X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    hej :) Jak u was samopoczucie? Mnie dziś strasznie boli głowa :(

Cześć,
    u mnie dziś nawet ok. Walczę z magisterką (to baaaardzo nierówna walka) ale jak tu działać skutecznie kiedy w internecie tyle pięknych wózków, gadżetów itp.
    Pracy jeszcze nie napisałam ale sukienkę na obronę już zamówiłam :) :) :)

zubii, wisienka1212, perfectangel85, nowamamusia lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • Harmiah Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Zorganizowana mnie też wczoraj nachodziły strachy i wątpliwości. Nawet zaczęłam się poważnie zastanawiać nad detektorem tętna. Ale musi być dobrze i tego się trzymajmy :)

Harmiah gratuluję syneczka :) Powiedz u kogo byłaś na połówkowych?
    Ja jestem z Olsztyna. Prowadzi mnie Gowkielewicz i on mi robił połówkowe ale 28.04. mam jeszcze echo serca(to także połówkowe badanie) u Hoppe.

3jgxskjolnm96jby.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu ❤ spałam dzis do 11! Nie pamietam kiedy ostatni raz o tej wstałam :P i zaraz zbieram sie do szkoły na chwile.
    A tak w ogle Macie juz ciemną linie na brzuszku ? :)
    Miłego dnia!

0202oliwcia lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie na pneumokoki jest w kalendarzu szczepień od tego roku. Na warsztatach Mamo to ja Pani doktor ostatnio nam tłumaczyła wartość szczepień:)Ipowiedziała że lekarze bardzo się cieszą ze te szczepienie weszły ale...(zawsze musi być ale;)) Polska zakupiła szczepienia na 10 szczepów a dostępna jest już szczepionka na 13. I co jest ważne jeden z tych szczepów na które nasze dzieci nie będą szczepione jest najbardziej zjadliwy w Polsce i dała taką rade, ze warto się zastanowić nad zakupieniem prywatnie tej nowszej szczepionki na 13 szczepów. No i polecała również szczepienie na meningokoki. Jak pokazywała jakie konsekwencje niosą meningokoki (wręcz śmiertelne...) to tez nad tym szczepieniem się zastanawiam.

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dla mnie to co piszecie o napiętym brzuchu czy jakimś przelewaniu to czarna magia...ja nie czuje dosłownie nic...jakbym w ciąży nie była;p brzuch nawet mi nie urósł ( kiedyś wam wysyłałam zdjęcie, ale taki wydęty brzuch miałam może z 4 dni, a teraz znów jest prawie płaski!)

Z dzidzią wszystko ok bo byłam na usg...aczkolwiek miło by było coś już poczuć;p
    Mam to samo !! :D
    Cieszylam sie ze brzuch rosnie a tu dzis niespodzianka :D wygladam jakbym nie byla w ciazy ale czuje sie lepiej tak lzej bo te wzdecia nie wykanczaly :p

xrotflw1v3lz0rek.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoja corke szczepilam na szczepienia obowiazkowe podstawowe i tu nie chodzi o brak funduszy bo na dla dziecka zawsze znajda sie pieniadze tylko sa rozne opinie na te dodatkowe szczepienia i sie balam.

Teraz tez nie bede szczepic na te nieobowiazkowe i tez nie mam zamiaru szczepic w dawkach 3w1 czy 6w1. Wszystko osobno, moze i wiecej kłuć bo niektorym mamom szkoda maluszka ale ja uwazam ze dziecku krzywda sie nie dzieje

Wyslalam meza po witaminy i niestety nie bylo tych co chcialam, za to kupil mi vita-miner prenatal, czy ktoras z Was zazywa te witaminy?

Lisa85 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    Ja jestem z Olsztyna. Prowadzi mnie Gowkielewicz i on mi robił połówkowe ale 28.04. mam jeszcze echo serca(to także połówkowe badanie) u Hoppe.
    Harmiah właśnie pamiętałam, że też jesteś z Olsztyna dlatego zapytałam. Mnie prowadzi Frąckowiak ale na echo też się chyba umówię do Hoppe. Na prenatalnych też u niego byłam.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozna oddac witaminy do apteki? Bo ja ich nie chce. Paragon jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 12:24

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja swoja corke szczepilam na szczepienia obowiazkowe podstawowe i tu nie chodzi o brak funduszy bo na dla dziecka zawsze znajda sie pieniadze tylko sa rozne opinie na te dodatkowe szczepienia i sie balam.

Teraz tez nie bede szczepic na te nieobowiazkowe i tez nie mam zamiaru szczepic w dawkach 3w1 czy 6w1. Wszystko osobno, moze i wiecej kłuć bo niektorym mamom szkoda maluszka ale ja uwazam ze dziecku krzywda sie nie dzieje

Wyslalam meza po witaminy i niestety nie bylo tych co chcialam, za to kupil mi vita-miner prenatal, czy ktoras z Was zazywa te witaminy?

Córkę też szczepilam na te z kalendarza ale 5 w 1 bo krztusiec jest w nich "wyczyszczony" dlatego też są refundowane dla wcześniaków. Nam nawet pediatra odradzała szczepić na dodatkowe sama się przyznała że swoje dzieci nie szczepilam na dodatkowe bo albo pneumokoki albo meningpkoki jest dalej w fazie testów a przynajmniej była 3 lata temu i nie na wszystkie szczepy. Teraz muszę znowu się w to wglebic.

Z córką brałam vitaminer prenatal plus dha składowi prawie identyczne jak femibion 2

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny jakbyscie potrzebowaly to w Pepco sa w ofercie dresowe spodnice z gumka w pasie po 20 zl.Mysle ze na lato beda jak znalazl.Gumka jest dosc szeroka i pomiesci spory brzuch a w razie czego mozna ja umiescic pod brzuchem.Ja kupilam XL i jestem zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 12:39

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie, ja wlasnie mialam zamiar sobie kupic jakies dresowe spodnie, wiec jutro do pepco sie wybiore:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam wózek expander mondo 3 w 1, używany. Może któraś mi podpowie, czy to dobry wybór? Ja kompletnie się nie znam.. I czy bez problemu można wymienić kółka?
    Chciałabym coś porządnego, co mi dobrze posłuży.

9b2fa97354f3934cmed.png

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Witam sie w 17 tygodniu ❤ spałam dzis do 11! Nie pamietam kiedy ostatni raz o tej wstałam :P i zaraz zbieram sie do szkoły na chwile.
    A tak w ogle Macie juz ciemną linie na brzuszku ? :)
    Miłego dnia!

Parę dni temu zauważyłam, u siebie tą linię, jeszcze jest dosyć jasna i nie dochodzi do pępka. Na początku myślałam, że szew od spodni mi się odbił ale mąż też ją widzi :)

Princesska lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis idę na warsztaty Mama Wie :D Bardzo jestem ich ciekawa :D

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A ja dzis idę na warsztaty Mama Wie :D Bardzo jestem ich ciekawa :D

Byłam na mama wie i najbardziej mi się podobał wykład z Zawtkowskim- fizjoterapeutą, mówił dużo ciekawych rzeczy:) po za tym dostałam smoczek i butelkę z chicco:)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    O to fajnie, ja wlasnie mialam zamiar sobie kupic jakies dresowe spodnie, wiec jutro do pepco sie wybiore:)

Dresowe spodnie tez byly☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Parę dni temu zauważyłam, u siebie tą linię, jeszcze jest dosyć jasna i nie dochodzi do pępka. Na początku myślałam, że szew od spodni mi się odbił ale mąż też ją widzi :)

Ja tez mam te kreche dosc blada i mysle ze taka pozostanie bo mam jasna karnacje

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki szybkie pytanko jaką dawke magnezu bierzecie dziennie??? ja mam to co w femibion natal 2 czyli 70 mg w jednej tabletce i nie wiem czy to wystarczy ... dodam ze brzuszek mi się trochę napina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 15:29

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki. Ja sie zarejestrowalam na Boots, Emma's Diary i teraz Hipp. Chyba na Pampers tez mozna, ale jeszcze tego nie zrobilam.

Princeska. Ja nie mam tej linii na brzuchu.

Widze, ze tez nie slyszalyscie o dacie waznosci pieluch ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kobietki szybkie pytanko jaką dawke magnezu bierzecie dziennie??? ja mam to co w femibion natal 2 czyli 70 mg w jednej tabletce i nie wiem czy to wystarczy ... dodam ze brzuszek mi się trochę napina

70mg chlorku magnezu czy jonu magnezu?

Ja teraz nie biorę ale w poprzedniej ciąży miałam zalecony slow-mag 3x2. Teraz przed i po amnio też mam zalecone 3x2.
    Sprawdziłam - jedna tabletka slowmag to

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ