SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też teraz wstaję w okolicach 6 ale to dlatego, że mój pęcherz już nie wytrzymuje (chociaż w nocy i tak 2-3 razy wstaję do łazienki) a jak już wstanę to robię się głodna :D

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj piękny sen, że usypialam swoje dziecko na rękach :)

Gosia1989, Dreamy, Bacardi90 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereska28 wrote:
    Witam i ja :)
    Termin mam na 11.09, była już wizyta u gin 4.01 i jestem tak szczęśliwa
    Witaj Pereska :-) Napisz o sobie coś więcej, długo się stsralas, która to ciąża? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Miałam dzisiaj piękny sen, że usypialam swoje dziecko na rękach :)
    Mi się raz śnił mój własny poród który trwał 5 min i był bezbolesny ;-) i kiedyś śnił mi się mój jajnika który właśnie owulował :-P

Dreamy lubi tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym mroźnym dniu :)
    Czekam na świeże pieczywo ze sklepu bo mąż pojechał :D długo dzisiaj pospalismy

Bacardi90 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, mój M jeszcze chrapie a mnie dopada wielki głód, zaraz go zwalę z łóżka na śniadanie :P
    Co myślicie o spaniu na brzuchu teraz? Zaraz po prawym boku jest to moja ulubiona pozycja i nie wiem co robić. Czytałam, że na prawym lepiej nie spać bo za duży nacisk na żyłę główną, na plecach też nie bardzo :(

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej spie na boku ale prawym. Na brzuchu i na plecach nie lubię ;) Ale póki nie mamy brzuszka to chyba można jeszcze spać jak się chce?

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najbardziej lubię na prawym boku... We wczesnej ciąży podobno nie ma przeciwwskazań do spania na brzuchu.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Witam w kolejnym mroźnym dniu :)
    Czekam na świeże pieczywo ze sklepu bo mąż pojechał :D długo dzisiaj pospalismy
    ooj jak masz dobrze :)
    Mroźny powiadasz? W Paryżu aktualnie 10 stopni na plusie a ptaki śpiewają jakby wiosna juz była :)
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych objawów.
    A teraz własnie piję herbatkę i patrzę jakiej wielkości jest mój okruszek :)
    Super książka, piękne zdjęcia i masa informacji w środku

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dbfba813dce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:38

Dreamy, Gosia1989, nowamamusia lubią tę wiadomość

• miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Mroźny powiadasz? W Paryżu aktualnie 10 stopni na plusie a ptaki śpiewają jakby wiosna juz była :)
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych obiawów.

Mieszkasz w Paryżu? :) U nas w Polsce solidne mrozy...

Dzięki za polecenie książki - też się muszę zacząć edukować, bo bardzo mało miałam do tej pory do czynienia z ciążami/małymi dziećmi, zarówno w rodzinie, jak i ze strony znajomych.... Będę się uczyć dopiero na własnym przykładzie - trochę mnie to stresuje :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych obiawów.

U nas ciepłej niż wczoraj i nad morzem to - 8 ale u znajomych na Śląsku gdzieś w górach to -30 w nocy było :O

Książki jeszcze nie mam ale kupiłam kilka gazet o ciąży i dla kobiet w ciąży ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie później zapisać się do szkoły rodzenia?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowamamusia, dołączylam do kilku grup na fb np. Szycie wykroje diy
    Naoglądalam sie tych pieknych ubranek i sama sprobowalam, tam jest duzo pomocy jak szyc, na yt tez sporo filmikow jak np wszysc sciagacze, potem kupilam sobie gazete ottobre z wykrojami i jakos poszlo :-)
    Na poczatku maszyne do szycia pozyczylam od mamy, ma starego łucznika a na gwiazdkę dostalam swoją maszyne :-D silver crest z lidla i sprawuje sie calkiem spoko, a cena to 350 zl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:27

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ile wy piszecie, jesyem jakoes 10 stron do tylu :-O dzisiaj cos sie kiepsko czulam ale na razie juz jest ok :-) pogoda u nas ladna to licze że skoczymy na sanki z młodym :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Mieszkasz w Paryżu? :) U nas w Polsce solidne mrozy...

Dzięki za polecenie książki - też się muszę zacząć edukować, bo bardzo mało miałam do tej pory do czynienia z ciążami/małymi dziećmi, zarówno w rodzinie, jak i ze strony znajomych.... Będę się uczyć dopiero na własnym przykładzie - trochę mnie to stresuje :D
    no tak wyszło, że wyemigrowałam za M :) przez rok lataliśmy na linii Warszawa-Paryż ale było to strasznie męczące. U nas w Sylwestra tylko śnieg poprószył to na ulicach był paraliż bo oni nawet nie wiedzą co to zimowe opony :D
    Ja też na własnym przykładzie a książkę zamówiłam w poprzedniej ciąży tylko niestety doszła już po fakcie. Szczerze mówiąc wolę ją przeglądać niż internety bo tam tylko jakieś głupie myśli i strachy łapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    tutaj szkołą rodzenia jest można powiedzieć obowiązkowa i darmowarazem z badaniami. ale zastanawiamy się nad powrotem do Polski, przynajmniej na czas porodu i wtedy na pewno będę chciała iść do szkoły rodzenia

• buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja chodzilam w poprzedniej ciąży i nic mi jakos nie pomogla ta szkoła rodzenia :-P wczesniej juz sobie poczytałam w internetach co i jak i jakos nic nowego mi tam nie powiedzieli wiec tym razem nie zamierzam chodzic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:35

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    no tak wyszło, że wyemigrowałam za M :) przez rok lataliśmy na linii Warszawa-Paryż ale było to strasznie męczące. U nas w Sylwestra tylko śnieg poprószył to na ulicach był paraliż bo oni nawet nie wiedzą co to zimowe opony :D
    Ja też na własnym przykładzie a książkę zamówiłam w poprzedniej ciąży tylko niestety doszła już po fakcie. Szczerze mówiąc wolę ją przeglądać niż internety bo tam tylko jakieś głupie myśli i strachy łapie.

Taa, Francuzi w ogóle są specyficzni - pracowałam z nimi ok. dwa lata więc dobrze o tym wiem :D

Oj racja, ja też mam silne postanowienie mało googlać, bo jak się człowiek naczyta to dopiero zaczyna się zastanawiać, często niepotrzebnie, i sobie wkręcać różne rzeczy...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja chodzilam w poprzedniej ciąży i nic mi jakos nie pomogla ta szkoła rodzenia :-P wczesniej juz sobie poczytałam w internetach co i jak i kakos nic nowego mi tam nie powiedzieli wiec tym razem nie zamierzam chodzic :-)
    czyli nie warto?? :)

• miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Tak :) Koleżanka mi polecała jedną, mówiła, że jej bardzo pomogła.

ckaiugpjr3v6dbif.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ