X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    pierwsze szczepienie poszpitalne za nami i na razie ok. Ja zaczekam z dieta az sam sie zainteresuje o na talerzu.

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie poddawajcie się z KP. To nie jest łatwa sprawa i może pojawić się kilka kryzysów, ale myślę, że na prawdę warto je przetrwać. Jest kilka możliwych przyczyn takiego zachowania, np:
    - skok rozwojowy
    - słabszy/szybszy wypływ pokarmu
    - problemy z napięciem mięśniowym
    - maluch rozprasza się podczas jedzenia
    - podawanie smoczka lub butelki

Przeczytajcie same
    http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, a podawałaś już mm?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, jakoś się boję, że mu nie podpasuje, a próby różnych pogorszą problemy z brzuchem... czekam aż skończy te 3 miesiące.
    jeszcze gdyby on nie chciał cyckać całą dobę, to by jakoś było, a tak to czuję, że zaniedbuje Starszaka...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje problemów z karmieniem :( wyobrażam sobie jakie to uciążliwe. U nas tez się zdarza aczkolwiek sporadycznie ze płacze bez powodu przy cycku. Aleks zaczął gorzej i mniej spać w ciągu dnia za to w nocy spi pięknie, jeśli mu się to nie zmieni poczekam chyba z modyfikowanym jeszcze trochę. Czy wy tez macie takie miękkie cycki? Jakiś kryzys laktacyjny mam chyba i czasem wspomagam się femaltikerem.

Wczoraj skończyłam 23 lata:) dziś lecę na shopping może coś fajnego upoluje :D

Co do diety zamierzam rozszerzać po 6 miesiącu. Myśle ze nie ma się co spieszyć. I w ogóle muszę się pożalić na pieluchy z lidla. W ciągu 4 dni codziennie się zasrywal! Maskara jakaś. Nigdy więcej, zostajemy przy pampersach. Bo te z lidla maja jakaś dziwną gaze tam gdzie kupka leci i to wszystko na plecy wylatywało. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:54

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)

Moj Szymek nadal śpi w woombie - kupiłam ten większy rozmiar. Nie wybudza Go moro i śpi pięknie także na razie zostaniemy :)

Rozszerzać dietę będę po 6 miesiacu, jak Szymek samodzielnie usiądzie. Metoda BLW tego wymaga. Chcę jej spróbować, może Szymek nie będzie takim niejadkiem jak Jasiek :)

JA od wczoraj próbuję pieluchy babydream i jak na razie spoko, a cena 24 zł :) NA noc zakładam pampersa bo jak Szymek śpi i nie ma kupy to nie przebieram w nocy, żeby nie wybudzać.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, dada ma dobrą relację jakości do ceny, z pampersów u nas najlepiej zielone. Teraz mam pakę białych i żałuję, bo przelane po 3h. Coś dużo sikał dzisiaj.
    Szymek zdecydowanie nie wygląda na niejadka, wygląda na takiego co lubi miooodek;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wszystkiego naj!

Princesska lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie współczuje problemów z piersiami. Miałam podobnie jak karmiłam starszaka. Teraz odpukać jest ok. ale to chyba dlatego że Tomek zdecydowanie żadziej je pierś i mamy już stałe godziny karmień tak więc piersi są mniej stymulowane.

Co do rozszerzania diety to tak jak już kiedyś pisałam podobnie jak ze starszakiem zacznę po skończonym 4 miesiącu od marchewki. U mnie przy starszaku ten tryb rozszerzania diety się sprawdził więc idę tą samą ścieżką.

Co do jedzenia warzyw i owoców to u nas nie ma z tym większego problemu. Starszak je prawie wszystko. Wydaje mi się że jak rodzice jedzą warzywa i owoce to dzieci też będą. W końcu naśladują rodziców :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska. Miękkie piersi świadczą o stabilizacji laktacji a nie o braku pokarmu. Femaltikerem możesz wywołać sobie nawał.
    U mnie też nie sprawdziły się pieluchy z Lidla. Kupa wypływała na plecy.

Kiedyś rozszerzało się dietę od 4 msc, ale dziś nauka poszła dalej i są inne rekomendacje. Jelitka w 4 msc są jeszcze niedojrzałe, mogą przepuszczać składniki pokarmowe do organizmu i wywoływać alergie. Żołądeczek też jest malutki i aby pomieścić stałe pokarmy przyjmuje mniej mleka a to może prowadzić do niedoborów i anemii.
    Ja będę rozszerzać po 6 msc z powyższych powodów oraz dlatego, że będę stosować BLW.

Dwie noce bez obrzęków i guzów, więc może piersi już się dostosowały do snu Emilki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie właśnie co do miękkich piersi to wiem, moja mama powtarza mi to samo z tym ze zauważyłam ze jak są takie miękkie on dużo krócej je jak by pokarmu było mniej :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Annie właśnie co do miękkich piersi to wiem, moja mama powtarza mi to samo z tym ze zauważyłam ze jak są takie miękkie on dużo krócej je jak by pokarmu było mniej :(
    Je dużo krócej, bo już umie jeść lepiej i szybciej, u nas też tak. I wcale nie tęsknię za ciężkimi balonami. Też miewam guzki ale sporadycznie. Zauważyłam też, że w nocy lubi sobie possać dłużej, nawet 30 min a w dzień idzie mu szybciej.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy z lidla badziewie, odradzam tez bella happy.
    U nas pewnie jest problem z asymetrią, zawsze główka na jedną stronę jak leży na brzuchu. Przekładam mu, zmieniłam stronę spania w łóżeczku, biorę na drugą rękę a i tak się obraca. Ktoś coś doradzi?

dqpri09k6uedld97.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka polecam umówić się na wizytę do rehabilitanta. Jedna godzinka wystarczy żeby obejrzał maluszka i pokazał wam różne ćwuczenia jakie można wykonywać w domu. Mój starszak też miał nierówne napięcie mięśniowe i właśnie wizyta u rehabilitantki nam pomogła. Do tego rehabilitant pokazał nam jak prawidłowo nosić maluszka w różnych pozycjach. Niby wszystko wiedzieliśmy a jak suę okazało na wizycie nie do końca nosiliśmy go prawidłowo.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziecko starsze to szybciej się najada. Wszystko jest w porządku :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak często zachłystują się ślina ? U mojeg zdarza się to z 5-6 razy dziennie i aż tak dziwnie powietrze łapie. Nie za bardzo wiem jak temu zapobiec, przecież 24/7 nie będzie leżał na boku :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek krztusi siè tylko przy jedzeniu, ale od pewnego czasu bardzo się ślini. Princesska myślę, że to chwilowa nadprodukcja śliny związana np z początkiem procesu ząbkowania i problem minie albo maluch nauczy się z nim sobie radzić.

Czy wasze maluszki umieją już przewracać się z plecków na bok lub z brzuszka na plecki? U nas na razie jeszcze nie ale jestem ciekawa jak u innych.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa No właśnie tez mi się wydaje ze to nadprodukcja tylko ciagle się boje ze się w końcu coś stanie bo on tak często się dławi :/
    Aleks jeszcze nie umie się przewracać :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciek już z 3 tygodnie z brzucha na plecy umie, z pleców na brzuch jeszcze nie :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska nie martw się miękkimi piersiami bo to znaczy że laktacja się unormowała i już piersi będą produkować mleczko na żądanie :) co jest dobre dla nas bo nie będzie nawałów które bywają bolesne :) poza tym dziecko krócej ssie bo już umie to robić doskonale i ssie intensywniej czym szybciej się najada a poza tym mleko jest już na tyle tłuste że szybko zaspokaja głód :) Mój mały potrafi przespać już 9 godzin jak się naje do syta :)
    Co do dużej ilości śliny to mój mały też ma jej dużo i często się krztusi, trzeba dać dziecku się po prostu wykaszleć a w razie większego problemu położyć na boku lub na brzuszku. Mój synek już ząbkuje :) daje mu się to we znaki i już widać małe dwie kropeczki na dole :D ciekawa jestem kiedy się przebiją, czytałam że pierwsze ząbki nawet miesiącami się wybijają :/
    A co do przewracania to też się jeszcze nie przewraca, ani z brzuszka na boczek ani z pleców na brzuch ;)

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ