X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    iza, a jednak zamówiłaś :)
    Ja od wczoraj jestem za tym że jednak go nie kupię. Ale wiadomo- kobieta kobieta zmienną jest :) Ciekawa jestem czy bedziesz zadowolona ale jak nauczysz sie wyłapywać tętn to sądzę że tak. Mnie hamuje właśnie ciąża bliźniacza...

oliwcia a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona jeśli mogę zapytać?
    Kochana jestem po 4 wczesnych poronieniach samoistnych mam zdiagnozowane Poronienia Nawykowe plus Mutacje Genu MTHFR kilka miesięcy temu miałam incydent z obrzękiem nogi o reki dla tego mam ciążę wysokiego ryzyka tak twierdzi mój gin jestem od samego poczatku obstawiona lekami , zastrzyki i w ogóle , moja corcia urodziala się z za martwica bez oddechu dostała tylko 5 punktów ale na szczęście wyszła z tego genetyk twierdzi ze to wszystko jest ze sobą powiązane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:51

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja już po wizycie - serducho jest <3, wielkość 6 mm, wiek ciąży wg USG zgodny z wiekiem wg ostatniej miesiączki - 6 tyg i 3 dni. Ogółem - wszystko w porządku. Uff :)

⚘Kwiatuszek, Kimmy, natty85, mkl, Bacardi90, shelby*, Saori, zubii, Långstrump, Dreamy, Bąbelek1980, Annie1981, majju, nowamamusia, Cameline, stay, Kesjaa, joaska1985, justa., Gosiaczek, zakocona lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja już po wizycie - serducho jest <3, wielkość 6 mm, wiek ciąży wg USG zgodny z wiekiem wg ostatniej miesiączki - 6 tyg i 3 dni. Ogółem - wszystko w porządku. Uff :)
    Gratulacje <3 najważniejsze ze wszystko jest dobrze oby tak dalej :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwcia teraz sobie przypomniałam że już pisałaś o tym. U mnie bardzo podobnie- 4cb i mutacje. Też jestem obstawiona lekami.
    Musimy wierzyć że teraz wszystko bedzie dobrze :)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z przytulaniem? Nie macie żadnych bóli "po" ? Ja dziś zauważyłam takie różowe plamienie właśnie po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:53

74709jcgjiz14w6b.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Super! Gratulacje <3

f5b59272af.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo no jestem pełna nadziei że tym razem będzie dobrze , Trzymam kciuki i za Ciebie kochana Ty musisz na siebie bardziej uważać z dwoma maluszkami .

Shelby u mnie niema żadnego zakazu ale to i tak by mi nic nie dało bo maz w delegacji i go nie ma ogólnie staram sie uważać , najlepiej jak zapytasz się o to swojego giną . Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości po to u mnie brak choć przyznam ze wieczorem jest to dla mnie trochę malo komfortowe ponieważ o 21 robie sobie zastrzyk w brzuch i wtedy to trochę nie przyjemne uczucie

Karooolcia jak najbardziej możesz nospe brać do tego jak by co paracetamol co do kąpieli gorących to ja np mam zakaz takich kąpieli wiec ja bym z tym nie ryzykowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:00

MoNaKo lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy narazie zakaz przytulanka. Jak będzie ok to później pewnie zostanie zdjęty ale póki co nawet nie mam ochoty tak mnie rzucaja mdłości :( czuje się tragicznie, do tego przeziębienie od tygodnia:( najlepiej spytać lekarza ale słyszałam od mojego gin że mogą wystąpić delikatne plamienia po zbliżeniach ale nie wiem czy to jest jakieś przeciwskazanie. Ja mam powiedziane wprost lezymy i zero seksu do odwołania.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w naszym stanie? :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem po wizycie. Pechęrzyk od ostatniej wizyty (11.01) urósł znacznie bo ma 1.6 cm. W srodku zarodek i bardzo bardzo slabe bicie serduszka :( Usg okreslilo wieg ciazy na 6 tyg 2 dni a ja już 27.12 mialam pozytywną betę... Sama nie wiem co myśleć, czekam na kolejną wizytę teraz za 2 tygodnie....

Saori, joaska1985, justa. lubią tę wiadomość

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do nospy pytalam lekar:-za mowil ze wziacs jedna dwie mozna ale nie wiecej po rakich bolach kazal mi sie skontaktowac z n i m jak cos.

Jezeli chodzi o lekarza chodze prywatnie ale od nastepnego piatku juz na nfz zalatwil mi to lekarz moj....

Jezeli chodzi o pojedyncze serduszko to dziwne ale wczoraj lekarz tez stwierdzil ze narazie jedno :) ha ha ale u mnie blizniakow nie bylo wiec jedno raczej zostanie

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    MoNaKo no jestem pełna nadziei że tym razem będzie dobrze , Trzymam kciuki i za Ciebie kochana Ty musisz na siebie bardziej uważać z dwoma maluszkami .

Shelby u mnie niema żadnego zakazu ale to i tak by mi nic nie dało bo maz w delegacji i go nie ma ogólnie staram sie uważać , najlepiej jak zapytasz się o to swojego giną . Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości po to u mnie brak choć przyznam ze wieczorem jest to dla mnie trochę malo komfortowe ponieważ o 21 robie sobie zastrzyk w brzuch i wtedy to trochę nie przyjemne uczucie

Karooolcia jak najbardziej możesz nospe brać do tego jak by co paracetamol co do kąpieli gorących to ja np mam zakaz takich kąpieli wiec ja bym z tym nie ryzykowala
    A co to za zastrzyki?

bf6b47d663.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic a co mówił lekarz o serduszko? Wiesz ile. Wiesz ile bilo na min?

Viola a u ciebie było podejrzenie bliźniaków czy jak? Bo piszesz, że dziwne że tylko jedno serduszko ;)
    Ja się trochę boję bo mój mąż jest bliznikiem ale to chyba nic nie znaczy?

f5b59272af.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem postanowilismy wstrzymac sie od sexu od dnia transferu a jak trzeba bedzie to i przez cala ciaze.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Cześć dziewczyny... Mam pytanko co bierzecie na bol brzucha w ciąży? Dzis strasznie mnie złapało :( bardzo sie boje ze cos jedt niebtak z dzidzia :( nie plamie ale czuje sie jak na okres :(
    Z tego co widzę to gdyby nie dzidzia to niedługo dostałabyś okres, stąd te bóle. To normalne przez pierwsze 2-4 miesiące, że organizm "nie do końca ogarnia". Spokojnie możesz nospę wziąć, byleby zwykłą, nie forte i tylko tyle żeby załagodzić skurcze, bo to sąd ten ból, który wydaje się okresowy. Bądź spokojna :)

Zołzimagic trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żeby następna wizyta okazała się jednym z najszczęśliwszych dni :)

Przepraszam, że się Wam tak od czasu do czasu wtrącam do wątku :<

zubii lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic nie mówił ile biło, nie sprawdzał tego, pokazał tylko jak miga i że to jest wlasnie serce i że jak to ujął "wolniej niż zawsze można zaobserwować". No nic pozostaje czekać... nawet nie zmierzyl zarodka. Ja chyba trafiam na słabych lekarzy :)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama bliźniaków wrote:
    A co do wizyt, ja chodze prywatnie.
    Nie ma u nas ginekologa z NFZ któremu powierzyłabym moją ciąże, tym bardziej teraz :)
    Place za wizytę około 100 zł, chyba ze idę tylko na `szybkie USG` to czasami nawet 50 zł. Pani doktor jest super babką, z powołania a nie z przymusu, co wg mnie się ceni!
    A czy jak się chodzi prywatni to za usc i ktg płaci się osobno, czy to jest wliczone w wizytę?

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Lekarz nic nie mówił ile biło, nie sprawdzał tego, pokazał tylko jak miga i że to jest wlasnie serce i że jak to ujął "wolniej niż zawsze można zaobserwować". No nic pozostaje czekać... nawet nie zmierzyl zarodka. Ja chyba trafiam na słabych lekarzy :)
    Miałam tak samo wczoraj :/ zdjęcia też nie dostałam z usg :/

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w naszym stanie? :)
    Woda utleniona do ucha, płukanie gardła wodą z sodą, syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    hej dziewczyny jestem po wizycie. Pechęrzyk od ostatniej wizyty (11.01) urósł znacznie bo ma 1.6 cm. W srodku zarodek i bardzo bardzo slabe bicie serduszka :( Usg okreslilo wieg ciazy na 6 tyg 2 dni a ja już 27.12 mialam pozytywną betę... Sama nie wiem co myśleć, czekam na kolejną wizytę teraz za 2 tygodnie....
    Gratulacje serduszka! :) w 6tyg serduszko zaczyna swoją pracę więc najważniejsze że udało się je już wychwycić. Twoja fasolka na pewno ma się dobrze

Zołzimagic lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ