Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do wizyt, ja chodze prywatnie.
Nie ma u nas ginekologa z NFZ któremu powierzyłabym moją ciąże, tym bardziej teraz
Place za wizytę około 100 zł, chyba ze idę tylko na `szybkie USG` to czasami nawet 50 zł. Pani doktor jest super babką, z powołania a nie z przymusu, co wg mnie się ceni! -
Przyszła mama bliźniaków wrote:A wiesz juz czy masz jeden czy 2 worki owodniowe?
Gratuluje! ;* kiedy się dowiedziałas?
Jak byłam w 7t2d na wizycie to były pięknie bijące dwa i dr mówił że ciąża jednokosmówkowa i jednoowodniowa.
Ale na kolejnej wizycie na zdjęciu widać dwie takie bańki więc prawdopodobnie są dwie owodnie. Teraz idę w piątek i dr potwierdzi na 100 czy jest jedna czy dwie. Więc u Ciebie też dopiero owodnia może się pojawić.
A jak się czujesz? Jakieś objawy? U mnie nie za wiele.
A tu zdjęcie tych dwóch baniek które świadczą o dwóch owodniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8b2e530d26.jpgzakocona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Najpierw byłam na wizycie w 6t2d i było jedno serducho.
Jak byłam w 7t2d na wizycie to były pięknie bijące dwa i dr mówił że ciąża jednokosmówkowa i jednoowodniowa.
Ale na kolejnej wizycie na zdjęciu widać dwie takie bańki więc prawdopodobnie są dwie owodnie. Teraz idę w piątek i dr potwierdzi na 100 czy jest jedna czy dwie. Więc u Ciebie też dopiero owodnia może się pojawić.
A jak się czujesz? Jakieś objawy? U mnie nie za wiele.
A tu zdjęcie tych dwóch baniek które świadczą o dwóch owodniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8b2e530d26.jpg
A teraz już biły 2;)
Czuje się dobrze, ale często jestem głodna
Niewiem jak wstawić zdjecie, zaraz spróbuje coś ogarnąć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viola999 wrote:Czekamy na pozytywne wiesci izabell.
Ja bylam wczoraj l4 wzielam i leze. Na mdlosci dostalam mag6 jeszcze nie ustaly niestety.
Serduszko bilo juz malenstwo sie schowalo ale lekarz szukal go szukal i jest
Za tydzien zakladamy karte ciazy teraz badania i odpoczywanie.
Ja chcialam pracowac m i n do lipca ale niestety moj glod z mdlosciami nie daje mi sie skupicStella
-
nick nieaktualny
-
No po zdjęcieu nie da się ukryć że podwójne szczęście Teraz tylko niech ciążę przebiegają książkowo i niech maluchy posiedzą u nas jak najdłużej. Mi już dr zapowiedział że w 34 tc bedzie chciał mnie wziąć na oddział.
A Ty skąd jesteś i gdzie będziesz rodzić?
-
nick nieaktualnyBęde rodzić w Grodzisku Wielkopolskim
Jestem z okolic
A ty? No są 2 i są dosyć "daleko od siebie" wiec moze na następnym USG zobaczymy 2 owodnie Narazie nie mówiła nico porodzie, ale moja teściowa miała bliźniaki i sumie ona mi dużo mówi.. Ona dowiedziała się że ma bliźniaki jak sie urodził 1 z nich -
Cześć dziewczyny... Mam pytanko co bierzecie na bol brzucha w ciąży? Dzis strasznie mnie złapało bardzo sie boje ze cos jedt niebtak z dzidzia nie plamie ale czuje sie jak na okres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:35
-
Karooolcia :) wrote:Cześć dziewczyny... Mam pytanko co bierzecie na bol brzucha w ciąży? Dzis strasznie mnie złapało bardzo sie boje ze cos jedt niebtak z dzidzia nie plamie ale czuje sie jak na okres
Nospa, magnez, ciepła kąpiel. W ostateczności paracetamol, ale ja tę opcję zostawię sobie na silne bóle głowy, które mnie czasami dopadają. -
MoNaKo wrote:Karooolcia możesz na spokojnie wziąć no-spę. Nie jest szkodliwa w ciąży. Nawet 3 na dobę. A to jest taki ból skurczowy czy jakbyś go opisała?
Wiesz co tak czuje troszkę jakby jajniki pracowaly w sensie troche boli i przestaje dosłownie jak przed okresem kilka dni taki bol -
Trzymam kciuki za same dobre wiadomości z wizyt.
Przyszła mama bliźniaków ogromne gratulacje
Ja w nocy obudziłam się z bólem brzucha albo raczej macicy? Taki ból podobny do okresowego Sama nie wiem. Wzięłam nospe i poszłam dalej spaćPrzyszła mama bliźniaków lubi tę wiadomość
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kochana jak jajniki to spokojnie, ja czasem też tak czuję- maluch robi sobie u Ciebie miejsce, najważniejsze że nie boli Cię mocno podbrzusze i że nie masz silnych skurczy.
Jeśli chodzi o no-spę to naprawde mozna w ciąży brać. Ja mam zalecone na stałe i biorę 3*1.
Tak jak pisała rzepakovepole magnez też nie zaszkodzi a może pomóc