Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe mamusie
Cameline bardzo się cieszę, że u ciebie skończyło się to happy endem bo pęcherzyk był duży wiec też bardzo bym się martwiła. Gratuluję serduszka :*
Nadulek bardzo mi przykro
A pójdziesz jeszcze do innego lekarza?Cameline lubi tę wiadomość
-
Właśnie doczytałam o kolejnych bliźniakach . To chyba jakiś rekord
Mi zawsze marzyły się bliźniaki także zazdroszczę oczywiście pozytywnie
może i mi się kiedyś uda bo jeszcze dwie śnieżynki na mnie czekaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:24
zubii, falka lubią tę wiadomość
-
Witam
jestem po dzisiejszej wizycie, fasola rośnie, ma już 1,5 cm a co najważniejsze i mam nadzieję podbudowujące dla dziewczyn z podobnym problemem - krwiaka nie widać już na usg! Mam się dalej oszczędzać, raczej leżeć, trochę mogę po domu chodzić, siedzenie zabronione.
zubii, Bąbelek1980, Kimmy, Cameline, Ja86, 0202oliwcia, Annie1981, aswalda, stay lubią tę wiadomość
-
_natalia wrote:Cześć, właśnie się zarejestrowałam, mogę dołączyć do Waszego grona?
Co do warsztatów Bezpieczny maluch to byłam wczoraj. Ogólnie to jestem zadowolona, stwierdziłam że będę chodzić na wszystko co w moim mieście bo zawsze można się czegoś dowiedzieć.
Ale samej pierwszej pomocy było mało, a tak to pan z firmy fotelików opowiadał jak dopasować do auta, pan z firmy smoczków i butelek.
Byly 2 panie położne, jedna mówiła o karmieniu piersią, druga o gazie rozweselającym podczas porodu.
No i na początku była pani z banku krwi pępowinowej.
Hej! No to byłyśmy obydwie na tych samych warsztatach -
MrsKiss wrote:Witam
jestem po dzisiejszej wizycie, fasola rośnie, ma już 1,5 cm a co najważniejsze i mam nadzieję podbudowujące dla dziewczyn z podobnym problemem - krwiaka nie widać już na usg! Mam się dalej oszczędzać, raczej leżeć, trochę mogę po domu chodzić, siedzenie zabronione.
-
shelby* wrote:Moje serduszko tez widoczne , ale kosmowka się okleja. Bardzo bolał mnie dziś lewy jajnika. Wiec juz sama nie wiem.
Co do jajnika to mnie od środy boli prawy, szczególnie jak robię siku, siadam, albo zmieniam pozycję.
Kosmówka też mi się odklejała i zrobił się krwiak, dziś nie ma po nim śladu.
Wypoczywaj, włącz sobie fajny film i poczekaj do wizyty albo spróbuj przełożyć jeszcze na ten tydzień. -
Karooolcia :) wrote:A ja właśnie zapisałam się na te warsztaty "Bezpieczny maluch". Jestem ich bardzo ciekawa
Dziewczyny a czy jeśli będę rodzić przez cc to warto zapisać się do szkoły rodzenia? Bo jak powiedziałam mężowi że zapisałąm nas na warsztaty to on do mnie że jeszcze do szkoły rodzenia trzeba iść -
verka wrote:dlaczego nie mozesz siedziec?
W sumie to nie pytałam dokładnie, pani doktor powiedziała, że ucisk na macice jest wtedy największy... Może przy występowaniu krwiaków to niewskazane? Ja się jej grzecznie słucham, dzięki jej nakazowi leżenia i przepisanym lekom krwiak zniknął i progesteron wzrósł więc nie dyskutuję -
MoNaKo wrote:Karooolaciaa o ile dobrze pamiętam to jesteś z Poznania więc będziemy na tych samych warsztatach w marcu
Dziewczyny a czy jeśli będę rodzić przez cc to warto zapisać się do szkoły rodzenia? Bo jak powiedziałam mężowi że zapisałąm nas na warsztaty to on do mnie że jeszcze do szkoły rodzenia trzeba iść
Niestety nie kochana, ja jestem z ŁodziAle fajnie by było gdybyśmy razem były
-
MoNaKo wrote:
Dziewczyny a czy jeśli będę rodzić przez cc to warto zapisać się do szkoły rodzenia? Bo jak powiedziałam mężowi że zapisałąm nas na warsztaty to on do mnie że jeszcze do szkoły rodzenia trzeba iść
Warsztaty a szkoła rodzenia, to są dwie różne rzeczy
Na tych warsztatach dowiadujesz się ogólnych informacji z zakresu bezpieczeństwa i zdrowego rozwoju dziecka. Tematami realizowanymi na warsztatach to pierwsza pomoc noworodka i ciężarnej, jaki fotelik wybrać, na co zwrócić uwagę i jak go zamontować. W szkole rodzenia to są zajęcia przygotowujące do porodu i opieki nad noworodkiem.
Uważam, że jeżeli tylko mamy dostępność do bezpłatnych warsztatów i możemy się czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć, to czemu nie skorzystać? To fajna sprawa. -
Bąbelek1980 wrote:Warsztaty a szkoła rodzenia, to są dwie różne rzeczy
Na tych warsztatach dowiadujesz się ogólnych informacji z zakresu bezpieczeństwa i zdrowego rozwoju dziecka. Tematami realizowanymi na warsztatach to pierwsza pomoc noworodka i ciężarnej, jaki fotelik wybrać, na co zwrócić uwagę i jak go zamontować. W szkole rodzenia to są zajęcia przygotowujące do porodu i opieki nad noworodkiem.
Uważam, że jeżeli tylko mamy dostępność do bezpłatnych warsztatów i możemy się czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć, to czemu nie skorzystać? To fajna sprawa.
Bąbelek, ja wiem że warsztaty a szkoła rodzenia to dwie różne rzeczy
Tylko moje pytanie dotyczyło czy skoro nię będę rodzić siłami natury to czy i tak warto ze szkoły rodzenia skorzystać...? Bo wiem że tam są poruszane tematy nie tylko związane z porodem naturalnym.