X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelkami jest ciężka sprawa. Ja karmiłam bardzo krótko, Mała była alergikiem, ulewaczem ze słabym odruchem ssania. I z butelką był problem bo nawet z wolnych przepływów się dławiła albo nie ciągnęła wogóle. Też będę myśleć jaką kupić ale też jyż wiem że to przy doświadczeniu z dzieckoem wyjdzie co pasuje.
    Są dzieci mało problemowe, ale są też problemowe i tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć.

Justaw, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wiem wiem, chodzi mi tylko o to zeby sie nie nastawiać na jakieś konkretne firmy, bo dziecko samo zweryfikuje ;) Ja planowałam karmić piersią, w ogóle nie brałam innej opcji pod uwagę i cóż nie wyszło niestety.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro pewnie spedzimy dzien na ogrodku, moze zrobimy sobie spacerek rodzinny. Generalnie co zrobic mialam to zrobilam, pranie wozka i fotelika w sierpniu. Przewijak kupilam, uzywka a jak nowka ;) jeszcze mam upatrzony kombienzon bawelniany :) musze sie umowic i podjechac.

Marze juz o powrocie do pelnej sprawnosci :)

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Najgorsze ze nie wiadomo od czego to się wzięło i trzeba czekać na rozwój sytuacji :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie martw się na zapas. Wiem że poszerzenie rośnie, ale przecież jest jeszcze w normie. Wiem też że u chłopaków często wychodzą na usg problemy z układem moczowym a po oddaniu pierwszego moczu się normalizuje i tego Tobie życzę :)
    Wiem że się martwisz ale uwierz że wszystko będzie dobrze :*

Lunka lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej chyba na cos sie nastawic, bo pozniej presja w glowie. Ja w sumie myslalam, ze uda sie kp to fajnie, choc na poczatku, ale jak bedzie problem to bede dokarmiala mm. Karmilam piersia bez zadnego dokarmiania 2 miesiace, pozniej przeszlismy na mm. W planach mialam kp maksymalnie do pol roku, teraz tez tak zakladam jak sie uda. Licze ze bedzie latwiej niz ze starszym, ale jak nie to trudno, zobaczymy ile wytrwam ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcecie tylko kp to nie kupujcie butelek. Każda butelka może zaburzyć odruch ssania, jak smoczek. Jeśli skłaniacie się bardziej ku mm to kupcie. Karmienie piersią jest w głowie. Jak Wam dziecko bedzie płakać przy piersi co na początku jest normalne i będziecie myślały że nie macie mleka bo jak ścisniecie sutek to nic nie leci albo położna wam tak powie, to sie nie zdziwcie jak faktycznie tak bedzie.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Karolcia nie martw się na zapas. Wiem że poszerzenie rośnie, ale przecież jest jeszcze w normie. Wiem też że u chłopaków często wychodzą na usg problemy z układem moczowym a po oddaniu pierwszego moczu się normalizuje i tego Tobie życzę :)
    Wiem że się martwisz ale uwierz że wszystko będzie dobrze :*

Kochana oby tak było :-* tez mi mówili ze u chłopaków to się zdarza i często na strachu się konczy ale wierz mi ze dzis z tego usg z płaczem wyszłam :'( cholernie się martwię :|

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie zgadzam z tekstem, ze karmienie jest w głowie. Bo co mi po tym, skoro mam brodawki, których dziecko nie złapie. Przez 5 dni w szpitalu stado położnych i doradca próbowali pomoc. Potem w ciągu 3 tygodni polozna była u mnie w domu 12 razy, ja praktycznie 24h na dobę miałam biust na wierzchu, próbowałyśmy dostawiać z najróżniejszymi kapturkami i nic. jedynie laktatorem mogłam odciągać pokarm. Wiec głowa głowa, ale trzeba patrzeć jeszcze na inne aspekty, bo mi sie robiło mega przykro jak słyszałam, ze jakbym naprawdę chciała i sie uparła to bym piersia karmiła... brodawki by sie wyciągnęły itd. Taaaa jasne.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam płaskie brodawki i dziecko wyciągnęło :) i nie zrobil tego w jedno czy trzy karmienia tylko w o wiele dłuższy czas.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac. Czy Wy tez macie problemy ze snem? W smyku minus 30% na ubranka. Kupilam pare pajacykow bo wreszcia normalna cena ok 20zl sztuka ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzień dobry słonka my od 5 nie śpimy bo Małgosi zebrało się na walki bokserskie w brzuszku i no nie idzie spać :-)
    Trzymajcie dzisiaj kciuki mamy wizytę o 10 mam nadzieje że nadrobiła swoje zaległości i będę mogła na spokojnie odsapnąć już z tym stresem <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Chcebardzobycmama miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Najgorsze ze nie wiadomo od czego to się wzięło i trzeba czekać na rozwój sytuacji :/
    Powiem ci ze mi lekarz powiedziala ze bardzo duzo maluszkow to ma i ze trzeba kontrolowac. Mysle ze jest to spowodowane tym ,ze maluszek albo sie nie wysiusial porzadnie albo cos jest na przeszkodzie zeby sie wysiusial. Jezeli ilosc wod plodowych jest okej to chyba to oznacza ze sika czyli nerki pracuja. Nie wiem,nie mam pojecia . A wiesz cos wgl na temat leczenoa tego u maluchow ? Leczy sie dopieor pewnie po urodzeniu?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , zdarza wam sie miec caly czas twardy brzuch w nocy ? Mi jak sie spial o 22 to trzyma do tej pory.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • weal Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z glukozy .. wcisnelam cała cytrynę bo inaczej nie byłabym w stanie tego przełknąć ble. Rozrabialam sobie sama ten proszek i jak zajął mi cały kubek po wsypaniu to się zalamalam haha . Ale teraz czekam już na pobrania :)młody chyba poczuł glukoze i wariuje :)

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dawno tutaj.nie pisalam.
    Wczoraj mialam ta krzywe cukrowa, glukoza weszla bez problemu, bez zadnych mdlosci. Wyniki w poniedzialek. Chcialam sie Was spytac o opalanie sie. Korzystacie ze slonca? Ja sie wczoraj troche przypieklam, brzuch oczywiscie zasloniety.

Jak u Was z ruchami? Ja od paru dni czuje caly czas jak sie kreci, gdzies czytalam ze to zle jak sie tak caly czas dziecko rusza, prawda to?

Ile kg macie na plusie? Ja juz 6+ a tu sie zblizaja wczasy nad morzem za 2 tygodnie i bedzie leniuchowanie i jedzenie. Bo przeciez jak to smakuje jak podadza pod nos:) wiec po 10 dniach bede sie bala.wejsc na wage...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie mogę zasnąć, ale to chyba przez to ze zaczynam myśleć w łóżku o szkole, dziecku itp Iza bardzo się ekscytuje -_-
    I wstałam z okropnym bólem w pachwinie :/

Aleksandrazz nigdy nie miałam tak. Mi twardnieje macica jak wstanę na chwile i odpuszcza.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka1998 ja się opalałam i brzuch również bo mam na nim okropne włosy a od słońca jaśnieją. Na słońcu siedziałam 2x może po 20 minut. Jak było mi za gorąco schodzilam.
    Co do ruchów myśle ze nie ma sensu popadać w paranoje. Mało się rusza - źle, za dużo - tez źle. Mój Aleks jest bardzo aktywny i mnie to raczej cieszy niz martwi, lubię go czuć :)
    Na plusie mam 5,5 kg :)

Mi ostatnio cukry się popsuły. Zwiększam insulinę a rano i tak mam w okolicach 100 :/ podobno taki etap ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:22

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny , zdarza wam sie miec caly czas twardy brzuch w nocy ? Mi jak sie spial o 22 to trzyma do tej pory.
    Ja mam twardnienia brzucha.
    Jak masz w domu magnez to lyknij go razem z nospa i sie poloz i nie dotykaj brzucha bo pod wplywem dotyku macica sie stawia.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wlasnie cala noc strasznie sie wiercila , moze dlatego. U mnie teraz w dzien z brzuchem w miare ale jak przychodzi noc to sie zaczyna. Chyba za duzo chodze za corka , a w taka pogode ona tylko na dworze by siedziala

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ