X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych brzuszków:) U mnie w ogóle ciąży nie widać, brzuch lekko wystaje, widać to tylko przy gołym brzuszku, jak ubiorę cokolwiek czy luźnego czy obcisłego to już nic nie widać..1kg na plusie jak na razie chociaż u mnie to się zmienia co tydzień, bo raz mam 1kg mniej raz więcej..

Zaczęło się jednak coś u mnie dziać w brzuszku:) Czuje lekkie plumkanie, pukanie....bardzo suptelne, czekam jeszcze na coś mocniejszego:) Cieszę się jednak, że już coś tam zaczynam czuć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 10:24

aswalda, różowo, wisienka1212, natty85, Karolka12345, Cameline, perfectangel85, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Zazdroszczę wam tych brzuszków:) U mnie w ogóle ciąży nie widać, brzuch lekko wystaje, widać to tylko przy gołym brzuszku, jak ubiorę cokolwiek czy luźnego czy obcisłego to już nic nie widać..1kg na plusie jak na razie chociaż u mnie to się zmienia co tydzień, bo raz mam 1kg mniej raz więcej..

Zaczęło się jednak coś u mnie dziać w brzuszku:) Czuje lekkie plumkanie, pukanie....bardzo suptelne, czekam jeszcze na coś mocniejszego:) Cieszę się jednak, że już coś tam zaczynam czuć:)

Lada dzień bedziesz czula mocne kopniaki :)
    Dziś rano miałam popis córka chyba odbijała się nogami i uderzała główką o ściane macicy, bo czułąm cos bardziej okrągłego niż zwykle ;)
    Mąż wkoncu mial okazje poczuć jak dokazuje :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadal brzuch duży w zależności od tego jak się najem. Czasem widać a czasem nie. W pierwszej ciąży tak jak mkl aż do 26 tygodnia było po prostu zero brzucha, trochę mi się obwód w pasie zmienił ale nie bardzo. Aż martwiłam się ok 30 tygodnia czy wszystko ok choć dziecko rosło zdrowo, lekarz mnie uspokajal że wszystko ok. Do końca ciąży miałam już rzeczywiście brzuch ale mega mały choć przytylam ponad 15 kg, startowałam z niedowagi a urodziłam ponad 4kg dziecko :) wszystko zależy od budowy i od aktualnego ułożenia się dziecka, generalnie im mniejszy brzuch tym lepiej bo jest dużo lżej się poruszac zwłaszcza jak przyjdą upaly. Chyba że ie przyjdą i przezimujemy do września :)

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam że na wielkość brzucha ma wpływ ilość wód płodowych. Więc jak widać brzuszki to bardzo ibdywidualna sprawa.
    Dziewczyny a w związku z tym, że mój brzuch jest już spory to przestałam widzieć swoją hmm jakby to nazwać muszelkę :)
    Depilacja w ciemno jest trudna bo mam teraz pełano małych krostek które nie wyglądają dobrze. I chciałam zapytać czy w ciąży można używać kremów do depilacji??
    I może macie jakiś sposób aby to podrażnienie czymś posmarować?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się drogie panie!
    Ja niestety brzuszek mam duży ale to było do przewidzenia bo bardzo wąska w biodrach jestem.
    Cameline cieszę się ze wszystko idzie w lepszym kierunku. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
    MoNaKo a nie rozważałas depilacji brazylijskiej cukrem ? Nie boli to aż tak a efekt siedlugo utrzymuje ! Polecam !!!

A tak odnośnie tych spraw depilacyjnych. Jak to jest u was ? Bo mi prawie wogole nie rosną włosy na nogach :/ i zaczyna mnie to martwić. Jak zawsze musiałam golić co 2 dni conajmniej to teraz raz w tygodniu wystarcza.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Witam się drogie panie!
    Ja niestety brzuszek mam duży ale to było do przewidzenia bo bardzo wąska w biodrach jestem.
    Cameline cieszę się ze wszystko idzie w lepszym kierunku. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
    MoNaKo a nie rozważałas depilacji brazylijskiej cukrem ? Nie boli to aż tak a efekt siedlugo utrzymuje ! Polecam !!!

A tak odnośnie tych spraw depilacyjnych. Jak to jest u was ? Bo mi prawie wogole nie rosną włosy na nogach :/ i zaczyna mnie to martwić. Jak zawsze musiałam golić co 2 dni conajmniej to teraz raz w tygodniu wystarcza.

Nic tylko sie cieszyc :D
    Ja np zaobserwowałam, że cera mi sie mniej przetłuszcza i włosy :) kiedyś mycie co 2 dzień było przymusem a teraz to i co 4 :D Jakieś plusy sa :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Nic tylko sie cieszyc :D
    Ja np zaobserwowałam, że cera mi sie mniej przetłuszcza i włosy :) kiedyś mycie co 2 dzień było przymusem a teraz to i co 4 :D Jakieś plusy sa :)

też się bardzo cieszę, że włosy mniej mi się przetłuszczają, ale za to wylatują na potęgę :/

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    też się bardzo cieszę, że włosy mniej mi się przetłuszczają, ale za to wylatują na potęgę :/

Nie pociesze Cie, zazwyczaj po porodzie jest jeszcze gorzej :/

zubii, Rusałka*, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    W piatek bylam na usg 3d w Alfa leku u dr Banaszek i wyszlam zadowolona.Usg trwalo ok 40 min bylo b.dokladne.
    Cena 220 zl.

Dzięki, rzucę okiem czy mają terminy wolne :)
    Co do owłosienia to u mnie poszło w drugą stronę, zarastam ekspresowo i na brzuchu pojawił mi sie spory meszek, na szczęście włosy mam jasne więc się tak nie rzuca w oczy. Za to cerę i paznokcie mam super, szkoda że to tylko na chwilę.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja tez om mialam 08.12 a termin na 14.09:)

Bo mi się jeden dzień przesunął w oparciu o USG:)

Lunka lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was też boli kręgosłup? zwłaszcza ta część lędźwiowa? Mnie przez ostatmie dwa dni nawala, że szok :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Lada dzień bedziesz czula mocne kopniaki :)
    Ja ani razu w pierwszej ciąży nie odczułam czegoś co bym nazwała "kopniakami". Synek był ruchliwy i to bardzo, codziennie o stałej porze miał czkawkę, wszystko czułam, ale żeby mnie kopał to nie powiem. Rozpychał się, skakał, zmieniał pozycje, kilka razy pod koniec pobytu zmienił ułożenie z pośladkowego na główkowe i z powrotem (to było kosmiczne uczucie jak się obracał, taki alien w brzuchu) raz widzieliśmy oboje wyraźnie jego stopę przez brzuch, ale żadnych "kopniaków" w pęcherz czy w żebra nie odczułam.

Karooolcia, Mnie lekko pobolewa momentami, na szczęście nie nawala.
    Normalka, zmienia się środek ciężkości.

A kto już w związku z tym chodzi jak kaczka? Tudzież jak pingwin, mam na myśli kiwanie się na boki. ;)
    Ja tak. Sama się z siebie śmieję jak chodzę.

Miałam dziś wizytę i widziałam przez chwilkę dzidziusia na usg. :D
    Mimo że na nfz usg dziś mi nie przysługiwało, to gin się zlitował i mi go na chwilę pokazał.
    Szyjka długa, zamknięta, wszystko ok. Na plusie mam w tej chwili 3 kg. Cieszę się z tego, bo w tej chwili ważę tyle co w 12 tygodniu pierwszej ciąży.
    Czekam z niecierpliwością na połówkowe 8 maja, wtedy się na pewno naoglądam i dostanę dużo zdjęć tak jak z prenatalnych. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 15:10

• wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku ja przez zmiane środka ciężkości łapie się na tym, że się zataczam.
    Czasem trudno mi złapać równowage i chodze jak pijana :) Choć brzuszek mam jeszcze niewielki

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie☺ nastapila zmiana płci- bedzie druga dziewuszka☺

Princesska, 0202oliwcia, perfectangel85, buka03, zubii, MrsKiss, Cameline, Ja86, justa., aswalda, Brave, mkl, Bąbelek1980, Zorganizowana:), joaska1985, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    My po wizycie☺ nastapila zmiana płci- bedzie druga dziewuszka☺
    Tylko teraz zeby ta dziewczynka sie nie zmieniła znowu na chłopca ! :P a lekarz był pewny wczesniej ze to chłopak ?

Mi usg robiło trzech niezależnych lekarzy i każdy używał tego słowa ze bez wątpienia chłopak - duzy siusiak :P wiec mam
    Nadzieje ze juz tak zostanie :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • bizona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dziewczyny z Warszawy gdzie robicie prywatne usg? Chcę skorzystać z pobytu w Polsce i sprawdzić przepływy ale już zgłupiałam od ilości prywatnych gabinetów w Wawie. Pomożecie? Jakieś rekomendacje?

Moje kolezanki chodzily do Boramed, ja do BabkaMedica. A jesli cos sie dzieje to polecam usg Agatowa. Tam pracuje najlepszy kardiolog slynny nie tylko w Pl. Mi dr z Babki powiedzial ze jesli chce byc spokojna to moge na polowkowe zapisac sie na Agatowa bo pracuja tam wybitni specjalisci. Ja z racji blizniakow usg robilam w szpitalu i wlasnie zobaczylam ze to tez byla dr z Agatowej.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Tylko teraz zeby ta dziewczynka sie nie zmieniła znowu na chłopca ! :P a lekarz był pewny wczesniej ze to chłopak ?

Mi usg robiło trzech niezależnych lekarzy i każdy używał tego słowa ze bez wątpienia chłopak - duzy siusiak :P wiec mam
    Nadzieje ze juz tak zostanie :)
    Wtedy na 90% byl chlopiec ale to byl 13 tydzien. Teraz to i ja widzialam wargi sromowe wiec juz watpliwosci nie mam☺

Princesska lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko ja polecam debski clinic.. ja jestem bardzo zadowolona. Tam wlasnie prowadzę ciąże, zawsze otrzymuje od lekarza tyle czasu ile potrzebuje a usg zawsze robione dokładnie i to z narracją co gdzie itp :D

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a to rzeczywiście wcześnie. U mnie w 13 tyg, 15 i 16 tyg mówili ze chłopak wiec mam nadzieje ze i na połówkowych nic sie nie zmieni :)

Pewnie zaskoczona jestes ? Czy nie nastawiałas sie ? Masz juz typy imion ? ❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Gdziejestmieszko ja polecam debski clinic.. ja jestem bardzo zadowolona. Tam wlasnie prowadzę ciąże, zawsze otrzymuje od lekarza tyle czasu ile potrzebuje a usg zawsze robione dokładnie i to z narracją co gdzie itp :D
    Tylko ceny trochę z kosmosu. U samego Dębskiego 4 lata temu wizyta kosztowała 400 zł :D U jego żony chyba 300 zł.
    A Ty do kogo chodzisz i ile płacisz Princesska?

Nie straszcie mnie zmianą płci!
    Nawet synek nr 1 zapytał nas wczoraj rano:
    -A ten nasz dzidziuś będzie chłopcem, czy dziewczynką?
    -Chłopcem, przecież już wiesz.
    -To, dobrze, to będę go lubił. Bo nie lubię dziewczyn. ;)

Chyba ciężko byłoby mi się z tym pogodzić na tym etapie. To głupie, wiem. Ale nic nie umiem poradzić na to, że tak czuję.

Co do imienia mamy kompletny mętlik. Mąż się nie chce zgodzić na jedyne które mi się bez cienia wątpliwości podoba. Są inne pomysły, ale nie jestem przekonana do żadnego.
    Na razie mówimy na dzidzusia Józef. Tak dla jaj. I to bez żadnych zdrobnień! ;)
    Absolutnie nie będzie miał tak na imię.
    Zacznę poważnie nad tym myśleć po połówkowych. Albo szantażować męża, żeby jednak zgodził się na mój pomysł. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 16:00

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ