X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach :) Ja się nie przejadłam na świętach bo spędziliśmy je tylko we dwoje i dużo nie gotowałam, nawet ciasta żadnego nie piekłam tylko kupiliśmy kawałek :P

Za tydzień mam badanie połówkowe i już się nie mogę doczekać :) Dzisiaj byłam u położnej na wizycie i słyszałam serduszko małego i jak kopie i się wierci :) niesamowite uczucie :)

Rusałka* ja mam ciągle mdłości i wymioty, nie tak często jak w I trymestrze ale co kilka dni, wczoraj rzygałam jak kot i byłam okropnie słaba, dzisiaj rano też poszedł mały paw ale czuję się lepiej. Każdy się dziwi,że jeszcze mnie to męczy.

A pogoda u mnie ładna, słoneczna tylko zimno, coś koło 7 stopni ale na szczęście nie ma śniegu :)

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka miesiąc temu 3,8cm. Obecnie 3cm. Niestety znów mam plamienie, więc muszę się oszczędzać a w weekend synek ma urodziny i trochę gości się pojawi. Co do mdłości już nie mam. Niestety skurcze już się zaczynają kilka razy dziennie. Łożysko na przedniej i tylnej ścianie. Choć nie wiem za bardzo co to znaczy. 26go mam połówkowe to może dowiem się coś więcej na ten temat :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl pytałam o badanie na rozszczep przy okazji amniopunkcji gdyż wtedy obok wad genetycznych mnie prześladowało (córka jest z rozszczepem utajonym). Lekarz stwierdził że odchodzi się od tego badania gdyż dzisiejszy sprzęt jest tak dobry że wszystko widać na usg na połówkowych. Ale wtedy zerknął na szybko na kręgosłup i powiedział że "większych" wad nie ma - było to w 15t5d, niby od 16tc już widać.
    Badanie z krwi na rozszvzep daje tylko odpowiedź na otwarte rozszczepy kręgosłupa, gdzie skóra jest też przerwana - otwarta. A to bardzo wyraznie na usg widać.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza wszystko ok ze szyjką, długośc bez zmian i zamknięta. On jest bardzo dobrym lekarzem ale bez potrzeby leków nie daje, czym mnoej tym lepiej jak nie ma potrzeby.

Do tej pory brałam 6xmagnez, 6xnospa, 2xduphaston - to na skurcze, 3xantybiotyk na toxo, witaminy i osłonowe. Wychodzi min.19 tabsów dziennie.

Mimo skurczy lekarz dziś uspokoił, że to nadreaktywność macicy i nic z tym nie zrobię, dopóki nie ma rozwarcia się nie przejmujemy, jak boli to odpocząć aż przejdzie. Tylko że jak tylko wstanę to od razu mam mocne twardniemia i trudno ke wyciszyć. Ale nakazu leżenia nie mam póki co. Ale ja i tak poleżę przez jakiś czas, póki mam możliwość gdy dziecko w przedszkolu.

Kazał mi zrezygnować z nospy, wręcz zabronił. Niby wg badań nie daje żadnych rezultatów rozkurczowych w ciąży a tylko efekt placebo. Na forum gdzie czytam inne dziewczyny ze skurczami często też to czytałam z zaleceniami lekarzy.
    Magnez też mam ograniczyc do 3x1 bo jednorazowo większa dawka i tak się nie wchłania (tylko ograniczona ilosc jest przetworzona w organizmie) a przy dłuższym stosowaniu mocno obciąża żołądek.
    Od dziś mam brać tylko 3xmagnez i 2xduphaston z rozkurczowych. Jak będzie powód do paniki to będziemy się martwić a nie teraz bo psychika mocno wpływa na skurcze. I tego się trzymajmy :)

Rusałka*, wisienka1212, Emila92, zubii, Ja86, joaska1985, perfectangel85, ew101 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja jak zaczęłam brać antybiotyk to miałam mdłości straszne, od kilku dni ustąpiły. Choć po nospie ciągle mi treść żoładka podchodziła.

Wyniki z amnio 3 tyg.się czeka, akurat w poniedziałek to weekend majowy więc nie wiem czy będą przed czy po. I przrz te problemy czas szybko zleciał bo już 9dni od amnio czyli połowa za mną :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam te nasze pierwsze posty i niedowierzam, że to tak szybko zleciało :)

Te nasze pierwsze problemy, brzuch zakuł z tej a nie z tej albo piersi dzis nie bola a wczoraj bolały :D
    Miło się czyta i wspomina ten czas pierwszych bet i doszukiwania się objawów.
    Ta radość z każdego rozpoczętego tygodnia, teraz czasem zapominam, że zaczynam nowy :D
    Oby jeszcze szybciej zleciało nam do porodu :)

Właśnie odebrałam paczuszke od Bebiko :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/147fffd7ad34.jpg

bizona, ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny tak czytam te nasze pierwsze posty i niedowierzam, że to tak szybko zleciało :)

Te nasze pierwsze problemy, brzuch zakuł z tej a nie z tej albo piersi dzis nie bola a wczoraj bolały :D
    Ta radość z każdego rozpoczętego tygodnia, teraz czasem zapominam, że zaczynam nowy :D

Ten nasz prezent od Bebiko już się przydał - prosto z zamrażalki ratował męża w święta, który cierpiał z powodu zęba:)

wisienka1212 lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja na noc biore hydroksyzyne, a w poprzedniej ciazy bralam 3 razy dziennie w szpitalu. Tez sie balam ale z dzieckiem jak na razie wszystko dobrze , jedyny minus to ze nie usiedzi w miejscu nawet na minute ale nie wiem czy to skutek uboczny lekow:d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 15:52

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też zalecone ekg? Mi lekarz obok poeady internistycznej u rodzinnego kazał zrobić ekg. To normalne? Wszyscy mają? W poprzedniej ciąży też musiałam robić w połowie ciąży

ckaidqk39a8l7x61.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:

też dziś dostałam tą paczuszkę:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już echo serca dwukrotnie, a mam jeszcze zaplanowane 3 z racji niedomykalnością zastawek. Dodatkowo Holter 24h. Jakoś mi to nie przeszkadza, część badań jest robiona w ramach programu badawczego skierowanego do ciężarnych.

Mysle, ze z racji Twojej skłonności do tachykardii lekarz chce sprawdzić, czy nie ma przy okazji zaburzeń rytmu (jedno i drugie często się w ciąży zdarza).

Co do Nospy mój lekarz ma identyczne zdanie.

7u22vfxm0lh292be.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz rację, ja kiedyś miałam arytmię, nie wiem czy nadal jest, może się wycofać?
    Jestem po porażeniu prądem i leżałam na Erce, potem ekg co miesiąc przez rok, a przez kolejne lata ekg co przeziębienie czy inny wirus. Ale to już stare dzieje i myślałam że zamknięty rozdział w moim życiu.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    też dziś dostałam tą paczuszkę:)
    a co tam jest ciekawego? :)

• Agaciora Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    a co tam jest ciekawego? :)
    Termofor z pestek wiśni :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu teraz są tylko darmowe próbki Bebiko 2 i 3 spóźniłam się troszkę

• zubii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie długo będą wiśnie można zrobić taki samodzielnie wystarczy wysuszyć i dobrze oczyścić pestki z wiśni wyciąć materiał w dowolnym kształcie wsypać pestki zaszyć i gotowe robiłam w tamtym roku dla córki.

Agaciora, Bacardi90 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj kiepski dzień...

Znów boli mnie głowa :( a jak boli to zaraz jest mi niedobrze :(

Dziewczyny czy któraś ma ukłucia w pochwie czasem? Kurcze mam od paru dni, czasem łączy się to z promieniującym dyskomfortem w stronę pachwin...

Jutro idę na wizytę do innego gina po skierowania etc to niech tam zajrzy czy nic się nie dzieje...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) a ja jestem dziś po pierwszym spotkaniu (organizacyjnym) w szkole rodzenia i było całkiem przyjemnie :D Tyle, że z moim D. czujemy się jak dzieci, bo trafiła nam się grupa gdzie przyszłe mamy i mężowie są sporo po 30 (oczywiście nic nie mam do ludzi po 30, tylko jakoś jak dziecko się przy nich czuję:P )

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Macie też zalecone ekg? Mi lekarz obok poeady internistycznej u rodzinnego kazał zrobić ekg. To normalne? Wszyscy mają? W poprzedniej ciąży też musiałam robić w połowie ciąży
    Ja mialam robione ekg, w poprzedniej ciąży też :-) moja rodzinna jak widzi że jestem w ciąży to od razu mi ekg robi, jak to ona mówi, nie zaszkodzi ;-) :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma ukłucia w pochwie czasem? Kurcze mam od paru dni, czasem łączy się to z promieniującym dyskomfortem w stronę pachwin.
    Tak, też mnie ostatnio coś czasami zakłuje tu i ówdzie. Normalka, teraz mi się przypomina że w pierwszej ciąży też tak było.
    Ale u mnie to tylko krótkie ukłucia, czy chwilowe ciągniecie w pachwinach, nie na tyle bolesne, żeby narzekać. Tym bardziej, że ogólnie czuję się rewelacyjnie.
    Aż głupio się chwalić jak czytam o Waszych różnych niemiłych dolegliwościach. Nie miałam mdłości, nic mnie nie boli, pracuję kilka razy w tygodniu po kilka godzin, możemy się w pełni cieszyć sobą z mężem ;)
    Jak bym mogła, to bym się chętnie podzieliła moim super samopoczuciem, np. z Cameline.

buka03, Maja83, Cameline lubią tę wiadomość

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ