X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    W moim laboratorium widzę "hCG – gonadotropina kosmówkowa" (40 zł) i "β-hCG wolna podjednostka - do analizy FMF" (67 zł) - to ta pierwsza, tak? Przepraszam, że zadaję głupie pytania, ale jestem świeżakiem w temacie...
    Tak to pierwsze, to drugie jak dobrze myślę to do testu pappa się robi
    Za betę płaciłam 35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 20:24

miffy lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Zmyliła mnie ta nazwa ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    To tak jak ja tzn krwawienie 28.11 a owulacja wg ovufriend 20 grudnia...BYłaś już na wizycie? Było coś widać?

Ooo :) nie bylam w pon chce sie umowic na 20.01 im pozniej tym lepiej :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Witam nowe Mamuśki :)

Ja86 wysłałam przed chwilą maila o pakiecie medycznym.

Dziewczyny pakiet rozszerzony, gdzie już jest mnóstwo badań kosztuje 112 zł także na prawdę mega się opłaca. W razie W piszcie.

My dzisiaj byliśmy na urodzinach mojej bratanicy i musiałam się hamować ze słodkim ;) Tak jak Wam pisałam muszę, bo nie mogę być znowu słonicą ;)

Z objawów to ból piersi czasem bez dotyku, a czasem tylko z - głównie jak Jasiek chce po mnie skakać ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej.

Witam nowe Mamuśki :)

Ja86 wysłałam przed chwilą maila o pakiecie medycznym.

Dziewczyny pakiet rozszerzony, gdzie już jest mnóstwo badań kosztuje 112 zł także na prawdę mega się opłaca. W razie W piszcie.

My dzisiaj byliśmy na urodzinach mojej bratanicy i musiałam się hamować ze słodkim ;) Tak jak Wam pisałam muszę, bo nie mogę być znowu słonicą ;)

Z objawów to ból piersi czasem bez dotyku, a czasem tylko z - głównie jak Jasiek chce po mnie skakać ;)
    Karolka ale ty obslugujesz tylko osoby z tej samej miejscowości?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie radzę sobie z sennościa..muli
    Niemiłosiernie... :(

Karolka12345 - wybrałaś już lekarza?

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Karolka ale ty obslugujesz tylko osoby z tej samej miejscowości?

Nie Kochana. Mam Klientów w Niemczech i Holandii ;) (jeśli chodzi o ubezpieczenie)
    Pakiet medyczny oczywiście działa tylko na terenie Polski.

Karm3lka - 19.01 idę do Kliniki PRomienistej do dr. Fischer i zobaczymy jaka jest.

I pierwszy trymestr będę chodzić tam, ewentualnie Enelmed.

A od II trymestru będę chodzić do dr. Kujawy, który jest ordynatorem w św. Rodzinie i ma meeeeeeega opinie (lekarz roku 2016). Do niego będę chodzić na wizyty (150zł z usg), a zlecone badania będę wykonywać poprzez pakiet medyczny ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania to warto niektóre robić na Polnej bo mają bardzo dobre ceny. Niestety wyniki nie są przez internet.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 odezwij się jak czytasz. Mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku ?

Mam nadzieję, że u reszty która się już jakiś czas nie odzywa też wszystko w porządku.

Dziewczyny to będzie tydzień wizyt i myślę, że już się pojawi więcej serduszek.

Najchętniej poszłabym w tym tygodniu gdzieś prywatnie ale obiecałam sobie ze nie będę tam często latać na usg i męczyć mojej fasolki usg :(

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Nie Kochana. Mam Klientów w Niemczech i Holandii ;) (jeśli chodzi o ubezpieczenie)
    Pakiet medyczny oczywiście działa tylko na terenie Polski.

Karm3lka - 19.01 idę do Kliniki PRomienistej do dr. Fischer i zobaczymy jaka jest.

I pierwszy trymestr będę chodzić tam, ewentualnie Enelmed.

A od II trymestru będę chodzić do dr. Kujawy, który jest ordynatorem w św. Rodzinie i ma meeeeeeega opinie (lekarz roku 2016). Do niego będę chodzić na wizyty (150zł z usg), a zlecone badania będę wykonywać poprzez pakiet medyczny ;)

Gdzie kupujesz ten pakiet badań?
    Ceny wizyt prywatnych chyba są wszędzie podobne... I tak dużo :(

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka pocieszę Cię, że ja płacę zdecydowanie więcej za wizytę niż 150 zł ;)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mogę się doczekać widocznego brzuszka :D obejrzałam galerię brzuszków i są tam zdjęcia dziewczyn, u których brzuch jest widoczny już w 10 tc chociaż nie wiem jak to możliwe bo przecież dzidzia jest jeszcze wtedy bardzo mała

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze się pochwalę....zaczęłam robić kocyk na drutach dla mojego Pampcia :D

Dreamy, Gdziejestmieszko, nowamamusia, zubii, Bacardi90 lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Kati86 odezwij się jak czytasz. Mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku ?

Mam nadzieję, że u reszty która się już jakiś czas nie odzywa też wszystko w porządku.

Dziewczyny to będzie tydzień wizyt i myślę, że już się pojawi więcej serduszek.

Najchętniej poszłabym w tym tygodniu gdzieś prywatnie ale obiecałam sobie ze nie będę tam często latać na usg i męczyć mojej fasolki usg :(
    Super masz avatara :D nie ma co się gorączkować :) Myśl o tym że Dzidzia jest bezpieczna w Twoim brzusiu :)

Dreamy lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kurcze nie mogę się doczekać widocznego brzuszka :D obejrzałam galerię brzuszków i są tam zdjęcia dziewczyn, u których brzuch jest widoczny już w 10 tc chociaż nie wiem jak to możliwe bo przecież dzidzia jest jeszcze wtedy bardzo mała
    Azorczynka nie wiem czy dobrze kojarzę, że kiedyś pisałaś że masz niedowage? To u ciebie będzie pewnie też szybko widać :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, w końcu dojechałam do końca. 70 stron ciążowych wpisów, coś pięknego :-D

Gosiaczek i szwesta, wierzę że wszystko będzie dobrze. Nie takie historie kończyły się happy endem;-)

A nawiązując do tematów, które przewinęły się przez wątek To:
    - Na razie o ciąży wie tylko mój ślubny. Rodzinie, w pracy i znajomym powiemy dopiero ok. 12 tyg.
    - Z kalendarza chińskiego wyszedł chłopiec ale po cichu liczę na dziewczynkę i moje przeczucie podpowiada że się udało ;-)
    - Na zwolnienie chcę iść tak w maju, ale przypuszczam że nie będzie mi się chciało tak długo pracować. Zobaczę jak się będę czuła i co powie lekarz.

Dreamy, nowamamusia, zubii, stay lubią tę wiadomość

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ooo :) nie bylam w pon chce sie umowic na 20.01 im pozniej tym lepiej :)

Ja mam wizyte 17.01 i sie oczywiscie martwie...A masz jakies objawy? mnie teraz tylko piersi bola, mdlilo mnie wczesniej a teraz juz nie...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Gosia ile zajęło ci przeczytanie 70 stron?:O ;)

Też chciałam dłużej popracować ale mdłości i wymioty zweryfikowaly plany. Jak mi przejdą to myślę nad tym żeby jeszcze popracować bo ciągle siedzenie w domu mi raczej nie wyjdzie na dobre. Chociaż nie wiem co z pracą bo szef już kogoś znalazł na zastępstwo ... Takze gdybym miała wracać na 1, 2 do pracy to trochę bezsensu znowu :/

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Uff, w końcu dojechałam do końca. 70 stron ciążowych wpisów, coś pięknego :-D

Gosiaczek i szwesta, wierzę że wszystko będzie dobrze. Nie takie historie kończyły się happy endem;-)

A nawiązując do tematów, które przewinęły się przez wątek To:
    - Na razie o ciąży wie tylko mój ślubny. Rodzinie, w pracy i znajomym powiemy dopiero ok. 12 tyg.
    - Z kalendarza chińskiego wyszedł chłopiec ale po cichu liczę na dziewczynkę i moje przeczucie podpowiada że się udało ;-)
    - Na zwolnienie chcę iść tak w maju, ale przypuszczam że nie będzie mi się chciało tak długo pracować. Zobaczę jak się będę czuła i co powie lekarz.

Mi też z chińskiego kalendarza wyszedł chłopak :D byłoby fajnie bo w rodzinie rządzą kobietki, męski potomek pojawił się ostatnio 8 lat temu a rodzinę mam liczną i w średnio co roku jest jakaś ciąża

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnienie pójdę pod koniec lutego... stwierdziłam, że nie będę narażać mojego maleństwa na stres (praca z klientem i to zazwyczaj roszczeniowym.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ