Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
perfectangel85 wrote:aaa zapomniałam sie pochwalic ze czuję w końcu muśnięca i kopniaczki
A ja właśnie bardzo mało czuje ruchów, czasem coś mi się wydaje ale sama nie wiem czy to to:( Ale gin powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie no i siłą rzeczy działa ono jak poduszka i amortyzuje wszelkie uderzenia i ruchy. No nic poczekam jeszcze trochę i pewnie też będę czuć multum kopniaczkówperfectangel85 lubi tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Cześć dziewczyny.
Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
Ja z mężem i córką nad morze, będę wtedy w 27 tyg i 3 dni.
Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
Która zrezygnowała i dlaczego?
Dzięki za odpowiedzi;]
Jak dla mnie jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań można spokojnie pojechać na wakacje do końca 7 miesiąca. Tylko w przypadku tak długiej podróży samochodem konieczne są częste przystanki. -
nick nieaktualnyale Wam zazdroszczę wakacji, u nas nie ma szans bo M ma w tym okresie najwięcej zleceń i będzie siedział w Paris możliwie najdłużej. Przyleci dopiero przed samym porodem
Dziewczyny a jak jest z kąpaniem się w jeziorach czy morzu? Mam się bać, że złapie jakieś cholerstwo??
Byłam dziś oglądać wózekna wstępie pan wyskoczył z pytaniem " no to co wrzesień tak? " aż buzie otworzyłam hahaha ale wózek jest super, teraz tylko pozostało wybrać kolor i zamawiamy
-
Bacardi90 wrote:ale Wam zazdroszczę wakacji, u nas nie ma szans bo M ma w tym okresie najwięcej zleceń i będzie siedział w Paris możliwie najdłużej. Przyleci dopiero przed samym porodem
Dziewczyny a jak jest z kąpaniem się w jeziorach czy morzu? Mam się bać, że złapie jakieś cholerstwo??
Byłam dziś oglądać wózekna wstępie pan wyskoczył z pytaniem " no to co wrzesień tak? " aż buzie otworzyłam hahaha ale wózek jest super, teraz tylko pozostało wybrać kolor i zamawiamy
Czyli wózek na żywo Ci się podobał, tak?Dobrze pamiętam, że Roan Bass? Ja planuje w przyszłym tygodniu obejrzeć na żywo i podotykać
Bacardi masz jakieś dodatkowe spostrzeżenia co do tego wózka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 17:21
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb60e0171bbc.jpg
A tu moje dziewczyny⚘Kwiatuszek, buka03, zubii, Biedronka7, Agaciora, perfectangel85, Bacardi90, Karolka12345, Cameline, shelby*, aswalda, justa., mkl, Bąbelek1980, massa, Emila92, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość
Moje dwa szczesciaNina i Nela
-
Dzisiaj wyświetliło mi sie artykuł mamy ginekolog na temat noszenia, z ciekawosci przeczytalam, ja synka nie nosze juz dobry rok, gdzies od okolo 1,5 roku uczylismy go że jest już duży i ciężki i mamusia nie ma tyle siły by go podniesc, mlody jest zaradny wiec teraz bez problemu wchodzi na wszystko sam a jak chce cos zobaczyc to przystawia sobie krzesełko i dla niego to jest normalne że go nie podnosze, i tak w sumie nie wyobrażam sobie bym teraz w ciąży miala 16 kg chłopaka nosić, zwlaszcza że on lubi robić wygibasy gdy jest na rękach, może gdyby byl mniejszy... ale 100 cm dziecko jest jednak dosyc spore
a jak u was z noszeniem dzieci?
-
buka03 wrote:Dzisiaj wyświetliło mi sie artykuł mamy ginekolog na temat noszenia, z ciekawosci przeczytalam, ja synka nie nosze juz dobry rok, gdzies od okolo 1,5 roku uczylismy go że jest już duży i ciężki i mamusia nie ma tyle siły by go podniesc, mlody jest zaradny wiec teraz bez problemu wchodzi na wszystko sam a jak chce cos zobaczyc to przystawia sobie krzesełko i dla niego to jest normalne że go nie podnosze, i tak w sumie nie wyobrażam sobie bym teraz w ciąży miala 16 kg chłopaka nosić, zwlaszcza że on lubi robić wygibasy gdy jest na rękach, może gdyby byl mniejszy... ale 100 cm dziecko jest jednak dosyc spore
U nas jest dokładnie tak samo ! Jedynie na początku ciąży jak się uderzyła to na chwilę podniosłam ale zaraz skończy 3 latka więc już nozki, nóżki ! No chyba że trzeba ją posadzić na chustawke czy do auta to podniosę ale to sporadycznie. Moja ma już ponad metr ! A waży 15 kg. -
Mamusie chlopcow jest też fajna grupa na fb bazarek chłopiecy mamusie wystawiają świetne ciuszki ! Można upolować perełki ! Ja dziś dostałam komplet 10 ciuszkow z nexta itd stan idealny nie które z metką za 35 zł jeszcze gratis dostałam nowe skarpetki śliniaka i body !
-
buka03 wrote:Dzisiaj wyświetliło mi sie artykuł mamy ginekolog na temat noszenia, z ciekawosci przeczytalam, ja synka nie nosze juz dobry rok, gdzies od okolo 1,5 roku uczylismy go że jest już duży i ciężki i mamusia nie ma tyle siły by go podniesc, mlody jest zaradny wiec teraz bez problemu wchodzi na wszystko sam a jak chce cos zobaczyc to przystawia sobie krzesełko i dla niego to jest normalne że go nie podnosze, i tak w sumie nie wyobrażam sobie bym teraz w ciąży miala 16 kg chłopaka nosić, zwlaszcza że on lubi robić wygibasy gdy jest na rękach, może gdyby byl mniejszy... ale 100 cm dziecko jest jednak dosyc spore
-
nick nieaktualnyAgaciora wrote:Czyli wózek na żywo Ci się podobał, tak?
Dobrze pamiętam, że Roan Bass? Ja planuje w przyszłym tygodniu obejrzeć na żywo i podotykać
Bacardi masz jakieś dodatkowe spostrzeżenia co do tego wózka ?
tak dokładnie ten
Wózek jest na prawdę miękki przez te dodatkowe amortyzatory. Do tego skrętny, fajnie się prowadzi i co było dla mnie ważne jest dość wysoki (aż byłam w szoku bo na filmie wydawał się niższy) gondola super głęboka, duża - idealna na jesień i zimętylko koszyk pod wózkiem mógłby być trochę większy no ale cóż
Aaaa i ta rączka ze skóry jest śliczna! No i nie jest taki masywny jak niektóre wózki i super prosto się rozkłada do auta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:24
Agaciora lubi tę wiadomość
-
mój synek ma już 3,5 prawie i 18 kilo więc nie ma mowy o noszeniu
tatuś czasem go ponosi i się powygłupiają w powietrzu (na co ja ie mogę patrzeć...)
zapisałam się na połowkowe na 13.05 :)do dr Ewy Mężyk w Centrum Nowe Orłowo w Gdyni - nie byłam u niej nigdy ale ponoć dokładna i miła, liczę na super fotki
mój gin na nfz już mi takie mini wstępne połówkowe zrobił i niby wszystko z przepływami i serduszkiem ok, mimo mojego słabego ciśnienia -
justa. wrote:Ja jadę do Chorwacji w drugiej połowie czerwca to będzie 29-30 tc. Wcześniej jednak pójdę do lekarza żeby sprawdził czy wszystko z szyjką ok.
Jak dla mnie jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań można spokojnie pojechać na wakacje do końca 7 miesiąca. Tylko w przypadku tak długiej podróży samochodem konieczne są częste przystanki.
Jedziesz do Chorwacji samochodem?
Szacun za odwagę
Ja właśnie z tego zrezygnowałam jak dowiedziałam się o ciąży.
Już teraz często przy siedzeniu brzuch zaczyna naciskać na przeponę. Nie wyobrażam sobie co to będzie w czerwcu/lipcu. Nie wyobrażam sobie też jechać 2,5tys km i robić co 2h przerwę na rozprostowanie... Dlatego podziwiam Cię za odwagę
Joaśka super dziewuszki
Ja Jaśka nie noszę, ma już 18kg także odpada. Ale też jak dziewczyny wcześniej pisały uczyliśmy Go od dłuższego czasu, ze nóżki są od chodzenia
-
-
perfectangel85 wrote:
zapisałam się na połowkowe na 13.05 :)do dr Ewy Mężyk w Centrum Nowe Orłowo w Gdyni - nie byłam u niej nigdy ale ponoć dokładna i miła, liczę na super fotki
mój gin na nfz już mi takie mini wstępne połówkowe zrobił i niby wszystko z przepływami i serduszkiem ok, mimo mojego słabego ciśnienia
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Jedziesz do Chorwacji samochodem?
Nie, lecimy samolotem. Też sobie nie wyobrażam tyłu godzin w samochodzie. W pierwszej ciąży pod koniec nawet w kinie nie mogłam usiądzie 2 h.
O długie jeździe samochodem pisałam w kontekście postu Natalki, ale faktycznie można było zrozumieć, że wybieram się do Chorwacji samochodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:37
Karolka12345 lubi tę wiadomość