X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    czyli nie warto?? :)
    Może to też zależy od miasta i jak szkoła jest prowadzona, przez kogo itd, najlepiej popytac innych dziewczyn z okolicy czy byly zadowolone, ja raczej u nas na zajeciach przysypialam do tego sala byla bez klimy i pociłam sie jak świnka, wiec jak dla mnie to nic specjalnego :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pójść bo jednak jestem zielona w tych sprawach ;)
    Chociaż i tak każda się nauczy w życiu codziennym, instynktownie. Bo przewijanie lalki a żywego noworodka to na pewno całkiem coś innego :D

Suri_ lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja bym chciała pójść bo jednak jestem zielona w tych sprawach ;)
    Chociaż i tak każda się nauczy w życiu codziennym, instynktownie. Bo przewijanie lalki a żywego noworodka to na pewno całkiem coś innego :D
    Ja wczesniej duzo zajmowalam sie chrzesniakiem, mialam okolo 18 lat, sis pracowala, a ja mialam czas wolny bo nie pracowalam, chlopaka wtedy jeszcze brak, wiec go czesto pilnowalam i to byla dla mnie najlepsza szkola, jak urodzilam synka to przewijanie, kąpiele itd mialam juz opanowane i bez stresu moglam sie nim zajmowac, dla mnie to byl ogromny plus :-)

Suri_ lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Karolcia dzieki za info poczytam i sie zastanowie.

Tez sie zastanawialam nad szkola rodzenia i chyba sie zdecyduje w pozniejszym czasie.

Co do objawow to mdlosci juz tak nie dokuczaja, czesto czuje brzuch jakies klucie raz z lewej raz z prawej troche mnie martwi

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję iść do szkoły rodzenia w UK tak jak u Bacardi jest to w ramach NHS, zajęcia są chyba raptem 3 lub 4 ale na jednych robią wycieczkę po oddziale położniczym i opowiadają o wszystkich możliwych znieczuleniach więc coś ciekawego

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę sobię kupić jakąś książkę o ciąży, lubię wiedzieć co i jak ale w internecie jest za dużo straszenia. Narazie mam tylko 'Pierwszy rok z życia dziecka', mama mi sprezentowała ostatnio, trochę powertowałam i już na pierwszych stronach uświadomiłam sobie, że moja wiedza o dzieciach to żart :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Od rana i 3 strony naskrobane ;)

Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać :)

Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.

Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.

Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki ;) Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ;)), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia :)

W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki :) Trzeba wykorzystać póki jest ;)

Miłego dnia :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kplejna noc kiepska :/ jestem niewyspana...maz w pracy jak wroci to bedzie spal bo biedak wstawał na zmianę ze mną do małej to jeszcze go ząb bolał więc spał max 2h.

W pierwszej ciąży nie chodziłam na szkołę rodzenia po porodzie pielęgniarka pokazała mi co i jak. A teraz już nie muszę bo mam praktykę zaliczona.

Jedynie chce się lepiej przygotować do karmienia piersią bo po CC karmiłam mieszanie do 3 miesiąca teraz chciałabym aby maleństwo było tylko na piersi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o szkole rodzenia.

Odliczam juz godziny do jutrzejszej wizyty :D

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Od rana i 3 strony naskrobane ;)

Ja86 jasne na spokojnie przejrzyj i daj znać :)

Co do pozycji do spania - teraz nie ma przeciwwskazań, żeby spać na brzuchu.

Co do spania na plecach - jest to problematyczne/zabronione na późniejszym etapie, gdy dziecko uciska żyłę główną - odcina się wtedy dopływ powietrza sobie i dziecku. Faktycznie Wam powiem, że po prostu nie da się spać na plecach - od razu brakuje tchu.

Pod koniec ciąży zostaną tylko dwa boki ;) Polecam sobie kupić potem taką poduchę (moja się nazywała poduszka fikuszka ;)), którą można sobie włożyć międzi nogi i pod głowę i od razu mniej boli kręgosłup. Potem przydaje się do karmienia :)

W Poznaniu w końcu spadł śnieg, pięknie świeci słońce więc zaraz się ubieramy i idziemy na sanki :) Trzeba wykorzystać póki jest ;)

Miłego dnia :)
    Tez mam fikuszke, tzn synek ma, do dzisiaj służy wiec juz planuje kupic 2 sztukę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 11:21

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

ale super, zobaczysz już swoje maleństwo :) ja się muszę umówić na wizytę dopiero

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

Ciekawa jestem czy już coś będzie widać :) ją chce iść w 6t 1d

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witaj :) widziałas już coś na usg? :)
    Malutka kropeczke na usg, którą lekarz przedstawił mi jako moja mała fasolkę :)))

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Witaj Pereska :-) Napisz o sobie coś więcej, długo się stsralas, która to ciąża? ;-)
    Ciąża pierwsza, w sumie... nie planowana, ale też nie wpadka :)
    Fakt w sumie odkrył narzeczony gdy 1 stycznia stwierdził że muszę zrobić test, a ja uważałam że po co, przecież nie ma takiej potrzeby trochę stresu było w grudniu i możliwe że po prostu się spóźniał mi okres. Ale on był mądrzejszy, kupił zrobiłam z bardzo negatywnym nastawieniem a tam dwie kreski i za dwa dni znów to samo, a że akurat na 4 miałam wizytę umówiona to się potwierdziło :))

Ja86, Gosia1989 lubią tę wiadomość

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pereska ja tez zobaczylam w Nowy Rok dwie kreski :-)

Jestem ciekawa co ja zobacze we wtorek na wizycie

zubii lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereska28 wrote:
    Malutka kropeczke na usg, którą lekarz przedstawił mi jako moja mała fasolkę :)))
    To super ;) coś ci się suwaczek źle ustawił ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Pereska28 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    To super ;) coś ci się suwaczek źle ustawił ;)

Właśnie widzę, ale no za nic w świecie nie potrafię tego zmienić ...

zi13dqk3uh0o3qwk.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? :) czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm :) wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny, jakbym umowila wizyte na 7tydz 3 dzien to serduszko bedzie juz widoczne ? :) czy jest mozliwosc ze nie ? Narazie bylam w 5 tyg 0 dni i byl pecherzyk 0.38 cm :) wiadomo, chcialabym wizyte na 20.01 zeby zrobic prezent dziadkom :)
    Powinno być już widoczne :)

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Myślę że już zobaczysz :)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ