X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00150184/ my dla Synka mieliśmy ten materac. Polecam :) dla Dzidzi mamy kosz mojżesza z piankowym od zestawu na początek :)
    Tez wpasnie o nim myslalam ;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wiem jak działają antybiotyki na jelira a te na stany bakteryjne, stąd zaczęłam się martwić.
    Infekcji nie mam, wczoeaj byłam u lekarza i nic takiego nie stwierdził, kazał więcej probiotyków bo takue ogólne na jelita biorę od piczątku antybiotykoterapii ale moze to już nie wystarcza.
    Na następnej wizycie bede chciała posiew mimo wszystko, Wy też macie posiewy gdy nic sie nie dzieje?
    Też używam żelu ginekologicznego przeciw grzybicy ale chyba przejdę na zwykłe mydło glicerynowe bo mam wrażenie że nieco gorzej jej od czasu używania tego żelu. Zrobię przerwę i zobaczę

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I używam żel lactacyd przeciwgezybiczny, w czerwonym opakowaniu

ckaidqk39a8l7x61.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyle się naczytałam o tych materacach, że mi się śnią po nocach. Wybrałam w końcu pianka-kokos. Na początku byłam nastawiona na gryka kokos, ale jednak po tych wszystkich artykułach i opiniach zmieniłam zdanie.

Byłam dzisiaj u gin, wszystko perfekcyjnie, a trochę się bałam, że wszystko mam za nisko. Brzuch jakiś taki nisko ułożony, mały kopie tylko w dolnych partiach.
    Ale już potrafię wyczuć jak sobie leży, wiem, kiedy puka rączką, a kiedy nóżką.
    Jakie to jest wspaniałe uczucie <3

Zorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, Ja86, Niesia86, nowamamusia, Cameline, Lisa85 lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, ja do niedawna nie wiedziałam o tym, że brak bakterii w jelitach wywołuje różne choroby.
    Jeżeli chodzi o żele intymne to niestety nie wszystkie są dobre. Lekarz mi powiedział, że np Lactacyd wręcz podraznia, więc go odstawiłam. Teraz chce spróbować tego żelu Lacibios Femina.
    Niestety tu doprosic się o posiew jest dość trudno.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez malego czuję nisko i przez to mam obawy, ze moze cos tam sie dzieje. zapewne wszytsko jest ok jak u kazdej z nas, tylko moja psycha juz świruje.
    usg mam za tydzien w czwartek to sobie podejrzę maluszka i podpytam czy wsio tam na dole wyglada ok.

zubii lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz dość często robi posiewy z uwagi na przypominającą widę wydzielinę (najprawdopodobniej od luteiny). Pobiera w kierunku bakterii tlenowych i beztlenowych oraz mykologiczny - jak do tej pory zawsze czysto, choć okresowo odczuwam dyskomfort. W tym tygodniu pobrał mi wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii, żeby mieć pewność, ze nic nie przeoczamy.
    Lactacyd mnie podrażniła, używam Ziaji.
    Dziś kupiłam Lactovaginal do stosowania co kilka dni. Z uwagi na problemy z jelitami biorę Sanprobi Superformula i IBS.

7u22vfxm0lh292be.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Malutka kopie roznie raz az w pachwinach, raz kolo pepka a dzis np z lewej i prawej strony brzucha. Chyba sie prostowala :) Dla Synka mieliśmy materac pianka-kokos a teraz myślę nad lateksowym. Dzisiaj piękna pogoda u nas, wiec jedziemy korzystac ze słonka na łono natury.
    Tez cały czas myślę o Dreamy i jej Maluszku, mimo, ze zdaje sobie sprawę, ze zawsze cos się może wydarzyć, to jakoś przeraziłam sie po tej wiadomości i teraz marze by juz byl chociaż z 30 tydzień...

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu z infekcjami, nie miałam posiewów ani tym podobnych rzeczy, za to na każdej wizycie lekarz sprawdza mi pH. Ma takie specjalne papierki i tylko przykłada do wydzieliny po badaniu. Prawidłowe pH pochwy zabezpiecza przed wieloma rodzajami infekcji, bo mało jakie drobnoustroje znoszą tak kwaśne środowisko. Mój lekarz każe mi jeść kiszone ogórki i kapustę codziennie, domowy sposób, ale działa. Kiśnięcie ogórków, kapusty, mleka powodują te same bakterie, które zasiedlają nasze okolice intymne i wytwarzają kwas mlekowy. To naturalny sposób na suplementację zamiast tabletek zawierających te szczepy :) spróbujcie, nie zaszkodzi, a napewno wspomoże Was w walce z infekcjami.

Magda_lenka lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. Nie wiedziałam o tych ogórkach kiszonych. Zastosuje, dzięki. A nie wiesz ile tego jeść dziennie?
    Wczoraj zbadalam sobie ph za pomocą tych patyczkow i wyszło normalne. Tylko, ze od czasu do czasu mnie swędzi i teraz nie wiem czy mam infekcje czy nie. Jak pisałam, tu nikt tego nie bada. Sama muszę sie zdiagnozować i najwyżej dostanę globulke. Na razie dostałam krem, ale nie wiem czy pomoże do środka, bo jest tylko do zewnętrznego stosowania.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam polecenie 1 ogórka i 100g kapusty dziennie, ale przyznam szczerze, że nie pilnuję tego jakoś mega... Nie sugeruj się, że pochwa jest "w środku", wewnętrzne stosowanie to łykanie tabletek np. a zewnętrzne to np. smarowanie kremem, również tam :P

Magda_lenka lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • justa. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla starszego synka miałam materac lateksowy i teraz też będziemy go używać.

Ostatnio zakupiłam muślinowe kocyki do spowijania i już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ich używać.

Czy są tu mamy, które jeszcze pracują? Jeśli tak to do kiedy chcecie pracować? Ja planuję pracować do końca lipca i mam nadzieję, że dam radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 19:41

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy za Wami też chodzą ogórki małosolne? Ja jak zobaczyłam je w sklepie nie mogłam się powstrzymać żeby je kupić i oczywiście prawie na miejscu skonsumować :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję pracować do końca lipca :) i też ostatnio miałam mega smaka na małosolne, rzuciłam się jak dzika od razu po zakupie :D

justa. lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Ja dla starszego synka miałam materac lateksowy i teraz też będziemy go używać.

Ostatnio zakupiłam muślinowe kocyki do spowijania i już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ich używać.

Czy są tu mamy, które jeszcze pracują? Jeśli tak to do kiedy chcecie pracować? Ja planuję pracować do końca lipca i mam nadzieję, że dam radę.
    Ja jeszcze pracuje, planuję być na pewno do końca czerwca, a potem zobaczymy. Dobrze się czuję, a chyba bym oszalała jakbym siedziała w domu i miala duzo czasu na myslenie, bo juz teraz swiruje i wymyslam problemy:) ile godzin pracujecie?

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te poduszki TYPU C to o jakich macie wymiarach? Wiem, że temat się przewijal, ale nie jestem w stanie znaleźć. Może któras z Was kupowala na allegro i podeśle sprawdzonego sprzedawcę. Dzisiaj widziałam w biedrze ale coś wydają mi się małe 100×60×15. Znajoma kupowala na przez internet i po 3 miesiącach wygląda jak szmata... taka wiotka, cienka. A dała około 100 zł. Więc już nie wiem na co zwracać uwagę? A wypełnienie jakie? Te z biedry mają poliester. A np na allegro widziałam kulkę silikonowa. Co lepsze?

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dobrze że przypimniałaś o kiszonkach, zupełnie zapomniałam. Problem mały bo nie przepadam, kapuste jeszcze zjem ale ogorki nie przejdą.
    Będę robić buraki kiszone, pije się tylko ten sok. Przepis bardzo dobry na anemię a teraz pomoże na florę bakteryjną też.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś. Mam nadzieję że wszystko dobrze i nas czytasz chociaż :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Dziewczyny a te poduszki TYPU C to o jakich macie wymiarach? Wiem, że temat się przewijal, ale nie jestem w stanie znaleźć. Może któras z Was kupowala na allegro i podeśle sprawdzonego sprzedawcę. Dzisiaj widziałam w biedrze ale coś wydają mi się małe 100×60×15. Znajoma kupowala na przez internet i po 3 miesiącach wygląda jak szmata... taka wiotka, cienka. A dała około 100 zł. Więc już nie wiem na co zwracać uwagę? A wypełnienie jakie? Te z biedry mają poliester. A np na allegro widziałam kulkę silikonowa. Co lepsze?
    Ja dla synka nie mialam typu C, raczej U, z firmy fiki-miki fikuszka, i jesli chodzi o jakość to po 3 latach poduszka nadal jest gruba chociaż że prałam ją już 2 razy w pralce z wypełnieniem :-) i nawet poszewka sie trzyma po milionie prań, nie mam pojęcie czy teraz nadal jakość jest ta sama ale złego słowa nie mogę na nią powiedzieć :-) w środku jest kulka silikonowa :-)
    Mialam kupic taką samą w tym miesiacu ale nie wypaliło, a ze swojej synek dalej korzysta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 21:05

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z kulką silikonową jak z tkaninami, są lepsze i gorsze, kiedys kupilam kulke silikonową na allegro byla bardzo tania i po praniu poduszki sie zbila i zrobily sie puste miejsca, a kiedys kupilam przy okazji zakupow dresówek, zaplacilam za kulke wiecej ale w dotyku byla taka jedwabna i przyjemna i w praniu nic sie z nia nie stalo ;-) lepiej wiec wybierac rogale z dużych sprawdzonych firm :-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ