X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Właśnie czytałam, że przy gondoli jest świetny dostęp do kosza, ale przy spacerówce już jest kiepsko.
    Poppy. Może nowsze modele są lepsze, bo ja głównie czytałam o modelu Sevilla i Carera, więc zorientuj się.

Nie widziałam o tym wyparzaniu rzeczy po szpitalu, ale też tak zrobię, bo faktycznie to jest logiczne.

No ja mam seville po córce i z koszem nie jest źle bo jak masz spacerówkę to zamykanie jest z tyłu jak jest gondola to można z tyłu i z góry.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc te z rurkami sa okropne w myciu. Ja mialam z Lovi butelke i sie sprawdzila. Patrzylam na cene smoczkow, zeby nie zbankrutowac na nich ;)

Moj maz lozeczko przywiozl od rodzicow jak mlody sie urodzil, jeden wieczor i lozeczko bylo :) poprane mialam 2 miesiace przed. Teraz w sumie juz popralam ciuszki, bo wszystko bylo w workach na strychu, lacznie z moimi spodniami ciazowymi, wiec 2tyg temu maz mi zniosl i popralam' poukladalam w szufladach 56-74.

• Cameline Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Monako będą wcześniaki. W związku z tym będziesz z początku więcej biegała po lekarzach. Obowiązkowo wtedy jest wizyta u neurologa, okulisty, nie pamiętam co jeszcze wchodzi do obowiązkowych wcześniaczych specjalistów.

Używaliśmy butelki z tomeetipii, źle się myła i troszkę mleczka też zostaeało przy piciu bo ma taki szeroki kołnoerz butelka.
    Podobno brown antykolkowa też źle się myje ale to wszystkie tak antykolkowe ze względu na tą rureczkę w środku.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek malo znany, Bexa Roxy, po pierwszym dziecku. Pewnie luty-marzec przejdziemy do spaćerowki, a jakos w maju bede chciala kupic lzejsza fajna spacerowka, a moje 2w1 sprzedam :)

• verka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii widze tez zaraz urodzinki u Was :) ja wlasnie czekam na oplatek na tort, kubeczki, talerzyki itd juz mi przyszly. W tym roku postanowilam, ze skoro juz jest tak kumaty to bedzie mial urodzinki z Masza i Niedzwiedzie :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny ambitnie stworzyłam sobie swoją listę wyprawką na podstawie kilku innych jakie miałam dostępne. Robię teraz zakupy w geminni ale zastanawiam sie jakie mam wziąć butelki i smoczki- zakładając, że będę karmić piersią. I nie wiem czy kupić po jednej czy po dwie. Położna poleca butelki dr Brownsa lub Tommy Tippe.
    Mam problem bo Brownsa są: antykolkowe, dla wcześniaków, standard, szeroka szyjka...
    Tommy Tippe: antykolkowa ze smoczkiem o wolnym przepływie.
    I naprawdę głupia jestem bo nie wiem co wybrać.
    Ze smoczkami to samo :(
    Zakładam że moje córcie urodzą się w skończonym 35 tc- to wersja bardzo optymistyczna. I nie wiem czy przez to bedą miały wpisane że to wcześniaki...

Miałam z TT teraz chce kupić dr Brown ponoć są świetne.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelek to calma medeli jest fajna bo nie zaburza odruchu ssania, jak ktoś chce karmić piersią oczywiście

smeg, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Zubii widze tez zaraz urodzinki u Was :) ja wlasnie czekam na oplatek na tort, kubeczki, talerzyki itd juz mi przyszly. W tym roku postanowilam, ze skoro juz jest tak kumaty to bedzie mial urodzinki z Masza i Niedzwiedzie :)

My już mamy wszystko gotowe od lutego :D była mega wyprzedaż z psim patrolem młoda ma fioła więc będziemy robić grilla wszystko kupione tylko sama tort upieke. Na roczek robiliśmy urodziny z motywem sowy bo też miała fioła a rok temu z myszką Minnie także u nas co rok jest jakiś motyw będzie miała piękna pamiątkę w formie fotek :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to brać te antykolkowe? Czy może właśnie z lovi?
    Dziewczyny dla nie to czarna magia :/ a niedługo chciałabym mieć to z głowy...
    Podpowiedzcie też czy te pieluszki sa ok- chciałam zamówić z Geminni ale jak na bambusowe to takie za tanie trochę...
    https://www.aptekagemini.pl/umee-pieluszka-bambus-75x75-sweet-nie-1szt.html

Ja szczęśliwie liczę na to że moje dzieci nie urodzą sie wcześniej niż po skończonym 34 więc nastawiam się na to że będą wcześniakami ale oby nie chciały wyjść wcześniej.
    Zdaję sobie sprawę że będą mnie czeakać wizyty u różnych specjalistów ale starając sie zajść w ciążę- chyba już do tego przywykłam.
    Na szczęście mam bardzo dobrego pediatrę który jest naszym znajomym i wspólnikiem więc dzieci będą na pewno w dobrych rękach :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka, wydaje mi się, że ogólnie robienie sobie wyrzutów, że nie karmi się piersią to gruba przesada. Pewnie, że to lepszy pokarm, ale MM nie jest trucizną. Zawsze będzie trochę w tyle, bo to jednak MM próbuje naśladować naturalny pokarm, a nie na odwrót, a idealnej kopii nie da się wykonać, ale to nie znaczy, że to jakieś zło wcielone... Jednak chyba robiłabym sobie wyrzuty, gdybym nawet nie spróbowała, choćby raz przystawić małego do piersi. Wiadomo, są różne problemy i kobiety rezygnują z różnych powodów, ale chyba zrezygnować nawet nie sprawdzając jak to jest.. Chyba bym nie potrafiła. A myślę, że choćby jedna próba to bardzo dużo, tym w czym MM nigdy nie dogodni naturalnego pokarmu są przeciwciała, a ich najwięcej jest właśnie na samym początku i nawet jak maluch pociągnie chociaż troszeczkę to dla niego już bardzo dużo. Dlatego trochę dziwię się jak ktoś z miejsca rezygnuje z, że tak powiem, estetycznych względów... Bo piersi obwisną czy coś... Jedno karmienie raczej nie ma na to wpływu, a zawsze można z czystym sumieniem powiedzieć "próbowałam, ale to nie dla mnie".

Matka Rocku dużo pisała o tych smoczkach z Medeli i powiem szczerze, że mnie to przekonało. Ja będę kupować jedną butelkę właśnie od nich. Oczywiście piszemy o butelkach dla kobiet, które docelowo chcą karmić piersią :P

poppy, nowamamusia lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Kurczę to brać te antykolkowe? Czy może właśnie z lovi?
    Dziewczyny dla nie to czarna magia :/ a niedługo chciałabym mieć to z głowy...
    Podpowiedzcie też czy te pieluszki sa ok- chciałam zamówić z Geminni ale jak na bambusowe to takie za tanie trochę...
    https://www.aptekagemini.pl/umee-pieluszka-bambus-75x75-sweet-nie-1szt.html

Ja szczęśliwie liczę na to że moje dzieci nie urodzą sie wcześniej niż po skończonym 34 więc nastawiam się na to że będą wcześniakami ale oby nie chciały wyjść wcześniej.
    Zdaję sobie sprawę że będą mnie czeakać wizyty u różnych specjalistów ale starając sie zajść w ciążę- chyba już do tego przywykłam.
    Na szczęście mam bardzo dobrego pediatrę który jest naszym znajomym i wspólnikiem więc dzieci będą na pewno w dobrych rękach :)

One mają po 75x75 i mogą się skurczyć o 10% poza tym nie mają wzoru więc stąd ich cena a czy są dobrej jakości okaże się w praniu. Najważniejsze że mają certyfikat.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... jestem już po wizycie i jestem podłamana :( :( :(

Niestety okazało się, że kanaliki przy nerkach ma poszerzone i o ile prawy ma szerokość 5mm tak ja półtora miesiąca temu tak lewy wtedy miał 6mm a teraz 9 mm a norma to 10 mm ... Gin stwierdził, że jest to narazie do diagnostyki i trzeba zwracać przy każdym usg na to uwagę... Powiedział też, że jest kilka scenariuszy, bo narazie nie jest to wyrok, że jest wada, bo po porodzie mały zrobi siku i wszystko sie unormuje i wtedy pozostaje tylko sprawdzanie tego od czasu do czasu... Ale może być też tak, że urolog dziecięcy może zlecić operację... :( Na ten moment nie są w stanie ustalić czy problem leży w cewce moczowej, czy w moczowodzie i jakiejś zastawce, bo nie mają jak tego sprawdzić. Natomiast pęcherz moczowy wygląda ok i jest w normie.

Wszystkie inne pomiary jak najbardziej w normie i pokrywają się z wiekiem ciąży, mój synuś waży kilogram <3

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kinga, zupełnie zapomniałąm o Medeli.

Zubii liczyłam na Twoją opinię :) Zamówię dwie te mniejsze i jak okaże się że są ok to domówię sobie większe.

Karoolciaa przykro mi że wyszło coś z nerkami ale to bardzo dobrze że lekarz to wyłapał i teraz bedziecie kontrolować. Trzeba wierzć że sprawdzi się ten najbardziej optymistyczny scenariusz za co będę trzymać kciuki :)

zubii lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako mam taka nadzieje, że skończy się na strachu i tyle... strasznie sie o małego martwie :( a najgorsze, że nie mogę mu w żadne sposób pomóc :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja zamówiłam z gemini antykolkowa TT właśnie tą z rurką 150 ml i 250 Medela calma. Mam zamiar karmić piersią więc chyba takie dwie wystarczą.
    Uwaga, tylko sie nie smiejcie, bardzo głupie pytanie pierworódki, czy noworodom kp podaje się coś jeszcze do picia oprócz mleka matki? Jakąś wodę albo herbatkę?
    Karooolcia na pewno na strachu się skończy! Jesteście pod opieką dobrego lekarza, że to wyłapał więc musi być ok! :*

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju, jeśli karmisz tylko piersią, to przez pół roku nie musisz dawać niczego innego :)))
    Wprowadzasz wodę, gdy zaczynasz podawać inny pokarm niż swój.
    Bardzo wygodne - sprawdzilam osobiście :)

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podaje się, pokarm to picie i jedzenie w jednym, dlatego też karmi się na żądanie, bo to zależy nie tylko od głodu, ale i pragnienia dziecka..
    Karolcia wszystko musi się dobrze skończyć :*

08.09.2017 - Staś <3

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej dziewczyny... jestem już po wizycie i jestem podłamana :( :( :(

Niestety okazało się, że kanaliki przy nerkach ma poszerzone i o ile prawy ma szerokość 5mm tak ja półtora miesiąca temu tak lewy wtedy miał 6mm a teraz 9 mm a norma to 10 mm ... Gin stwierdził, że jest to narazie do diagnostyki i trzeba zwracać przy każdym usg na to uwagę... Powiedział też, że jest kilka scenariuszy, bo narazie nie jest to wyrok, że jest wada, bo po porodzie mały zrobi siku i wszystko sie unormuje i wtedy pozostaje tylko sprawdzanie tego od czasu do czasu... Ale może być też tak, że urolog dziecięcy może zlecić operację... :( Na ten moment nie są w stanie ustalić czy problem leży w cewce moczowej, czy w moczowodzie i jakiejś zastawce, bo nie mają jak tego sprawdzić. Natomiast pęcherz moczowy wygląda ok i jest w normie.

Wszystkie inne pomiary jak najbardziej w normie i pokrywają się z wiekiem ciąży, mój synuś waży kilogram <3

Mi w usg 20t mojej malej tez wszyszedl zastuj jedna 3,5mm druga 4,7 mam nadzieje ze sie nie pogorszy..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o butelki to u nas sprawdzily sie jedynie MAM antykolkowe. Wcześniej próbowałam różnych, przy moim niejadku najgorsze okazalybsie właśnie medela calma, bo córa po prostu nie umiała jej zassac i kończyło sie mega rykiem.

Agaciora lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, bo to jest butelka, z której ma ciężko lecieć żeby dziecko potem jeszcze chciało wrócić do piersi :P Widocznie to akurat nie było dla Was, bo z tego co pamiętam rezygnowałaś z kp przy małej? A Monako pytała właśnie o takie butelki stworzone z myślą o kp...

Po raz kolejny szykuję się spać z nadzieją, że jutro wezmę się w garść i zrobię coś produktywnego.. Od kilku dni mam ciążową zawiechę.

08.09.2017 - Staś <3

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ