Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:iza, a jednak zamówiłaś
Ja od wczoraj jestem za tym że jednak go nie kupię. Ale wiadomo- kobieta kobieta zmienną jest Ciekawa jestem czy bedziesz zadowolona ale jak nauczysz sie wyłapywać tętn to sądzę że tak. Mnie hamuje właśnie ciąża bliźniacza...
oliwcia a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona jeśli mogę zapytać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:51
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Cześć dziewczyny.
Ja już po wizycie - serducho jest , wielkość 6 mm, wiek ciąży wg USG zgodny z wiekiem wg ostatniej miesiączki - 6 tyg i 3 dni. Ogółem - wszystko w porządku. Uff⚘Kwiatuszek, Kimmy, natty85, mkl, Bacardi90, shelby*, Saori, zubii, Långstrump, Dreamy, Bąbelek1980, Annie1981, majju, nowamamusia, Cameline, stay, Kesjaa, joaska1985, justa., Gosiaczek, zakocona lubią tę wiadomość
-
miffy wrote:Cześć dziewczyny.
Ja już po wizycie - serducho jest , wielkość 6 mm, wiek ciąży wg USG zgodny z wiekiem wg ostatniej miesiączki - 6 tyg i 3 dni. Ogółem - wszystko w porządku. Uff
Aniołki
MoNaKo no jestem pełna nadziei że tym razem będzie dobrze , Trzymam kciuki i za Ciebie kochana Ty musisz na siebie bardziej uważać z dwoma maluszkami .
Shelby u mnie niema żadnego zakazu ale to i tak by mi nic nie dało bo maz w delegacji i go nie ma ogólnie staram sie uważać , najlepiej jak zapytasz się o to swojego giną . Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości po to u mnie brak choć przyznam ze wieczorem jest to dla mnie trochę malo komfortowe ponieważ o 21 robie sobie zastrzyk w brzuch i wtedy to trochę nie przyjemne uczucie
Karooolcia jak najbardziej możesz nospe brać do tego jak by co paracetamol co do kąpieli gorących to ja np mam zakaz takich kąpieli wiec ja bym z tym nie ryzykowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:00
MoNaKo lubi tę wiadomość
Aniołki
My mamy narazie zakaz przytulanka. Jak będzie ok to później pewnie zostanie zdjęty ale póki co nawet nie mam ochoty tak mnie rzucaja mdłości czuje się tragicznie, do tego przeziębienie od tygodnia:( najlepiej spytać lekarza ale słyszałam od mojego gin że mogą wystąpić delikatne plamienia po zbliżeniach ale nie wiem czy to jest jakieś przeciwskazanie. Ja mam powiedziane wprost lezymy i zero seksu do odwołania.
-
hej dziewczyny jestem po wizycie. Pechęrzyk od ostatniej wizyty (11.01) urósł znacznie bo ma 1.6 cm. W srodku zarodek i bardzo bardzo slabe bicie serduszka Usg okreslilo wieg ciazy na 6 tyg 2 dni a ja już 27.12 mialam pozytywną betę... Sama nie wiem co myśleć, czekam na kolejną wizytę teraz za 2 tygodnie....
Saori, joaska1985, justa. lubią tę wiadomość
-
Kochane co do nospy pytalam lekar:-za mowil ze wziacs jedna dwie mozna ale nie wiecej po rakich bolach kazal mi sie skontaktowac z n i m jak cos.
Jezeli chodzi o lekarza chodze prywatnie ale od nastepnego piatku juz na nfz zalatwil mi to lekarz moj....
Jezeli chodzi o pojedyncze serduszko to dziwne ale wczoraj lekarz tez stwierdzil ze narazie jedno ha ha ale u mnie blizniakow nie bylo wiec jedno raczej zostanie -
0202oliwcia wrote:MoNaKo no jestem pełna nadziei że tym razem będzie dobrze , Trzymam kciuki i za Ciebie kochana Ty musisz na siebie bardziej uważać z dwoma maluszkami .
Shelby u mnie niema żadnego zakazu ale to i tak by mi nic nie dało bo maz w delegacji i go nie ma ogólnie staram sie uważać , najlepiej jak zapytasz się o to swojego giną . Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości po to u mnie brak choć przyznam ze wieczorem jest to dla mnie trochę malo komfortowe ponieważ o 21 robie sobie zastrzyk w brzuch i wtedy to trochę nie przyjemne uczucie
Karooolcia jak najbardziej możesz nospe brać do tego jak by co paracetamol co do kąpieli gorących to ja np mam zakaz takich kąpieli wiec ja bym z tym nie ryzykowala -
Zolzimagic a co mówił lekarz o serduszko? Wiesz ile. Wiesz ile bilo na min?
Viola a u ciebie było podejrzenie bliźniaków czy jak? Bo piszesz, że dziwne że tylko jedno serduszko
Ja się trochę boję bo mój mąż jest bliznikiem ale to chyba nic nie znaczy?
-
Karooolcia :) wrote:Cześć dziewczyny... Mam pytanko co bierzecie na bol brzucha w ciąży? Dzis strasznie mnie złapało bardzo sie boje ze cos jedt niebtak z dzidzia nie plamie ale czuje sie jak na okres
Zołzimagic trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żeby następna wizyta okazała się jednym z najszczęśliwszych dni
Przepraszam, że się Wam tak od czasu do czasu wtrącam do wątku :<zubii lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Lekarz nic nie mówił ile biło, nie sprawdzał tego, pokazał tylko jak miga i że to jest wlasnie serce i że jak to ujął "wolniej niż zawsze można zaobserwować". No nic pozostaje czekać... nawet nie zmierzyl zarodka. Ja chyba trafiam na słabych lekarzy
-
Przyszła mama bliźniaków wrote:A co do wizyt, ja chodze prywatnie.
Nie ma u nas ginekologa z NFZ któremu powierzyłabym moją ciąże, tym bardziej teraz
Place za wizytę około 100 zł, chyba ze idę tylko na `szybkie USG` to czasami nawet 50 zł. Pani doktor jest super babką, z powołania a nie z przymusu, co wg mnie się ceni! -
Zołzimagic wrote:Lekarz nic nie mówił ile biło, nie sprawdzał tego, pokazał tylko jak miga i że to jest wlasnie serce i że jak to ujął "wolniej niż zawsze można zaobserwować". No nic pozostaje czekać... nawet nie zmierzyl zarodka. Ja chyba trafiam na słabych lekarzy
-
Zołzimagic wrote:hej dziewczyny jestem po wizycie. Pechęrzyk od ostatniej wizyty (11.01) urósł znacznie bo ma 1.6 cm. W srodku zarodek i bardzo bardzo slabe bicie serduszka Usg okreslilo wieg ciazy na 6 tyg 2 dni a ja już 27.12 mialam pozytywną betę... Sama nie wiem co myśleć, czekam na kolejną wizytę teraz za 2 tygodnie....
Zołzimagic lubi tę wiadomość