Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z butelkami jest ciężka sprawa. Ja karmiłam bardzo krótko, Mała była alergikiem, ulewaczem ze słabym odruchem ssania. I z butelką był problem bo nawet z wolnych przepływów się dławiła albo nie ciągnęła wogóle. Też będę myśleć jaką kupić ale też jyż wiem że to przy doświadczeniu z dzieckoem wyjdzie co pasuje.
Są dzieci mało problemowe, ale są też problemowe i tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć.Justaw, zubii lubią tę wiadomość
-
My jutro pewnie spedzimy dzien na ogrodku, moze zrobimy sobie spacerek rodzinny. Generalnie co zrobic mialam to zrobilam, pranie wozka i fotelika w sierpniu. Przewijak kupilam, uzywka a jak nowka
jeszcze mam upatrzony kombienzon bawelniany
musze sie umowic i podjechac.
Marze juz o powrocie do pelnej sprawnosci -
Karolcia nie martw się na zapas. Wiem że poszerzenie rośnie, ale przecież jest jeszcze w normie. Wiem też że u chłopaków często wychodzą na usg problemy z układem moczowym a po oddaniu pierwszego moczu się normalizuje i tego Tobie życzę
Wiem że się martwisz ale uwierz że wszystko będzie dobrze :*Lunka lubi tę wiadomość
-
Najgorzej chyba na cos sie nastawic, bo pozniej presja w glowie. Ja w sumie myslalam, ze uda sie kp to fajnie, choc na poczatku, ale jak bedzie problem to bede dokarmiala mm. Karmilam piersia bez zadnego dokarmiania 2 miesiace, pozniej przeszlismy na mm. W planach mialam kp maksymalnie do pol roku, teraz tez tak zakladam jak sie uda. Licze ze bedzie latwiej niz ze starszym, ale jak nie to trudno, zobaczymy ile wytrwam
-
jak chcecie tylko kp to nie kupujcie butelek. Każda butelka może zaburzyć odruch ssania, jak smoczek. Jeśli skłaniacie się bardziej ku mm to kupcie. Karmienie piersią jest w głowie. Jak Wam dziecko bedzie płakać przy piersi co na początku jest normalne i będziecie myślały że nie macie mleka bo jak ścisniecie sutek to nic nie leci albo położna wam tak powie, to sie nie zdziwcie jak faktycznie tak bedzie.
-
Cameline wrote:Karolcia nie martw się na zapas. Wiem że poszerzenie rośnie, ale przecież jest jeszcze w normie. Wiem też że u chłopaków często wychodzą na usg problemy z układem moczowym a po oddaniu pierwszego moczu się normalizuje i tego Tobie życzę
Wiem że się martwisz ale uwierz że wszystko będzie dobrze :*
Kochana oby tak było :-* tez mi mówili ze u chłopaków to się zdarza i często na strachu się konczy ale wierz mi ze dzis z tego usg z płaczem wyszłam :'( cholernie się martwię -
A ja sie nie zgadzam z tekstem, ze karmienie jest w głowie. Bo co mi po tym, skoro mam brodawki, których dziecko nie złapie. Przez 5 dni w szpitalu stado położnych i doradca próbowali pomoc. Potem w ciągu 3 tygodni polozna była u mnie w domu 12 razy, ja praktycznie 24h na dobę miałam biust na wierzchu, próbowałyśmy dostawiać z najróżniejszymi kapturkami i nic. jedynie laktatorem mogłam odciągać pokarm. Wiec głowa głowa, ale trzeba patrzeć jeszcze na inne aspekty, bo mi sie robiło mega przykro jak słyszałam, ze jakbym naprawdę chciała i sie uparła to bym piersia karmiła... brodawki by sie wyciągnęły itd. Taaaa jasne.
-
Nie moge spac. Czy Wy tez macie problemy ze snem? W smyku minus 30% na ubranka. Kupilam pare pajacykow bo wreszcia normalna cena ok 20zl sztukaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Witam dzień dobry słonka my od 5 nie śpimy bo Małgosi zebrało się na walki bokserskie w brzuszku i no nie idzie spać
Trzymajcie dzisiaj kciuki mamy wizytę o 10 mam nadzieje że nadrobiła swoje zaległości i będę mogła na spokojnie odsapnąć już z tym stresem
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Karooolcia :) wrote:Chcebardzobycmama miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Najgorsze ze nie wiadomo od czego to się wzięło i trzeba czekać na rozwój sytuacjigrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Pozdrawiam z glukozy .. wcisnelam cała cytrynę bo inaczej nie byłabym w stanie tego przełknąć ble. Rozrabialam sobie sama ten proszek i jak zajął mi cały kubek po wsypaniu to się zalamalam haha . Ale teraz czekam już na pobrania :)młody chyba poczuł glukoze i wariuje
-
Czesc dziewczyny. Dawno tutaj.nie pisalam.
Wczoraj mialam ta krzywe cukrowa, glukoza weszla bez problemu, bez zadnych mdlosci. Wyniki w poniedzialek. Chcialam sie Was spytac o opalanie sie. Korzystacie ze slonca? Ja sie wczoraj troche przypieklam, brzuch oczywiscie zasloniety.
Jak u Was z ruchami? Ja od paru dni czuje caly czas jak sie kreci, gdzies czytalam ze to zle jak sie tak caly czas dziecko rusza, prawda to?
Ile kg macie na plusie? Ja juz 6+ a tu sie zblizaja wczasy nad morzem za 2 tygodnie i bedzie leniuchowanie i jedzenie. Bo przeciez jak to smakuje jak podadza pod nos:) wiec po 10 dniach bede sie bala.wejsc na wage...
-
Ja ostatnio nie mogę zasnąć, ale to chyba przez to ze zaczynam myśleć w łóżku o szkole, dziecku itp Iza bardzo się ekscytuje -_-
I wstałam z okropnym bólem w pachwinie
Aleksandrazz nigdy nie miałam tak. Mi twardnieje macica jak wstanę na chwile i odpuszcza.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Natalka1998 ja się opalałam i brzuch również bo mam na nim okropne włosy a od słońca jaśnieją. Na słońcu siedziałam 2x może po 20 minut. Jak było mi za gorąco schodzilam.
Co do ruchów myśle ze nie ma sensu popadać w paranoje. Mało się rusza - źle, za dużo - tez źle. Mój Aleks jest bardzo aktywny i mnie to raczej cieszy niz martwi, lubię go czuć
Na plusie mam 5,5 kg
Mi ostatnio cukry się popsuły. Zwiększam insulinę a rano i tak mam w okolicach 100podobno taki etap ciąży..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:22
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
aleksandrazz wrote:Dziewczyny , zdarza wam sie miec caly czas twardy brzuch w nocy ? Mi jak sie spial o 22 to trzyma do tej pory.
Jak masz w domu magnez to lyknij go razem z nospa i sie poloz i nie dotykaj brzucha bo pod wplywem dotyku macica sie stawia.grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Moja wlasnie cala noc strasznie sie wiercila , moze dlatego. U mnie teraz w dzien z brzuchem w miare ale jak przychodzi noc to sie zaczyna. Chyba za duzo chodze za corka , a w taka pogode ona tylko na dworze by siedziala
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka