X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • weal Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem wstrząśnięta po tej informacji, jednak mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, widziałam takie maluszki na praktykach i po kilku miesiącach wychodziły z tego zdrowiutkie . Modlę się za Was i Bartusia !:(

Dziewczyny, czy któraś z Was ma już pokarm? Bo ja dziś zaczynam 25 tc i muszę już wkladki laktacyjne nosić od jakiegoś tyg..

• majju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 10 do przodu na wadze... Wczoraj lekarz powiedział, że to górna granica jak na ten miesiąc ciąży więc muszę się jeszcze bardziej ograniczać. Chociaż nie odżywiam się byle jak to postanowiłam wykluczyć słodycze z diety, niedługo będzie tyle świeżych owoców że cukru i tak będzie pod dostatkiem.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja mam na razie 3-4 kg na plusie...ale najgorzej jest z cyckami....zdecydowanie wolałam moje małe cycuszki...teraz to jakaś masakra, kupiłam staniki trochę ponad miesiąc temu i już są za małe ( specjalne ciążowe do karmienia)... sutki są duże, ciemnobrązowe, pełno żył...ech...nie podobają mi się;p A co to będzie później;p

Kochana mam ten sam problem...moje piersi są teraz gigantyczne zawsze miałam rozmiar B/C ( w zależności od rozmiarówki) a wczoraj byłam zmuszona kupić nowy stanik, po raz kolejny w ciąży:) i nie mieszczę się już w D, musiałam brać E...

Aha i nam położna na zajęciach mówiła żeby staniki do karmienia kupić, ale przed samym porodem i to ze dwa rozmiary większe niż będzie wtedy aktualny rozmiar piersi...bo się po porodzie piersi powiększą jeszcze...
    A na plusie mam już ponad 6 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 11:08

zubii lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Ja też jestem wstrząśnięta po tej informacji, jednak mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, widziałam takie maluszki na praktykach i po kilku miesiącach wychodziły z tego zdrowiutkie . Modlę się za Was i Bartusia !:(

Dziewczyny, czy któraś z Was ma już pokarm? Bo ja dziś zaczynam 25 tc i muszę już wkladki laktacyjne nosić od jakiegoś tyg..
    Ja mam pokarm, ale karmilam corke zachodzac w cieze i przez pierwsze kilka tygodni.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pokarm, ok.12 tc się pojawił albo szybciej. Ale póki co wkładek nie potrzebuję.

Mi piersi też urosły z rozmiaru B, teraz powoli nie mieszczą się w D. I od kilku dni bolą bardzo, znów się powiększają.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy przyłączam się do trzymania kciuków za Was!!!

Stdqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/marceli-i-kornel-moi-wspaniali-synowie,210,2.html
    Dreamy, podrzucam link do pamiętnika jednego małego, dzielnego wcześniaczka. Teraz chłopiec ma już braciszka i mają się dobrze. Trzymam kciuki za Was również.

Ps. Wpadłam tylko na chwilkę do Was, pozdrowienia dla Wszystkich mamuś od przyszłej październikowej mamy :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo przejęłam się Bartusiem. Znam sporo takich skrajnych wcześniaków i są mi bliscy. W pierwszej ciąży trafiłam ok. 23 tc z akcją porodową do szpitala, groził nam wcześniak każdego dnia, temat mi bliski.
    Teraz gdy byłam w szpitalu dziewczyna urodziła w 25/26 tc z wagą 700g. Nagle odkleiło się łożysko.

Annie mnie też dopadają od czasu do czasy swędzenia w okolicach rodnych. Jestem już kilka miesięcy na dużych dawkach antybiotyku co robi spustoszenia w organizmie mimo brania leków ochronnych. Boję się że jednak jakieś ciężkie bakterie się wyhodują, pęknięcia pęcherza się też boję bo po amnio jest on osłabiony.
    Od dziś zażywam Lacibios famina i podmywam się tantum rosa. Potem chcę używać globulek lactovaginal. Stosowała któraś w ciąży? Znacie jeszcze inne dozwolone substancje na zapalenia/zapobieganie infekcjom pochwy?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz polecił że raz na pare dni moge sobie zaplikowac na noc lacovaginal.
    Poleca profilaktycznie, ze względu na wyższą temperature a jak wiadomo w cieple sie wszystko jeszcze lepiej rozwija, korzystanie z basenów, plaży itd.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam lactovaginal w pierwszej ciąży bo non stop łapałam jakieś grzybki, wszystko bylo ok.
    ja wczoraj wrocilam do luteiny z wrażenia. Biore teraz dha i magnez plus potas a na wieczór luteina dopochwowo. wiecej chyba nie jestem w stanie zrobic.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla dziękujemy :)

Ja też cały czas myślę o Dreamy...

Aż tak Wam te cycki rosną? U mnie raptem pół rozmiaru, noszę nadal tą samą miseczkę tylko obwód pod biustem biorę większy troszkę, a teraz mam na sobie nawet przedciążowy stanik, który bardzo lubię... Chociaż może to i lepiej, ja bym masakrycznie wyglądała z większymi, jestem bardzo drobniutka... Teraz moja talia oczywiście straciła rację bytu, ale przed ciążą w rozmiarze XS potrafiłam mieć jeszcze zapas, podczas gdy S bywał w cyckach za mały. Gdyby mi jeszcze urosły to bym miała taką dysproporcję, że już całkiem nie mogłabym się ubrać... Widać natura to rozumie, oby zostało tak do końca.. Zdecydowanie wolę mój stary rozmiar w obecnej, pełniejszej wersji :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam czy temat był przerabiany. Chodzi o wybór materacyka do łóżeczka. Te kokos-gryka budzą skrajnie różne opinie. Stąd moje pytanie jakie Wy używacie albo zamierzacie używać?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miala kokos gryka. Jz mialam przy pierwszym dziecku i byłam zadowolona, nic sie nie działo. :)

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kokos -gryka kupuje

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede szukac w lateksowych. Boje sie jakichs robaków o ktorych tu pisano w gryka-kokos.

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy ściskam bardzo mocno i trzymam kciuki jak będziesz miała siły to daj nam znać jak się ma Bartuś <3

Co do cycków to mi się nawet już o tym gadać nie chce makabra ja mam balony a nie cycuszki :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokos - gryka podobno jak jest dobrze przygotowany, i odpowiednio przetworzone są te naturalne składniki to nie powinno być robaków. My z mężem zastanawiamy się miedzy całym lateksowym lub lateks z wkładem kokos. Przede wszystkim materac nie może być zbyt miękki żeby dzidziuś się nie zapadał, niektórzy teraz nawet mówią ze powinien być mega twardy...ale co specjalista to opinia;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już kupione łóżeczko, w zestawie był materac kokos-gryka właśnie. Strona kokosowa jest bardzo twarda i to mnie cieszy, mam nadzieję, że nie będę miała problemów z żadnymi robakami, materac można rozpiąć i zajrzeć do środka, w razie potrzeby te wkłady są wymienne..

zubii lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. Czytam teraz ksiazke, w której jest napisane, że bardzo ważne są kolonie bakterii w jelitach, bo ich brak powoduje przeróżne choroby. Antybiotyki wybijają te bakterie łącznie z tymi u dziecka, gdy jesteśmy w ciąży. Dlatego tak sie martwię odkąd sie o tym dowiedziałam. Też chce teraz kupić probiotyki, wczoraj zamowilam żel do higieny intymnej Lacibios Femina Pregna, dla kobiet w ciąży, który podobno chroni przed tymi infekcjami.
    Tylko pamiętaj, ze probiotyki nie wylecza już istniejącej infekcji, mogą nawet nasilic objawy. Stosuje sie je po wyleczeniu. Ja mam teraz zagwostke czy już mam infekcje grzybicza czy jeszcze nie. W UK polegają na mojej ocenie, nikt tu tego nie bada.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00150184/ my dla Synka mieliśmy ten materac. Polecam :) dla Dzidzi mamy kosz mojżesza z piankowym od zestawu na początek :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ