X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki o 10.00 polskiego czasu... cholernie się boję :( to pierwsze USG...
    Trzymam kciuki, też mam jutro wizytę :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Cameline bardzo się cieszę, że u ciebie skończyło się to happy endem bo pęcherzyk był duży wiec też bardzo bym się martwiła. Gratuluję serduszka :*

Nadulek bardzo mi przykro :(
    A pójdziesz jeszcze do innego lekarza?

Cameline lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytałam o kolejnych bliźniakach . To chyba jakiś rekord :D Mi zawsze marzyły się bliźniaki także zazdroszczę oczywiście pozytywnie :) może i mi się kiedyś uda bo jeszcze dwie śnieżynki na mnie czekaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:24

zubii, falka lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 :)
    Ja mam już core teraz ma 10 lat.
    My jeszcze dochodzimy do siebie ale też mieliśmy to pod uwagę że mogą być blizniaki bo mój dziadek od strony mamy jest blizniakiem i mój teść no i padło na nas :)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby zanikający ból piersi nie powinien wróżyć niczego złego. Mnie też raz bola raz nie. Jednak jeżeli czulabys się spokojniejsza to pojedz na IP - coś tam naklam i niech Cię zbadają :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki o 10.00 polskiego czasu... cholernie się boję :( to pierwsze USG...
    trzymam kciuki cały czas

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) jestem po dzisiejszej wizycie, fasola rośnie, ma już 1,5 cm a co najważniejsze i mam nadzieję podbudowujące dla dziewczyn z podobnym problemem - krwiaka nie widać już na usg! Mam się dalej oszczędzać, raczej leżeć, trochę mogę po domu chodzić, siedzenie zabronione.

zubii, Bąbelek1980, Kimmy, Cameline, Ja86, 0202oliwcia, Annie1981, aswalda, stay lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _natalia wrote:
    Cześć, właśnie się zarejestrowałam, mogę dołączyć do Waszego grona? :)

Co do warsztatów Bezpieczny maluch to byłam wczoraj. Ogólnie to jestem zadowolona, stwierdziłam że będę chodzić na wszystko co w moim mieście bo zawsze można się czegoś dowiedzieć.
    Ale samej pierwszej pomocy było mało, a tak to pan z firmy fotelików opowiadał jak dopasować do auta, pan z firmy smoczków i butelek.
    Byly 2 panie położne, jedna mówiła o karmieniu piersią, druga o gazie rozweselającym podczas porodu.
    No i na początku była pani z banku krwi pępowinowej.

Hej! No to byłyśmy obydwie na tych samych warsztatach :P

f2wl4z17q60magcw.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzę, że w Krakowie będą 4 marca. Także zapisuje datę w kalendarzu :)

f5b59272af.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Witam :) jestem po dzisiejszej wizycie, fasola rośnie, ma już 1,5 cm a co najważniejsze i mam nadzieję podbudowujące dla dziewczyn z podobnym problemem - krwiaka nie widać już na usg! Mam się dalej oszczędzać, raczej leżeć, trochę mogę po domu chodzić, siedzenie zabronione.
    dlaczego nie mozesz siedziec?

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zapisałam się na te warsztaty "Bezpieczny maluch". Jestem ich bardzo ciekawa :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Moje serduszko tez widoczne , ale kosmowka się okleja. Bardzo bolał mnie dziś lewy jajnika. Wiec juz sama nie wiem.
    shelby, ja też panikowałam jak przestały zupełnie boleć mnie sutki i piersi zrobiły się takie "zwiotczałe" Ale wszystko jest dobrze więc u Ciebie też tak będzie :)
    Co do jajnika to mnie od środy boli prawy, szczególnie jak robię siku, siadam, albo zmieniam pozycję.
    Kosmówka też mi się odklejała i zrobił się krwiak, dziś nie ma po nim śladu.
    Wypoczywaj, włącz sobie fajny film i poczekaj do wizyty albo spróbuj przełożyć jeszcze na ten tydzień.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A ja właśnie zapisałam się na te warsztaty "Bezpieczny maluch". Jestem ich bardzo ciekawa :)
    Karooolaciaa o ile dobrze pamiętam to jesteś z Poznania więc będziemy na tych samych warsztatach w marcu :)

Dziewczyny a czy jeśli będę rodzić przez cc to warto zapisać się do szkoły rodzenia? Bo jak powiedziałam mężowi że zapisałąm nas na warsztaty to on do mnie że jeszcze do szkoły rodzenia trzeba iść :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    dlaczego nie mozesz siedziec?

W sumie to nie pytałam dokładnie, pani doktor powiedziała, że ucisk na macice jest wtedy największy... Może przy występowaniu krwiaków to niewskazane? Ja się jej grzecznie słucham, dzięki jej nakazowi leżenia i przepisanym lekom krwiak zniknął i progesteron wzrósł więc nie dyskutuję ;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karooolaciaa o ile dobrze pamiętam to jesteś z Poznania więc będziemy na tych samych warsztatach w marcu :)

Dziewczyny a czy jeśli będę rodzić przez cc to warto zapisać się do szkoły rodzenia? Bo jak powiedziałam mężowi że zapisałąm nas na warsztaty to on do mnie że jeszcze do szkoły rodzenia trzeba iść :)

Niestety nie kochana, ja jestem z Łodzi :( Ale fajnie by było gdybyśmy razem były :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek tak mi przykro.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Warsztaty a szkoła rodzenia, to są dwie różne rzeczy ;)
    Na tych warsztatach dowiadujesz się ogólnych informacji z zakresu bezpieczeństwa i zdrowego rozwoju dziecka. Tematami realizowanymi na warsztatach to pierwsza pomoc noworodka i ciężarnej, jaki fotelik wybrać, na co zwrócić uwagę i jak go zamontować. W szkole rodzenia to są zajęcia przygotowujące do porodu i opieki nad noworodkiem.
    Uważam, że jeżeli tylko mamy dostępność do bezpłatnych warsztatów i możemy się czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć, to czemu nie skorzystać? To fajna sprawa. :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Niestety nie kochana, ja jestem z Łodzi :( Ale fajnie by było gdybyśmy razem były :)
    No to nie wiem dlaczego skojarzyłam Cię z Poznaniem :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Warsztaty a szkoła rodzenia, to są dwie różne rzeczy ;)
    Na tych warsztatach dowiadujesz się ogólnych informacji z zakresu bezpieczeństwa i zdrowego rozwoju dziecka. Tematami realizowanymi na warsztatach to pierwsza pomoc noworodka i ciężarnej, jaki fotelik wybrać, na co zwrócić uwagę i jak go zamontować. W szkole rodzenia to są zajęcia przygotowujące do porodu i opieki nad noworodkiem.
    Uważam, że jeżeli tylko mamy dostępność do bezpłatnych warsztatów i możemy się czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć, to czemu nie skorzystać? To fajna sprawa. :)

Bąbelek, ja wiem że warsztaty a szkoła rodzenia to dwie różne rzeczy :)
    Tylko moje pytanie dotyczyło czy skoro nię będę rodzić siłami natury to czy i tak warto ze szkoły rodzenia skorzystać...? Bo wiem że tam są poruszane tematy nie tylko związane z porodem naturalnym.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do szkoly rodzenia to polecam, zelaszcza jak pierwszy porod. Bardzo przydatna, a przynajmniej dla mnie byla.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ