Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę wam tych brzuszków:) U mnie w ogóle ciąży nie widać, brzuch lekko wystaje, widać to tylko przy gołym brzuszku, jak ubiorę cokolwiek czy luźnego czy obcisłego to już nic nie widać..1kg na plusie jak na razie chociaż u mnie to się zmienia co tydzień, bo raz mam 1kg mniej raz więcej..
Zaczęło się jednak coś u mnie dziać w brzuszku:) Czuje lekkie plumkanie, pukanie....bardzo suptelne, czekam jeszcze na coś mocniejszego:) Cieszę się jednak, że już coś tam zaczynam czućWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 10:24
aswalda, różowo, wisienka1212, natty85, Karolka12345, Cameline, perfectangel85, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:Zazdroszczę wam tych brzuszków:) U mnie w ogóle ciąży nie widać, brzuch lekko wystaje, widać to tylko przy gołym brzuszku, jak ubiorę cokolwiek czy luźnego czy obcisłego to już nic nie widać..1kg na plusie jak na razie chociaż u mnie to się zmienia co tydzień, bo raz mam 1kg mniej raz więcej..
Zaczęło się jednak coś u mnie dziać w brzuszku:) Czuje lekkie plumkanie, pukanie....bardzo suptelne, czekam jeszcze na coś mocniejszego:) Cieszę się jednak, że już coś tam zaczynam czuć
Lada dzień bedziesz czula mocne kopniaki
Dziś rano miałam popis córka chyba odbijała się nogami i uderzała główką o ściane macicy, bo czułąm cos bardziej okrągłego niż zwykle
Mąż wkoncu mial okazje poczuć jak dokazuje -
Ja mam nadal brzuch duży w zależności od tego jak się najem. Czasem widać a czasem nie. W pierwszej ciąży tak jak mkl aż do 26 tygodnia było po prostu zero brzucha, trochę mi się obwód w pasie zmienił ale nie bardzo. Aż martwiłam się ok 30 tygodnia czy wszystko ok choć dziecko rosło zdrowo, lekarz mnie uspokajal że wszystko ok. Do końca ciąży miałam już rzeczywiście brzuch ale mega mały choć przytylam ponad 15 kg, startowałam z niedowagi a urodziłam ponad 4kg dziecko
wszystko zależy od budowy i od aktualnego ułożenia się dziecka, generalnie im mniejszy brzuch tym lepiej bo jest dużo lżej się poruszac zwłaszcza jak przyjdą upaly. Chyba że ie przyjdą i przezimujemy do września
-
Ja też słyszałam że na wielkość brzucha ma wpływ ilość wód płodowych. Więc jak widać brzuszki to bardzo ibdywidualna sprawa.
Dziewczyny a w związku z tym, że mój brzuch jest już spory to przestałam widzieć swoją hmm jakby to nazwać muszelkę
Depilacja w ciemno jest trudna bo mam teraz pełano małych krostek które nie wyglądają dobrze. I chciałam zapytać czy w ciąży można używać kremów do depilacji??
I może macie jakiś sposób aby to podrażnienie czymś posmarować? -
Witam się drogie panie!
Ja niestety brzuszek mam duży ale to było do przewidzenia bo bardzo wąska w biodrach jestem.
Cameline cieszę się ze wszystko idzie w lepszym kierunku. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
MoNaKo a nie rozważałas depilacji brazylijskiej cukrem ? Nie boli to aż tak a efekt siedlugo utrzymuje ! Polecam !!!
A tak odnośnie tych spraw depilacyjnych. Jak to jest u was ? Bo mi prawie wogole nie rosną włosy na nogachi zaczyna mnie to martwić. Jak zawsze musiałam golić co 2 dni conajmniej to teraz raz w tygodniu wystarcza.
Będzie córeczka -
Biedronka7 wrote:Witam się drogie panie!
Ja niestety brzuszek mam duży ale to było do przewidzenia bo bardzo wąska w biodrach jestem.
Cameline cieszę się ze wszystko idzie w lepszym kierunku. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
MoNaKo a nie rozważałas depilacji brazylijskiej cukrem ? Nie boli to aż tak a efekt siedlugo utrzymuje ! Polecam !!!
A tak odnośnie tych spraw depilacyjnych. Jak to jest u was ? Bo mi prawie wogole nie rosną włosy na nogachi zaczyna mnie to martwić. Jak zawsze musiałam golić co 2 dni conajmniej to teraz raz w tygodniu wystarcza.
Nic tylko sie cieszyc
Ja np zaobserwowałam, że cera mi sie mniej przetłuszcza i włosykiedyś mycie co 2 dzień było przymusem a teraz to i co 4
Jakieś plusy sa
-
wisienka1212 wrote:Nic tylko sie cieszyc
Ja np zaobserwowałam, że cera mi sie mniej przetłuszcza i włosykiedyś mycie co 2 dzień było przymusem a teraz to i co 4
Jakieś plusy sa
też się bardzo cieszę, że włosy mniej mi się przetłuszczają, ale za to wylatują na potęgę
-
Emma 32 wrote:W piatek bylam na usg 3d w Alfa leku u dr Banaszek i wyszlam zadowolona.Usg trwalo ok 40 min bylo b.dokladne.
Cena 220 zl.
Dzięki, rzucę okiem czy mają terminy wolne
Co do owłosienia to u mnie poszło w drugą stronę, zarastam ekspresowo i na brzuchu pojawił mi sie spory meszek, na szczęście włosy mam jasne więc się tak nie rzuca w oczy. Za to cerę i paznokcie mam super, szkoda że to tylko na chwilę.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
wisienka1212 wrote:Lada dzień bedziesz czula mocne kopniaki
Karooolcia, Mnie lekko pobolewa momentami, na szczęście nie nawala.
Normalka, zmienia się środek ciężkości.
A kto już w związku z tym chodzi jak kaczka? Tudzież jak pingwin, mam na myśli kiwanie się na boki.
Ja tak. Sama się z siebie śmieję jak chodzę.
Miałam dziś wizytę i widziałam przez chwilkę dzidziusia na usg.
Mimo że na nfz usg dziś mi nie przysługiwało, to gin się zlitował i mi go na chwilę pokazał.
Szyjka długa, zamknięta, wszystko ok. Na plusie mam w tej chwili 3 kg. Cieszę się z tego, bo w tej chwili ważę tyle co w 12 tygodniu pierwszej ciąży.
Czekam z niecierpliwością na połówkowe 8 maja, wtedy się na pewno naoglądam i dostanę dużo zdjęć tak jak z prenatalnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:10
-
My po wizycie☺ nastapila zmiana płci- bedzie druga dziewuszka☺
Princesska, 0202oliwcia, perfectangel85, buka03, zubii, MrsKiss, Cameline, Ja86, justa., aswalda, Brave, mkl, Bąbelek1980, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Magda_lenka wrote:My po wizycie☺ nastapila zmiana płci- bedzie druga dziewuszka☺
a lekarz był pewny wczesniej ze to chłopak ?
Mi usg robiło trzech niezależnych lekarzy i każdy używał tego słowa ze bez wątpienia chłopak - duzy siusiakwiec mam
Nadzieje ze juz tak zostanie
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Gdziejestmieszko wrote:Dziewczyny z Warszawy gdzie robicie prywatne usg? Chcę skorzystać z pobytu w Polsce i sprawdzić przepływy ale już zgłupiałam od ilości prywatnych gabinetów w Wawie. Pomożecie? Jakieś rekomendacje?
Moje kolezanki chodzily do Boramed, ja do BabkaMedica. A jesli cos sie dzieje to polecam usg Agatowa. Tam pracuje najlepszy kardiolog slynny nie tylko w Pl. Mi dr z Babki powiedzial ze jesli chce byc spokojna to moge na polowkowe zapisac sie na Agatowa bo pracuja tam wybitni specjalisci. Ja z racji blizniakow usg robilam w szpitalu i wlasnie zobaczylam ze to tez byla dr z Agatowej.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Princesska wrote:Tylko teraz zeby ta dziewczynka sie nie zmieniła znowu na chłopca !
a lekarz był pewny wczesniej ze to chłopak ?
Mi usg robiło trzech niezależnych lekarzy i każdy używał tego słowa ze bez wątpienia chłopak - duzy siusiakwiec mam
Nadzieje ze juz tak zostaniePrincesska lubi tę wiadomość
-
Gdziejestmieszko ja polecam debski clinic.. ja jestem bardzo zadowolona. Tam wlasnie prowadzę ciąże, zawsze otrzymuje od lekarza tyle czasu ile potrzebuje a usg zawsze robione dokładnie i to z narracją co gdzie itp
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Magdalenka a to rzeczywiście wcześnie. U mnie w 13 tyg, 15 i 16 tyg mówili ze chłopak wiec mam nadzieje ze i na połówkowych nic sie nie zmieni
Pewnie zaskoczona jestes ? Czy nie nastawiałas sie ? Masz juz typy imion ? ❤
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Gdziejestmieszko ja polecam debski clinic.. ja jestem bardzo zadowolona. Tam wlasnie prowadzę ciąże, zawsze otrzymuje od lekarza tyle czasu ile potrzebuje a usg zawsze robione dokładnie i to z narracją co gdzie itp
U jego żony chyba 300 zł.
A Ty do kogo chodzisz i ile płacisz Princesska?
Nie straszcie mnie zmianą płci!
Nawet synek nr 1 zapytał nas wczoraj rano:
-A ten nasz dzidziuś będzie chłopcem, czy dziewczynką?
-Chłopcem, przecież już wiesz.
-To, dobrze, to będę go lubił. Bo nie lubię dziewczyn.
Chyba ciężko byłoby mi się z tym pogodzić na tym etapie. To głupie, wiem. Ale nic nie umiem poradzić na to, że tak czuję.
Co do imienia mamy kompletny mętlik. Mąż się nie chce zgodzić na jedyne które mi się bez cienia wątpliwości podoba. Są inne pomysły, ale nie jestem przekonana do żadnego.
Na razie mówimy na dzidzusia Józef. Tak dla jaj. I to bez żadnych zdrobnień!
Absolutnie nie będzie miał tak na imię.
Zacznę poważnie nad tym myśleć po połówkowych. Albo szantażować męża, żeby jednak zgodził się na mój pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 16:00