X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wlasnie nie ;) dlatego sie zdziwilam

• Saori Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    hej dziewczyny jestem po wizycie. Pechęrzyk od ostatniej wizyty (11.01) urósł znacznie bo ma 1.6 cm. W srodku zarodek i bardzo bardzo slabe bicie serduszka :( Usg okreslilo wieg ciazy na 6 tyg 2 dni a ja już 27.12 mialam pozytywną betę... Sama nie wiem co myśleć, czekam na kolejną wizytę teraz za 2 tygodnie....
    Ale jest bijące serduszko to najważniejsze :* będzie dobrze ❤

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Woda utleniona do ucha, płukanie gardła wodą z sodą, syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym
    Nie słyszałam o tej wodzie do ucha. Dziękuję za odpowiedź :) spróbuję wszystkiego bo męczę się już tydz. Najgorszy katar, zatkane zatoki :/

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka zastrzyki to heparyna drobno cząsteczkowa Clexan dzięki niej nie robią się zakrzepy...

Zołzimagic serduszko jest wiec tego się trzymaj kochana będzie dobrze nie stresuj się i nie Martw niepotrzebnie ...

U mnie wizyta ustalona na 11 lutego będzie wtedy 7 tydzień +5 dni mam nadzieje ze uslysze już wtedy serduszko <3

zubii, Zołzimagic lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy już robilyście te wszystkie badania krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:43

wPUap1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przytulanka, ja na razie też mam zakaz. Ale też brak ochoty.

miffy- gratuluję serducha :)

kwiatuszek co do przeziębienia to jest seria PRENALEN dla kobiet w ciąży. W aptekach i chyba też w rossmanie.

Viola moja ciąża bliźniacza nie ma związku z bliźniakami w rodzinie ani z in vitro. Tak więc nie zawsze muszą się pojawić bo czasem zdarza się taki podwójny cud :)

Azorczynka, pewnie chodzi o Clexanę- zstrzyki z heparny żeby się skrzepy nie robiły.

zołzimag a kiedy następna wizyta? Skoro serduszko bije to może miałas naprawdę późną owulację i maluch dopiero się rozkręca?

Dziewczyny ja nie wiem dlaczego lekarze nie dają Wam zdjęć z usg. Dla niego to nic nie znaczy a dla nas to będą przecież piękne wspomnienia...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaką mam ochotę na rosół, że zaraz zwariuje!! A jednocześnie czuję się dziś fatalnie i nie mam siły stać przy garach, koszmar. Wogóle zrobiłam się strasznie wybredna, w zasadzie mandarynki to jedyna rzecz którą jem z chęcią.Kanapki ble, jajka ble, nabiał ble, jak żyć? Jeszcze żeby mój małżonek potrafił gotować to by było inaczej, a tak prędzej padnę z głodu niż wymyśle co mi przejdzie dziś przez gardło. Gdyby nie ssanie w żołądku i mdłości mogłabym nic nie jeść :( W porównaniu do problemów, które mają niektóre z was to pryszcz, ale ja straciłam jedną z największych przyjemności w życiu, trochę mi smutno, musiałam się pożalić.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Azorczynka zastrzyki to heparyna drobno cząsteczkowa Clexan dzięki niej nie robią się zakrzepy...

Zołzimagic serduszko jest wiec tego się trzymaj kochana będzie dobrze nie stresuj się i nie Martw niepotrzebnie ...

U mnie wizyta ustalona na 11 lutego będzie wtedy 7 tydzień +5 dni mam nadzieje ze uslysze już wtedy serduszko <3[/QUOTE

Ja wczoraj powiedziałam mojemu ginowi że mam żylaki na lewej nodze. Powiedział mi że to nie ma związku....moja koleżanka która też ma żylaki brała w ciąży zastrzyki w brzuch. Mam wrażenie że mój lekarz trochę jest nie halo

bf6b47d663.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko kochanie jak ja cie rozumie

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

• Saori Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt to ja byłam na pierwszej wizycie prywatnie bo chciałam już coś zobaczyć ale gin mi jakoś nie podszedł. Powiedział, że za 2 tyg przyjść to sprawdzi czy będzie serduszko i dopiero wtedy zleci badania
    A wcześniej umówiłam się już na NFZ ale na 30.01 do gina u którego bym chciała prowadzić ciążę.
    Czy jak ten na nfz mi przepisze badania to będę jeszcze musiał coś płacić czy wszystkie są refundowane wtedy?

wPUap1.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Taaaaką mam ochotę na rosół, że zaraz zwariuje!! A jednocześnie czuję się dziś fatalnie i nie mam siły stać przy garach, koszmar. Wogóle zrobiłam się strasznie wybredna, w zasadzie mandarynki to jedyna rzecz którą jem z chęcią.Kanapki ble, jajka ble, nabiał ble, jak żyć? Jeszcze żeby mój małżonek potrafił gotować to by było inaczej, a tak prędzej padnę z głodu niż wymyśle co mi przejdzie dziś przez gardło. Gdyby nie ssanie w żołądku i mdłości mogłabym nic nie jeść :( W porównaniu do problemów, które mają niektóre z was to pryszcz, ale ja straciłam jedną z największych przyjemności w życiu, trochę mi smutno, musiałam się pożalić.
    Mam to samo...apetyty brak. Zjem tylko to, na co naprawdę mam ochotę a dziś np jest to żurek. Niczego innego nie zjem, ale kto mi ugotuje? Maż się nie garnie. Ja gotować nie mogę, bo gdy czuję te wszystkie zapachy to zaraz mnie mdli i lecę sedes obejmować, czyli...zapowiada się kolejny dzień na głodzie :/

bf6b47d663.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta za 2 tygodnie dopiero, 7.02. Ale zastanawiam się jak to możliwe że USG wylicza mi 6 tydz 2 dni skoro ja już mialam 27.12 betę 140.... Dzięki Dziewczyny za wsparcie.

• Långstrump Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Gratuluję serduszek <3

Umówiłam się do pl na wizytę. 9 lutego. To będzie u mnie koniec 7 tygodnia więc serduszko powinno być :)

Dreamy, Annie1981 lubią tę wiadomość

QYoFp1.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Gdziejestmieszko kochanie jak ja cie rozumie
    I jak ja Was :p

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Co do wizyt to ja byłam na pierwszej wizycie prywatnie bo chciałam już coś zobaczyć ale gin mi jakoś nie podszedł. Powiedział, że za 2 tyg przyjść to sprawdzi czy będzie serduszko i dopiero wtedy zleci badania
    A wcześniej umówiłam się już na NFZ ale na 30.01 do gina u którego bym chciała prowadzić ciążę.
    Czy jak ten na nfz mi przepisze badania to będę jeszcze musiał coś płacić czy wszystkie są refundowane wtedy?
    Jak zleca lekarz w ramach NFZ to wszystkie badania są za darmo :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Långstrump Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym jedzeniem podobnie . Czuję głód ale nie mam ochoty jeść. Wszystko mi inaczej pachnie... Do jedzenia muszę się zmuszać.

QYoFp1.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Następna wizyta za 2 tygodnie dopiero, 7.02. Ale zastanawiam się jak to możliwe że USG wylicza mi 6 tydz 2 dni skoro ja już mialam 27.12 betę 140.... Dzięki Dziewczyny za wsparcie.
    Kochana nie martw sie serduszko jest ciaza jest tego sie trzymajmy
    Ja mialam ovu zawsze wczesnie a teraz cud nad cudem byla w 15dc okazalo sie wg usg ze nawet 16+) i bach wtedy kiedy bym sie nie spodziewala.
    Beat szybko ci wzrosla ale nie ma co panikowac

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Izabell jak po wizycie?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam u siebie pewną systematykę....dwa dni wymiotuję, potem chwilę spokoju i dalej wymiotuję. Moja teoria jest taka, że rośnie beta. Organizm jest w szoku, próbuje się przystosować i za nim to zrobi, ja czuję się źle i wiszę nad kibelkiem. Jak się przyzwyczai to czuję się dobrze. Za chwilę znów wzrośnie i znów to sama.....to moja teoria :D

⚘Kwiatuszek, Dreamy, shelby*, Kimmy, joaska1985, Gosiaczek lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • rzepakowepole Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:

Wszystkie są refundowane - te, które Ci oczywiście przepisze. Ale powinien przepisać wszystkie, które są niezbędne

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ