X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie aż sama pani dr była w szoku i bardzo zadowolona.
    Mi uśmiech od samego terminu nie zchodzi <3

Agaciora, zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Melduje się po wizycie :)

Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta :)
    Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwa <3

duze babeczki :)

joaska1985 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam sie pochwalic ze czuję w końcu muśnięca i kopniaczki :)

joaska1985, Karolka12345, Cameline, Bacardi90, zubii, aswalda, justa., mkl, Zorganizowana:), Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    aaa zapomniałam sie pochwalic ze czuję w końcu muśnięca i kopniaczki :)

A ja właśnie bardzo mało czuje ruchów, czasem coś mi się wydaje ale sama nie wiem czy to to:( Ale gin powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie no i siłą rzeczy działa ono jak poduszka i amortyzuje wszelkie uderzenia i ruchy. No nic poczekam jeszcze trochę i pewnie też będę czuć multum kopniaczków :)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Może i jeszcze czas, ale chciałam się Was spytać która z Was w tym roku się na wczasy wybiera i gdzie?
    Ja z mężem i córką nad morze, będę wtedy w 27 tyg i 3 dni.
    Jestem ze śląska, więc ponad 500 km drogi, ale teraz w 5-6 godzin się nad morze zajedzie.
    Która zrezygnowała i dlaczego?
    Dzięki za odpowiedzi;]
    Ja jadę do Chorwacji w drugiej połowie czerwca to będzie 29-30 tc. Wcześniej jednak pójdę do lekarza żeby sprawdził czy wszystko z szyjką ok.

Jak dla mnie jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań można spokojnie pojechać na wakacje do końca 7 miesiąca. Tylko w przypadku tak długiej podróży samochodem konieczne są częste przystanki.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę wakacji, u nas nie ma szans bo M ma w tym okresie najwięcej zleceń i będzie siedział w Paris możliwie najdłużej. Przyleci dopiero przed samym porodem :/ Dziewczyny a jak jest z kąpaniem się w jeziorach czy morzu? Mam się bać, że złapie jakieś cholerstwo??
    Byłam dziś oglądać wózek :) na wstępie pan wyskoczył z pytaniem " no to co wrzesień tak? " aż buzie otworzyłam hahaha ale wózek jest super, teraz tylko pozostało wybrać kolor i zamawiamy :)

• Agaciora Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ale Wam zazdroszczę wakacji, u nas nie ma szans bo M ma w tym okresie najwięcej zleceń i będzie siedział w Paris możliwie najdłużej. Przyleci dopiero przed samym porodem :/ Dziewczyny a jak jest z kąpaniem się w jeziorach czy morzu? Mam się bać, że złapie jakieś cholerstwo??
    Byłam dziś oglądać wózek :) na wstępie pan wyskoczył z pytaniem " no to co wrzesień tak? " aż buzie otworzyłam hahaha ale wózek jest super, teraz tylko pozostało wybrać kolor i zamawiamy :)

Czyli wózek na żywo Ci się podobał, tak?:) Dobrze pamiętam, że Roan Bass? Ja planuje w przyszłym tygodniu obejrzeć na żywo i podotykać :) Bacardi masz jakieś dodatkowe spostrzeżenia co do tego wózka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 17:21

7u22s65gu3gutoef.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb60e0171bbc.jpg

A tu moje dziewczyny

⚘Kwiatuszek, buka03, zubii, Biedronka7, Agaciora, perfectangel85, Bacardi90, Karolka12345, Cameline, shelby*, aswalda, justa., mkl, Bąbelek1980, massa, Emila92, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyświetliło mi sie artykuł mamy ginekolog na temat noszenia, z ciekawosci przeczytalam, ja synka nie nosze juz dobry rok, gdzies od okolo 1,5 roku uczylismy go że jest już duży i ciężki i mamusia nie ma tyle siły by go podniesc, mlody jest zaradny wiec teraz bez problemu wchodzi na wszystko sam a jak chce cos zobaczyc to przystawia sobie krzesełko i dla niego to jest normalne że go nie podnosze, i tak w sumie nie wyobrażam sobie bym teraz w ciąży miala 16 kg chłopaka nosić, zwlaszcza że on lubi robić wygibasy gdy jest na rękach, może gdyby byl mniejszy... ale 100 cm dziecko jest jednak dosyc spore :-P a jak u was z noszeniem dzieci?

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb60e0171bbc.jpg

A tu moje dziewczyny
    Ale cudne <3 ja mam jutro połówkowe, marze o takim wyraźnym zdjęciu :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Dzisiaj wyświetliło mi sie artykuł mamy ginekolog na temat noszenia, z ciekawosci przeczytalam, ja synka nie nosze juz dobry rok, gdzies od okolo 1,5 roku uczylismy go że jest już duży i ciężki i mamusia nie ma tyle siły by go podniesc, mlody jest zaradny wiec teraz bez problemu wchodzi na wszystko sam a jak chce cos zobaczyc to przystawia sobie krzesełko i dla niego to jest normalne że go nie podnosze, i tak w sumie nie wyobrażam sobie bym teraz w ciąży miala 16 kg chłopaka nosić, zwlaszcza że on lubi robić wygibasy gdy jest na rękach, może gdyby byl mniejszy... ale 100 cm dziecko jest jednak dosyc spore :-P a jak u was z noszeniem dzieci?

U nas jest dokładnie tak samo ! Jedynie na początku ciąży jak się uderzyła to na chwilę podniosłam ale zaraz skończy 3 latka więc już nozki, nóżki ! No chyba że trzeba ją posadzić na chustawke czy do auta to podniosę ale to sporadycznie. Moja ma już ponad metr ! A waży 15 kg.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka super fotki!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie chlopcow jest też fajna grupa na fb bazarek chłopiecy mamusie wystawiają świetne ciuszki ! Można upolować perełki ! Ja dziś dostałam komplet 10 ciuszkow z nexta itd stan idealny nie które z metką za 35 zł jeszcze gratis dostałam nowe skarpetki śliniaka i body !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja mojego synka noszę. I na rękach i w tuli... on ma właśnie 1.5 roku, 11.5 kg lekki nie jest ale też nie noszę go cały czas. Dobrze że póki co nie mam żadnych problemów bo poprzednia ciąże większość przelezalam, teraz z takim małym dzieckiem nie miałabym jak...

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Czyli wózek na żywo Ci się podobał, tak?:) Dobrze pamiętam, że Roan Bass? Ja planuje w przyszłym tygodniu obejrzeć na żywo i podotykać :) Bacardi masz jakieś dodatkowe spostrzeżenia co do tego wózka ?

tak dokładnie ten :)
    Wózek jest na prawdę miękki przez te dodatkowe amortyzatory. Do tego skrętny, fajnie się prowadzi i co było dla mnie ważne jest dość wysoki (aż byłam w szoku bo na filmie wydawał się niższy) gondola super głęboka, duża - idealna na jesień i zimę :) tylko koszyk pod wózkiem mógłby być trochę większy no ale cóż ;) Aaaa i ta rączka ze skóry jest śliczna! No i nie jest taki masywny jak niektóre wózki i super prosto się rozkłada do auta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:24

Agaciora lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek ma już 3,5 prawie i 18 kilo więc nie ma mowy o noszeniu :) tatuś czasem go ponosi i się powygłupiają w powietrzu (na co ja ie mogę patrzeć...)

zapisałam się na połowkowe na 13.05 :)do dr Ewy Mężyk w Centrum Nowe Orłowo w Gdyni - nie byłam u niej nigdy ale ponoć dokładna i miła, liczę na super fotki :)
    mój gin na nfz już mi takie mini wstępne połówkowe zrobił i niby wszystko z przepływami i serduszkiem ok, mimo mojego słabego ciśnienia :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Ja jadę do Chorwacji w drugiej połowie czerwca to będzie 29-30 tc. Wcześniej jednak pójdę do lekarza żeby sprawdził czy wszystko z szyjką ok.

Jak dla mnie jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań można spokojnie pojechać na wakacje do końca 7 miesiąca. Tylko w przypadku tak długiej podróży samochodem konieczne są częste przystanki.

Jedziesz do Chorwacji samochodem?

Szacun za odwagę :)
    Ja właśnie z tego zrezygnowałam jak dowiedziałam się o ciąży.
    Już teraz często przy siedzeniu brzuch zaczyna naciskać na przeponę. Nie wyobrażam sobie co to będzie w czerwcu/lipcu. Nie wyobrażam sobie też jechać 2,5tys km i robić co 2h przerwę na rozprostowanie... Dlatego podziwiam Cię za odwagę :)

Joaśka super dziewuszki :)

Ja Jaśka nie noszę, ma już 18kg także odpada. Ale też jak dziewczyny wcześniej pisały uczyliśmy Go od dłuższego czasu, ze nóżki są od chodzenia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Moja wazy 13.5 kg i od czasu do czasu ja podnosze ale staram sie to ograniczac. Tez czytalam ten artykuł☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:

zapisałam się na połowkowe na 13.05 :)do dr Ewy Mężyk w Centrum Nowe Orłowo w Gdyni - nie byłam u niej nigdy ale ponoć dokładna i miła, liczę na super fotki :)
    mój gin na nfz już mi takie mini wstępne połówkowe zrobił i niby wszystko z przepływami i serduszkiem ok, mimo mojego słabego ciśnienia :)
    Też tam idę na połówkowe, ale dziewiątego maja ;)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Jedziesz do Chorwacji samochodem?

Nie, lecimy samolotem. Też sobie nie wyobrażam tyłu godzin w samochodzie. W pierwszej ciąży pod koniec nawet w kinie nie mogłam usiądzie 2 h.
    O długie jeździe samochodem pisałam w kontekście postu Natalki, ale faktycznie można było zrozumieć, że wybieram się do Chorwacji samochodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:37

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ