X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płace 180 zł :) nie chodzę osobiście do Debskiego ani jego żony :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup boli mnie coraz częściej, najgorzej jak musze przez dłuższy czas cos robic z rękami wyciągnietymi fo przodu, gdy w święta pieklam placki to juz myslalam że sie przewróce, a nigdy wczesniej mnie nie bolał :-/
    Co do włosów, przetłuszczają mi sie mniej i nie wylatują aż tak wiec to plus, gorzej że po porodzie bede miala tłuste po 2 h i bedą mi garsciami wylatywac
    Ja puki co z depilacją sobie radze, poprzednio do konca dawalam rade, niektóre dziewczyny korzystają z lusterek :-P pamietam jak kiedys poszlam na wizyte tuż przed porodem a gin zamontowal w łazience takie wielgaśne lustro, cóż kiepski widok, moglam zobaczyc że na dole wyglądałam jak na pół wyliniały kot bo niektóre miejsca musialam jakos pominąć... -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 16:02

perfectangel85, Bąbelek1980, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • MoNaKo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja leżąca jestem więc wizyta u kosmetyczki odpada i muszę sobie radzić domowymi sposobami :(
    Myśląc o ciąży nawet nie wpadłam na to żeby pomysleć o stałej depilacji typu laserowej. Teraz jest już za póżno.

Matka Rocku- ja chodzę jak typowa ciężarna i trochę mnie to śmieszy no ale cóż. Niedługo pewnie pewnie pożegnam się z widokiem własnych stóp dosłownie na wizytę będę się toczyć :) Dobrze że mój dr taki kochany i pomaga mi się ubierać w gabinecie i brzuch mi wyciera bo tak, ubierałabym się z 15 minut- tym bardziej że ja i na samolot i na kozetkę wchodzę.

Dziewczyny co do zmiany płci to mój dr właśnie dlatego nie informował mnie w 13 tg co podejrzewa bo to jednak lubi się zmieniać. Cieszę się że teraz wie na pewno bo 3 lekarzy potwierdziło.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • shelby* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też po wizycie mamy "CHYBA dziewczynke" Pani doktor z powodu złej wodocznosci powiedziała tylko tyle- ale różowej wyprawki nie kazała kupować. Wiec nasza chyba dziewczynka ma 270 g :)
    Liczę ze zmieni płeć na chyba chłopca ;)

zubii, Ja86, justa., ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Zorganizowana:), aswalda, joaska1985, nowamamusia lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I robi mi sie włochaty brzuch! To okropne, poprzednio bylo to samo...

Kasia02 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Płace 180 zł :) nie chodzę osobiście do Debskiego ani jego żony :)
    A to spoko, jak na Warszawę bardzo przyzwoita cena. ;)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kaczka jeszcze nie chodzę ale ostatnio mąż się śmiał, że brzuch wypycham do przodu jak rasowe ciężarówki :) plecy od czasu do czasu się odzywają po długim siedzeniu, no i od dwóch dni na noc towarzyszy mi zgaga :/
    Dzięki dziewczyny za info o lekarzach :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizytę w zeszłym tygodniu. Też z chłopaka zrobiła się dziewczynka. Zobaczymy na następnym USG co się potwierdzi :)

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Magdalenka a to rzeczywiście wcześnie. U mnie w 13 tyg, 15 i 16 tyg mówili ze chłopak wiec mam nadzieje ze i na połówkowych nic sie nie zmieni :)

Pewnie zaskoczona jestes ? Czy nie nastawiałas sie ? Masz juz typy imion ? ❤

troche byłam zawiedziona, ale przynajmniej Hela bedzie miałą siostrzyczke. ja mam siostre rok młodsza i bardzo sie z tego ciesze, wiec mysle,ze i Hela bedzie kiedys zadowolona :)
    wczoraj rozmawialismy,ze miał być Wojtuś. a dla dziewczynki jeszcze nie mamy.
    w pierwszej ciaży też miał byc Wojtek i wyszła dziewczynka, także chyba nei pisany nam jest Wojtek :)
    ja mam połówkowe 15 maja.i juz sie chyba nic nie zmieni.

Princesska lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Kręgosłup boli mnie coraz częściej, najgorzej jak musze przez dłuższy czas cos robic z rękami wyciągnietymi fo przodu, gdy w święta pieklam placki to juz myslalam że sie przewróce, a nigdy wczesniej mnie nie bolał :-/
    Co do włosów, przetłuszczają mi sie mniej i nie wylatują aż tak wiec to plus, gorzej że po porodzie bede miala tłuste po 2 h i bedą mi garsciami wylatywac
    Ja puki co z depilacją sobie radze, poprzednio do konca dawalam rade, niektóre dziewczyny korzystają z lusterek :-P pamietam jak kiedys poszlam na wizyte tuż przed porodem a gin zamontowal w łazience takie wielgaśne lustro, cóż kiepski widok, moglam zobaczyc że na dole wyglądałam jak na pół wyliniały kot bo niektóre miejsca musialam jakos pominąć... -_-

Mam ten sam problem:/ właśnie leżę i odpoczywam bo pół dnia szylam i sprzatalam mąż z córką na spacerze.

A to dzisiejsze uszytki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f582c4d2280e.jpg

buka03, perfectangel85, Cameline, Lunka, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, aswalda, Biedronka7, joaska1985 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne!! :))

zubii lubi tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Śliczne brzuszki :)

Mój też już całkiem spory, czasem aż ucisk przepony daje o sobie znać.

U mnie ostatnio prawie nastąpiła zmiana płci - bolał mnie brzuch, pojechałam do innej lekarki pytam o płeć mówi dziewczynka. Ja zaczęłam się śmiać i mówię 2 tyg temu był chłopiec...I ona wtedy zaczęła szukać i znalazła siusiaka.

Więc pewnie pomyłka bierze się stąd, że akurat na wszystkich usg jest takie ułożenie, ktoś nie szuka więcej, głębiej i siusiaka nie ma :P

Co do ruchów Szymuś już działa regularnie w brzuchu :) Kopniaki też już są :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd386afdac9c.jpg

zubii, buka03, Ja86, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), aswalda, joaska1985, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hejka.

Śliczne brzuszki :)

Mój też już całkiem spory, czasem aż ucisk przepony daje o sobie znać.

U mnie ostatnio prawie nastąpiła zmiana płci - bolał mnie brzuch, pojechałam do innej lekarki pytam o płeć mówi dziewczynka. Ja zaczęłam się śmiać i mówię 2 tyg temu był chłopiec...I ona wtedy zaczęła szukać i znalazła siusiaka.

Więc pewnie pomyłka bierze się stąd, że akurat na wszystkich usg jest takie ułożenie, ktoś nie szuka więcej, głębiej i siusiaka nie ma :P

Co do ruchów Szymuś już działa regularnie w brzuchu :) Kopniaki też już są :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd386afdac9c.jpg
    U mnie dzis lekarka szukala na wszystkie sposoby tego siusiaka i nie bylo...ale dwie wargi sromowe i ja z latwoscia dostrzeglam.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mam ten sam problem:/ właśnie leżę i odpoczywam bo pół dnia szylam i sprzatalam mąż z córką na spacerze.

A to dzisiejsze uszytki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f582c4d2280e.jpg
    O wow!!!! :-D ale ekstra! <3 i ta czapeczka z uszami :-D

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    U mnie dzis lekarka szukala na wszystkie sposoby tego siusiaka i nie bylo...ale dwie wargi sromowe i ja z latwoscia dostrzeglam.

A w którym tyg teraz jesteś> Miałaś usg zwykłe czy 3d/4d?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0eb03b19df.jpg

A to moj brzuszek:) jak narazie 3 kg na +

Karolka12345, Cameline, ⚘Kwiatuszek, buka03, aswalda, joaska1985, nowamamusia lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0eb03b19df.jpg

A to moj brzuszek:) jak narazie 3 kg na +
    Śliczny :D Mam bardzo podobny do Twojego wielkością. U mnie rownież +3 kg :)

Musze chyba jeść mniejsze porcje, bo czuje jak by sie tam nic nie trawiło i chodzę pełna kilka godzin. To chyba przez ściśnięty żołądek :( a przecież bedzie jeszcze gorzej i powoli zgagi mi sie zaczynaja :( a to dopiero początek 5 miesiąca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 18:38

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    A w którym tyg teraz jesteś> Miałaś usg zwykłe czy 3d/4d?
    Usg mialam zwykle. Dzis mam 18tc2d.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba czymś zatrulam bo pół nocy nad muszla spędziłam... Więc dziś przymusowa dieta. Ale nie zaszkodzi mi... :-)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mam juz 4,5 kg na plusie. W porownaniu z pierwsza ciaza to szybko mi ta waga rośnie.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ