Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Super brzusie macie. Ja tez moze w koncu dodam kiedys ;p
Też wybieram się nad morze w 26 tygodniu na 2 tygodnie. Mam nadzieję, że będę czuła się dobrze do tego czasu. I podróż też około 500 km.
Wczoraj wizyta nadprogramowa. Lekarz wszystko dokładnie posprawdzal na moją prośbę. Trochę mi ulżylo. Maluszek tak splótł nóżki, że nie ujawnił swojej płci. Całe pół godziny nie chciał współpracować. A wazy 250gaswalda, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
no jak na razie moja ciąża przebiega bezproblemowo, oczywiście lekarzowi powiem o wyjeździe, ale myślę że przeciwwskazań mieć nie będzie. Tym bardziej,że to tylko tydzień czasu, zawsze jeździmy na 2 tygodnie, więc ten tydzień szybciutko zleci. No chyba, że będzie pogoda to może przedłużymy pobyt o 2-3 dni:)
Która z Was była w Krynicy Morskiej? Wiecie coś o niej? W tamtym roku była Jastarnia, ale średnio mi się podobało, oprócz plaży, była przepiękna.
-
natalka1988 wrote:Cześć dziewczyny.
Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
Ja z mężem i córką nad morze, będę wtedy w 27 tyg i 3 dni.
Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
Która zrezygnowała i dlaczego?
Dzięki za odpowiedzi;] -
Niespokojna M wrote:Ja z mężem jedziemy w czerwcu 900km w Bieszczady
Kocham Bieszczady ! Moja babcia z tamtad pochodzi więc mamy tam dużą rodzinę ale zakochałam się w tych górach jako dziecko także od ponad 20 lat tam jeździmy w tym roku może jakaś agroturystyka. -
Byłam ostatnio na roczku y syna znajomej i tam jak powiedziałam, że z wczasów nie rezygnujemy to większość wielkie oczy zrobiła i stwierdziła, że jestem odważna bo oni by nie jechali...
Głupio mi się zrobiło i zmieniłam temat, ale widzę, że to normalne..
Przecież jak jeździłam to sama widziałam ile kobiet w ciąży jest na wczasach...smeg lubi tę wiadomość
-
smeg wrote:Dziewczyny, odebrałam właśnie wynik posiewu moczu (mam częste infekcje) i wyszło mi zakażenie paciorkowcem
Przeczytałam że jest groźny w ciąży, obecność w moczu sugeruje "masywne zakażenie pochwy", a stamtąd może przejść do macicy i spowodować nawet poronienie
Któraś z Was miała z tym do czynienia? Wcześniej słyszałam, że przy zakażeniu pochwy trzeba tylko podać antybiotyk tuż przed porodem, żeby nie zarazić dziecka przy porodzie, ale po tym co przeczytałam w necie nieźle się wystraszyłam... Wizytę u gina mam jutro.
Przed poprzednia ciąża mialam i w ciąży. po porodzie Synek dostal antybiotyk i ja również. Teraz pewnie tez mam, bo to ciężko wyleczyć, tzn często powraca. -
Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
Dzięki za odpowiedzi;] -
Dzięki za odpowiedzi;]Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Co do wyjazdu my mieliśmy jechać w czerwcu do Chorwacji. Zrezygnowaliśmy bo nie wyobrażam sobie jechać w 7 miesiącu, z 4latkiem, z wielkim brzuchem w drogę 2500 km
Rozważaliśmy samolot, ale bałam się też, że gdyby na miejscu coś się działo to nie potrafiłabym się dogadać etc, no i na pewno poziom szpitali jest tam inny.
Zatem w lipcu jedziemy na tydzień nad polskie morze -
Cześć drogie panie!
Fajne brzuszki macie! Cameline zazdroszczę ci tego malutkiego brzusio !!! Tez tak chce
Ja tez jadę na wakacje w ciepłe kraje w 28 tc wiec będę musiała mieć od położnej list z pozwoleniem ale ona nie widzi problemu. Nawet stwierdziła ze dobrze mi zrobi taki tygodniowy wypad w słoneczne klimaty bo w uk to jest słabo z ta pogoda.
Dziewczynki ja miałam połówkowe w zeszły piątek i to był 21+3 tydzień, czy lekarka mogła się pomylić co do płci? Pytam bo właśnie piszecie ze wam się pozmieniało i nie wiem czy powinnam się jeszcze wstrzymać z wyprawka i potwierdzić gdzies indziej? Kobitka miała nowiutka maszynę do usg ( dzień wcześniej wstawiona) i wydawała sid być przekonana co do tego ze będzie dziewczynka, ale teraz sama już nie wiem...,
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
zubii wrote:Na fb jest taka gruba łowcy okazji i tam podają takie rzeczy
Od 20 Mają w rossmannie ma być znowu 2+2 ale na produkty do pielęgnacji twarzy
Dziękuję kochanawłaśnie dołączyłam do niej
zubii lubi tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie
Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta
Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwaJusta87, aswalda, Niesia86, Karolka12345, zubii, Biedronka7, Maja83, Cameline, majju, Bacardi90, buka03, ⚘Kwiatuszek, Gosiaczek, mkl, Zorganizowana:), Annie1981, wisienka1212, nowamamusia lubią tę wiadomość
Moje dwa szczesciaNina i Nela
-
natalka1988 wrote:no jak na razie moja ciąża przebiega bezproblemowo, oczywiście lekarzowi powiem o wyjeździe, ale myślę że przeciwwskazań mieć nie będzie. Tym bardziej,że to tylko tydzień czasu, zawsze jeździmy na 2 tygodnie, więc ten tydzień szybciutko zleci. No chyba, że będzie pogoda to może przedłużymy pobyt o 2-3 dni:)
Która z Was była w Krynicy Morskiej? Wiecie coś o niej? W tamtym roku była Jastarnia, ale średnio mi się podobało, oprócz plaży, była przepiękna.
A kiedy chcesz jechac?w sezonie wakacyjnym jest tam mnostwo ludzi,kupa dzieci,knajpy pekaja w szwach,wszechobecne stragany i plaza piekna jak to nad baltykiem ja wole jednak spokojniejsze miejsca.
My w tym roku jedziemy do Ustki a za rok planujemy cala rodxina jechac do Chorwacji albo SloweniiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:14
-
joaska1985 wrote:Melduje się po wizycie
Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta
Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwa
FantastycznieAle to chyba całkiem spore dwie dziewuszki
Moja Ada "jedynaczka" w podobnym "wieku" waży zaledwie 390 g
joaska1985 lubi tę wiadomość