X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, na zdj mój brzuch nie wydaje sie aż taki ogromny :-P a ja mam wrażenie że wyglądam już jak słoń jak stoje przed lusterm :-O
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36d174a9494f.jpg

zubii, joaska1985, Cameline, aswalda, ⚘Kwiatuszek, stay, Lisa85, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzuszki ! I na prawde jeszcze nie sa duze:) monako a ty w ogole z dziewczynkami masz super brzuszek !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:17

MoNaKo lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mi gin termin porodu obliczyl zalozylismy ze liczac od owulki moj om to 8.12 wiec od tej daty +7 dni - 3miesiace +rok 8+7=15 12-3=9 2016+1=2017 termin na usg ostatnio wyszedl mi na 13.09 ale to sie nie liczy tylko ten termin ktory jest w karcie ciazy.

moj boże jakie dziwaczne obliczenia , pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

różowo lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie duże brzuszki! mnie się ciągle pytaja gdzie jest dziecko?
    Możecie mnie wpisać na 18.09 bo w sumie nie pisałam kiedy termin mam. Odliczam do prenatalnych :) a ide z mezem i na pierwszych tez byłam z mezem,moze jeszcze poznie raz go zabiorę...niech tez popatrzy:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    moj boże jakie dziwaczne obliczenia , pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Te obliczenia sa stare jak swiat ostatnio mamaginekolpg o nich pisala.

Princesska, Kasia02 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ale mnie nie bylo. 40stron do nadrobienia :) w srode polowkowe mam nadzoeje ze wszystko bedzie ok. Mam juz 8kg do przodu wiec rosne w zastraszajacym tempie:) brzuch już spory. Ruchy czuje regularnie od 2tygodni. Ogolnie jest super :)) lecę Was nadrobic :)

Zorganizowana:), justa., nowamamusia lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Biedronka, ja miałam teraz od lekarza Macmiror, w ogóle miałam wrażenie, że nic mi nie pomaga :/ już nie wiedziałam, czy on nie leczy czy to może podrażnienie po leku. Skończyłam go brać i jeszcze kilka dni smarowapam Clotrimazolem, a w Rossmanie kupiłam sobie Trivagin żel - nie wierzyłam mocno w takie wynalazki, ale czuję dużą różnicę. Łykam też probiotyk i jem jogurty, bo takie infekcje mega mnie irytują. W środę idę do lekarza, oczywiście jej powiem, jak sytuacja wygląda, może coś doradzi...
    MrsKiss dzięki za info. A ten Trivagin jest dostępny bez recepty? Daj znać proszę po wizycie go ci lekarka doradziła.

Super brzuszki macie! Ja nie pamietam jak się wstawia te zdjęcia. Jak któraś z was przypomni to tez dodam :)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    MrsKiss dzięki za info. A ten Trivagin jest dostępny bez recepty? Daj znać proszę po wizycie go ci lekarka doradziła.

Super brzuszki macie! Ja nie pamietam jak się wstawia te zdjęcia. Jak któraś z was przypomni to tez dodam :)

naforum.zapodaj.net

I ostatni kod kopiujesz

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy na połówkowych robicie sobie filmy w 4d? Ja dostałam płytkę w 2d bo powiedzieli że 4d to najlepiej wyjda po 26 tc.
    A i tak chyba jest jeszcze usg 3 trymestru? I to jest to samo co połówkowe 3w 2 trymestrze czy mierzy się coś innego?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 17:54

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    No to ja też dodam foto :)

Oto mój Ignaś :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c7ced0ddb24.jpg

zubii, Nadiaa85, shelby*, MoNaKo, Bąbelek1980, Cameline, joaska1985, efta, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, aswalda, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super brzuchy. Czy ja jestem jedyna ktora jest z waga na minusie? Zaczynalam ciaze z waga 62 potem poleciala troche w dol i stoi juz. Od dawna na 61. Czyli kilo na minusie. Zaczynam sie tym stresowac

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Dziewczyny super brzuchy. Czy ja jestem jedyna ktora jest z waga na minusie? Zaczynalam ciaze z waga 62 potem poleciala troche w dol i stoi juz. Od dawna na 61. Czyli kilo na minusie. Zaczynam sie tym stresowac

Ja to bym się cieszyła, a nie martwiła :)

U mnie 6 na plusie...

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się cieszyłą Gabrysia na Twoim miejscu. Uwierz, że Twoja waga jeszcze poszybuje w górę ale teraz nic, tylko się cieszyć :)

Karooolcia śliczny brzusia i imię Ignaś cudne!!

Karooolcia :) lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:

U mnie na ten moment 1,5 kg na plusie a jak widać brzuszek mi wywaliło już trochę hehe :P Myślę, że nie masz się czym martwić :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ja też bym się cieszyłą Gabrysia na Twoim miejscu. Uwierz, że Twoja waga jeszcze poszybuje w górę ale teraz nic, tylko się cieszyć :)

Karooolcia śliczny brzusia i imię Ignaś cudne!!

A dziękuję :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    Lekarze liczą od daty miesiączki, bo teoretycznie nie da sie dokładnie określić owulacji(chociaż my tutaj w większości orientujemy sie chociaż mniej więcej kiedy to było;)Do około 14 tygodnia określa się date porodu na podstawie OM i wielkości płodu, bo potem dzieciaczki rożnie się rozwijają i może się wahać ta data. Pozostawia się to pierwszą date właśnie ze względu na różny poziom rozwoju dzieci. Wiadomo ze to tylko orientacyjna data bo trzeba to ujednolicić ale biologia swoje. Ja ma termin na 15.09 al czasem niektóre pomiary dziecka wskazują na wcześniejsze lub późniejsze daty. Po za tym np belly wskazuje donoszenie ciąży już w 36 tygodniu.

Im starsza ciąża tym trudniej na podstawie usg określić termin, bo dzieci rosną w różnym tempie (inaczej nie byłoby sensu bawić się w jakieś siatki centylowe, gdyby wszystkie musiały rosnąć identycznie). Na początku sprawa wygląda inaczej, wszystko przebiega w pewnym określonym porządku, lekarz powiedział mi, że jeden dzień to ogromna różnica w obrazie usg i wtedy wyznaczenie terminu jest najdokładniejsze. A raczej określenie wieku ciąży, a nie terminu, bo to ciężko utrafić :P ciąża donoszona jest w 37+0 od tego dnia można już urodzić praktycznie w każdej chwili do 42 tygodnia (potem już ciąża jest przenoszona i poród się wywołuje, bo łożysko zaczyna już obumierać). Ten nasz magiczny "TERMIN" został wycyrklowany gdzieś po środku, zakładając, że książkowa ciąża trwa 40 tygodni. Więc nie zwracałabym już uwagi na terminy które pokazuje usg teraz.. Ja byłam na pierwszym usg baaardzo wcześnie, lekarz powiedział, że to praktycznie pierwszy dzień kiedy mogliśmy zobaczyć serduszko, usg potwierdziło termin wg. miesiączki i tego się trzymamy, chociaż na usg jesteśmy już 2 tyg. do przodu (a przynajmniej ostatnio byliśmy) i interpretuję to jedynie w ten sposób, że upasłam dziecioka xD

efta, te obliczenia, które zubii podała to standardowe liczenie, których uczy się na wszystkich kierunkach medycznych :P Teraz mamy inne czasy, belly liczy nam terminy w 5 sekund, ale każdy lekarz ginekolog musi umieć policzyć termin porodu sam na kartce i coś takiego jest dużo prostsze niż dodawanie do daty Twojej ostatniej miesiączki 40 tygodni... Na chłopski rozum zamiast doliczać aż 9 miesięcy do przodu, łatwiej "cofnąć się" o 3 miesiące w tył i tylko skorygować rok :P

Ja jestem już w domku, wróciłam z http://www.panorama-morska.pl i gorąco polecam :)

zubii, efta lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój brzusio :) chyba mam największe z was !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/726047f298d0.jpg

Cameline, MoNaKo, shelby*, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, aswalda, buka03, nowamamusia lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • efta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:

efta, te obliczenia, które zubii podała to standardowe liczenie, których uczy się na wszystkich kierunkach medycznych :P Teraz mamy inne czasy, belly liczy nam terminy w 5 sekund, ale każdy lekarz ginekolog musi umieć policzyć termin porodu sam na kartce i coś takiego jest dużo prostsze niż dodawanie do daty Twojej ostatniej miesiączki 40 tygodni... Na chłopski rozum zamiast doliczać aż 9 miesięcy do przodu, łatwiej "cofnąć się" o 3 miesiące w tył i tylko skorygować rok :P

Ja jestem już w domku, wróciłam z http://www.panorama-morska.pl i gorąco polecam :)

dzięki za wyjaśnienie człowiek uczy się całe życie. (ale mówie poważnie pierwszy raz się spotykam z takimi obliczeniami ;) )

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie termin z OM to 11.09, belly liczy 10.09 a z usg zawsze wychodzi 13.09. Jak bedzie to sie okaże :)

Mi z kolei teraz przyszla faza na zastanawianie sie nad imieniem. Mam tego Jerzego w głowie.
    Ale dziś mi wpadł do Głowy Henryk
    a;bo Bruno albo Olaf.
    I co wybrać?

Henryk to juz miałam w myślach jak rodziłam Leona, że drugi synek byłby Henio.
    A teraz tak myślałam o Jurku ale chyba jednak mi sie nie podoba tak do końca :P

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ