X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A ja zapraszam was na moją stronkę :) szyję kocyki, poduszki, maskotki dla maluchów ale nie tylko https://m.facebook.com/poduszkimotylkiminky

Już się nie mogę doczekać aż będę mogła wybrać materiały dla swojego maluszka :)
    O, to nie tylko ja szyje :-D z tym że ja obszywam aby synka ;-) dzisiaj szybko jeszcze rękawiczki mu szylam bo tamte gdzies sie zapodzialy i nie moglam ich znalesc :-O

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na minki i tkaninki oglądalam juz te cudne panele na kocyki <3

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka zaproszenie zaakceptowane

0d1yskjosr8efb7s.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja tez wrzesniowa, ale dokladny termin na nastepnej wizycie :) Wczoraj na usg widac, ze ladnie fasolka sie zagniezdzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 13:57

Dreamy, zubii, karm3lka, Gosiaczek, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Czesc dziewczyny :) ja tez wrzesniowa, ale dokladny termin na nastepnej wizycie :) Wczoraj na usg widac, ze ladnie fasolka sie zagniezdzila :)
    Witamy :) widziałas już zarodka czy na razie pęcherzyk był widoczny?

kiciakocia lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Gosuaczek widzisz musi być dobrze.
    Co do dzieci mam jedno 8 letnie i uwierzcie mi po jakim czasie u kobiet odzywa się chęć następnego he he więc jak wyszło mi drugie maz stwierdził ze po tym dziecku robimy trzecie he he .. xobaczymgno to rok się staralam;)
    :D
    Mój mi oświadczył że on chciałby i dziewczynkę i chłopca więc będziemy tak długo się starać o następne dzieci póki nie będzie parki ;) oczywiście to tak z przymrużeniem oka bo wiadomo, że najpierw się musi urodzić dopiero pierwsze. Może jeszcze zmieni zdanie :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ile byście chciały mieć ogolnie dzieci? ;)
    Przyznam się, że zawsze marzyła mi się dużą rodzinka. I marzy mi się trójka. Ale nie wiem czy po pierwszym dziecku nie zmienię zdania :D
    Ja na pewno będę wracała po swoje 2 mrożaczki bo traktuje je jak dzieci więc nie wyobrażam ich sobie tam długo zostawić

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk:D mam przyjsc w 7 tygodniu, zeby wszystko potwierdzic, bo z racji nieregularnych @ nie wiadomo, kiedy byla.owulacja :D

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że brak lub obecność objawów o niczym nie świadczą. W obu ciążach miałam okropne mdłości, wrażliwość na zapachy i bolesne piersi do końca, chociaż ciąże obumarły kilka tygodni wcześniej. To co napisała Azorczynka jest super mądre, trzeba się cieszyć każdą chwilą i nie dopuszczać złych myśli. Sama wiem jak wie zła dla naszej psychiki w tym czasie może przynieść przeszukiwanie forów internetowych, nie ma sensu, lepiej iść na spacer :)

Dreamy, zubii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co trzeba zrobić, żeby ten suwaczek się przesuwał? Mój stoi w miejscu :P

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Dziewczyny a co trzeba zrobić, żeby ten suwaczek się przesuwał? Mój stoi w miejscu :P
    On się przestawia po północy ;) jutro powinnaś mieć już 4tydzie i 4 dzień napisany

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ale fajnie że wolne, mnie dziś dość mocno muliło, na mdłości mi trochę pomaga woda z odrobiną imbiru, zauważyłam że jak na noc się napiję to mam z głowy, a jak nie to mnie budzą te mdłości, poza tym mam bardzo wrażliwe piersi

u nas dziś -10, strasznie zimno

ja mam mieć wizytę i usg w środę i w sumie nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie będzie

Gosiaczek no super że ten test pozytywny :)

witam też wszystkie nowe mamuśki nie nadążam za Wami :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chcialam miec trojke najlepiej same dziewczynki więc jak teraz udało się z kolejną córka to chyba skończymy produkcję jak będzie chłopak to raczej będziemy celować na kolejną dziewczynkę.

Buka a jesteś na grupie tanie Minky i tkaninki ? To dzięki nim zaczęłam szyć do każdego zamówienia dodają gratisy jak coś się pomylam to spokojnie dosylaja na swój koszt. I mają najwyższą jakość ! Także polecam :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dreamy, to strasznie dziwne, bo ja widzę 4 tyd 1 dzień, ale skoro Ty widzisz 3 dzień, to ok, znaczy że działa :)

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka bylas juz na wizycie ?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, właśnie doczłapałam się z pracy do domu, po drodze poinformowałam położną o ciąży. Teraz czekam na tel od niej żeby ustalić termin pierwszego spotkania.
    Taaak mi się nie chce już nic robić, wyczerpałam limit energii na dziś. Mąż umrze z głodu, obiadu nie będzie :p

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ile byście chciały mieć ogolnie dzieci? ;)
    Przyznam się, że zawsze marzyła mi się dużą rodzinka. I marzy mi się trójka. Ale nie wiem czy po pierwszym dziecku nie zmienię zdania :D
    Myślę, że zostaniemy przy 2 :)

Teraz modlę się o to żeby ciąża przebiegła bezproblemowo bo w poprzedniej ciąży musiałam dużo leżeć, groził mi przedwczesny poród i miałam założony pessar

nowamamusia lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja mala duma :D wiem mniej wieceh kiedy mialam owulacje bo robilam testy. Lekarz powiedzial ze pecherzyk 0.38 cm jest odpowiedni na 5 tydzień 0 dni. Mialam niebisc na usg wczesniej niz 8 tydz, ale ciesze sie ze poszlam. Takie wczesne usg daje poczucie spokoju ze ciaza jest we wlasciwym miejscu :)
    7060311_IMG_20170106_154043.jpg

Suri_, Gdziejestmieszko, karm3lka, nowamamusia, Dreamy, Azorczynka, joaska1985, Gosiaczek, stay lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Misia, idę 17 stycznia na konsultację, USG pewnie później, lekarz zdecyduje.

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic już nie długo z pęcherzyka zrobi się piękny bobasek :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ