X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Oczywiście masz rację. Jednak jeżlei oskarży go o alimety, a on będzie płacił to będzie musiała tak czy inaczej utrzymywac kontakt bo on będzie miał prawo do odwiedzin itp. jedynie uważąm, że nie należy puścić mu tego płazem, bo jakby nie było też powinien czuć, że jest odpowiedzialny za dziecko a dziecku powinien zapewnić byt. Ale to moje skromne zdanie. Nikt tu nie mói o wykłucaniu się itp. Ale oczywiście decyzja należy wyłączenie do STAY, a my możemy sobie tylko pisać co byśmy zrobiły...
    Ale ja się z Tobą nie wykłócam :) Nazwałabym to raczej dyskusją.
    O alimenty się nie oskarża, tylko składa pozew. Płacenie alimentów nie równa się z utrzymywaniem kontaktów - facet nie przynosi pieniędzy do domu, tylko przelewa na konto. Kwestia prawa do kontaktu z dzieckiem to już inna sprawa. Nikt gościa nie zmusi do tego, by czuł się odpowiedzialny i by chciał kontakt z dzieckiem utrzymywać. Dziecko zawszę w pewnym sensie na zawsze łączy dwoje ludzi, ale dlaczego Stay ma być od gości w pewnym stopniu zależna? Mówię tu o mieszkaniu. Stay Ty sama nie czujesz potrzeby niezależności? Rodzice Cię wspierają - skorzystaj z ich pomocy. W ciąży nie powinnaś być sama. Mama moim zdaniem w głębi serca się cieszy..poczekaj parę dni a sama zobaczysz.

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay tule :*

Azorczynka, rzepakowepole jutro też macie wizytę?
    Ja już się cała stresuje. A mam dopiero o 15.30 :O
    Jeszcze któraś jutro ma wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:41

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowamamusia sprawdziłam na pierwszej stronie, w poście Dreamy i Wy w trójkę macie jutro wizyty :)

Trzymam kciuki! Koniecznie dajcie znać co i jak :)

nowamamusia, zubii lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Stay tule :*

Azorczynka, rzepakowepole jutro też macie wizytę?
    Ja już się cała stresuje. A mam dopiero o 15.30 :O
    Jeszcze któraś jutro ma wizytę?
    Tak ja mam jutro ale bardzo wcześnie bo na 8 mam tam być :/ trochę mi mdłości dokuczają...

Będę pytać jutro lekarza a jakiś środek na zaparcia bo masakra :/

bf6b47d663.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ale ja się z Tobą nie wykłócam :) Nazwałabym to raczej dyskusją.
    O alimenty się nie oskarża, tylko składa pozew. Płacenie alimentów nie równa się z utrzymywaniem kontaktów - facet nie przynosi pieniędzy do domu, tylko przelewa na konto. Kwestia prawa do kontaktu z dzieckiem to już inna sprawa. Nikt gościa nie zmusi do tego, by czuł się odpowiedzialny i by chciał kontakt z dzieckiem utrzymywać. Dziecko zawszę w pewnym sensie na zawsze łączy dwoje ludzi, ale dlaczego Stay ma być od gości w pewnym stopniu zależna? Mówię tu o mieszkaniu. Stay Ty sama nie czujesz potrzeby niezależności? Rodzice Cię wspierają - skorzystaj z ich pomocy. W ciąży nie powinnaś być sama. Mama moim zdaniem w głębi serca się cieszy..poczekaj parę dni a sama zobaczysz.

Azorczynka, nie odebrałam tego jako wykłócania się :) Tylko jak wspomniałaś jako dyskusję :) Każdy ma swoje zdanie i swój punkt widzenia :)

Azorczynka lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Z sytuacji należy wyjść godnie i z twarzą - wyprowadzić się i uciąć kontakt. Z punktu prawa STAY nie może wymagać od niego aby przepisał na nią mieszkanie, czy uczynił ją współwłaścicielem, zresztą nie sądzę aby to zrobił, a prosić go, czy krzykiem czegoś żądać, to niestety ale słabo to wygląda i moim zdaniem ujmuje kobiecej godności. Zostając na mieszkaniu i zachowując z nim kontakt, STAY utknie w chorej sytuacji, która nie będzie sprzyjać ani jej, ani dziecku. Wymagać będzie mogła, ale alimentów, gdy dziecko się urodzi.
    Ja bym nie odpuscila tego mieszkania, jakies jaja facet robi, a kase ma skoro wynajmuje inne dodatkowo
    , domagala bym sie tego mieszkania, wiadomo że krzykiem nic sie nie zdziala ale jesli ma jakis honor i sumienie to odpusci i sam sie wyniesie, a za jakis czas bym je wynajeła ale on nue musi o tym wiedziec
    Ucinajac kontakt da sie mu do zrozumienia że spoko, trudno sie mówi, no to na razie
    Moim zdaniem powinien poniesc konsekwencje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:44

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Tak ja mam jutro ale bardzo wcześnie bo na 8 mam tam być :/ trochę mi mdłości dokuczają...

Będę pytać jutro lekarza a jakiś środek na zaparcia bo masakra :/
    To przynajmniej nie będziesz się stresowala pół dnia :)

A ostatnio widziałaś już pęcherzyk czy jeszcze nie?

<3 Stella <3
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    To przynajmniej nie będziesz się stresowala pół dnia :)

A ostatnio widziałaś już pęcherzyk czy jeszcze nie?
    Nie nie widzialam. Ostatnio mialam tylko pogrobiona macice. Gin mowil ze w tym miejscu bedzie pecherzyk. Teraz mysle ze bedzie juz i zarodek :-)

bf6b47d663.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio sie nerwowa zrobilam, a raczej cisnienie mi sie podnosi, kumeli sis urodzila corke w 30 tyg, a w ciazy potrawila nawet drinki pic, brala sobie normalnie leki, bo a co tam, a teraz po porodzie wielce zmeczona i ona nie ma sily isc do dziecka ktore w inkubatorze leży, jak to uslyszalam to mi cisnuenie tak skoczylo że do teraz chodze wsciekla, co za idiotka! Tak mi szkoda tej dzidzi :-(

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się nie chce jutro iść do pracy łeee. Ten weekend minął jak szalony, mam wrażenie, że kompletnie nie wypoczełam. Jak to możliwe, że taki malutki groszek wysysa z nas pół życiowej energii? Natura jest niesamowita.

Stay bądź dzielna, nim się obejżysz wszystko się poukłada, a rodzice z niecierpliwością będą wyczekiwać dzieciaczka <3

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja ostatnio sie nerwowa zrobilam, a raczej cisnienie mi sie podnosi, kumeli sis urodzila corke w 30 tyg, a w ciazy potrawila nawet drinki pic, brala sobie normalnie leki, bo a co tam, a teraz po porodzie wielce zmeczona i ona nie ma sily isc do dziecka ktore w inkubatorze leży, jak to uslyszalam to mi cisnuenie tak skoczylo że do teraz chodze wsciekla, co za idiotka! Tak mi szkoda tej dzidzi :-(
    Tak to zazwyczaj jest, że takie osoby łatwo zachodzą w ciążę :/
    A ja teraz czytałam że zarodka widać dopiero w 6-7 tc
    Nie bede się wiec nastawiac na widok zarodka na jutrzejszej wizycie :/ Matko jak ten czas wolno leci... :/

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Ale mi się nie chce jutro iść do pracy łeee. Ten weekend minął jak szalony, mam wrażenie, że kompletnie nie wypoczełam. Jak to możliwe, że taki malutki groszek wysysa z nas pół życiowej energii? Natura jest niesamowita.

Stay bądź dzielna, nim się obejżysz wszystko się poukłada, a rodzice z niecierpliwością będą wyczekiwać dzieciaczka <3
    Nooo...mam tak samo :( Zero energii

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja bym nie odpuscila tego mieszkania, jakies jaja facet robi, a kase ma skoro wynajmuje inne dodatkowo
    , domagala bym sie tego mieszkania, wiadomo że krzykiem nic sie nie zdziala ale jesli ma jakis honor i sumienie to odpusci i sam sie wyniesie, a za jakis czas bym je wynajeła ale on nue musi o tym wiedziec
    Ucinajac kontakt da sie mu do zrozumienia że spoko, trudno sie mówi, no to na razie
    Moim zdaniem powinien poniesc konsekwencje
    Próbować prosić można ale z prawnego punktu widzenia STAY prawa do tego mieszkania nie ma.

buka03 lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od podejścia tego faceta...różnie może być.
    Jeśli będzie mu zależało na dziecku to sam powinien zaproponować takie rozwiązanie.

Buka i właśnie tak często jest. Te które się nie starają i nie chcą dziecko znajdą za 1 razem, a te który bardzo pragną czasami muszą starać się kilka lat :/ czemu tak jest?

<3 Stella <3
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Powodzenia na wizytach :)
    W tym tygodniu pewnie pojawiają się serduszka :)

Ciągle myślę kiedy przekazać ta wiadomość rodzicom i jednak chyba powiemy im na dzień babci i dziadka. Oczywiście jak wcześniej 18 stycznia będzie serduszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 23:09

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dołączam do grupy, wstępnie termin na 7 września :)

Dreamy, Gosia1989, Bacardi90, zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Cześć :) Dołączam do grupy, wstępnie termin na 7 września :)
    Hej. :) jak się czujesz? To twoja pierwsza ciąża?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam bardzo kiepski dzień. Łzy,nerwy, strach.
    Ale szukając info na temat przyrostu bety znalazłam na angielskiej stronie normy godzinowo-procentowe i jak powinno wzrastać w zależności od mlU/ml.
    Może komuś się przyda.
    A ja muszę czekać do czwartku.

NORMAL HCG DOUBLING TIMES
    HCG Level DOUBLING TIME EXPECTED
    Under 1,200 mIU/ml Between 30 and 72 Hours
    1200-6000 mIU/ml Between 72 and 96 Hours
    Over 6,000 mIU/ml Over 96 Hours

Więc skoro po 6000 mlU/ml przyrost podwaja się nawet dopiero po 96 h, może mój ok 50 % przyrost nie jest zły? Kolejnej bety robić nie będę. Za dużo nerwów mnie to kosztuje.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Dzisiaj miałam bardzo kiepski dzień. Łzy,nerwy, strach.
    Ale szukając info na temat przyrostu bety znalazłam na angielskiej stronie normy godzinowo-procentowe i jak powinno wzrastać w zależności od mlU/ml.
    Może komuś się przyda.
    A ja muszę czekać do czwartku.

NORMAL HCG DOUBLING TIMES
    HCG Level DOUBLING TIME EXPECTED
    Under 1,200 mIU/ml Between 30 and 72 Hours
    1200-6000 mIU/ml Between 72 and 96 Hours
    Over 6,000 mIU/ml Over 96 Hours

Więc skoro po 6000 mlU/ml przyrost podwaja się nawet dopiero po 96 h, może mój ok 50 % przyrost nie jest zły? Kolejnej bety robić nie będę. Za dużo nerwów mnie to kosztuje.
    No widzisz. Czyli twój przyrost jest ok. :) Najgorsze to czekanie do wizyty ale pewnie już zobaczysz ładnego zarodka

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, najbardziej aktywne forum! :-) chwila i już 3 strony naskrobane. :)
    @Stay-pamiętaj, że teraz musisz być silna, nie dla siebie, tylko dla maluszka.
    Sporo z nas ma w nadchodzącym tygodniu wizytę, życzę Wam ładnego przyrostu bety, fasolek na ekranie i bijacych serduszek!
    Czekam na dobre wieści ;)

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ