X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A ja zapraszam was na moją stronkę :) szyję kocyki, poduszki, maskotki dla maluchów ale nie tylko https://m.facebook.com/poduszkimotylkiminky

Już się nie mogę doczekać aż będę mogła wybrać materiały dla swojego maluszka :)
    O, to nie tylko ja szyje :-D z tym że ja obszywam aby synka ;-) dzisiaj szybko jeszcze rękawiczki mu szylam bo tamte gdzies sie zapodzialy i nie moglam ich znalesc :-O

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na minki i tkaninki oglądalam juz te cudne panele na kocyki <3

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka zaproszenie zaakceptowane

0d1yskjosr8efb7s.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja tez wrzesniowa, ale dokladny termin na nastepnej wizycie :) Wczoraj na usg widac, ze ladnie fasolka sie zagniezdzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 13:57

Dreamy, zubii, karm3lka, Gosiaczek, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia6684 wrote:
    Czesc dziewczyny :) ja tez wrzesniowa, ale dokladny termin na nastepnej wizycie :) Wczoraj na usg widac, ze ladnie fasolka sie zagniezdzila :)
    Witamy :) widziałas już zarodka czy na razie pęcherzyk był widoczny?

kiciakocia lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Gosuaczek widzisz musi być dobrze.
    Co do dzieci mam jedno 8 letnie i uwierzcie mi po jakim czasie u kobiet odzywa się chęć następnego he he więc jak wyszło mi drugie maz stwierdził ze po tym dziecku robimy trzecie he he .. xobaczymgno to rok się staralam;)
    :D
    Mój mi oświadczył że on chciałby i dziewczynkę i chłopca więc będziemy tak długo się starać o następne dzieci póki nie będzie parki ;) oczywiście to tak z przymrużeniem oka bo wiadomo, że najpierw się musi urodzić dopiero pierwsze. Może jeszcze zmieni zdanie :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ile byście chciały mieć ogolnie dzieci? ;)
    Przyznam się, że zawsze marzyła mi się dużą rodzinka. I marzy mi się trójka. Ale nie wiem czy po pierwszym dziecku nie zmienię zdania :D
    Ja na pewno będę wracała po swoje 2 mrożaczki bo traktuje je jak dzieci więc nie wyobrażam ich sobie tam długo zostawić

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk:D mam przyjsc w 7 tygodniu, zeby wszystko potwierdzic, bo z racji nieregularnych @ nie wiadomo, kiedy byla.owulacja :D

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że brak lub obecność objawów o niczym nie świadczą. W obu ciążach miałam okropne mdłości, wrażliwość na zapachy i bolesne piersi do końca, chociaż ciąże obumarły kilka tygodni wcześniej. To co napisała Azorczynka jest super mądre, trzeba się cieszyć każdą chwilą i nie dopuszczać złych myśli. Sama wiem jak wie zła dla naszej psychiki w tym czasie może przynieść przeszukiwanie forów internetowych, nie ma sensu, lepiej iść na spacer :)

Dreamy, zubii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co trzeba zrobić, żeby ten suwaczek się przesuwał? Mój stoi w miejscu :P

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Dziewczyny a co trzeba zrobić, żeby ten suwaczek się przesuwał? Mój stoi w miejscu :P
    On się przestawia po północy ;) jutro powinnaś mieć już 4tydzie i 4 dzień napisany

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ale fajnie że wolne, mnie dziś dość mocno muliło, na mdłości mi trochę pomaga woda z odrobiną imbiru, zauważyłam że jak na noc się napiję to mam z głowy, a jak nie to mnie budzą te mdłości, poza tym mam bardzo wrażliwe piersi

u nas dziś -10, strasznie zimno

ja mam mieć wizytę i usg w środę i w sumie nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie będzie

Gosiaczek no super że ten test pozytywny :)

witam też wszystkie nowe mamuśki nie nadążam za Wami :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chcialam miec trojke najlepiej same dziewczynki więc jak teraz udało się z kolejną córka to chyba skończymy produkcję jak będzie chłopak to raczej będziemy celować na kolejną dziewczynkę.

Buka a jesteś na grupie tanie Minky i tkaninki ? To dzięki nim zaczęłam szyć do każdego zamówienia dodają gratisy jak coś się pomylam to spokojnie dosylaja na swój koszt. I mają najwyższą jakość ! Także polecam :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dreamy, to strasznie dziwne, bo ja widzę 4 tyd 1 dzień, ale skoro Ty widzisz 3 dzień, to ok, znaczy że działa :)

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka bylas juz na wizycie ?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, właśnie doczłapałam się z pracy do domu, po drodze poinformowałam położną o ciąży. Teraz czekam na tel od niej żeby ustalić termin pierwszego spotkania.
    Taaak mi się nie chce już nic robić, wyczerpałam limit energii na dziś. Mąż umrze z głodu, obiadu nie będzie :p

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ile byście chciały mieć ogolnie dzieci? ;)
    Przyznam się, że zawsze marzyła mi się dużą rodzinka. I marzy mi się trójka. Ale nie wiem czy po pierwszym dziecku nie zmienię zdania :D
    Myślę, że zostaniemy przy 2 :)

Teraz modlę się o to żeby ciąża przebiegła bezproblemowo bo w poprzedniej ciąży musiałam dużo leżeć, groził mi przedwczesny poród i miałam założony pessar

nowamamusia lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja mala duma :D wiem mniej wieceh kiedy mialam owulacje bo robilam testy. Lekarz powiedzial ze pecherzyk 0.38 cm jest odpowiedni na 5 tydzień 0 dni. Mialam niebisc na usg wczesniej niz 8 tydz, ale ciesze sie ze poszlam. Takie wczesne usg daje poczucie spokoju ze ciaza jest we wlasciwym miejscu :)
    7060311_IMG_20170106_154043.jpg

Suri_, Gdziejestmieszko, karm3lka, nowamamusia, Dreamy, Azorczynka, joaska1985, Gosiaczek, stay lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Misia, idę 17 stycznia na konsultację, USG pewnie później, lekarz zdecyduje.

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic już nie długo z pęcherzyka zrobi się piękny bobasek :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ