Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tą wielkości gomdoli to też róznie bywa
Przy córce szukałam wózka z jak największa gondola, a i tak jej w pełni nie wykorzystałam, bo córka miala niecałe 5 miesięcy jak zaczęła się pdociągać za boki gondoli, żeby coś więcej widzieć i musiałam ją przesadzić do spacerówki, bo gondola stała się po prostu niebezpieczna w naszym przypadku
Także poza gondola przy wybieraniu wózka warto też zwrócić uwagę czy siedzisko spacerówki rozkłada się zupełnie na płasko.
buka03, zubii lubią tę wiadomość
-
Justaw wrote:Z tą wielkości gomdoli to też róznie bywa
Przy córce szukałam wózka z jak największa gondola, a i tak jej w pełni nie wykorzystałam, bo córka miala niecałe 5 miesięcy jak zaczęła się pdociągać za boki gondoli, żeby coś więcej widzieć i musiałam ją przesadzić do spacerówki, bo gondola stała się po prostu niebezpieczna w naszym przypadku
Także poza gondola przy wybieraniu wózka warto też zwrócić uwagę czy siedzisko spacerówki rozkłada się zupełnie na płasko.
Ale mysle że warto kupic większą gobdole niz potem sie martwic że bobo ledwo sie miesciJustaw, zubii lubią tę wiadomość
-
buka03 wrote:U nas z gondolą bylo podobnie, synek w pewnym momencie zaczął sie mocno wkurzac że nic nie widzi i sie podciągać, wiec nie bylo rady, trzeba bylo sie przesiąść do spacerówki.
Ale mysle że warto kupic większą gobdole niz potem sie martwic że bobo ledwo sie miescifajnie by było gdyby nasze dzieci jednak zimę przejeżdziły w gondoli, no ale wszytko zależy od dziecka
-
Witam sie w 16 tyg
Miałam mieć wizyte za tydzien ale poszlam dzis ze wzgledu na infekcje :p
No i okazalo sie ze intuicja mnie zawiodla!!!bo nosze dziewczynke
Mąz narazie przezywa bo chcial syna ale napewno bedzie coreczka tatusia
Ja sie ciesze ale nie ukrywam ze jestem zaskoczona i zakochana w naszym malenstwieJustaw, Bacardi90, zubii, aswalda, shelby*, Princesska, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Saori, Dreamy, mkl, Maja83, Ja86, falka, Leonore, nowamamusia, Zorganizowana:), joaska1985 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkich weekendowo
Ja przed urodzeniem synka rozważałam komercyjne przechowywanie krwi pempowinowej. Ostatecznie się nie zdecydowałam. Za to oddałam krew do banku krwi pempowinowej, z którego może każdy skorzystać. Zaproponowała mi to sama położna, która odbierała poród.
Pobranie krwi pempowinowej zajmuje trochę czasu więc nie wiem czy położna na dyżurze jeśli będzie kilka porodów na raz się na to zgodzi. Ja miałam indywidualną opiekę położnej, więc miała czas się tym zająć. Zapytajcie w szpitalu, w którym chcecie rodzić czy współpracują z bankiem krwi pempowinowej i czy ją pobierają po porodzie, oczywiście jeśli się zdecydujecie na jej oddanie.
Co do bólu brzucha po odstawieniu luteiny/duphastonu to mi brzuch wręcz twardniał i kilka razy dziennie się napinał. Konsultowałam to z moim lekarzem
Powiedział, że do końca 15 tyg. to częste i kazał brać magnez oraz przez kilka dni no-spę. Pomogło, brzuch już mniej mnie boli i napina się rzadziej.
Miłego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 11:46
nowamamusia lubi tę wiadomość
-
wisienka1212 wrote:Witam sie w 16 tyg
Miałam mieć wizyte za tydzien ale poszlam dzis ze wzgledu na infekcje :p
No i okazalo sie ze intuicja mnie zawiodla!!!bo nosze dziewczynke
Mąz narazie przezywa bo chcial syna ale napewno bedzie coreczka tatusia
Ja sie ciesze ale nie ukrywam ze jestem zaskoczona i zakochana w naszym malenstwie
Super gratuluje:) powiedz mezowi ze nastepnym razem bedzie syn
-
Witajcie my juz po wizycie ogólnie chyba dobrze choć mam mieszane uczucia
Zespół Dawna 1:17068
Zespół Edwardsa 1:6875
Zespół Parana <1:20000
Ale za to stan przedrzucawkowy i rzucawka przed 34 TC 1:40
Zachamowanie wzrostu przed 34 TC 1:473
Samoistny poród przed 34 TC 1:126
A no i maz przerażony bo najprawdopodobniej jak on to mówi beda trzy baby w domumiffy, ⚘Kwiatuszek, Saori, Dreamy, mkl, Ja86, Leonore, nowamamusia, Zorganizowana:), joaska1985 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Witajcie my juz po wizycie ogólnie chyba dobrze choć mam mieszane uczucia
Zespół Dawna 1:17068
Zespół Edwardsa 1:6875
Zespół Parana <1:20000
Ale za to stan przedrzucawkowy i rzucawka przed 34 TC 1:40
Zachamowanie wzrostu przed 34 TC 1:473
Samoistny poród przed 34 TC 1:126
A no i maz przerażony bo najprawdopodobniej jak on to mówi beda trzy baby w domu
Super gratuluje dziewczynki:) wyniki bardzo dobre, nie ma sie czym przejmowac:) jak duza dziewczynka?
-
natalka1988 wrote:Super gratuluje dziewczynki:) wyniki bardzo dobre, nie ma sie czym przejmowac:) jak duza dziewczynka?
co do wynikow to ten stan przedrzucawkowy jest kiepski no i możliwość wcześniejszego porodu
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
mnk wrote:Pff aż zaraz ide googlowac bez kitu
Mikado Aston 90 cm nie mogę znaleźć tej 95cm ale jak znajdę dam znać
A to fajna strona można wyszukać i porównać wózki, foteliki i mebelki
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/najlepszy-wozek-dzieciecy-wybor/iza776 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Dawno nie zaglądalam. Niby siedzę cały dzień w domu ale zawsze znajdę coś do robienia i staram się ograniczać internet bo jak już wejdę to potem ciężko wyjść
Ostatnio byliśmy na zakupach i wpadło do koszyka kilka ślicznych komplecikow dla niemowląt, pajacyki, kocyki.
I powiedzieliśmy rodzinie, że będą dwa maluchy a nie jeden
Maja83, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka