X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    W moim laboratorium widzę "hCG – gonadotropina kosmówkowa" (40 zł) i "β-hCG wolna podjednostka - do analizy FMF" (67 zł) - to ta pierwsza, tak? Przepraszam, że zadaję głupie pytania, ale jestem świeżakiem w temacie...
    Tak to pierwsze, to drugie jak dobrze myślę to do testu pappa się robi
    Za betę płaciłam 35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 20:24

miffy lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Zmyliła mnie ta nazwa ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    To tak jak ja tzn krwawienie 28.11 a owulacja wg ovufriend 20 grudnia...BYłaś już na wizycie? Było coś widać?

Ooo :) nie bylam w pon chce sie umowic na 20.01 im pozniej tym lepiej :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Witam nowe Mamuśki :)

Ja86 wysłałam przed chwilą maila o pakiecie medycznym.

Dziewczyny pakiet rozszerzony, gdzie już jest mnóstwo badań kosztuje 112 zł także na prawdę mega się opłaca. W razie W piszcie.

My dzisiaj byliśmy na urodzinach mojej bratanicy i musiałam się hamować ze słodkim ;) Tak jak Wam pisałam muszę, bo nie mogę być znowu słonicą ;)

Z objawów to ból piersi czasem bez dotyku, a czasem tylko z - głównie jak Jasiek chce po mnie skakać ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej.

Witam nowe Mamuśki :)

Ja86 wysłałam przed chwilą maila o pakiecie medycznym.

Dziewczyny pakiet rozszerzony, gdzie już jest mnóstwo badań kosztuje 112 zł także na prawdę mega się opłaca. W razie W piszcie.

My dzisiaj byliśmy na urodzinach mojej bratanicy i musiałam się hamować ze słodkim ;) Tak jak Wam pisałam muszę, bo nie mogę być znowu słonicą ;)

Z objawów to ból piersi czasem bez dotyku, a czasem tylko z - głównie jak Jasiek chce po mnie skakać ;)
    Karolka ale ty obslugujesz tylko osoby z tej samej miejscowości?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie radzę sobie z sennościa..muli
    Niemiłosiernie... :(

Karolka12345 - wybrałaś już lekarza?

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Karolka ale ty obslugujesz tylko osoby z tej samej miejscowości?

Nie Kochana. Mam Klientów w Niemczech i Holandii ;) (jeśli chodzi o ubezpieczenie)
    Pakiet medyczny oczywiście działa tylko na terenie Polski.

Karm3lka - 19.01 idę do Kliniki PRomienistej do dr. Fischer i zobaczymy jaka jest.

I pierwszy trymestr będę chodzić tam, ewentualnie Enelmed.

A od II trymestru będę chodzić do dr. Kujawy, który jest ordynatorem w św. Rodzinie i ma meeeeeeega opinie (lekarz roku 2016). Do niego będę chodzić na wizyty (150zł z usg), a zlecone badania będę wykonywać poprzez pakiet medyczny ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania to warto niektóre robić na Polnej bo mają bardzo dobre ceny. Niestety wyniki nie są przez internet.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 odezwij się jak czytasz. Mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku ?

Mam nadzieję, że u reszty która się już jakiś czas nie odzywa też wszystko w porządku.

Dziewczyny to będzie tydzień wizyt i myślę, że już się pojawi więcej serduszek.

Najchętniej poszłabym w tym tygodniu gdzieś prywatnie ale obiecałam sobie ze nie będę tam często latać na usg i męczyć mojej fasolki usg :(

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Nie Kochana. Mam Klientów w Niemczech i Holandii ;) (jeśli chodzi o ubezpieczenie)
    Pakiet medyczny oczywiście działa tylko na terenie Polski.

Karm3lka - 19.01 idę do Kliniki PRomienistej do dr. Fischer i zobaczymy jaka jest.

I pierwszy trymestr będę chodzić tam, ewentualnie Enelmed.

A od II trymestru będę chodzić do dr. Kujawy, który jest ordynatorem w św. Rodzinie i ma meeeeeeega opinie (lekarz roku 2016). Do niego będę chodzić na wizyty (150zł z usg), a zlecone badania będę wykonywać poprzez pakiet medyczny ;)

Gdzie kupujesz ten pakiet badań?
    Ceny wizyt prywatnych chyba są wszędzie podobne... I tak dużo :(

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka pocieszę Cię, że ja płacę zdecydowanie więcej za wizytę niż 150 zł ;)

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mogę się doczekać widocznego brzuszka :D obejrzałam galerię brzuszków i są tam zdjęcia dziewczyn, u których brzuch jest widoczny już w 10 tc chociaż nie wiem jak to możliwe bo przecież dzidzia jest jeszcze wtedy bardzo mała

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze się pochwalę....zaczęłam robić kocyk na drutach dla mojego Pampcia :D

Dreamy, Gdziejestmieszko, nowamamusia, zubii, Bacardi90 lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Kati86 odezwij się jak czytasz. Mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku ?

Mam nadzieję, że u reszty która się już jakiś czas nie odzywa też wszystko w porządku.

Dziewczyny to będzie tydzień wizyt i myślę, że już się pojawi więcej serduszek.

Najchętniej poszłabym w tym tygodniu gdzieś prywatnie ale obiecałam sobie ze nie będę tam często latać na usg i męczyć mojej fasolki usg :(
    Super masz avatara :D nie ma co się gorączkować :) Myśl o tym że Dzidzia jest bezpieczna w Twoim brzusiu :)

Dreamy lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Kurcze nie mogę się doczekać widocznego brzuszka :D obejrzałam galerię brzuszków i są tam zdjęcia dziewczyn, u których brzuch jest widoczny już w 10 tc chociaż nie wiem jak to możliwe bo przecież dzidzia jest jeszcze wtedy bardzo mała
    Azorczynka nie wiem czy dobrze kojarzę, że kiedyś pisałaś że masz niedowage? To u ciebie będzie pewnie też szybko widać :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, w końcu dojechałam do końca. 70 stron ciążowych wpisów, coś pięknego :-D

Gosiaczek i szwesta, wierzę że wszystko będzie dobrze. Nie takie historie kończyły się happy endem;-)

A nawiązując do tematów, które przewinęły się przez wątek To:
    - Na razie o ciąży wie tylko mój ślubny. Rodzinie, w pracy i znajomym powiemy dopiero ok. 12 tyg.
    - Z kalendarza chińskiego wyszedł chłopiec ale po cichu liczę na dziewczynkę i moje przeczucie podpowiada że się udało ;-)
    - Na zwolnienie chcę iść tak w maju, ale przypuszczam że nie będzie mi się chciało tak długo pracować. Zobaczę jak się będę czuła i co powie lekarz.

Dreamy, nowamamusia, zubii, stay lubią tę wiadomość

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ooo :) nie bylam w pon chce sie umowic na 20.01 im pozniej tym lepiej :)

Ja mam wizyte 17.01 i sie oczywiscie martwie...A masz jakies objawy? mnie teraz tylko piersi bola, mdlilo mnie wczesniej a teraz juz nie...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Gosia ile zajęło ci przeczytanie 70 stron?:O ;)

Też chciałam dłużej popracować ale mdłości i wymioty zweryfikowaly plany. Jak mi przejdą to myślę nad tym żeby jeszcze popracować bo ciągle siedzenie w domu mi raczej nie wyjdzie na dobre. Chociaż nie wiem co z pracą bo szef już kogoś znalazł na zastępstwo ... Takze gdybym miała wracać na 1, 2 do pracy to trochę bezsensu znowu :/

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Uff, w końcu dojechałam do końca. 70 stron ciążowych wpisów, coś pięknego :-D

Gosiaczek i szwesta, wierzę że wszystko będzie dobrze. Nie takie historie kończyły się happy endem;-)

A nawiązując do tematów, które przewinęły się przez wątek To:
    - Na razie o ciąży wie tylko mój ślubny. Rodzinie, w pracy i znajomym powiemy dopiero ok. 12 tyg.
    - Z kalendarza chińskiego wyszedł chłopiec ale po cichu liczę na dziewczynkę i moje przeczucie podpowiada że się udało ;-)
    - Na zwolnienie chcę iść tak w maju, ale przypuszczam że nie będzie mi się chciało tak długo pracować. Zobaczę jak się będę czuła i co powie lekarz.

Mi też z chińskiego kalendarza wyszedł chłopak :D byłoby fajnie bo w rodzinie rządzą kobietki, męski potomek pojawił się ostatnio 8 lat temu a rodzinę mam liczną i w średnio co roku jest jakaś ciąża

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnienie pójdę pod koniec lutego... stwierdziłam, że nie będę narażać mojego maleństwa na stres (praca z klientem i to zazwyczaj roszczeniowym.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ