Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie wiem jak działają antybiotyki na jelira a te na stany bakteryjne, stąd zaczęłam się martwić.
Infekcji nie mam, wczoeaj byłam u lekarza i nic takiego nie stwierdził, kazał więcej probiotyków bo takue ogólne na jelita biorę od piczątku antybiotykoterapii ale moze to już nie wystarcza.
Na następnej wizycie bede chciała posiew mimo wszystko, Wy też macie posiewy gdy nic sie nie dzieje?
Też używam żelu ginekologicznego przeciw grzybicy ale chyba przejdę na zwykłe mydło glicerynowe bo mam wrażenie że nieco gorzej jej od czasu używania tego żelu. Zrobię przerwę i zobaczę -
Ja tyle się naczytałam o tych materacach, że mi się śnią po nocach. Wybrałam w końcu pianka-kokos. Na początku byłam nastawiona na gryka kokos, ale jednak po tych wszystkich artykułach i opiniach zmieniłam zdanie.
Byłam dzisiaj u gin, wszystko perfekcyjnie, a trochę się bałam, że wszystko mam za nisko. Brzuch jakiś taki nisko ułożony, mały kopie tylko w dolnych partiach.
Ale już potrafię wyczuć jak sobie leży, wiem, kiedy puka rączką, a kiedy nóżką.
Jakie to jest wspaniałe uczucieZorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, Ja86, Niesia86, nowamamusia, Cameline, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Widzisz, ja do niedawna nie wiedziałam o tym, że brak bakterii w jelitach wywołuje różne choroby.
Jeżeli chodzi o żele intymne to niestety nie wszystkie są dobre. Lekarz mi powiedział, że np Lactacyd wręcz podraznia, więc go odstawiłam. Teraz chce spróbować tego żelu Lacibios Femina.
Niestety tu doprosic się o posiew jest dość trudno.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
ja tez malego czuję nisko i przez to mam obawy, ze moze cos tam sie dzieje. zapewne wszytsko jest ok jak u kazdej z nas, tylko moja psycha juz świruje.
usg mam za tydzien w czwartek to sobie podejrzę maluszka i podpytam czy wsio tam na dole wyglada ok.zubii lubi tę wiadomość
Daniel
-
Mnie lekarz dość często robi posiewy z uwagi na przypominającą widę wydzielinę (najprawdopodobniej od luteiny). Pobiera w kierunku bakterii tlenowych i beztlenowych oraz mykologiczny - jak do tej pory zawsze czysto, choć okresowo odczuwam dyskomfort. W tym tygodniu pobrał mi wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii, żeby mieć pewność, ze nic nie przeoczamy.
Lactacyd mnie podrażniła, używam Ziaji.
Dziś kupiłam Lactovaginal do stosowania co kilka dni. Z uwagi na problemy z jelitami biorę Sanprobi Superformula i IBS. -
Mnie Malutka kopie roznie raz az w pachwinach, raz kolo pepka a dzis np z lewej i prawej strony brzucha. Chyba sie prostowala Dla Synka mieliśmy materac pianka-kokos a teraz myślę nad lateksowym. Dzisiaj piękna pogoda u nas, wiec jedziemy korzystac ze słonka na łono natury.
Tez cały czas myślę o Dreamy i jej Maluszku, mimo, ze zdaje sobie sprawę, ze zawsze cos się może wydarzyć, to jakoś przeraziłam sie po tej wiadomości i teraz marze by juz byl chociaż z 30 tydzień... -
Ja nie mam problemu z infekcjami, nie miałam posiewów ani tym podobnych rzeczy, za to na każdej wizycie lekarz sprawdza mi pH. Ma takie specjalne papierki i tylko przykłada do wydzieliny po badaniu. Prawidłowe pH pochwy zabezpiecza przed wieloma rodzajami infekcji, bo mało jakie drobnoustroje znoszą tak kwaśne środowisko. Mój lekarz każe mi jeść kiszone ogórki i kapustę codziennie, domowy sposób, ale działa. Kiśnięcie ogórków, kapusty, mleka powodują te same bakterie, które zasiedlają nasze okolice intymne i wytwarzają kwas mlekowy. To naturalny sposób na suplementację zamiast tabletek zawierających te szczepy spróbujcie, nie zaszkodzi, a napewno wspomoże Was w walce z infekcjami.
Magda_lenka lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga. Nie wiedziałam o tych ogórkach kiszonych. Zastosuje, dzięki. A nie wiesz ile tego jeść dziennie?
Wczoraj zbadalam sobie ph za pomocą tych patyczkow i wyszło normalne. Tylko, ze od czasu do czasu mnie swędzi i teraz nie wiem czy mam infekcje czy nie. Jak pisałam, tu nikt tego nie bada. Sama muszę sie zdiagnozować i najwyżej dostanę globulke. Na razie dostałam krem, ale nie wiem czy pomoże do środka, bo jest tylko do zewnętrznego stosowania.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja dostałam polecenie 1 ogórka i 100g kapusty dziennie, ale przyznam szczerze, że nie pilnuję tego jakoś mega... Nie sugeruj się, że pochwa jest "w środku", wewnętrzne stosowanie to łykanie tabletek np. a zewnętrzne to np. smarowanie kremem, również tam
Magda_lenka lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja dla starszego synka miałam materac lateksowy i teraz też będziemy go używać.
Ostatnio zakupiłam muślinowe kocyki do spowijania i już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ich używać.
Czy są tu mamy, które jeszcze pracują? Jeśli tak to do kiedy chcecie pracować? Ja planuję pracować do końca lipca i mam nadzieję, że dam radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:41
-
justa. wrote:Ja dla starszego synka miałam materac lateksowy i teraz też będziemy go używać.
Ostatnio zakupiłam muślinowe kocyki do spowijania i już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ich używać.
Czy są tu mamy, które jeszcze pracują? Jeśli tak to do kiedy chcecie pracować? Ja planuję pracować do końca lipca i mam nadzieję, że dam radę.
-
Dziewczyny a te poduszki TYPU C to o jakich macie wymiarach? Wiem, że temat się przewijal, ale nie jestem w stanie znaleźć. Może któras z Was kupowala na allegro i podeśle sprawdzonego sprzedawcę. Dzisiaj widziałam w biedrze ale coś wydają mi się małe 100×60×15. Znajoma kupowala na przez internet i po 3 miesiącach wygląda jak szmata... taka wiotka, cienka. A dała około 100 zł. Więc już nie wiem na co zwracać uwagę? A wypełnienie jakie? Te z biedry mają poliester. A np na allegro widziałam kulkę silikonowa. Co lepsze?
-
Kinga dobrze że przypimniałaś o kiszonkach, zupełnie zapomniałam. Problem mały bo nie przepadam, kapuste jeszcze zjem ale ogorki nie przejdą.
Będę robić buraki kiszone, pije się tylko ten sok. Przepis bardzo dobry na anemię a teraz pomoże na florę bakteryjną też. -
Lunka wrote:Dziewczyny a te poduszki TYPU C to o jakich macie wymiarach? Wiem, że temat się przewijal, ale nie jestem w stanie znaleźć. Może któras z Was kupowala na allegro i podeśle sprawdzonego sprzedawcę. Dzisiaj widziałam w biedrze ale coś wydają mi się małe 100×60×15. Znajoma kupowala na przez internet i po 3 miesiącach wygląda jak szmata... taka wiotka, cienka. A dała około 100 zł. Więc już nie wiem na co zwracać uwagę? A wypełnienie jakie? Te z biedry mają poliester. A np na allegro widziałam kulkę silikonowa. Co lepsze?
Mialam kupic taką samą w tym miesiacu ale nie wypaliło, a ze swojej synek dalej korzystaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 21:05
-
I z kulką silikonową jak z tkaninami, są lepsze i gorsze, kiedys kupilam kulke silikonową na allegro byla bardzo tania i po praniu poduszki sie zbila i zrobily sie puste miejsca, a kiedys kupilam przy okazji zakupow dresówek, zaplacilam za kulke wiecej ale w dotyku byla taka jedwabna i przyjemna i w praniu nic sie z nia nie stalo lepiej wiec wybierac rogale z dużych sprawdzonych firm
zubii lubi tę wiadomość