X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam przed chwilka "śledzika na raz" z pomidorami suszonymi i zaraz po niech kanapke z dzemem wisniowym... omg co ta ciaza robi ze smakiem hehe ;)

Karolka12345, Maja83 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku zamówiłam książkę :)Tytuł cudowny :)

Cały czas poszukuję tej Astrid Lindgren "Ja też chcę mieć rodzeństwo", ale nigdzie nie ma :(

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis książki zachęcający ;) dzięki, też zamówię jak będę w PL.
    A czego używasz do spowijania??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:57

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, jedyne co w tej książce dr.Karpa mnie trochę raziło, to że jest napisana takim amerykańskim językiem, aż za prostym, wszystko powtórzone i wytłumaczone po sto razy, na sto sposobów. ;)
    Ale same metody, bez względu na sposób ich opisu, są fajne i działają i to wcale niekoniecznie ściśle według instrukcji Karpa. Oprócz własnego dziecka znam osobiście kilkoro dzieci na których się sprawdziły i kilkanaścioro które "znam" przez internet. Często wystarcza jedno z pięciu "S", lub ich kombinacja.
    Nawet jeśli miałoby się tego nie zastosować, to fajnie pomaga spojrzeć na świat z perspektywy noworodka, zrozumieć co myśli i czuje i pomóc mu się przystosować do nowej rzeczywistości przez pierwsze tygodnie życia.

Bacardi, No już nie używam, synuś ma 4 lata, używałam do jego 3 miesiąca życia z tego co pamiętam. ;) Miałam cienki kwadratowy kocyk i nie mam pojęcia co z nim się później stało. Chyba pożyczyłam przyjaciółce, muszę ją zapytać.
    Można zrobić z czegokolwiek, np. dużej flanelowej pieluchy, tylko złożyć ją lub obszyć tak, żeby był kwadrat, tak na oko 80 x 80 cm.
    Są specjalne "otulacze" i spowijacze, np. Woombie, ale są bardzo drogie, a wystarczy po prostu kwadratowy kawałek materiału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:19

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratulacje dobrych wiesci z wizyt:).

Bacardi przewrotnosc losy jest taka, ze teraz nie chcesz, a pewnie bedziesz jedna z najdluzej karmiacych mamus ;) :P

Na poprzednim forum byla taka dziewczyna. Zarzekala sie,ze nigdy nie bedzie karmić, a tak to pokochala,ze nawet nie myslala o zakonczeniu;). Roznie bywa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:02

zubii lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Hej gratulacje dobrych wiesci z wizyt:).

Bacardi przewrotnosc losy jest taka, ze teraz nie chcesz, a pewnie bedziesz jedna z najdluzej karmiacych mamus ;) :P

Na poprzednim forum byla taka dziewczyna. Zarzekala sie,ze nigdy nie bedzie karmić, a tak to pokochala,ze nawet nie myslala o zakonczeniu;). Roznie bywa:)
    Oby, Oby! będę wniebowzięta :D

• Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim nadrobię to donoszę, że dzieć mi podrósł. 2 tyg temu na usg był o tydzien mniejszy niż termin z Om a teraz jest 13t3dz a wg usg 13t6dz także nie ma co na tym etapie sie juz na to oglądać.

To nasze ufo <3
    21n07ex.jpg

Wyobrazcie sobie, że mam łożysko an przedniej ścianie. Chiolera nie mialam ani w 1 ani w 2 ciąży :( niby moze sie jeszcze podnieść.
    Pokłuli mnie dzisiaj więc jestem spokojniejsza że jestem juz pod opieką.
    24 marca mam test z glukozy.
    A nastepne usg przewidują uwaga... 2 sierpnia :D żeby sprawdzic czy łożysko sie podniosło. No kurwa expresem... Będę miała nastepnąą wizytę z lekarzem w czerwcu a tak to mam siedziec i rosnąć :O no rozwala mnie to podejście tutaj...
    Na cale szczęście jadę do Polski na Wielkanoc i robię wtedy połowkowe bo chyba bym padła z niewiedzy..
    Poza tym babka mowi, ze wyglada ok.

Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), Cameline, joaska1985, mkl, Ja86, Annie1981, Lisa85, Bąbelek1980, majju, Matka Rocku, betina89, aswalda, Dreamy, Leonore, Maja83, Kesjaa lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Zanim nadrobię to donoszę, że dzieć mi podrósł. 2 tyg temu na usg był o tydzien mniejszy niż termin z Om a teraz jest 13t3dz a wg usg 13t6dz także nie ma co na tym etapie sie juz na to oglądać.

To nasze ufo <3
    21n07ex.jpg

Wyobrazcie sobie, że mam łożysko an przedniej ścianie. Chiolera nie mialam ani w 1 ani w 2 ciąży :( niby moze sie jeszcze podnieść.
    Pokłuli mnie dzisiaj więc jestem spokojniejsza że jestem juz pod opieką.
    24 marca mam test z glukozy.
    A nastepne usg przewidują uwaga... 2 sierpnia :D żeby sprawdzic czy łożysko sie podniosło. No kurwa expresem... Będę miała nastepnąą wizytę z lekarzem w czerwcu a tak to mam siedziec i rosnąć :O no rozwala mnie to podejście tutaj...
    Na cale szczęście jadę do Polski na Wielkanoc i robię wtedy połowkowe bo chyba bym padła z niewiedzy..
    Poza tym babka mowi, ze wyglada ok.

Śliczny dzidziuś :) nie martw się ja też miałam na przedniej i się podniosło teraz mam na tylniej.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kiedy to się może podnieść?
    Ja sie nie martwię bo i tak czeka mnie cesarka, to bardziej kwestia informacji dla lekarza przy zabiegu.

Pytałam dzisiaj o możliwość porodu naturalnego to polożna na mnie spojrzała jak na nawiedzoną. Powiedziała, ze w tym szpitalu tego nie praktykują, a ona jak 20lat pracuje to sie nie spotkała z takim przypadkiem. Powiedziala, ze nikt mi nie zezwoli na poród chyba zebym zwlekala z przyjazdem do lekarza i np sie pojawila przy pelnym rozwarciu. No ale to już jest ryzyko.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Do kiedy to się może podnieść?
    Ja sie nie martwię bo i tak czeka mnie cesarka, to bardziej kwestia informacji dla lekarza przy zabiegu.

Pytałam dzisiaj o możliwość porodu naturalnego to polożna na mnie spojrzała jak na nawiedzoną. Powiedziała, ze w tym szpitalu tego nie praktykują, a ona jak 20lat pracuje to sie nie spotkała z takim przypadkiem. Powiedziala, ze nikt mi nie zezwoli na poród chyba zebym zwlekala z przyjazdem do lekarza i np sie pojawila przy pelnym rozwarciu. No ale to już jest ryzyko.

Jak to nie praktykują porodu naturalnego?! :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie po dwóch cc, szybko piszę to potem tak to wychodzi.
    Nie praktykują vba2c czyli porodu naturalnego po 2 cięciach.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ! :)

perfectangel85 - ja dziś bigos poprawiłam lodem w kubku o czterech smakach :D

perfectangel85 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj wołał cheeseburger, jak nie jem takich rzeczy, generalnie się odzwyczaiłam..tak teraz mogłabym jeść jedzenie z McDonalda na okrągło;p

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    a mnie dzisiaj wołał cheeseburger, jak nie jem takich rzeczy, generalnie się odzwyczaiłam..tak teraz mogłabym jeść jedzenie z McDonalda na okrągło;p

A ja nie powiem czasem lubiłam sobie zjeść cheeseburgera a teraz mnie tak odrzuca on fast foodów, że szok... zaraz mnie żołądek boli i niestety musze pędzić do wc :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystkich w porządku, oby tak dalej :)
    A ja od tygodnia po dłuższym siedzeniu mam problem z chodzeniem bo boli mnie spojenie łonowe lub mieśnie na nim. Na pewno nie jest to ból z wewnątrz więc o dziecko się nie martwie, ale czuję mocny dyskomfort. Pracę mam siedzącą więc po 8h na tyłku 15 min spacer do domu nie należy do przyjemnych, nie mówiąc o podniesieniu nogi przy przebieraniu się. Miała lub ma któraś z was podobnie? Nie mam pojęcia jak sobie pomóc.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie jak mi się chce spać zaraz zasne na stojąco ....

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Ale nie mozesz wybrac cc? Moze oni tylko sugeruja SN a Ty mozesz wybrac.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Super, że wszystkich w porządku, oby tak dalej :)
    A ja od tygodnia po dłuższym siedzeniu mam problem z chodzeniem bo boli mnie spojenie łonowe lub mieśnie na nim. Na pewno nie jest to ból z wewnątrz więc o dziecko się nie martwie, ale czuję mocny dyskomfort. Pracę mam siedzącą więc po 8h na tyłku 15 min spacer do domu nie należy do przyjemnych, nie mówiąc o podniesieniu nogi przy przebieraniu się. Miała lub ma któraś z was podobnie? Nie mam pojęcia jak sobie pomóc.

Może ból rozciągających się więzadeł? Mnie też pobolewa, ale jest do zniesienia... Chyba trzeba to przetrzymać po prostu :(

Jak czytam historie z UK to masakra.. Mieliśmy się tam wyprowadzać, ale mój mąż wie jak to wygląda i od początku mówił, że jak tylko zajdę w ciążę to on mnie pakuje, wsadza w samolot i nach Polen. Ale akurat się złożyło, że nie wyjechaliśmy, więc nie ma problemu.

Annie1981 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :-) z usg skorygowane ryzyko wynosi kolejno 1:15000, 1:17000, 1:20000 :-) kosc nosowa byla pięknie widoczna, strasznie sie tym denerwowalam, dzidzia ma 7,5 cm i wstępnie dziewczynka :-D tętno 151 (ale nie pamietam czy wedlug tej teorii o tętnie to miala by byc dziewczynka?)

Cameline, Karolka12345, 0202oliwcia, Lisa85, Kasia02, joaska1985, Ja86, aswalda, Dreamy, Leonore, Maja83, Kesjaa lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka gratulacje! Bardzo niskie ryzyko.

Wg tej teorii to powinien być chłopiec , dziewczynki niby tętno wysokie ponad 160-165

buka03 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ