X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    shelby, ja też panikowałam jak przestały zupełnie boleć mnie sutki i piersi zrobiły się takie "zwiotczałe" Ale wszystko jest dobrze więc u Ciebie też tak będzie :)
    Co do jajnika to mnie od środy boli prawy, szczególnie jak robię siku, siadam, albo zmieniam pozycję.
    Kosmówka też mi się odklejała i zrobił się krwiak, dziś nie ma po nim śladu.
    Wypoczywaj, włącz sobie fajny film i poczekaj do wizyty albo spróbuj przełożyć jeszcze na ten tydzień.

Dziękuję kochana! Tego mi było trzeba ;) ale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.

74709jcgjiz14w6b.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziękuję kochana! Tego mi było trzeba ;) ale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.
    shelby bardzo słuszna decyzja, sama wizyta na IP i to czekanie będzie mega stresujące. Ale dla swojego spokoju dzwoń jutro i umawaj się szybciej na wizytę. Ja i tak wiem, że będzie dobrze!!!

shelby* lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Bąbelek, ja wiem że warsztaty a szkoła rodzenia to dwie różne rzeczy :)
    Tylko moje pytanie dotyczyło czy skoro nię będę rodzić siłami natury to czy i tak warto ze szkoły rodzenia skorzystać...? Bo wiem że tam są poruszane tematy nie tylko związane z porodem naturalnym.

Monako, oki rozumiem :) zatem odsyłam do znalezionej w necie lektury ;)
    http://www.miskuleczka.pl/artykuly/item/264-ciecie-cesarskie-a-szkola-rodzenia

Ja dziś zaszalałam, kupiłam sobie ptysia, który "chodził" za mną od zeszłego tygodnia i napoleonkę :P A jak widzę ciasta z kremem, czy bitą śmietaną i galaretką, to mnie trzęsie :D

f2wl4z17q60magcw.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, dziękuję za link :) Nie ma co się zastanawiać- zapiszę się do szkoły rodzenia!

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Dziewczyny dziękuję za 3manie kciuków! Za dobre słowa! Bo jest dobrze :)
    Jest serduszko! :)
    Z wrażenia zapomniałam wielkości zarodka, a wydruku nie dostałam, ale pamiętam że wg usg to 7tc,0. Chyba 8,9mm?
    Super wiadomość!!! :-D

shelby*, Cameline lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja jestem z Poznania :) Pewnie o mnie Ci chodziło :)

Może pójdę na te warsztaty, ale chyba w późniejszym terminie. Widzę, że były w styczniu w Poznaniu, to na pewno się jeszcze powtórzą :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
    TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciała :( CHyba zaczyna się u mnie hashimoto :(

Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...

Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)

Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
    Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?

No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...

Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek przykro mi :-( mam nadzieję że niedlugo znów dołączysz do ciężarówek! i tym razem z happy endem :-) trzymam kciuki za ciebie, i trzymaj się!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia przykro mi mam nadzieje ze jednak się uda i oba maluszki zaczną się odpowiednio rozwijać życzę ci tego z całego serduszka trzymaj się kochana sciskam <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie
    Trzymam kciuki by jednak wszystko bylo dobrze!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    O jejku przykro mi. Ani trochę nie urósł?
    Nadal trzymam kciuki za tą dwójkę.

f5b59272af.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:

Trzymam kciuki aby drugie maleństwo pozostało z Tobą :* Będzie dobrze :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolka12345 chodziło mi o Ciebie bo wiedziałam że któraś Karola jest własnie z Poznania :) Ja się zapisałam na marzec a dokładnie na 16 więc jeszcze ponad miesiąc :)

Karolka co do ginekolog to żal komentować...Całe szczęście że poszłaś do endo, chyba miałaś przeczucie...i on na pewno szybko wyreguluje Ci tarczycę.

Lekarze nie lubią jak pacjentki czerpia wiedzę z internetu ale prawda jest taka że gdybyśmy same nie zaczynały się orientować w dziedzinach medycznych które nas dotyczą to takich niedopatrzeń byłoby więcej :/

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia i ja zaciskam kciuki za drugiego maluszka!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, bardzo się cieszę i gratuluje! Jest serduszko, to wszystko będzie dobrze!

Ja dziś na wizycie dostałam receptę na Duomox i Nystatyne na bakterie w moczu (nystatyna na wszelki wypadek, bo mam skłonności do grzybic). Lekarz powiedzial, że mam wykupić, ale przez dwa tygodnie spróbować Zuravitem i jeśli powtórny posiew wykaże bakterie po tej kuracji, to wtedy włączyć antybiotyk. To będzie 12 tydzień, więc dziecko będzie w pełni bezpieczne. Oczywiście, jeśli dojdą mi wyraźne objawy, to mam zacząć brać szybciej.

Uważam, że to zdrowe podejście. Jestem z tego lekarza naprawdę zadowolona i zostanę przy wizytach prywatnych. NFZ tylko w razie czego.

Na USG genetyczne mam się umówić między 15 a 25 lutego. Jutro będę próbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:27

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
    TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciała :( CHyba zaczyna się u mnie hashimoto :(

Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...

Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)

Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
    Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?

No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...

Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię...

przed in vitro robiłam tsh i miałam 0,99, wcześniej w okolicach 2, teraz zrobiłam i mam 2,60, ft4 1,19, doktor powiedział że dla świętego spokoju mogę iść do endo, ale sama nie wiem..powtórzę jeszcze raz badanie, bo już zgłupiałam. Robiłam przed in vitro panel tarczycowy i było wszystko ok. A wy jakie macie tsh w ciąży? I większe tsh jaki ma wpływ na ciążę?

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl to tak w skrócie- Tarczyca w ciąży odpowiada za właściwy rozwój płodu. Zaburzenia czynności tarczycy mogą być przyczyną przedwczesnych porodów, poronień i upośledzenia umysłowego dziecka.
    Ja ostatnio miałam 1,6 ale za tydzień znów będę kontrolować. Biorę euthyrox 25 przez 5 dni a przez dwa pozostałe 37,5

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na suchy kaszel? Zaczęło się od gardła i teraz doszedł kaszel, który potęguje mdłości i wymioty :/ pije prenalen, na gardlo biorę propolki. Martwię się, bo u mnie zazwyczaj jest tak, że mam ból gardła, a następnie pojawia się kaszel i trwa miesiąc. Lekarze do tej pory mówili, że taka moja uroda, no ale w ciąży wolałabym nie męczyć się jeszcze dodatków:/

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam czas Was nadrobic.

Espoir. I dobrze kombinujesz. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg :)

Karolka. Ja bralam antybiotyk zaraz po owu, bo mialam bakterie w pochwie a mimo tego udalo sie zajsc. Pytalam teraz gina czy to moglo miec wplyw na fasolke to powiedziala, ze nie, takze glowa do gory i nie wymyslajmy sobie problemow ;)

Buka. Ja jem czipsy, nie wiem w jaki sposob mialyby zaszkodzic, wiec sie tym nie przejmuje. Oczywiscie nie codziennie.

Azorczynka. Ja sie wstrzymywalam z kochaniem sie. Teraz na pierwszym USG lekarz powiedzial, ze mozna. Jakby wystapilo plamienie to trzeba zrobic przerwe na dluzsza chwile.

Oliwcia. Ja bylam na usg 6+6 i dostalam zdjecia malenstwa, cialka zoltego, macicy i jajnikow, od wyboru do koloru ;)
    Piersi mnie bola najgorzej w nocy a nie biore lekow. Jak ide siku to tez podtrzymuje reka.

Joaska. Gratuluje blizniakow :) Ja bylam troche rozczarowana, ze u mnie tylko jeden zarodek, zazdroszcze :)

Cameline. Czekalam na wiesci od Ciebie. Super,gratuluje kochana :)

Gabrysia. Trzymam kciuki za oba maluszki.

Karolka12345, Kimmy, Cameline, buka03 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ