X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzusie macie. Ja tez moze w koncu dodam kiedys ;p

Też wybieram się nad morze w 26 tygodniu na 2 tygodnie. Mam nadzieję, że będę czuła się dobrze do tego czasu. I podróż też około 500 km.

Wczoraj wizyta nadprogramowa. Lekarz wszystko dokładnie posprawdzal na moją prośbę. Trochę mi ulżylo. Maluszek tak splótł nóżki, że nie ujawnił swojej płci. Całe pół godziny nie chciał współpracować. A wazy 250g :)

aswalda, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak na razie moja ciąża przebiega bezproblemowo, oczywiście lekarzowi powiem o wyjeździe, ale myślę że przeciwwskazań mieć nie będzie. Tym bardziej,że to tylko tydzień czasu, zawsze jeździmy na 2 tygodnie, więc ten tydzień szybciutko zleci. No chyba, że będzie pogoda to może przedłużymy pobyt o 2-3 dni:)

Która z Was była w Krynicy Morskiej? Wiecie coś o niej? W tamtym roku była Jastarnia, ale średnio mi się podobało, oprócz plaży, była przepiękna.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
    Ja z mężem i córką nad morze, będę wtedy w 27 tyg i 3 dni.
    Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
    Która zrezygnowała i dlaczego?
    Dzięki za odpowiedzi;]
    my w czerwcu jedziemy w góry. droga zajmie nam ok 3-4 godziny, w zależnośći od ilości postojów dla córeczki:)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • ewelus Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poprosze o zmiane o plci, bedzie jednak dziewczynka :)) z malenstwem wszystko dobrze, oby tak dalej :))

aswalda, Magda_lenka, Justa87, Lunka, ⚘Kwiatuszek, Agaciora, Bacardi90, mkl, Zorganizowana:), Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem jedziemy w czerwcu 900km w Bieszczady ;)

majju lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Ja z mężem jedziemy w czerwcu 900km w Bieszczady ;)

Kocham Bieszczady ! Moja babcia z tamtad pochodzi więc mamy tam dużą rodzinę ale zakochałam się w tych górach jako dziecko także od ponad 20 lat tam jeździmy w tym roku może jakaś agroturystyka.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio na roczku y syna znajomej i tam jak powiedziałam, że z wczasów nie rezygnujemy to większość wielkie oczy zrobiła i stwierdziła, że jestem odważna bo oni by nie jechali...
    Głupio mi się zrobiło i zmieniłam temat, ale widzę, że to normalne..
    Przecież jak jeździłam to sama widziałam ile kobiet w ciąży jest na wczasach...

smeg lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelus wrote:
    a ja poprosze o zmiane o plci, bedzie jednak dziewczynka :)) z malenstwem wszystko dobrze, oby tak dalej :))

Ooo proszę :)

A w którym tygodniu byłaś wcześniej, jak był chłopiec?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • ewelus Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Ooo proszę :)

A w którym tygodniu byłaś wcześniej, jak był chłopiec?

w 14tyg, ale wczesniej powiedzieli mi to w szpitalu jak lezalam nie moj lekarz, a roznie tam mowia takze nie bralam tego tak do siebie. Ciesze sie strasznie :)

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Dziewczyny, odebrałam właśnie wynik posiewu moczu (mam częste infekcje) i wyszło mi zakażenie paciorkowcem :( Przeczytałam że jest groźny w ciąży, obecność w moczu sugeruje "masywne zakażenie pochwy", a stamtąd może przejść do macicy i spowodować nawet poronienie :( Któraś z Was miała z tym do czynienia? Wcześniej słyszałam, że przy zakażeniu pochwy trzeba tylko podać antybiotyk tuż przed porodem, żeby nie zarazić dziecka przy porodzie, ale po tym co przeczytałam w necie nieźle się wystraszyłam... Wizytę u gina mam jutro.

Przed poprzednia ciąża mialam i w ciąży. po porodzie Synek dostal antybiotyk i ja również. Teraz pewnie tez mam, bo to ciężko wyleczyć, tzn często powraca.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowamamusia jak bedziesz zmieniac na pierwszej stronie plec u Ewelus to pamietaj i o mnie☺

nowamamusia lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
    Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
    Dzięki za odpowiedzi;]
    My z Warszawy i też nad nasze morze w tym roku w czerwcu się wybieramy. Zwykle jeździmy we wrześniu ale w tym roku odpada ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Dzięki za odpowiedzi;]
    My do wloch w maju.Droga.dzielona jest na dwie czesci.I oczywiście chwile przed wyjazdem.mam lekarza zeby sprawdzil min szyjke i powiedzial czy ma 100%moge jechac.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdu my mieliśmy jechać w czerwcu do Chorwacji. Zrezygnowaliśmy bo nie wyobrażam sobie jechać w 7 miesiącu, z 4latkiem, z wielkim brzuchem w drogę 2500 km :P

Rozważaliśmy samolot, ale bałam się też, że gdyby na miejscu coś się działo to nie potrafiłabym się dogadać etc, no i na pewno poziom szpitali jest tam inny.

Zatem w lipcu jedziemy na tydzień nad polskie morze :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć drogie panie!
    Fajne brzuszki macie! Cameline zazdroszczę ci tego malutkiego brzusio !!! Tez tak chce :)
    Ja tez jadę na wakacje w ciepłe kraje w 28 tc wiec będę musiała mieć od położnej list z pozwoleniem ale ona nie widzi problemu. Nawet stwierdziła ze dobrze mi zrobi taki tygodniowy wypad w słoneczne klimaty bo w uk to jest słabo z ta pogoda.
    Dziewczynki ja miałam połówkowe w zeszły piątek i to był 21+3 tydzień, czy lekarka mogła się pomylić co do płci? Pytam bo właśnie piszecie ze wam się pozmieniało i nie wiem czy powinnam się jeszcze wstrzymać z wyprawka i potwierdzić gdzies indziej? Kobitka miała nowiutka maszynę do usg ( dzień wcześniej wstawiona) i wydawała sid być przekonana co do tego ze będzie dziewczynka, ale teraz sama już nie wiem :/ ...,

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Na fb jest taka gruba łowcy okazji i tam podają takie rzeczy

Od 20 Mają w rossmannie ma być znowu 2+2 ale na produkty do pielęgnacji twarzy

Dziękuję kochana :) właśnie dołączyłam do niej :)

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przyszłym tygodniu jedziemy autem z UK do Polski na prawie 3 tyg. Czeka nas 20h podróży, ale mamy masę tobołów do zabrania więc samolotem nie dałoby rady.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :)

Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta :)
    Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwa <3

Justa87, aswalda, Niesia86, Karolka12345, zubii, Biedronka7, Maja83, Cameline, majju, Bacardi90, buka03, ⚘Kwiatuszek, Gosiaczek, mkl, Zorganizowana:), Annie1981, wisienka1212, nowamamusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    no jak na razie moja ciąża przebiega bezproblemowo, oczywiście lekarzowi powiem o wyjeździe, ale myślę że przeciwwskazań mieć nie będzie. Tym bardziej,że to tylko tydzień czasu, zawsze jeździmy na 2 tygodnie, więc ten tydzień szybciutko zleci. No chyba, że będzie pogoda to może przedłużymy pobyt o 2-3 dni:)

Która z Was była w Krynicy Morskiej? Wiecie coś o niej? W tamtym roku była Jastarnia, ale średnio mi się podobało, oprócz plaży, była przepiękna.

A kiedy chcesz jechac?w sezonie wakacyjnym jest tam mnostwo ludzi,kupa dzieci,knajpy pekaja w szwach,wszechobecne stragany i plaza piekna jak to nad baltykiem ja wole jednak spokojniejsze miejsca.
    My w tym roku jedziemy do Ustki a za rok planujemy cala rodxina jechac do Chorwacji albo Slowenii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:14

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Melduje się po wizycie :)

Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta :)
    Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwa <3

Fantastycznie :) Ale to chyba całkiem spore dwie dziewuszki :) Moja Ada "jedynaczka" w podobnym "wieku" waży zaledwie 390 g ;)

joaska1985 lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ