X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też teraz wstaję w okolicach 6 ale to dlatego, że mój pęcherz już nie wytrzymuje (chociaż w nocy i tak 2-3 razy wstaję do łazienki) a jak już wstanę to robię się głodna :D

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj piękny sen, że usypialam swoje dziecko na rękach :)

Gosia1989, Dreamy, Bacardi90 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereska28 wrote:
    Witam i ja :)
    Termin mam na 11.09, była już wizyta u gin 4.01 i jestem tak szczęśliwa
    Witaj Pereska :-) Napisz o sobie coś więcej, długo się stsralas, która to ciąża? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Miałam dzisiaj piękny sen, że usypialam swoje dziecko na rękach :)
    Mi się raz śnił mój własny poród który trwał 5 min i był bezbolesny ;-) i kiedyś śnił mi się mój jajnika który właśnie owulował :-P

Dreamy lubi tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym mroźnym dniu :)
    Czekam na świeże pieczywo ze sklepu bo mąż pojechał :D długo dzisiaj pospalismy

Bacardi90 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, mój M jeszcze chrapie a mnie dopada wielki głód, zaraz go zwalę z łóżka na śniadanie :P
    Co myślicie o spaniu na brzuchu teraz? Zaraz po prawym boku jest to moja ulubiona pozycja i nie wiem co robić. Czytałam, że na prawym lepiej nie spać bo za duży nacisk na żyłę główną, na plecach też nie bardzo :(

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej spie na boku ale prawym. Na brzuchu i na plecach nie lubię ;) Ale póki nie mamy brzuszka to chyba można jeszcze spać jak się chce?

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najbardziej lubię na prawym boku... We wczesnej ciąży podobno nie ma przeciwwskazań do spania na brzuchu.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Witam w kolejnym mroźnym dniu :)
    Czekam na świeże pieczywo ze sklepu bo mąż pojechał :D długo dzisiaj pospalismy
    ooj jak masz dobrze :)
    Mroźny powiadasz? W Paryżu aktualnie 10 stopni na plusie a ptaki śpiewają jakby wiosna juz była :)
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych objawów.
    A teraz własnie piję herbatkę i patrzę jakiej wielkości jest mój okruszek :)
    Super książka, piękne zdjęcia i masa informacji w środku

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dbfba813dce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:38

Dreamy, Gosia1989, nowamamusia lubią tę wiadomość

• miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Mroźny powiadasz? W Paryżu aktualnie 10 stopni na plusie a ptaki śpiewają jakby wiosna juz była :)
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych obiawów.

Mieszkasz w Paryżu? :) U nas w Polsce solidne mrozy...

Dzięki za polecenie książki - też się muszę zacząć edukować, bo bardzo mało miałam do tej pory do czynienia z ciążami/małymi dziećmi, zarówno w rodzinie, jak i ze strony znajomych.... Będę się uczyć dopiero na własnym przykładzie - trochę mnie to stresuje :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie już się zaczynają poranne mdłości i dużo rzeczy mi śmierdzieć zaczyna ale cieszę się jak dzieciak z kolejnych ciążowych obiawów.

U nas ciepłej niż wczoraj i nad morzem to - 8 ale u znajomych na Śląsku gdzieś w górach to -30 w nocy było :O

Książki jeszcze nie mam ale kupiłam kilka gazet o ciąży i dla kobiet w ciąży ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie później zapisać się do szkoły rodzenia?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowamamusia, dołączylam do kilku grup na fb np. Szycie wykroje diy
    Naoglądalam sie tych pieknych ubranek i sama sprobowalam, tam jest duzo pomocy jak szyc, na yt tez sporo filmikow jak np wszysc sciagacze, potem kupilam sobie gazete ottobre z wykrojami i jakos poszlo :-)
    Na poczatku maszyne do szycia pozyczylam od mamy, ma starego łucznika a na gwiazdkę dostalam swoją maszyne :-D silver crest z lidla i sprawuje sie calkiem spoko, a cena to 350 zl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:27

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ile wy piszecie, jesyem jakoes 10 stron do tylu :-O dzisiaj cos sie kiepsko czulam ale na razie juz jest ok :-) pogoda u nas ladna to licze że skoczymy na sanki z młodym :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Mieszkasz w Paryżu? :) U nas w Polsce solidne mrozy...

Dzięki za polecenie książki - też się muszę zacząć edukować, bo bardzo mało miałam do tej pory do czynienia z ciążami/małymi dziećmi, zarówno w rodzinie, jak i ze strony znajomych.... Będę się uczyć dopiero na własnym przykładzie - trochę mnie to stresuje :D
    no tak wyszło, że wyemigrowałam za M :) przez rok lataliśmy na linii Warszawa-Paryż ale było to strasznie męczące. U nas w Sylwestra tylko śnieg poprószył to na ulicach był paraliż bo oni nawet nie wiedzą co to zimowe opony :D
    Ja też na własnym przykładzie a książkę zamówiłam w poprzedniej ciąży tylko niestety doszła już po fakcie. Szczerze mówiąc wolę ją przeglądać niż internety bo tam tylko jakieś głupie myśli i strachy łapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    tutaj szkołą rodzenia jest można powiedzieć obowiązkowa i darmowarazem z badaniami. ale zastanawiamy się nad powrotem do Polski, przynajmniej na czas porodu i wtedy na pewno będę chciała iść do szkoły rodzenia

• buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja chodzilam w poprzedniej ciąży i nic mi jakos nie pomogla ta szkoła rodzenia :-P wczesniej juz sobie poczytałam w internetach co i jak i jakos nic nowego mi tam nie powiedzieli wiec tym razem nie zamierzam chodzic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:35

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    no tak wyszło, że wyemigrowałam za M :) przez rok lataliśmy na linii Warszawa-Paryż ale było to strasznie męczące. U nas w Sylwestra tylko śnieg poprószył to na ulicach był paraliż bo oni nawet nie wiedzą co to zimowe opony :D
    Ja też na własnym przykładzie a książkę zamówiłam w poprzedniej ciąży tylko niestety doszła już po fakcie. Szczerze mówiąc wolę ją przeglądać niż internety bo tam tylko jakieś głupie myśli i strachy łapie.

Taa, Francuzi w ogóle są specyficzni - pracowałam z nimi ok. dwa lata więc dobrze o tym wiem :D

Oj racja, ja też mam silne postanowienie mało googlać, bo jak się człowiek naczyta to dopiero zaczyna się zastanawiać, często niepotrzebnie, i sobie wkręcać różne rzeczy...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja chodzilam w poprzedniej ciąży i nic mi jakos nie pomogla ta szkoła rodzenia :-P wczesniej juz sobie poczytałam w internetach co i jak i kakos nic nowego mi tam nie powiedzieli wiec tym razem nie zamierzam chodzic :-)
    czyli nie warto?? :)

• miffy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Tak :) Koleżanka mi polecała jedną, mówiła, że jej bardzo pomogła.

ckaiugpjr3v6dbif.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ