X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam przed chwilka "śledzika na raz" z pomidorami suszonymi i zaraz po niech kanapke z dzemem wisniowym... omg co ta ciaza robi ze smakiem hehe ;)

Karolka12345, Maja83 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku zamówiłam książkę :)Tytuł cudowny :)

Cały czas poszukuję tej Astrid Lindgren "Ja też chcę mieć rodzeństwo", ale nigdzie nie ma :(

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis książki zachęcający ;) dzięki, też zamówię jak będę w PL.
    A czego używasz do spowijania??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:57

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, jedyne co w tej książce dr.Karpa mnie trochę raziło, to że jest napisana takim amerykańskim językiem, aż za prostym, wszystko powtórzone i wytłumaczone po sto razy, na sto sposobów. ;)
    Ale same metody, bez względu na sposób ich opisu, są fajne i działają i to wcale niekoniecznie ściśle według instrukcji Karpa. Oprócz własnego dziecka znam osobiście kilkoro dzieci na których się sprawdziły i kilkanaścioro które "znam" przez internet. Często wystarcza jedno z pięciu "S", lub ich kombinacja.
    Nawet jeśli miałoby się tego nie zastosować, to fajnie pomaga spojrzeć na świat z perspektywy noworodka, zrozumieć co myśli i czuje i pomóc mu się przystosować do nowej rzeczywistości przez pierwsze tygodnie życia.

Bacardi, No już nie używam, synuś ma 4 lata, używałam do jego 3 miesiąca życia z tego co pamiętam. ;) Miałam cienki kwadratowy kocyk i nie mam pojęcia co z nim się później stało. Chyba pożyczyłam przyjaciółce, muszę ją zapytać.
    Można zrobić z czegokolwiek, np. dużej flanelowej pieluchy, tylko złożyć ją lub obszyć tak, żeby był kwadrat, tak na oko 80 x 80 cm.
    Są specjalne "otulacze" i spowijacze, np. Woombie, ale są bardzo drogie, a wystarczy po prostu kwadratowy kawałek materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:19

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratulacje dobrych wiesci z wizyt:).

Bacardi przewrotnosc losy jest taka, ze teraz nie chcesz, a pewnie bedziesz jedna z najdluzej karmiacych mamus ;) :P

Na poprzednim forum byla taka dziewczyna. Zarzekala sie,ze nigdy nie bedzie karmić, a tak to pokochala,ze nawet nie myslala o zakonczeniu;). Roznie bywa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:02

zubii lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Hej gratulacje dobrych wiesci z wizyt:).

Bacardi przewrotnosc losy jest taka, ze teraz nie chcesz, a pewnie bedziesz jedna z najdluzej karmiacych mamus ;) :P

Na poprzednim forum byla taka dziewczyna. Zarzekala sie,ze nigdy nie bedzie karmić, a tak to pokochala,ze nawet nie myslala o zakonczeniu;). Roznie bywa:)
    Oby, Oby! będę wniebowzięta :D

• Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim nadrobię to donoszę, że dzieć mi podrósł. 2 tyg temu na usg był o tydzien mniejszy niż termin z Om a teraz jest 13t3dz a wg usg 13t6dz także nie ma co na tym etapie sie juz na to oglądać.

To nasze ufo <3
    21n07ex.jpg

Wyobrazcie sobie, że mam łożysko an przedniej ścianie. Chiolera nie mialam ani w 1 ani w 2 ciąży :( niby moze sie jeszcze podnieść.
    Pokłuli mnie dzisiaj więc jestem spokojniejsza że jestem juz pod opieką.
    24 marca mam test z glukozy.
    A nastepne usg przewidują uwaga... 2 sierpnia :D żeby sprawdzic czy łożysko sie podniosło. No kurwa expresem... Będę miała nastepnąą wizytę z lekarzem w czerwcu a tak to mam siedziec i rosnąć :O no rozwala mnie to podejście tutaj...
    Na cale szczęście jadę do Polski na Wielkanoc i robię wtedy połowkowe bo chyba bym padła z niewiedzy..
    Poza tym babka mowi, ze wyglada ok.

Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), Cameline, joaska1985, mkl, Ja86, Annie1981, Lisa85, Bąbelek1980, majju, Matka Rocku, betina89, aswalda, Dreamy, Leonore, Maja83, Kesjaa lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Zanim nadrobię to donoszę, że dzieć mi podrósł. 2 tyg temu na usg był o tydzien mniejszy niż termin z Om a teraz jest 13t3dz a wg usg 13t6dz także nie ma co na tym etapie sie juz na to oglądać.

To nasze ufo <3
    21n07ex.jpg

Wyobrazcie sobie, że mam łożysko an przedniej ścianie. Chiolera nie mialam ani w 1 ani w 2 ciąży :( niby moze sie jeszcze podnieść.
    Pokłuli mnie dzisiaj więc jestem spokojniejsza że jestem juz pod opieką.
    24 marca mam test z glukozy.
    A nastepne usg przewidują uwaga... 2 sierpnia :D żeby sprawdzic czy łożysko sie podniosło. No kurwa expresem... Będę miała nastepnąą wizytę z lekarzem w czerwcu a tak to mam siedziec i rosnąć :O no rozwala mnie to podejście tutaj...
    Na cale szczęście jadę do Polski na Wielkanoc i robię wtedy połowkowe bo chyba bym padła z niewiedzy..
    Poza tym babka mowi, ze wyglada ok.

Śliczny dzidziuś :) nie martw się ja też miałam na przedniej i się podniosło teraz mam na tylniej.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy to się może podnieść?
    Ja sie nie martwię bo i tak czeka mnie cesarka, to bardziej kwestia informacji dla lekarza przy zabiegu.

Pytałam dzisiaj o możliwość porodu naturalnego to polożna na mnie spojrzała jak na nawiedzoną. Powiedziała, ze w tym szpitalu tego nie praktykują, a ona jak 20lat pracuje to sie nie spotkała z takim przypadkiem. Powiedziala, ze nikt mi nie zezwoli na poród chyba zebym zwlekala z przyjazdem do lekarza i np sie pojawila przy pelnym rozwarciu. No ale to już jest ryzyko.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Do kiedy to się może podnieść?
    Ja sie nie martwię bo i tak czeka mnie cesarka, to bardziej kwestia informacji dla lekarza przy zabiegu.

Pytałam dzisiaj o możliwość porodu naturalnego to polożna na mnie spojrzała jak na nawiedzoną. Powiedziała, ze w tym szpitalu tego nie praktykują, a ona jak 20lat pracuje to sie nie spotkała z takim przypadkiem. Powiedziala, ze nikt mi nie zezwoli na poród chyba zebym zwlekala z przyjazdem do lekarza i np sie pojawila przy pelnym rozwarciu. No ale to już jest ryzyko.

Jak to nie praktykują porodu naturalnego?! :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie po dwóch cc, szybko piszę to potem tak to wychodzi.
    Nie praktykują vba2c czyli porodu naturalnego po 2 cięciach.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ! :)

perfectangel85 - ja dziś bigos poprawiłam lodem w kubku o czterech smakach :D

perfectangel85 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj wołał cheeseburger, jak nie jem takich rzeczy, generalnie się odzwyczaiłam..tak teraz mogłabym jeść jedzenie z McDonalda na okrągło;p

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    a mnie dzisiaj wołał cheeseburger, jak nie jem takich rzeczy, generalnie się odzwyczaiłam..tak teraz mogłabym jeść jedzenie z McDonalda na okrągło;p

A ja nie powiem czasem lubiłam sobie zjeść cheeseburgera a teraz mnie tak odrzuca on fast foodów, że szok... zaraz mnie żołądek boli i niestety musze pędzić do wc :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystkich w porządku, oby tak dalej :)
    A ja od tygodnia po dłuższym siedzeniu mam problem z chodzeniem bo boli mnie spojenie łonowe lub mieśnie na nim. Na pewno nie jest to ból z wewnątrz więc o dziecko się nie martwie, ale czuję mocny dyskomfort. Pracę mam siedzącą więc po 8h na tyłku 15 min spacer do domu nie należy do przyjemnych, nie mówiąc o podniesieniu nogi przy przebieraniu się. Miała lub ma któraś z was podobnie? Nie mam pojęcia jak sobie pomóc.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie jak mi się chce spać zaraz zasne na stojąco ....

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Ale nie mozesz wybrac cc? Moze oni tylko sugeruja SN a Ty mozesz wybrac.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Super, że wszystkich w porządku, oby tak dalej :)
    A ja od tygodnia po dłuższym siedzeniu mam problem z chodzeniem bo boli mnie spojenie łonowe lub mieśnie na nim. Na pewno nie jest to ból z wewnątrz więc o dziecko się nie martwie, ale czuję mocny dyskomfort. Pracę mam siedzącą więc po 8h na tyłku 15 min spacer do domu nie należy do przyjemnych, nie mówiąc o podniesieniu nogi przy przebieraniu się. Miała lub ma któraś z was podobnie? Nie mam pojęcia jak sobie pomóc.

Może ból rozciągających się więzadeł? Mnie też pobolewa, ale jest do zniesienia... Chyba trzeba to przetrzymać po prostu :(

Jak czytam historie z UK to masakra.. Mieliśmy się tam wyprowadzać, ale mój mąż wie jak to wygląda i od początku mówił, że jak tylko zajdę w ciążę to on mnie pakuje, wsadza w samolot i nach Polen. Ale akurat się złożyło, że nie wyjechaliśmy, więc nie ma problemu.

Annie1981 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :-) z usg skorygowane ryzyko wynosi kolejno 1:15000, 1:17000, 1:20000 :-) kosc nosowa byla pięknie widoczna, strasznie sie tym denerwowalam, dzidzia ma 7,5 cm i wstępnie dziewczynka :-D tętno 151 (ale nie pamietam czy wedlug tej teorii o tętnie to miala by byc dziewczynka?)

Cameline, Karolka12345, 0202oliwcia, Lisa85, Kasia02, joaska1985, Ja86, aswalda, Dreamy, Leonore, Maja83, Kesjaa lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka gratulacje! Bardzo niskie ryzyko.

Wg tej teorii to powinien być chłopiec , dziewczynki niby tętno wysokie ponad 160-165

buka03 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ