Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuję dziewczyny za wsparcie ale niestety nie mam żadnych wieści.
Dzwoniłam do Genomu, nawet rozmawiałam z laboratorium i wyników nie ma. Chciałam dowiedzieć się chociaż czy hodowla rośnie i nic się nie dowiedziałam. Hodowla założona ale nie oceniona czy jakoś tak.
Przez weekend majowy nikt nie pracuje, nawet 2 maja. Już przez to opóźnienie o tydzień.
Wiem że muszą być obliczenia chromosomowe wykonane przez 2 genetyków, nie wiem jak długo to trwa czy w jeden dzień i mam liczyć na czwartek, czy czekać dalej.
Mam dziś dość, jak 2 tygodnie byłam spokojna to od wczoraj stres rośnie a mi każą czekać jeszcze co najmniej tydzień. W weekend idziemy na Komunie i znów każdy będzie pytać o dzidzie, trudno mi w tej sytuacji cokolwiek mówić i wogóle słuchać jakichkolwiek pytań. -
Cameline wrote:Dziekuję dziewczyny za wsparcie ale niestety nie mam żadnych wieści.
Dzwoniłam do Genomu, nawet rozmawiałam z laboratorium i wyników nie ma. Chciałam dowiedzieć się chociaż czy hodowla rośnie i nic się nie dowiedziałam. Hodowla założona ale nie oceniona czy jakoś tak.
Przez weekend majowy nikt nie pracuje, nawet 2 maja. Już przez to opóźnienie o tydzień.
Wiem że muszą być obliczenia chromosomowe wykonane przez 2 genetyków, nie wiem jak długo to trwa czy w jeden dzień i mam liczyć na czwartek, czy czekać dalej.
Mam dziś dość, jak 2 tygodnie byłam spokojna to od wczoraj stres rośnie a mi każą czekać jeszcze co najmniej tydzień. W weekend idziemy na Komunie i znów każdy będzie pytać o dzidzie, trudno mi w tej sytuacji cokolwiek mówić i wogóle słuchać jakichkolwiek pytań.Cameline lubi tę wiadomość
-
Cameline strasznie mi przykro ze musisz przez to wszystko przechodzić to takie niesprawiedliwe ! Szkoda ze nie było tych wyników, ja nienawidzę czekac w niepewności na coś dla mnie niewiedza jest gorsza od najtrudniejszej prawdy ale wierze ze czekają cię dobre wiadomości !!!
Cameline lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
Cameline wrote:Biedronka, niezly interes byś zrobiła gdybyś przywiozła ładne ciuszki z Anglii czy to George, next czy podobne.
Na allegro można dostać ciuszki ale nie ma takiego wyboru i ceny dużo wyższe a z tego co wiem to George w Anglii nie jest drogi.
Będzie córeczka -
Biedronka7 wrote:Ja za te trzy body ( bardzo dobrej jakości ) zapłaciłam 10£ czyli 50 zł ale w polskich cenach się nie orientuje.
-
Ja dla córki też kupuje z next, george, Tu, poluje na outletowe na allegro i ceny dla mnie przystępne ale niektórzy mają ceny tych outletowych jak z najnowszej kolekcji.
Trzeba by sprawdzić dla przykładu te pajacyki z george ale obstawiam ok.75-80zł na allegro -
iza776 wrote:Moja córcia jest aktywna,ale ma wyraźne okresy snu. Kurde.... Duuuuuuuużo z was czuje dzidzie cały dzień. U mnie aktywność największą rano i wieczorem, po głównym posiłku, a tak to raczej pojedyncze kopniaki. Ma przerwy napewno 3-4h czy coś jest nie tak?
Byłam dziś 4 raz w sklepie z wózkami. Koszmar... No nie ma idealnego wózka fakt, ale kolejny raz jadę z niby wybranym modelem i kończy się fiaskiem. Póki co wygrywa mutsy igo martwię się tylko że Budka bedzue za płytka w gondoli na zimę..
Moj maly ma przerwy i po 10h☺
A czuje go max kilka razy dziennie i to tez jest ok.moje dziecie jest b.spokojne.w nocy nie rusza sie wcale ani wieczorem,najbardziej to chyba ok 14-15 sie rusza a potem to juz praktycznie ani drgnie.
Cameline na pewno wszystko bedzie dobrze wiem to ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 20:29
Cameline lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea007907677c.png
O i jest napisany że szydełkowy
Gdzieś to widziałam na pintereście, muszę sobie jakoś zapisać. Dzisiaj mąż mi zamówi 2 rodzaje włóczek z Chin, jedna niebieska a druga właśnie w takim kolorku mniej więcej. Na bank będę chciała zrobić sweterek, zanim przyjdą to już chyba dopracuję rozmiar na tym schemacie i obczaje co i jak, ale jeszcze nie wiem z której, wybiorę jak dotrą. Może z tej brązowej akurat taki komplecik słodkie to wszystko jak nie wiem co, chociaż nie da się ukryć, że na szydełku dla dziewczynki można dać większy popis, na lato można robić cudne sukienusie, opaski, takie czapeczki ażurowe. Chociaż to ostatnie w wersji dla chłopca z daszkiem też wykopałam już xD
Ogólnie to teraz właśnie odkryłam pinteresta i to niesamowite co można tam znaleźć, mega źródło inspiracji! Dla Was szyjących też na bank by się sporo znalazło zrobiłam sobie swoją tablicę i przypinam wszystko co mi się spodoba, kiedyś może się wykorzysta
Ładne też są zabawki na szydełku, jest nawet oddzielny rodzaj sztuki japońskiej polegającej właśnie na szydełkowaniu zabawek. Jak nie będę mogła wrócić do pracy to rozkręcę szydełkowy biznes
Cameline, jeśli będziesz się z tym bardzo źle czuła to możesz wpaść na chwilę i szybko wykręcić się z imprezy. Jak powiesz "słabo się dziś czuję" to nikt nie będzie mógł mieć do Ciebie pretensji
buka03 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
bizona wrote:Sprawdz jeszcze w C&A mam dwie pary i nie maja zwezanych nogawek a proste.
Lc Waiki w Pasazu Grunwaldzkim (ale to jeszcze sprawdz czy jest bo nue jestem z Wroclawia) chyba najtaniej w porownaniu do hm i ca;)
Byłam tylko w magnolii. W LC WAIKI faktycznie przystępne ceny. Kupiłam co prawda tylko koszule przeceniona z 70 na 50. Jestem mega zadowolona. Niestety więcej nic nie wybrałam że względu na brak małych rozmiarów. Prawie z niczego nie było S. Z tej koszuli i tak wzięłam M. Ale jest w porzadku. W CA rozmiary ogromne. W zasadzie były tylko ubrania zaczynające się od rozmiaru 40 ;/ a w HM też nie było w czym wybierać. No nic może uda mi się coś znaleźć jeszcze u siebie -
Widze wyprawki idą pełną parą Śliczne są te rzeczy na szydełku, szkoda, że ja nie umiem nic takiego robić
Dziewczyny a co myślicie na temat kokonu niemowlęcego? Śliczne są tylko zastanawiam się czy jest to sensowny wydatek... tyle tego wszystkiego jest, że sama nie wiem co kupować a to leżaczki, bujaczki, maty edukacyjne itp. -
Regularne ruchy liczy sie dopiero po 28 tyg. Na tym etapie moze byc roznie , czasem caly dzien aktywnosc a czasami tylko kilka ruchow w ciagu dnia.
zubii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Karooolcia :) wrote:Widze wyprawki idą pełną parą Śliczne są te rzeczy na szydełku, szkoda, że ja nie umiem nic takiego robić
Dziewczyny a co myślicie na temat kokonu niemowlęcego? Śliczne są tylko zastanawiam się czy jest to sensowny wydatek... tyle tego wszystkiego jest, że sama nie wiem co kupować a to leżaczki, bujaczki, maty edukacyjne itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:50
-
Mate edukacyjną synek mial z bright starts z takim kotem który grał melodyjki albo wydawal z siebie dzwieki natury i świecil mu brzuszek na różne kolory, gdy synek mial okolo 6m potrafil godzine leżeć na tej macie zachwycony i nawet nie musialam podchodzic wiec u nas mata edukacyjna faktycznie sie przydala
Leżaczek/bujaczek mielismy taki za okolo 130 zl chyba, nie pamietam firmy, i u nas tez sie super sprawdzil, synek szybko obczail że jak macha nogą to sie buja i sam sie usypial heheheheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:56
-
buka03 wrote:Myslalam juz o tym kokonie, ale widze że on nie jest trudny do uszycia, musze przeliczyc jak by to wyszlo cenowo gdybym go sama uszyla, wiem że na pewno kupie poduszke rogala z fiki-miki, mialam taką dla synka i bylam mega zadowolona, ta poduszka kura też mi sie podoba ale znowu potem mysle czy to na pewno wszystko bedzie potrzebne...
Ja właśnie patrzyłam ten kokon i myslę nad uszyciem ((chyba ze cenowo będzie więcej niż kupno) ale z drugiej storny zastanawiam ssie czy to sie w ogole przyda tak naprawde...
co do maty edukacyjnej to jestem przekonana ze kupie bo słyszałam ze wiekszość dzieciaczków jest z tego zadowolona...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:59