X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    przed in vitro robiłam tsh i miałam 0,99, wcześniej w okolicach 2, teraz zrobiłam i mam 2,60, ft4 1,19, doktor powiedział że dla świętego spokoju mogę iść do endo, ale sama nie wiem..powtórzę jeszcze raz badanie, bo już zgłupiałam. Robiłam przed in vitro panel tarczycowy i było wszystko ok. A wy jakie macie tsh w ciąży? I większe tsh jaki ma wpływ na ciążę?

Przy Hashimoto organizm traktuje płód jak ciało obce i próbuje zwalczyć. Dlatego kobiety, które nie wiedzą o swoim problemie z tarczycą mogą poronić.

2,6 jest ok, ale nie zaszkodzi za jakiś czas sprawdzić :)

Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że z Synkiem na początku też miałam 3,3 czy 3.6 moja ówczesna gin nigdzie mnie nie wysłała (ja zobaczyłam, że w normie to w normie ;) tylko, że norma dla ciężarnych to <=2,5.

Ale! Ciąża donoszona, synek zdrowy także absolutnie nie ma reguły...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jak dałaś radę spamiętać, żeby wszystkim odpowiedzieć :) szok ;)

Ja jak mam dużo do nadrobienia to jak dojdę do końca to zapominam co było na początku ;)

Z tym antybiotykiem to bardziej o plemniki mi chodziło, na które jednak mógł mieć wpływ, ale! Wyczytałam, że skoro jeden był na tyle silny, żeby zapłodnić to nie mógł być uszkodzony ;) Te uszkodzone padły po drodze:P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo mi przykro :(
    Cameline wspaniale, ze Maluszek się ujawnił !
    Joasia gratulacje bliźniaków <3
    Gabrysia trzymam kciuki oby Maluszek dal rade!

Ja tsh miałam teraz 2.577 i tez się martwię, bo gin stwierdzil, ze na razie zostawimy to. No a z doświadczenia wiem, ze z biegiem ciąży potrafi rosnac. Nawet mi nie dal teraz skierowania na ponowne badanie i chyba zrobię prywatnie, bo się martwię :/ na tym etapie to przecież bardzo wazne

Cameline lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Annie jak dałaś radę spamiętać, żeby wszystkim odpowiedzieć :) szok ;)

Ja jak mam dużo do nadrobienia to jak dojdę do końca to zapominam co było na początku ;)
    Ja jak nadrabiam to odpisuję na bieżąco w notatniku, potem dalej czytam i dopisuję jak chcę do kolejnej osoby się odnieść. Na koniec wszystko kopiuję na forum :)

Karolka12345, Zorganizowana:), Maja83 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Nadulek bardzo mi przykro :(
    Cameline wspaniale, ze Maluszek się ujawnił !
    Joasia gratulacje bliźniaków <3
    Gabrysia trzymam kciuki oby Maluszek dal rade!

Ja tsh miałam teraz 2.577 i tez się martwię, bo gin stwierdzil, ze na razie zostawimy to. No a z doświadczenia wiem, ze z biegiem ciąży potrafi rosnac. Nawet mi nie dal teraz skierowania na ponowne badanie i chyba zrobię prywatnie, bo się martwię :/ na tym etapie to przecież bardzo wazne

Tak jak pisała Monako - niby mamy wierzyć lekarzom itd...Ale kurde jak do końca wierzyć jak wiem, że to 3,3 jest niebezpieczne. I gdyby nie moja intuicja to nawet bym o tym nie wiedziała :/

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja jak nadrabiam to odpisuję na bieżąco w notatniku, potem dalej czytam i dopisuję jak chcę do kolejnej osoby się odnieść. Na koniec wszystko kopiuję na forum :)

Hahaha you made my day! <3

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Tak jak pisała Monako - niby mamy wierzyć lekarzom itd...Ale kurde jak do końca wierzyć jak wiem, że to 3,3 jest niebezpieczne. I gdyby nie moja intuicja to nawet bym o tym nie wiedziała :/
    Pozostało robić jak nam serce podpowiada, szczególnie jak się nie zgadzamy z lekarzem. Ja juz mam troche doświadczenia z poprzedniej ciąży ale takie pierworódki w takim wypadku mogą liczyć na łut szczęścia jedynie. Tak to juz z tymi lekarzami jest ciężko znaleźć kompetentnego w 100%.
    Annie ja tez tak kiedyś robiłam :D nie idzie zapamiętać trzeba zapisywac :P tylko teraz na telefonie mi ciezko

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    Dziewczyny co stosujecie na suchy kaszel? Zaczęło się od gardła i teraz doszedł kaszel, który potęguje mdłości i wymioty :/ pije prenalen, na gardlo biorę propolki. Martwię się, bo u mnie zazwyczaj jest tak, że mam ból gardła, a następnie pojawia się kaszel i trwa miesiąc. Lekarze do tej pory mówili, że taka moja uroda, no ale w ciąży wolałabym nie męczyć się jeszcze dodatków:/
    Syrop z cebuli ale to najbardziej ochydny smak jaki miałam w buzi ale mi pomógł.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia trzymam kciuki za oba maluszki.

Powiem wam, że na szły mnie czarne myśli przed jutrzejszą wizyta. Śniło mi się ostatnio, że poronilam. Podobno śni się to czego najbardziej się obawiamy :(
    Nawet przed 1 wizyta tak się nie bałam jak przed tą jutrzejszą :( mam już nawet takie głupie myśli, że może przez kaszel uszkodzilam naszego tic taca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:21

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    przed in vitro robiłam tsh i miałam 0,99, wcześniej w okolicach 2, teraz zrobiłam i mam 2,60, ft4 1,19, doktor powiedział że dla świętego spokoju mogę iść do endo, ale sama nie wiem..powtórzę jeszcze raz badanie, bo już zgłupiałam. Robiłam przed in vitro panel tarczycowy i było wszystko ok. A wy jakie macie tsh w ciąży? I większe tsh jaki ma wpływ na ciążę?
    Na samym początku miałam ponad 4.
    Teraz udało się zbić euthyroxem i obecnie mam już 2,15. Szybko poszło
    Tarczyca dziecka rozwija się i pobiera potrzebne składniki w ok 10 - 12 tc. Także warto mieć już do tego czasu wyregulowane tsh. Najlepiej do 2,5.

Co do lekarzy i norm... To mój lekarz rodzinny zbytnio nie przejął się wynikiem 4,18 na początku ciąży. Powiedział, że zmierza to w kierunki niedoczynnosci i mam powtórzyć badanie za ok. tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:33

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no to faktycznie luźne podejście ma Twój rodzinny. Ja pamiętam jak chodziłam do endo to mi od poczatku zbijala do ok 2 jak tylko roslo powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 00:23

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Dreamy spokojnie, z tego co pamiętam to u ciebie do tej pory było wszystko dobrze więc dlaczego miałoby być nagle źle? Głowa do góry :*

f5b59272af.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia 3mam kciuki za oba maleństwa, życzę by wszystko było dobrze :*

Dreamy, zgadzam się z Kimmy, wszystko jest w porządku pewnie ;) sny to nie proroctwo ale nasze obawy, większość z nas boi się najgorszego, bo to normalne ale trzeba odsunąć te czarne myśli i być dobrej :)

Kimmy, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do tych które już miały usg. Jak wam ginekolog liczy tygodnie i dni ciąży? Wiadomo, że według wielkości zarodka ale w zakonczonych tygodniach podaję ten wiek jak suwaczek? Czy w rozpoczęty tygodniu?

Przykładowo u mnie jest 6t+3d na suwaczek i lekarz też tak według usg policzy?

f5b59272af.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział teraz że na usg to 7,0, ale myślę że tak dokładnie bo to początek. Myślę, że policzy że jesteś w 7 tygodniu ciąży, ale może to od lekarza zależy?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    A ja mam pytanie do tych które już miały usg. Jak wam ginekolog liczy tygodnie i dni ciąży? Wiadomo, że według wielkości zarodka ale w zakonczonych tygodniach podaję ten wiek jak suwaczek? Czy w rozpoczęty tygodniu?

Dokładnie tak podaje skończony tydzień i ilość dni. Jak przyszłam do lekarza to mówię ze według moich wyliczeń jestem w 7 tygodniu, a ona mi mówi że oni są trochę złośliwi;p i liczą skończone tygodnie i było wtedy 6+3.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:02

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

Dokładnie tak, jeśli masz 6+3 Ty mówisz że jesteś w 7 tyg, a lekarz Ci powie że 6 tyg:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!trzymam kciuki!!!
    U mnie noc z przygodami, najpierw obudziłam się głodna jak wilk i poszłam szamac naleśniki A potem wstałam do kibelka i prawie przytomność straciłam. Całe szczęście ze często mi się zdarzało mdleć więc jak tylko mi się ciemno zrobiło to od razu plackiem N podłogę i nogi na ścianę. Z 20min lezalam niczym niedźwiedzie futro na podłodze zanim przeszło i wróciłam do łóżka. W poprzedniej ciąży też tak miałam tylko nie zdążyłam się położyć i delikatnie mówiąc pizłam na kafle. Szczękę i twarz miałam w takich siniakach, że wszyscy pytali czy M mnie bije :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:54

• aswalda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze zawsze liczą skonczone tygodnie. Ja byłam na usg i wyszło 5t6d czyli jeden dzień i jestem w 6 a on powiedział,ze to 5 tydzien :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Annie ja tez tak kiedyś robiłam :D nie idzie zapamiętać trzeba zapisywac :P tylko teraz na telefonie mi ciezko
    Ja na telefonie tez mam notatnik i idzie mi bardzo sprawnie ;) Inaczej nie daloby sie tego wszystkiego spamietac ;)

Kimmy. Mi gin powiedziala, ze jestem w 7 tygodniu (rozpoczetym) a jak zrobila usg to podala 6+4 czyli tydzien zakonczony i ilosc dni z 7 tygodnia.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ