaś już mm?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, jakoś się boję, że mu nie podpasuje, a próby różnych pogorszą problemy z brzuchem... czekam aż skończy te 3 miesiące.
    jeszcze gdyby on nie chciał cyckać całą dobę, to by jakoś było, a tak to czuję, że zaniedbuje Starszaka...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje problemów z karmieniem :( wyobrażam sobie jakie to uciążliwe. U nas tez się zdarza aczkolwiek sporadycznie ze płacze bez powodu przy cycku. Aleks zaczął gorzej i mniej spać w ciągu dnia za to w nocy spi pięknie, jeśli mu się to nie zmieni poczekam chyba z modyfikowanym jeszcze trochę. Czy wy tez macie takie miękkie cycki? Jakiś kryzys laktacyjny mam chyba i czasem wspomagam się femaltikerem.

Wczoraj skończyłam 23 lata:) dziś lecę na shopping może coś fajnego upoluje :D

Co do diety zamierzam rozszerzać po 6 miesiącu. Myśle ze nie ma się co spieszyć. I w ogóle muszę się pożalić na pieluchy z lidla. W ciągu 4 dni codziennie się zasrywal! Maskara jakaś. Nigdy więcej, zostajemy przy pampersach. Bo te z lidla maja jakaś dziwną gaze tam gdzie kupka leci i to wszystko na plecy wylatywało. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:54

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)

Moj Szymek nadal śpi w woombie - kupiłam ten większy rozmiar. Nie wybudza Go moro i śpi pięknie także na razie zostaniemy :)

Rozszerzać dietę będę po 6 miesiacu, jak Szymek samodzielnie usiądzie. Metoda BLW tego wymaga. Chcę jej spróbować, może Szymek nie będzie takim niejadkiem jak Jasiek :)

JA od wczoraj próbuję pieluchy babydream i jak na razie spoko, a cena 24 zł :) NA noc zakładam pampersa bo jak Szymek śpi i nie ma kupy to nie przebieram w nocy, żeby nie wybudzać.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, dada ma dobrą relację jakości do ceny, z pampersów u nas najlepiej zielone. Teraz mam pakę białych i żałuję, bo przelane po 3h. Coś dużo sikał dzisiaj.
    Szymek zdecydowanie nie wygląda na niejadka, wygląda na takiego co lubi miooodek;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wszystkiego naj!

Princesska lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie współczuje problemów z piersiami. Miałam podobnie jak karmiłam starszaka. Teraz odpukać jest ok. ale to chyba dlatego że Tomek zdecydowanie żadziej je pierś i mamy już stałe godziny karmień tak więc piersi są mniej stymulowane.

Co do rozszerzania diety to tak jak już kiedyś pisałam podobnie jak ze starszakiem zacznę po skończonym 4 miesiącu od marchewki. U mnie przy starszaku ten tryb rozszerzania diety się sprawdził więc idę tą samą ścieżką.

Co do jedzenia warzyw i owoców to u nas nie ma z tym większego problemu. Starszak je prawie wszystko. Wydaje mi się że jak rodzice jedzą warzywa i owoce to dzieci też będą. W końcu naśladują rodziców :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska. Miękkie piersi świadczą o stabilizacji laktacji a nie o braku pokarmu. Femaltikerem możesz wywołać sobie nawał.
    U mnie też nie sprawdziły się pieluchy z Lidla. Kupa wypływała na plecy.

Kiedyś rozszerzało się dietę od 4 msc, ale dziś nauka poszła dalej i są inne rekomendacje. Jelitka w 4 msc są jeszcze niedojrzałe, mogą przepuszczać składniki pokarmowe do organizmu i wywoływać alergie. Żołądeczek też jest malutki i aby pomieścić stałe pokarmy przyjmuje mniej mleka a to może prowadzić do niedoborów i anemii.
    Ja będę rozszerzać po 6 msc z powyższych powodów oraz dlatego, że będę stosować BLW.

Dwie noce bez obrzęków i guzów, więc może piersi już się dostosowały do snu Emilki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie właśnie co do miękkich piersi to wiem, moja mama powtarza mi to samo z tym ze zauważyłam ze jak są takie miękkie on dużo krócej je jak by pokarmu było mniej :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Annie właśnie co do miękkich piersi to wiem, moja mama powtarza mi to samo z tym ze zauważyłam ze jak są takie miękkie on dużo krócej je jak by pokarmu było mniej :(
    Je dużo krócej, bo już umie jeść lepiej i szybciej, u nas też tak. I wcale nie tęsknię za ciężkimi balonami. Też miewam guzki ale sporadycznie. Zauważyłam też, że w nocy lubi sobie possać dłużej, nawet 30 min a w dzień idzie mu szybciej.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy z lidla badziewie, odradzam tez bella happy.
    U nas pewnie jest problem z asymetrią, zawsze główka na jedną stronę jak leży na brzuchu. Przekładam mu, zmieniłam stronę spania w łóżeczku, biorę na drugą rękę a i tak się obraca. Ktoś coś doradzi?

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka polecam umówić się na wizytę do rehabilitanta. Jedna godzinka wystarczy żeby obejrzał maluszka i pokazał wam różne ćwuczenia jakie można wykonywać w domu. Mój starszak też miał nierówne napięcie mięśniowe i właśnie wizyta u rehabilitantki nam pomogła. Do tego rehabilitant pokazał nam jak prawidłowo nosić maluszka w różnych pozycjach. Niby wszystko wiedzieliśmy a jak suę okazało na wizycie nie do końca nosiliśmy go prawidłowo.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziecko starsze to szybciej się najada. Wszystko jest w porządku :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak często zachłystują się ślina ? U mojeg zdarza się to z 5-6 razy dziennie i aż tak dziwnie powietrze łapie. Nie za bardzo wiem jak temu zapobiec, przecież 24/7 nie będzie leżał na boku :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek krztusi siè tylko przy jedzeniu, ale od pewnego czasu bardzo się ślini. Princesska myślę, że to chwilowa nadprodukcja śliny związana np z początkiem procesu ząbkowania i problem minie albo maluch nauczy się z nim sobie radzić.

Czy wasze maluszki umieją już przewracać się z plecków na bok lub z brzuszka na plecki? U nas na razie jeszcze nie ale jestem ciekawa jak u innych.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa No właśnie tez mi się wydaje ze to nadprodukcja tylko ciagle się boje ze się w końcu coś stanie bo on tak często się dławi :/
    Aleks jeszcze nie umie się przewracać :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciek już z 3 tygodnie z brzucha na plecy umie, z pleców na brzuch jeszcze nie :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska nie martw się miękkimi piersiami bo to znaczy że laktacja się unormowała i już piersi będą produkować mleczko na żądanie :) co jest dobre dla nas bo nie będzie nawałów które bywają bolesne :) poza tym dziecko krócej ssie bo już umie to robić doskonale i ssie intensywniej czym szybciej się najada a poza tym mleko jest już na tyle tłuste że szybko zaspokaja głód :) Mój mały potrafi przespać już 9 godzin jak się naje do syta :)
    Co do dużej ilości śliny to mój mały też ma jej dużo i często się krztusi, trzeba dać dziecku się po prostu wykaszleć a w razie większego problemu położyć na boku lub na brzuszku. Mój synek już ząbkuje :) daje mu się to we znaki i już widać małe dwie kropeczki na dole :D ciekawa jestem kiedy się przebiją, czytałam że pierwsze ząbki nawet miesiącami się wybijają :/
    A co do przewracania to też się jeszcze nie przewraca, ani z brzuszka na boczek ani z pleców na brzuch ;)

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ