Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem wstrząśnięta po tej informacji, jednak mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, widziałam takie maluszki na praktykach i po kilku miesiącach wychodziły z tego zdrowiutkie . Modlę się za Was i Bartusia !
Dziewczyny, czy któraś z Was ma już pokarm? Bo ja dziś zaczynam 25 tc i muszę już wkladki laktacyjne nosić od jakiegoś tyg.. -
U mnie już 10 do przodu na wadze... Wczoraj lekarz powiedział, że to górna granica jak na ten miesiąc ciąży więc muszę się jeszcze bardziej ograniczać. Chociaż nie odżywiam się byle jak to postanowiłam wykluczyć słodycze z diety, niedługo będzie tyle świeżych owoców że cukru i tak będzie pod dostatkiem.
-
mkl wrote:Ja mam na razie 3-4 kg na plusie...ale najgorzej jest z cyckami....zdecydowanie wolałam moje małe cycuszki...teraz to jakaś masakra, kupiłam staniki trochę ponad miesiąc temu i już są za małe ( specjalne ciążowe do karmienia)... sutki są duże, ciemnobrązowe, pełno żył...ech...nie podobają mi się;p A co to będzie później;p
Kochana mam ten sam problem...moje piersi są teraz gigantyczne zawsze miałam rozmiar B/C ( w zależności od rozmiarówki) a wczoraj byłam zmuszona kupić nowy stanik, po raz kolejny w ciąży:) i nie mieszczę się już w D, musiałam brać E...
Aha i nam położna na zajęciach mówiła żeby staniki do karmienia kupić, ale przed samym porodem i to ze dwa rozmiary większe niż będzie wtedy aktualny rozmiar piersi...bo się po porodzie piersi powiększą jeszcze...
A na plusie mam już ponad 6 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 11:08
zubii lubi tę wiadomość
-
weal wrote:Ja też jestem wstrząśnięta po tej informacji, jednak mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, widziałam takie maluszki na praktykach i po kilku miesiącach wychodziły z tego zdrowiutkie . Modlę się za Was i Bartusia !
Dziewczyny, czy któraś z Was ma już pokarm? Bo ja dziś zaczynam 25 tc i muszę już wkladki laktacyjne nosić od jakiegoś tyg.. -
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/marceli-i-kornel-moi-wspaniali-synowie,210,2.html
Dreamy, podrzucam link do pamiętnika jednego małego, dzielnego wcześniaczka. Teraz chłopiec ma już braciszka i mają się dobrze. Trzymam kciuki za Was również.
Ps. Wpadłam tylko na chwilkę do Was, pozdrowienia dla Wszystkich mamuś od przyszłej październikowej mamy
-
Też bardzo przejęłam się Bartusiem. Znam sporo takich skrajnych wcześniaków i są mi bliscy. W pierwszej ciąży trafiłam ok. 23 tc z akcją porodową do szpitala, groził nam wcześniak każdego dnia, temat mi bliski.
Teraz gdy byłam w szpitalu dziewczyna urodziła w 25/26 tc z wagą 700g. Nagle odkleiło się łożysko.
Annie mnie też dopadają od czasu do czasy swędzenia w okolicach rodnych. Jestem już kilka miesięcy na dużych dawkach antybiotyku co robi spustoszenia w organizmie mimo brania leków ochronnych. Boję się że jednak jakieś ciężkie bakterie się wyhodują, pęknięcia pęcherza się też boję bo po amnio jest on osłabiony.
Od dziś zażywam Lacibios famina i podmywam się tantum rosa. Potem chcę używać globulek lactovaginal. Stosowała któraś w ciąży? Znacie jeszcze inne dozwolone substancje na zapalenia/zapobieganie infekcjom pochwy? -
brałam lactovaginal w pierwszej ciąży bo non stop łapałam jakieś grzybki, wszystko bylo ok.
ja wczoraj wrocilam do luteiny z wrażenia. Biore teraz dha i magnez plus potas a na wieczór luteina dopochwowo. wiecej chyba nie jestem w stanie zrobic.Daniel
-
patulla dziękujemy
Ja też cały czas myślę o Dreamy...
Aż tak Wam te cycki rosną? U mnie raptem pół rozmiaru, noszę nadal tą samą miseczkę tylko obwód pod biustem biorę większy troszkę, a teraz mam na sobie nawet przedciążowy stanik, który bardzo lubię... Chociaż może to i lepiej, ja bym masakrycznie wyglądała z większymi, jestem bardzo drobniutka... Teraz moja talia oczywiście straciła rację bytu, ale przed ciążą w rozmiarze XS potrafiłam mieć jeszcze zapas, podczas gdy S bywał w cyckach za mały. Gdyby mi jeszcze urosły to bym miała taką dysproporcję, że już całkiem nie mogłabym się ubrać... Widać natura to rozumie, oby zostało tak do końca.. Zdecydowanie wolę mój stary rozmiar w obecnej, pełniejszej wersji08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dreamy ściskam bardzo mocno i trzymam kciuki jak będziesz miała siły to daj nam znać jak się ma Bartuś
Co do cycków to mi się nawet już o tym gadać nie chce makabra ja mam balony a nie cycuszki
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Kokos - gryka podobno jak jest dobrze przygotowany, i odpowiednio przetworzone są te naturalne składniki to nie powinno być robaków. My z mężem zastanawiamy się miedzy całym lateksowym lub lateks z wkładem kokos. Przede wszystkim materac nie może być zbyt miękki żeby dzidziuś się nie zapadał, niektórzy teraz nawet mówią ze powinien być mega twardy...ale co specjalista to opinia;)
-
Ja mam już kupione łóżeczko, w zestawie był materac kokos-gryka właśnie. Strona kokosowa jest bardzo twarda i to mnie cieszy, mam nadzieję, że nie będę miała problemów z żadnymi robakami, materac można rozpiąć i zajrzeć do środka, w razie potrzeby te wkłady są wymienne..
zubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Cameline. Czytam teraz ksiazke, w której jest napisane, że bardzo ważne są kolonie bakterii w jelitach, bo ich brak powoduje przeróżne choroby. Antybiotyki wybijają te bakterie łącznie z tymi u dziecka, gdy jesteśmy w ciąży. Dlatego tak sie martwię odkąd sie o tym dowiedziałam. Też chce teraz kupić probiotyki, wczoraj zamowilam żel do higieny intymnej Lacibios Femina Pregna, dla kobiet w ciąży, który podobno chroni przed tymi infekcjami.
Tylko pamiętaj, ze probiotyki nie wylecza już istniejącej infekcji, mogą nawet nasilic objawy. Stosuje sie je po wyleczeniu. Ja mam teraz zagwostke czy już mam infekcje grzybicza czy jeszcze nie. W UK polegają na mojej ocenie, nikt tu tego nie bada.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔