X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    czyli nie warto?? :)
    Może to też zależy od miasta i jak szkoła jest prowadzona, przez kogo itd, najlepiej popytac innych dziewczyn z okolicy czy byly zadowolone, ja raczej u nas na zajeciach przysypialam do tego sala byla bez klimy i pociłam sie jak świnka, wiec jak dla mnie to nic specjalnego :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pójść bo jednak jestem zielona w tych sprawach ;)
    Chociaż i tak każda się nauczy w życiu codziennym, instynktownie. Bo przewijanie lalki a żywego noworodka to na pewno całkiem coś innego :D

Suri_ lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja bym chciała pójść bo jednak jestem zielona w tych sprawach ;)
    Chociaż i tak każda się nauczy w życiu codziennym, instynktownie. Bo przewijanie lalki a żywego noworodka to na pewno całkiem coś innego :D
    Ja wczesniej duzo zajmowalam sie chrzesniakiem, mialam okolo 18 lat, sis pracowala, a ja mialam czas wolny bo nie pracowalam, chlopaka wtedy jeszcze brak, wiec go czesto pilnowalam i to byla dla mnie najlepsza szkola, jak urodzilam synka to przewijanie, kąpiele itd mialam juz opanowane i bez stresu moglam sie nim zajmowac, dla mnie to byl ogromny plus :-)

Suri_ lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Karolcia dzieki za info poczytam i sie zastanowie.

Tez sie zastanawialam nad szkola rodzenia i chyba sie zdecyduje w pozniejszym czasie.

Co do objawow to mdlosci juz tak nie dokuczaja, czesto czuje brzuch jakies klucie raz z lewej raz z prawej troche mnie martwi

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję iść do szkoły rodzenia w UK tak jak u Bacardi jest to w ramach NHS, zajęcia są chyba raptem 3 lub 4 ale na jednych robią wycieczkę po oddziale położniczym i opowiadają o wszystkich możliwych znieczuleniach więc coś ciekawego

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę sobię kupić jakąś książkę o ciąży, lubię wiedzieć co i jak ale w internecie jest za dużo straszenia. Narazie mam tylko 'Pierwszy rok z życia dziecka', mama mi sprezentowała ostatnio, trochę powertowałam i już na pierwszych stronach uświadomiłam sobie, że moja wiedza o dzieciach to żart :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Od rana i 3 strony naskrobane ;)

Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać :)

Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.

Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.

Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki ;) Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ;)), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia :)

W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki :) Trzeba wykorzystać póki jest ;)

Miłego dnia :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kplejna noc kiepska :/ jestem niewyspana...maz w pracy jak wroci to bedzie spal bo biedak wstawał na zmianę ze mną do małej to jeszcze go ząb bolał więc spał max 2h.

W pierwszej ciąży nie chodziłam na szkołę rodzenia po porodzie pielęgniarka pokazała mi co i jak. A teraz już nie muszę bo mam praktykę zaliczona.

Jedynie chce się lepiej przygotować do karmienia piersią bo po CC karmiłam mieszanie do 3 miesiąca teraz chciałabym aby maleństwo było tylko na piersi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o szkole rodzenia.

Odliczam juz godziny do jutrzejszej wizyty :D

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Od rana i 3 strony naskrobane ;)

Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać :)

Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.

Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.

Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki ;) Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ;)), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia :)

W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki :) Trzeba wykorzystać póki jest ;)

Miłego dnia :)
    Tez mam fikuszke, tzn synek ma, do dzisiaj służy wiec juz planuje kupic 2 sztukę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 11:21

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

ale super, zobaczysz już swoje maleństwo :) ja się muszę umówić na wizytę dopiero

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

Ciekawa jestem czy już coś będzie widać :) ją chce iść w 6t 1d

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witaj :) widziałas już coś na usg? :)
    Malutka kropeczke na usg, którą lekarz przedstawił mi jako moja mała fasolkę :)))

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Witaj Pereska :-) Napisz o sobie coś więcej, długo się stsralas, która to ciąża? ;-)
    Ciąża pierwsza, w sumie... nie planowana, ale też nie wpadka :)
    Fakt w sumie odkrył narzeczony gdy 1 stycznia stwierdził że muszę zrobić test, a ja uważałam że po co, przecież nie ma takiej potrzeby trochę stresu było w grudniu i możliwe że po prostu się spóźniał mi okres. Ale on był mądrzejszy, kupił zrobiłam z bardzo negatywnym nastawieniem a tam dwie kreski i za dwa dni znów to samo, a że akurat na 4 miałam wizytę umówiona to się potwierdziło :))

Ja86, Gosia1989 lubią tę wiadomość

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pereska ja tez zobaczylam w Nowy Rok dwie kreski :-)

Jestem ciekawa co ja zobacze we wtorek na wizycie

zubii lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereska28 wrote:
    Malutka kropeczke na usg, którą lekarz przedstawił mi jako moja mała fasolkę :)))
    To super ;) coś ci się suwaczek źle ustawił ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    To super ;) coś ci się suwaczek źle ustawił ;)

Właśnie widzę, ale no za nic w świecie nie potrafię tego zmienić ...

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? :) czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm :) wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? :) czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm :) wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom :)
    Powinno być już widoczne :)

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Myślę że już zobaczysz :)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ