Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:shelby, ja też panikowałam jak przestały zupełnie boleć mnie sutki i piersi zrobiły się takie "zwiotczałe" Ale wszystko jest dobrze więc u Ciebie też tak będzie
Co do jajnika to mnie od środy boli prawy, szczególnie jak robię siku, siadam, albo zmieniam pozycję.
Kosmówka też mi się odklejała i zrobił się krwiak, dziś nie ma po nim śladu.
Wypoczywaj, włącz sobie fajny film i poczekaj do wizyty albo spróbuj przełożyć jeszcze na ten tydzień.
Dziękuję kochana! Tego mi było trzebaale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.
-
shelby* wrote:Dziękuję kochana! Tego mi było trzeba
ale jutro i tak będę się umawiać na ten tydzień. Nie wytrzymam do poniedziałku.
shelby* lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Bąbelek, ja wiem że warsztaty a szkoła rodzenia to dwie różne rzeczy
Tylko moje pytanie dotyczyło czy skoro nię będę rodzić siłami natury to czy i tak warto ze szkoły rodzenia skorzystać...? Bo wiem że tam są poruszane tematy nie tylko związane z porodem naturalnym.
Monako, oki rozumiemzatem odsyłam do znalezionej w necie lektury
http://www.miskuleczka.pl/artykuly/item/264-ciecie-cesarskie-a-szkola-rodzenia
Ja dziś zaszalałam, kupiłam sobie ptysia, który "chodził" za mną od zeszłego tygodnia i napoleonkęA jak widzę ciasta z kremem, czy bitą śmietaną i galaretką, to mnie trzęsie
-
Cameline wrote:Dziewczyny dziękuję za 3manie kciuków! Za dobre słowa! Bo jest dobrze
Jest serduszko!
Z wrażenia zapomniałam wielkości zarodka, a wydruku nie dostałam, ale pamiętam że wg usg to 7tc,0. Chyba 8,9mm?shelby*, Cameline lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciałaCHyba zaczyna się u mnie hashimoto
Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...
Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)
Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?
No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...
Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię... -
Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie
-
Gabrysia przykro mi mam nadzieje ze jednak się uda i oba maluszki zaczną się odpowiednio rozwijać życzę ci tego z całego serduszka trzymaj się kochana sciskam
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Gabrysia84 wrote:Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie
-
Gabrysia84 wrote:Jestem juz po usg. Niestety jeden maluch od ostatniego usg nic nie urosl. I to jest ten ktory myslalam ze bedzie ok bo mial odpowoedni pecherzyk. Ma za slaba akcje serca bo tylko 70. Lekarka powiedziala ze oczywiscie to nie system 0-1 ale ten maluch nie rokuje. Drugi ma dalej za maly pecherzyk ale powiedziala ze na tym etapie to nie jest wazne juz. Wielkosc zarodka zgodna z om i serduszko bije 177 razy na minute. Za tydzien kontrola ale raczej jedno zostanie
Nadal trzymam kciuki za tą dwójkę.
-
Trzymam kciuki aby drugie maleństwo pozostało z Tobą :* Będzie dobrze :* -
Tak Karolka12345 chodziło mi o Ciebie bo wiedziałam że któraś Karola jest własnie z Poznania
Ja się zapisałam na marzec a dokładnie na 16 więc jeszcze ponad miesiąc
Karolka co do ginekolog to żal komentować...Całe szczęście że poszłaś do endo, chyba miałaś przeczucie...i on na pewno szybko wyreguluje Ci tarczycę.
Lekarze nie lubią jak pacjentki czerpia wiedzę z internetu ale prawda jest taka że gdybyśmy same nie zaczynały się orientować w dziedzinach medycznych które nas dotyczą to takich niedopatrzeń byłoby więcej
Karolka12345 lubi tę wiadomość
-
Cameline, bardzo się cieszę i gratuluje! Jest serduszko, to wszystko będzie dobrze!
Ja dziś na wizycie dostałam receptę na Duomox i Nystatyne na bakterie w moczu (nystatyna na wszelki wypadek, bo mam skłonności do grzybic). Lekarz powiedzial, że mam wykupić, ale przez dwa tygodnie spróbować Zuravitem i jeśli powtórny posiew wykaże bakterie po tej kuracji, to wtedy włączyć antybiotyk. To będzie 12 tydzień, więc dziecko będzie w pełni bezpieczne. Oczywiście, jeśli dojdą mi wyraźne objawy, to mam zacząć brać szybciej.
Uważam, że to zdrowe podejście. Jestem z tego lekarza naprawdę zadowolona i zostanę przy wizytach prywatnych. NFZ tylko w razie czego.
Na USG genetyczne mam się umówić między 15 a 25 lutego. Jutro będę próbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:27
-
Karolka12345 wrote:Ja dzisiaj byłam u Endo i muszę włączyć Euthyrox 50mg - jedna tabletka.
TSH 3,3 i pojawiły się przeciwciałaCHyba zaczyna się u mnie hashimoto
Jestem zła na ginekolog, u której byłam - w cyklu, w którym zaszłam w 22dc miałam robione TSH i miałam 2,57 prosiłam ją o skierowanie na TSH, żeby skontrolować to powiedziała, że nie ma potrzeby...
Całe szczęście miałam umówioną wizytę do gin-endo, dała skierowanie no i wyszły wyniki jakie wyszły. Wysłałam jej zdjęcie wyników, jak prosiła, i kazała szybciutko biec do endo (ona będzie w Poznaniu dopiero pod koniec lutego i napisała, że to za późno....)
Także nie omieszkam powiedzieć to Pani doktor.
Dodatkowo jej córka robiąca mi usg - napisała w usg, ze przydatki bez zmian, a ja mam prawie 2 cm torbiel na lewym jajniku! A jakby to był guz?
No cóż chyba trzeba zmienić lekarza...
Aha i nie dostałam skierowania na HIV i cytomegalię...
przed in vitro robiłam tsh i miałam 0,99, wcześniej w okolicach 2, teraz zrobiłam i mam 2,60, ft4 1,19, doktor powiedział że dla świętego spokoju mogę iść do endo, ale sama nie wiem..powtórzę jeszcze raz badanie, bo już zgłupiałam. Robiłam przed in vitro panel tarczycowy i było wszystko ok. A wy jakie macie tsh w ciąży? I większe tsh jaki ma wpływ na ciążę? -
mkl to tak w skrócie- Tarczyca w ciąży odpowiada za właściwy rozwój płodu. Zaburzenia czynności tarczycy mogą być przyczyną przedwczesnych porodów, poronień i upośledzenia umysłowego dziecka.
Ja ostatnio miałam 1,6 ale za tydzień znów będę kontrolować. Biorę euthyrox 25 przez 5 dni a przez dwa pozostałe 37,5 -
Dziewczyny co stosujecie na suchy kaszel? Zaczęło się od gardła i teraz doszedł kaszel, który potęguje mdłości i wymioty
pije prenalen, na gardlo biorę propolki. Martwię się, bo u mnie zazwyczaj jest tak, że mam ból gardła, a następnie pojawia się kaszel i trwa miesiąc. Lekarze do tej pory mówili, że taka moja uroda, no ale w ciąży wolałabym nie męczyć się jeszcze dodatków:/
-
Dopiero mam czas Was nadrobic.
Espoir. I dobrze kombinujesz. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg
Karolka. Ja bralam antybiotyk zaraz po owu, bo mialam bakterie w pochwie a mimo tego udalo sie zajsc. Pytalam teraz gina czy to moglo miec wplyw na fasolke to powiedziala, ze nie, takze glowa do gory i nie wymyslajmy sobie problemow
Buka. Ja jem czipsy, nie wiem w jaki sposob mialyby zaszkodzic, wiec sie tym nie przejmuje. Oczywiscie nie codziennie.
Azorczynka. Ja sie wstrzymywalam z kochaniem sie. Teraz na pierwszym USG lekarz powiedzial, ze mozna. Jakby wystapilo plamienie to trzeba zrobic przerwe na dluzsza chwile.
Oliwcia. Ja bylam na usg 6+6 i dostalam zdjecia malenstwa, cialka zoltego, macicy i jajnikow, od wyboru do koloru
Piersi mnie bola najgorzej w nocy a nie biore lekow. Jak ide siku to tez podtrzymuje reka.
Joaska. Gratuluje blizniakowJa bylam troche rozczarowana, ze u mnie tylko jeden zarodek, zazdroszcze
Cameline. Czekalam na wiesci od Ciebie. Super,gratuluje kochana
Gabrysia. Trzymam kciuki za oba maluszki.Karolka12345, Kimmy, Cameline, buka03 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔