X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płace 180 zł :) nie chodzę osobiście do Debskiego ani jego żony :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup boli mnie coraz częściej, najgorzej jak musze przez dłuższy czas cos robic z rękami wyciągnietymi fo przodu, gdy w święta pieklam placki to juz myslalam że sie przewróce, a nigdy wczesniej mnie nie bolał :-/
    Co do włosów, przetłuszczają mi sie mniej i nie wylatują aż tak wiec to plus, gorzej że po porodzie bede miala tłuste po 2 h i bedą mi garsciami wylatywac
    Ja puki co z depilacją sobie radze, poprzednio do konca dawalam rade, niektóre dziewczyny korzystają z lusterek :-P pamietam jak kiedys poszlam na wizyte tuż przed porodem a gin zamontowal w łazience takie wielgaśne lustro, cóż kiepski widok, moglam zobaczyc że na dole wyglądałam jak na pół wyliniały kot bo niektóre miejsca musialam jakos pominąć... -_-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 16:02

perfectangel85, Bąbelek1980, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • MoNaKo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja leżąca jestem więc wizyta u kosmetyczki odpada i muszę sobie radzić domowymi sposobami :(
    Myśląc o ciąży nawet nie wpadłam na to żeby pomysleć o stałej depilacji typu laserowej. Teraz jest już za póżno.

Matka Rocku- ja chodzę jak typowa ciężarna i trochę mnie to śmieszy no ale cóż. Niedługo pewnie pewnie pożegnam się z widokiem własnych stóp dosłownie na wizytę będę się toczyć :) Dobrze że mój dr taki kochany i pomaga mi się ubierać w gabinecie i brzuch mi wyciera bo tak, ubierałabym się z 15 minut- tym bardziej że ja i na samolot i na kozetkę wchodzę.

Dziewczyny co do zmiany płci to mój dr właśnie dlatego nie informował mnie w 13 tg co podejrzewa bo to jednak lubi się zmieniać. Cieszę się że teraz wie na pewno bo 3 lekarzy potwierdziło.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • shelby* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też po wizycie mamy "CHYBA dziewczynke" Pani doktor z powodu złej wodocznosci powiedziała tylko tyle- ale różowej wyprawki nie kazała kupować. Wiec nasza chyba dziewczynka ma 270 g :)
    Liczę ze zmieni płeć na chyba chłopca ;)

zubii, Ja86, justa., ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Zorganizowana:), aswalda, joaska1985, nowamamusia lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I robi mi sie włochaty brzuch! To okropne, poprzednio bylo to samo...

Kasia02 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Płace 180 zł :) nie chodzę osobiście do Debskiego ani jego żony :)
    A to spoko, jak na Warszawę bardzo przyzwoita cena. ;)

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kaczka jeszcze nie chodzę ale ostatnio mąż się śmiał, że brzuch wypycham do przodu jak rasowe ciężarówki :) plecy od czasu do czasu się odzywają po długim siedzeniu, no i od dwóch dni na noc towarzyszy mi zgaga :/
    Dzięki dziewczyny za info o lekarzach :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • martaf Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizytę w zeszłym tygodniu. Też z chłopaka zrobiła się dziewczynka. Zobaczymy na następnym USG co się potwierdzi :)

cd9bskjo828h76lm.png
    jbr6arz.png
    Adaś [*] 18.11.2019 tc. 9+4
    Aniołek 25.05.2019 tc. 7+3
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Magdalenka a to rzeczywiście wcześnie. U mnie w 13 tyg, 15 i 16 tyg mówili ze chłopak wiec mam nadzieje ze i na połówkowych nic sie nie zmieni :)

Pewnie zaskoczona jestes ? Czy nie nastawiałas sie ? Masz juz typy imion ? ❤

troche byłam zawiedziona, ale przynajmniej Hela bedzie miałą siostrzyczke. ja mam siostre rok młodsza i bardzo sie z tego ciesze, wiec mysle,ze i Hela bedzie kiedys zadowolona :)
    wczoraj rozmawialismy,ze miał być Wojtuś. a dla dziewczynki jeszcze nie mamy.
    w pierwszej ciaży też miał byc Wojtek i wyszła dziewczynka, także chyba nei pisany nam jest Wojtek :)
    ja mam połówkowe 15 maja.i juz sie chyba nic nie zmieni.

Princesska lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Kręgosłup boli mnie coraz częściej, najgorzej jak musze przez dłuższy czas cos robic z rękami wyciągnietymi fo przodu, gdy w święta pieklam placki to juz myslalam że sie przewróce, a nigdy wczesniej mnie nie bolał :-/
    Co do włosów, przetłuszczają mi sie mniej i nie wylatują aż tak wiec to plus, gorzej że po porodzie bede miala tłuste po 2 h i bedą mi garsciami wylatywac
    Ja puki co z depilacją sobie radze, poprzednio do konca dawalam rade, niektóre dziewczyny korzystają z lusterek :-P pamietam jak kiedys poszlam na wizyte tuż przed porodem a gin zamontowal w łazience takie wielgaśne lustro, cóż kiepski widok, moglam zobaczyc że na dole wyglądałam jak na pół wyliniały kot bo niektóre miejsca musialam jakos pominąć... -_-

Mam ten sam problem:/ właśnie leżę i odpoczywam bo pół dnia szylam i sprzatalam mąż z córką na spacerze.

A to dzisiejsze uszytki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f582c4d2280e.jpg

buka03, perfectangel85, Cameline, Lunka, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, aswalda, Biedronka7, joaska1985 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne!! :))

zubii lubi tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Śliczne brzuszki :)

Mój też już całkiem spory, czasem aż ucisk przepony daje o sobie znać.

U mnie ostatnio prawie nastąpiła zmiana płci - bolał mnie brzuch, pojechałam do innej lekarki pytam o płeć mówi dziewczynka. Ja zaczęłam się śmiać i mówię 2 tyg temu był chłopiec...I ona wtedy zaczęła szukać i znalazła siusiaka.

Więc pewnie pomyłka bierze się stąd, że akurat na wszystkich usg jest takie ułożenie, ktoś nie szuka więcej, głębiej i siusiaka nie ma :P

Co do ruchów Szymuś już działa regularnie w brzuchu :) Kopniaki też już są :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd386afdac9c.jpg

zubii, buka03, Ja86, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), aswalda, joaska1985, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hejka.

Śliczne brzuszki :)

Mój też już całkiem spory, czasem aż ucisk przepony daje o sobie znać.

U mnie ostatnio prawie nastąpiła zmiana płci - bolał mnie brzuch, pojechałam do innej lekarki pytam o płeć mówi dziewczynka. Ja zaczęłam się śmiać i mówię 2 tyg temu był chłopiec...I ona wtedy zaczęła szukać i znalazła siusiaka.

Więc pewnie pomyłka bierze się stąd, że akurat na wszystkich usg jest takie ułożenie, ktoś nie szuka więcej, głębiej i siusiaka nie ma :P

Co do ruchów Szymuś już działa regularnie w brzuchu :) Kopniaki też już są :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd386afdac9c.jpg
    U mnie dzis lekarka szukala na wszystkie sposoby tego siusiaka i nie bylo...ale dwie wargi sromowe i ja z latwoscia dostrzeglam.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mam ten sam problem:/ właśnie leżę i odpoczywam bo pół dnia szylam i sprzatalam mąż z córką na spacerze.

A to dzisiejsze uszytki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f582c4d2280e.jpg
    O wow!!!! :-D ale ekstra! <3 i ta czapeczka z uszami :-D

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    U mnie dzis lekarka szukala na wszystkie sposoby tego siusiaka i nie bylo...ale dwie wargi sromowe i ja z latwoscia dostrzeglam.

A w którym tyg teraz jesteś> Miałaś usg zwykłe czy 3d/4d?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0eb03b19df.jpg

A to moj brzuszek:) jak narazie 3 kg na +

Karolka12345, Cameline, ⚘Kwiatuszek, buka03, aswalda, joaska1985, nowamamusia lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0eb03b19df.jpg

A to moj brzuszek:) jak narazie 3 kg na +
    Śliczny :D Mam bardzo podobny do Twojego wielkością. U mnie rownież +3 kg :)

Musze chyba jeść mniejsze porcje, bo czuje jak by sie tam nic nie trawiło i chodzę pełna kilka godzin. To chyba przez ściśnięty żołądek :( a przecież bedzie jeszcze gorzej i powoli zgagi mi sie zaczynaja :( a to dopiero początek 5 miesiąca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 18:38

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    A w którym tyg teraz jesteś> Miałaś usg zwykłe czy 3d/4d?
    Usg mialam zwykle. Dzis mam 18tc2d.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba czymś zatrulam bo pół nocy nad muszla spędziłam... Więc dziś przymusowa dieta. Ale nie zaszkodzi mi... :-)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mam juz 4,5 kg na plusie. W porownaniu z pierwsza ciaza to szybko mi ta waga rośnie.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ