X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię, to kwestia czasów, są kalkulatory ciąży, a mój gin widziałam że ma takie kółko z kalendarzem dookoła i tylko najeżdża na datę miesiączki i ważne terminy ma w odpowiednich okienkach, pewnie takich ułatwień jest o wiele więcej, więc lekarze często nie muszą już tego tak przy nas liczyć :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję tym leżącym z przymusu. Ja dziś i wczoraj zalegam z powodu choroby i już mam dosyć i wszystko mnie boli...

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mówię, to kwestia czasów, są kalkulatory ciąży, a mój gin widziałam że ma takie kółko z kalendarzem dookoła i tylko najeżdża na datę miesiączki i ważne terminy ma w odpowiednich okienkach, pewnie takich ułatwień jest o wiele więcej, więc lekarze często nie muszą już tego tak przy nas liczyć :P

Mój też ma to kółeczko z datami :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś córcia kopie po pęcherzu :p
    Dziewczyny boje się co bedzie później :( :D

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka mnie moja w piątek strasznie kopała - takie to nieprzyjemne było ze spać nie mogłam :( wiem co czujesz !!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy gdzie robicie prywatne usg? Chcę skorzystać z pobytu w Polsce i sprawdzić przepływy ale już zgłupiałam od ilości prywatnych gabinetów w Wawie. Pomożecie? Jakieś rekomendacje?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Ale mnie dziś córcia kopie po pęcherzu :p
    Dziewczyny boje się co bedzie później :( :D
    Tylko czekać aż będzie dosięgać żeber... ała :-P moja mała na szczescie odpusila sobie chwilowo masakrowanie mojego pęcherza :-D ale szaleje właśnie w brzuszku :-)

wisienka1212 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Dziewczyny, współczuję tym leżącym z przymusu. Ja dziś i wczoraj zalegam z powodu choroby i już mam dosyć i wszystko mnie boli...
    Też mega wspólczuje, wydaje mi sie że najgrosze w leżeniu jest ten czas który sie ciągnie, potem sie mysli czy na pewno wszystko ok i idzie kręćka dostac :-/ mi w poprzedniej wystarczylo że leżałam z miesiac... bardzo zle wspominam ten czas

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę prawie całą ciążę. Mam kryzysy odnośnie bólu tyłka i szczególnie pleców- tym bardziej że z brzuszkiem leży się trudniej. Ale one szybko mijają. Mąż głaszcze dupkę i plecki każdego wieczora więc to pomaga :)
    Ale nie leżenie jest najgorsze.
    Najgorsza jest myśl, że z dziewczynkami jest wszystko dobrze a mój organizm nie domaga bo ciągle coś. I to odliczanie tygodnie. Jeszcze 10 do 32 tc, póżniej- żeby jeszcze 2 do 34 tc, a dr i tak planuje że cięcie będzie w 36 więc o tym marzę najbardziej.
    Nie traktuję leżenia jako tortury bo to by mnie dprowadziło do depresji.
    Podchodzę do tego zupełnie inaczej, że tak po prostu musi być, że to w bardzo ważnej sprawie i nic innego nie da się na to poradzić. A im więcej będę grzecznie leżała w domu tym krócej w szpitalu. I jak spojrzę który to już tydzień to szczerze, nawet nie wiem kiedy to zleciało.
    Ale fakt, wyobrażałam sobie ciążę inaczej- że będę chodziła na długie spacery, na jogę, że będę naprawdę aktywną przyszłą mamą...
    Wkurza mnie też to, że nie lubię robić zakupów ciuchowych przez internet bo lubię dotknąć i pomacać, ale cóż dr pewnie na szł zakupowy mnie nie puści.
    W dodatku ostatnio po raz kolejny wypisałam się z warsztatów i ze szkoły rodzenia na której bardzo mi i mężowi zależało. Położna jest tak super że i tak będzie do mnie przyjeżdżać po majówce i wszystkie materiały prześle mi na maila.
    Więc cieszę się z takich małych rzeczy.

No a tak wogóle to dzień dobry :)

Ylya lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy to leżenie przeżywa inaczej. Tamtą ciążę przeleżałam całą bo od 7tc. Najgorszy był pierwszy miesiąc psychicznie by poukładać to sobie w głowie. Gdy zmienią się priorytety jest niby łatwiej. Ja wierzyłam że będzie dobrze, miałam komfort psychiczny jeśli chodzi o zdrowie dziecka. Nastawiłam się że jeślu będę grzecznie leżeć to będzie dobrze. Gorzej było potem z bólem kręgosłupa, biodrami, zmienić pozycję nibymożna ale na jaką, kiedy mamy tylko dwa boki i dwa mega obolałe.

Monako na pewno z bliźniakami jest trudniej bo jeślu dzieci ułożone tak że każdy po druviej stronie boku to nie ma jak leżeć
    Połowa za Tobą to bardzo dużo! Ja odliczałam najpierw 24, 28, magiczna 3 z przodu i tak dalej.
    Dziś mam większe cele, 34tc to minimum. Naoglądałam się dużo skrajnych wcześniaków i wcześniaków i to mi wystarczy. Coś innego czyrać o nich i posiadać wiedzę teoretyczną a życie z nimi jakiś czas to inny świat. Oczywiście większość wcześniaków wychodzi z tego super i nie ma ślady, ale nie ukrywajmy, nie wszystkie dzieci sibie tak poradzą.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:41

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie jestem w stanie czytac Was na biezaco... W sobote mielismy wesele, wczoraj poprawiny..wygladam jabym byla w 7 u miesiacu, tak sie najadlam

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:41

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa zapimniałam najważniejsze!
    Nie mam skurczy!!!

Od 2 dni czuję się lepiej, skurczy mniej. Dalej dużo odpoczywam, ale chodzę po mieszkaniu. Trochę boli podbrzusze, krocze, więzadła ale to nic takiego. Jak dłużej posiedzę to twardnieje brzuch ale to niebo a ziemia co było.
    A wczoraj pojechałam na występ mojej córki, pierwszy występ na dużej scenie i musiałam to zobaczyć! Tańczy w grupie ale przed grupą wyróżnione były dwoje dzieci na kilkuminutowe solówki i tańczyła moja córka. Jestem bardzo dumna i aż łzy mi poleciały ze wzruszenia.
    Dumna tym bardziej bo wiem ile nas obie pracy kosztowało by dorównała rówieśnikom w rozwoju, by problemy zdrowotne nie wykluczyły ją z dostępnych form aktywności i życia społecznego. A teraz się okazuje że najlepsza z 30osobowej grupy.
    Musiałam się pochwalić :)
    Brzuch napinał się gdy tam siedziałam, potem dojazd autem, ale położyłam się i po kilku gidzinach przeszło. A kiedyś z każdym dniem było gorzej.

Może to igła przy amnio wywołała tak mocne skurcze a może to niewyobrażalny stres.
    I mimo że nie jest idealnie to cieszę się że jest znacznie lepiej :)

Agaciora, Justa87, Emila92, Karolka12345, aswalda, wisienka1212, Kasia02, Bąbelek1980, perfectangel85, Zorganizowana:), Niesia86, justa., Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline dokładnie tak jak piszesz. Mam gdzieś z tyłu głowy, że moje dzieci mogą się przedwcześnie urodzić ale mój lekarz bardzo optymistycznie mnie nastawia i to mi pomaga.
    Powiedział że stanie na głowie, na rzęsach i na wszystkim na czym bedzie trzeba aby udało sie donosić do 36 tc. Wiem, jednak że nie wszystko zależy od niego ale pomaga mi jego podejście, jego wiara i optymizm.
    Nastawia mnie też że po 30-32 tc będzie chciał mnie mieć już na oddziale więc tego też już jestem świadoma. Jestem pełna nadziei, że będzie dobrze.
    O wcześniaczkach nawet nie czytam. Jeśli dotknie mnie ten problem to tak czy siak będę miała najlepszą pomoc :)

Po prostu wierzę że wiara w powodzenie może dużo. Tak więc my w ciąży z problemami musimy wierzyć że i tak wszystko się skończy dobrze bo nie wyobrażam sobie załamania, depresji i ciągłego doła.
    Zaczęłam już czytać dzieciom bajki i dużo z nimi rozmawiam więc jak mężą nie ma w domu nie czuje się aż tak samotna :)

Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia brzuszka :)
    Niby mały ale w pierwszej ciąży taki był po 25tc

URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/32dfca6eb1e4ea1b]32dfca6eb1e4ea1bmed.jpg[/URL]

zubii, różowo, Lisa85, aswalda, Kasia02, Lunka, ⚘Kwiatuszek, joaska1985, buka03, nowamamusia lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale skrobiecie :)

wszystkie piękne brzuszki! :)
    Cameline malutki masz brzusio :)

Buka ale śliczne te spodenki :) zdolniacha z Ciebie :)

ja przez te ruchy to mam niezłego nie raz stresa, wczoraj wieczorem coś mi się córcia w brzuchu leniła, nie dokazywała, teraz rano też i ja już nerw bo przeważnie ją czułam, ale napiłam się po śniadaniu kakao i w końcu coś mi się w końcu poruszała i teraz też coś daje znać
    a po pęcherzu też nie raz dostaję ;)

Stdqp2.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    Tez mam OM 8.12 i na tej podstawie data porodu to 15.09.

Ja tez om mialam 08.12 a termin na 14.09:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dziewczyny z Warszawy gdzie robicie prywatne usg? Chcę skorzystać z pobytu w Polsce i sprawdzić przepływy ale już zgłupiałam od ilości prywatnych gabinetów w Wawie. Pomożecie? Jakieś rekomendacje?

W piatek bylam na usg 3d w Alfa leku u dr Banaszek i wyszlam zadowolona.Usg trwalo ok 40 min bylo b.dokladne.
    Cena 220 zl.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew101 wrote:
    Cześć dziewczyny, ale skrobiecie :)

wszystkie piękne brzuszki! :)
    Cameline malutki masz brzusio :)

Buka ale śliczne te spodenki :) zdolniacha z Ciebie :)

ja przez te ruchy to mam niezłego nie raz stresa, wczoraj wieczorem coś mi się córcia w brzuchu leniła, nie dokazywała, teraz rano też i ja już nerw bo przeważnie ją czułam, ale napiłam się po śniadaniu kakao i w końcu coś mi się w końcu poruszała i teraz też coś daje znać
    a po pęcherzu też nie raz dostaję ;)

Doskonale cię rozumiem Jasiek wczoraj cały dzień ani razu mnie nie kopnął na szczęście dał czadu o północy hehe jaka ulga...Córka była aktywnie msza niż brat.

ew101 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ