Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Właśnie czytałam, że przy gondoli jest świetny dostęp do kosza, ale przy spacerówce już jest kiepsko.
Poppy. Może nowsze modele są lepsze, bo ja głównie czytałam o modelu Sevilla i Carera, więc zorientuj się.
Nie widziałam o tym wyparzaniu rzeczy po szpitalu, ale też tak zrobię, bo faktycznie to jest logiczne.
No ja mam seville po córce i z koszem nie jest źle bo jak masz spacerówkę to zamykanie jest z tyłu jak jest gondola to można z tyłu i z góry. -
Ponoc te z rurkami sa okropne w myciu. Ja mialam z Lovi butelke i sie sprawdzila. Patrzylam na cene smoczkow, zeby nie zbankrutowac na nich
Moj maz lozeczko przywiozl od rodzicow jak mlody sie urodzil, jeden wieczor i lozeczko bylopoprane mialam 2 miesiace przed. Teraz w sumie juz popralam ciuszki, bo wszystko bylo w workach na strychu, lacznie z moimi spodniami ciazowymi, wiec 2tyg temu maz mi zniosl i popralam' poukladalam w szufladach 56-74.
-
Tak Monako będą wcześniaki. W związku z tym będziesz z początku więcej biegała po lekarzach. Obowiązkowo wtedy jest wizyta u neurologa, okulisty, nie pamiętam co jeszcze wchodzi do obowiązkowych wcześniaczych specjalistów.
Używaliśmy butelki z tomeetipii, źle się myła i troszkę mleczka też zostaeało przy piciu bo ma taki szeroki kołnoerz butelka.
Podobno brown antykolkowa też źle się myje ale to wszystkie tak antykolkowe ze względu na tą rureczkę w środku. -
MoNaKo wrote:Dziewczyny ambitnie stworzyłam sobie swoją listę wyprawką na podstawie kilku innych jakie miałam dostępne. Robię teraz zakupy w geminni ale zastanawiam sie jakie mam wziąć butelki i smoczki- zakładając, że będę karmić piersią. I nie wiem czy kupić po jednej czy po dwie. Położna poleca butelki dr Brownsa lub Tommy Tippe.
Mam problem bo Brownsa są: antykolkowe, dla wcześniaków, standard, szeroka szyjka...
Tommy Tippe: antykolkowa ze smoczkiem o wolnym przepływie.
I naprawdę głupia jestem bo nie wiem co wybrać.
Ze smoczkami to samo
Zakładam że moje córcie urodzą się w skończonym 35 tc- to wersja bardzo optymistyczna. I nie wiem czy przez to bedą miały wpisane że to wcześniaki...
Miałam z TT teraz chce kupić dr Brown ponoć są świetne. -
verka wrote:Zubii widze tez zaraz urodzinki u Was
ja wlasnie czekam na oplatek na tort, kubeczki, talerzyki itd juz mi przyszly. W tym roku postanowilam, ze skoro juz jest tak kumaty to bedzie mial urodzinki z Masza i Niedzwiedzie
My już mamy wszystko gotowe od lutegobyła mega wyprzedaż z psim patrolem młoda ma fioła więc będziemy robić grilla wszystko kupione tylko sama tort upieke. Na roczek robiliśmy urodziny z motywem sowy bo też miała fioła a rok temu z myszką Minnie także u nas co rok jest jakiś motyw będzie miała piękna pamiątkę w formie fotek
-
Kurczę to brać te antykolkowe? Czy może właśnie z lovi?
Dziewczyny dla nie to czarna magiaa niedługo chciałabym mieć to z głowy...
Podpowiedzcie też czy te pieluszki sa ok- chciałam zamówić z Geminni ale jak na bambusowe to takie za tanie trochę...
https://www.aptekagemini.pl/umee-pieluszka-bambus-75x75-sweet-nie-1szt.html
Ja szczęśliwie liczę na to że moje dzieci nie urodzą sie wcześniej niż po skończonym 34 więc nastawiam się na to że będą wcześniakami ale oby nie chciały wyjść wcześniej.
Zdaję sobie sprawę że będą mnie czeakać wizyty u różnych specjalistów ale starając sie zajść w ciążę- chyba już do tego przywykłam.
Na szczęście mam bardzo dobrego pediatrę który jest naszym znajomym i wspólnikiem więc dzieci będą na pewno w dobrych rękach -
verka, wydaje mi się, że ogólnie robienie sobie wyrzutów, że nie karmi się piersią to gruba przesada. Pewnie, że to lepszy pokarm, ale MM nie jest trucizną. Zawsze będzie trochę w tyle, bo to jednak MM próbuje naśladować naturalny pokarm, a nie na odwrót, a idealnej kopii nie da się wykonać, ale to nie znaczy, że to jakieś zło wcielone... Jednak chyba robiłabym sobie wyrzuty, gdybym nawet nie spróbowała, choćby raz przystawić małego do piersi. Wiadomo, są różne problemy i kobiety rezygnują z różnych powodów, ale chyba zrezygnować nawet nie sprawdzając jak to jest.. Chyba bym nie potrafiła. A myślę, że choćby jedna próba to bardzo dużo, tym w czym MM nigdy nie dogodni naturalnego pokarmu są przeciwciała, a ich najwięcej jest właśnie na samym początku i nawet jak maluch pociągnie chociaż troszeczkę to dla niego już bardzo dużo. Dlatego trochę dziwię się jak ktoś z miejsca rezygnuje z, że tak powiem, estetycznych względów... Bo piersi obwisną czy coś... Jedno karmienie raczej nie ma na to wpływu, a zawsze można z czystym sumieniem powiedzieć "próbowałam, ale to nie dla mnie".
Matka Rocku dużo pisała o tych smoczkach z Medeli i powiem szczerze, że mnie to przekonało. Ja będę kupować jedną butelkę właśnie od nich. Oczywiście piszemy o butelkach dla kobiet, które docelowo chcą karmić piersiąpoppy, nowamamusia lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
MoNaKo wrote:Kurczę to brać te antykolkowe? Czy może właśnie z lovi?
Dziewczyny dla nie to czarna magiaa niedługo chciałabym mieć to z głowy...
Podpowiedzcie też czy te pieluszki sa ok- chciałam zamówić z Geminni ale jak na bambusowe to takie za tanie trochę...
https://www.aptekagemini.pl/umee-pieluszka-bambus-75x75-sweet-nie-1szt.html
Ja szczęśliwie liczę na to że moje dzieci nie urodzą sie wcześniej niż po skończonym 34 więc nastawiam się na to że będą wcześniakami ale oby nie chciały wyjść wcześniej.
Zdaję sobie sprawę że będą mnie czeakać wizyty u różnych specjalistów ale starając sie zajść w ciążę- chyba już do tego przywykłam.
Na szczęście mam bardzo dobrego pediatrę który jest naszym znajomym i wspólnikiem więc dzieci będą na pewno w dobrych rękach
One mają po 75x75 i mogą się skurczyć o 10% poza tym nie mają wzoru więc stąd ich cena a czy są dobrej jakości okaże się w praniu. Najważniejsze że mają certyfikat.
-
Hej dziewczyny... jestem już po wizycie i jestem podłamana
Niestety okazało się, że kanaliki przy nerkach ma poszerzone i o ile prawy ma szerokość 5mm tak ja półtora miesiąca temu tak lewy wtedy miał 6mm a teraz 9 mm a norma to 10 mm ... Gin stwierdził, że jest to narazie do diagnostyki i trzeba zwracać przy każdym usg na to uwagę... Powiedział też, że jest kilka scenariuszy, bo narazie nie jest to wyrok, że jest wada, bo po porodzie mały zrobi siku i wszystko sie unormuje i wtedy pozostaje tylko sprawdzanie tego od czasu do czasu... Ale może być też tak, że urolog dziecięcy może zlecić operację...Na ten moment nie są w stanie ustalić czy problem leży w cewce moczowej, czy w moczowodzie i jakiejś zastawce, bo nie mają jak tego sprawdzić. Natomiast pęcherz moczowy wygląda ok i jest w normie.
Wszystkie inne pomiary jak najbardziej w normie i pokrywają się z wiekiem ciąży, mój synuś waży kilogram -
Dzięki Kinga, zupełnie zapomniałąm o Medeli.
Zubii liczyłam na Twoją opinięZamówię dwie te mniejsze i jak okaże się że są ok to domówię sobie większe.
Karoolciaa przykro mi że wyszło coś z nerkami ale to bardzo dobrze że lekarz to wyłapał i teraz bedziecie kontrolować. Trzeba wierzć że sprawdzi się ten najbardziej optymistyczny scenariusz za co będę trzymać kciukizubii lubi tę wiadomość
-
Monako ja zamówiłam z gemini antykolkowa TT właśnie tą z rurką 150 ml i 250 Medela calma. Mam zamiar karmić piersią więc chyba takie dwie wystarczą.
Uwaga, tylko sie nie smiejcie, bardzo głupie pytanie pierworódki, czy noworodom kp podaje się coś jeszcze do picia oprócz mleka matki? Jakąś wodę albo herbatkę?
Karooolcia na pewno na strachu się skończy! Jesteście pod opieką dobrego lekarza, że to wyłapał więc musi być ok! :*
-
Nie podaje się, pokarm to picie i jedzenie w jednym, dlatego też karmi się na żądanie, bo to zależy nie tylko od głodu, ale i pragnienia dziecka..
Karolcia wszystko musi się dobrze skończyć :*08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Karooolcia :) wrote:Hej dziewczyny... jestem już po wizycie i jestem podłamana
Niestety okazało się, że kanaliki przy nerkach ma poszerzone i o ile prawy ma szerokość 5mm tak ja półtora miesiąca temu tak lewy wtedy miał 6mm a teraz 9 mm a norma to 10 mm ... Gin stwierdził, że jest to narazie do diagnostyki i trzeba zwracać przy każdym usg na to uwagę... Powiedział też, że jest kilka scenariuszy, bo narazie nie jest to wyrok, że jest wada, bo po porodzie mały zrobi siku i wszystko sie unormuje i wtedy pozostaje tylko sprawdzanie tego od czasu do czasu... Ale może być też tak, że urolog dziecięcy może zlecić operację...Na ten moment nie są w stanie ustalić czy problem leży w cewce moczowej, czy w moczowodzie i jakiejś zastawce, bo nie mają jak tego sprawdzić. Natomiast pęcherz moczowy wygląda ok i jest w normie.
Wszystkie inne pomiary jak najbardziej w normie i pokrywają się z wiekiem ciąży, mój synuś waży kilogram
Mi w usg 20t mojej malej tez wszyszedl zastuj jedna 3,5mm druga 4,7 mam nadzieje ze sie nie pogorszy..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Jesli chodzi o butelki to u nas sprawdzily sie jedynie MAM antykolkowe. Wcześniej próbowałam różnych, przy moim niejadku najgorsze okazalybsie właśnie medela calma, bo córa po prostu nie umiała jej zassac i kończyło sie mega rykiem.
Agaciora lubi tę wiadomość
-
Justaw, bo to jest butelka, z której ma ciężko lecieć żeby dziecko potem jeszcze chciało wrócić do piersi
Widocznie to akurat nie było dla Was, bo z tego co pamiętam rezygnowałaś z kp przy małej? A Monako pytała właśnie o takie butelki stworzone z myślą o kp...
Po raz kolejny szykuję się spać z nadzieją, że jutro wezmę się w garść i zrobię coś produktywnego.. Od kilku dni mam ciążową zawiechę.08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej