Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bacardi90 wrote:czyli nie warto??
-
Dreamy wrote:Ja bym chciała pójść bo jednak jestem zielona w tych sprawach
Chociaż i tak każda się nauczy w życiu codziennym, instynktownie. Bo przewijanie lalki a żywego noworodka to na pewno całkiem coś innegoSuri_ lubi tę wiadomość
-
Witam
Karolcia dzieki za info poczytam i sie zastanowie.
Tez sie zastanawialam nad szkola rodzenia i chyba sie zdecyduje w pozniejszym czasie.
Co do objawow to mdlosci juz tak nie dokuczaja, czesto czuje brzuch jakies klucie raz z lewej raz z prawej troche mnie martwi -
Ja planuję iść do szkoły rodzenia w UK tak jak u Bacardi jest to w ramach NHS, zajęcia są chyba raptem 3 lub 4 ale na jednych robią wycieczkę po oddziale położniczym i opowiadają o wszystkich możliwych znieczuleniach więc coś ciekawegoMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Też chcę sobię kupić jakąś książkę o ciąży, lubię wiedzieć co i jak ale w internecie jest za dużo straszenia. Narazie mam tylko 'Pierwszy rok z życia dziecka', mama mi sprezentowała ostatnio, trochę powertowałam i już na pierwszych stronach uświadomiłam sobie, że moja wiedza o dzieciach to żartMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Cześć Dziewczyny
Od rana i 3 strony naskrobane
Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać
Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.
Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.
Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia
W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki Trzeba wykorzystać póki jest
Miłego dnianowamamusia lubi tę wiadomość
-
A u nas kplejna noc kiepska jestem niewyspana...maz w pracy jak wroci to bedzie spal bo biedak wstawał na zmianę ze mną do małej to jeszcze go ząb bolał więc spał max 2h.
W pierwszej ciąży nie chodziłam na szkołę rodzenia po porodzie pielęgniarka pokazała mi co i jak. A teraz już nie muszę bo mam praktykę zaliczona.
Jedynie chce się lepiej przygotować do karmienia piersią bo po CC karmiłam mieszanie do 3 miesiąca teraz chciałabym aby maleństwo było tylko na piersi. -
Karolka12345 wrote:Cześć Dziewczyny
Od rana i 3 strony naskrobane
Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać
Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.
Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.
Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia
W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki Trzeba wykorzystać póki jest
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 11:21
-
nick nieaktualny
-
Gosia1989 wrote:Witaj Pereska Napisz o sobie coś więcej, długo się stsralas, która to ciąża?
Fakt w sumie odkrył narzeczony gdy 1 stycznia stwierdził że muszę zrobić test, a ja uważałam że po co, przecież nie ma takiej potrzeby trochę stresu było w grudniu i możliwe że po prostu się spóźniał mi okres. Ale on był mądrzejszy, kupił zrobiłam z bardzo negatywnym nastawieniem a tam dwie kreski i za dwa dni znów to samo, a że akurat na 4 miałam wizytę umówiona to się potwierdziło )Ja86, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom
zubii lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom