X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    shelby, ja też panikowałam jak przestały zupełnie boleć mnie sutki i piersi zrobiły się takie "zwiotczałe" Ale wszystko jest dobrze więc u Ciebie też tak będzie :)
    Co do jajnika to mnie od środy boli prawy, szczególnie jak robię siku, siadam, albo zmieniam pozycję.
    Kosmówka też mi się odklejała i zrobił się krwiak, dziś nie ma po nim śladu.
    Wypoczywaj, włącz sobie fajny film i poczekaj do wizyty albo spróbuj przełożyć jeszcze na ten tydzień.

Dziękuję kochana! Tego mi było trzeba ;) ale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.

74709jcgjiz14w6b.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziękuję kochana! Tego mi było trzeba ;) ale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.
    shelby bardzo słuszna decyzja, sama wizyta na IP i to czekanie będzie mega stresujące. Ale dla swojego spokoju dzwoń jutro i umawaj się szybciej na wizytę. Ja i tak wiem, że będzie dobrze!!!

shelby* lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Bąbelek, ja wiem że warsztaty a szkoła rodzenia to dwie różne rzeczy :)
    Tylko moje pytanie dotyczyło czy skoro nię będę rodzić siłami natury to czy i tak warto ze szkoły rodzenia skorzystać...? Bo wiem że tam są poruszane tematy nie tylko związane z porodem naturalnym.

Monako, oki rozumiem :) zatem odsyłam do znalezionej w necie lektury ;)
    http://www.miskuleczka.pl/artykuly/item/264-ciecie-cesarskie-a-szkola-rodzenia

Ja dziś zaszalałam, kupiłam sobie ptysia, który "chodził" za mną od zeszłego tygodnia i napoleonkę :P A jak widzę ciasta z kremem, czy bitą śmietaną i galaretką, to mnie trzęsie :D

f2wl4z17q60magcw.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, dziękuję za link :) Nie ma co się zastanawiać- zapiszę się do szkoły rodzenia!

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Dziewczyny dziękuję za 3manie kciuków! Za dobre słowa! Bo jest dobrze :)
    Jest serduszko! :)
    Z wrażenia zapomniałam wielkości zarodka, a wydruku nie dostałam, ale pamiętam że wg usg to 7tc,0. Chyba 8,9mm?
    Super wiadomość!!! :-D

shelby*, Cameline lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja jestem z Poznania :) Pewnie o mnie Ci chodziło :)

Może pójdę na te warsztaty, ale chyba w późniejszym terminie. Widzę, że były w styczniu w Poznaniu, to na pewno się jeszcze powtórzą :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
    TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciała :( CHyba zaczyna się u mnie hashimoto :(

Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...

Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)

Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
    Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?

No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...

Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek przykro mi :-( mam nadzieję że niedlugo znów dołączysz do ciężarówek! i tym razem z happy endem :-) trzymam kciuki za ciebie, i trzymaj się!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia przykro mi mam nadzieje ze jednak się uda i oba maluszki zaczną się odpowiednio rozwijać życzę ci tego z całego serduszka trzymaj się kochana sciskam <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie
    Trzymam kciuki by jednak wszystko bylo dobrze!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    O jejku przykro mi. Ani trochę nie urósł?
    Nadal trzymam kciuki za tą dwójkę.

f5b59272af.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:

Trzymam kciuki aby drugie maleństwo pozostało z Tobą :* Będzie dobrze :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolka12345 chodziło mi o Ciebie bo wiedziałam że któraś Karola jest własnie z Poznania :) Ja się zapisałam na marzec a dokładnie na 16 więc jeszcze ponad miesiąc :)

Karolka co do ginekolog to żal komentować...Całe szczęście że poszłaś do endo, chyba miałaś przeczucie...i on na pewno szybko wyreguluje Ci tarczycę.

Lekarze nie lubią jak pacjentki czerpia wiedzę z internetu ale prawda jest taka że gdybyśmy same nie zaczynały się orientować w dziedzinach medycznych które nas dotyczą to takich niedopatrzeń byłoby więcej :/

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia i ja zaciskam kciuki za drugiego maluszka!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, bardzo się cieszę i gratuluje! Jest serduszko, to wszystko będzie dobrze!

Ja dziś na wizycie dostałam receptę na Duomox i Nystatyne na bakterie w moczu (nystatyna na wszelki wypadek, bo mam skłonności do grzybic). Lekarz powiedzial, że mam wykupić, ale przez dwa tygodnie spróbować Zuravitem i jeśli powtórny posiew wykaże bakterie po tej kuracji, to wtedy włączyć antybiotyk. To będzie 12 tydzień, więc dziecko będzie w pełni bezpieczne. Oczywiście, jeśli dojdą mi wyraźne objawy, to mam zacząć brać szybciej.

Uważam, że to zdrowe podejście. Jestem z tego lekarza naprawdę zadowolona i zostanę przy wizytach prywatnych. NFZ tylko w razie czego.

Na USG genetyczne mam się umówić między 15 a 25 lutego. Jutro będę próbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:27

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
    TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciała :( CHyba zaczyna się u mnie hashimoto :(

Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...

Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)

Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
    Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?

No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...

Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię...

przed in vitro robiłam tsh i miałam 0,99, wcześniej w okolicach 2, teraz zrobiłam i mam 2,60, ft4 1,19, doktor powiedział że dla świętego spokoju mogę iść do endo, ale sama nie wiem..powtórzę jeszcze raz badanie, bo już zgłupiałam. Robiłam przed in vitro panel tarczycowy i było wszystko ok. A wy jakie macie tsh w ciąży? I większe tsh jaki ma wpływ na ciążę?

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl to tak w skrócie- Tarczyca w ciąży odpowiada za właściwy rozwój płodu. Zaburzenia czynności tarczycy mogą być przyczyną przedwczesnych porodów, poronień i upośledzenia umysłowego dziecka.
    Ja ostatnio miałam 1,6 ale za tydzień znów będę kontrolować. Biorę euthyrox 25 przez 5 dni a przez dwa pozostałe 37,5

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na suchy kaszel? Zaczęło się od gardła i teraz doszedł kaszel, który potęguje mdłości i wymioty :/ pije prenalen, na gardlo biorę propolki. Martwię się, bo u mnie zazwyczaj jest tak, że mam ból gardła, a następnie pojawia się kaszel i trwa miesiąc. Lekarze do tej pory mówili, że taka moja uroda, no ale w ciąży wolałabym nie męczyć się jeszcze dodatków:/

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam czas Was nadrobic.

Espoir. I dobrze kombinujesz. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg :)

Karolka. Ja bralam antybiotyk zaraz po owu, bo mialam bakterie w pochwie a mimo tego udalo sie zajsc. Pytalam teraz gina czy to moglo miec wplyw na fasolke to powiedziala, ze nie, takze glowa do gory i nie wymyslajmy sobie problemow ;)

Buka. Ja jem czipsy, nie wiem w jaki sposob mialyby zaszkodzic, wiec sie tym nie przejmuje. Oczywiscie nie codziennie.

Azorczynka. Ja sie wstrzymywalam z kochaniem sie. Teraz na pierwszym USG lekarz powiedzial, ze mozna. Jakby wystapilo plamienie to trzeba zrobic przerwe na dluzsza chwile.

Oliwcia. Ja bylam na usg 6+6 i dostalam zdjecia malenstwa, cialka zoltego, macicy i jajnikow, od wyboru do koloru ;)
    Piersi mnie bola najgorzej w nocy a nie biore lekow. Jak ide siku to tez podtrzymuje reka.

Joaska. Gratuluje blizniakow :) Ja bylam troche rozczarowana, ze u mnie tylko jeden zarodek, zazdroszcze :)

Cameline. Czekalam na wiesci od Ciebie. Super,gratuluje kochana :)

Gabrysia. Trzymam kciuki za oba maluszki.

Karolka12345, Kimmy, Cameline, buka03 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ