X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Ja lecę we wtorek to będzie skończony 27tc i nie brałam żadnego zaświadczenia bo Ryanair twierdzi, ze nie trzeba. Nie wiem czy nie ok. 32tc trzeba miec zaświadczenie dopiero.
    w Kazdym razie ja wracam w 31tc i moze od polskiego gina poproszę o karteczkę, żeby nie było
    Z tego co wiem to oficjalnie Ryanair tez wymaga zaswiadczenia od 28 tygodnia. https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ciaza#0-0
    No ale to pewnie tak jak w moim przypadku, wszytko zalezy od tego na kogo sie trafi przy odprawie.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też się odbija tak jedzenie?? od tygodnia to jakaś masakra u mnie, cały czas mi się odbija;p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, ale tak poza przepisami to jak niby ten celnik ma sprawdzic w ktorym jestes tc? Mowisz, ze 27 i nara ;)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Justaw, ale tak poza przepisami to jak niby ten celnik ma sprawdzic w ktorym jestes tc? Mowisz, ze 27 i nara ;)
    musisz pokazać kartę ciąży przy wejściu na pokład

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny czy wam też się odbija tak jedzenie?? od tygodnia to jakaś masakra u mnie, cały czas mi się odbija;p

Czasami mam wrażenie, że zawartość żołądka podchodzi mi do gardła. Dziwne uczucie, bo nie mdli mnie przy tym, ani nie mam zgagi :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Zakupilam wozek baby merc 3 w1. Oplacalo sie bo za 500 zl, oczywiscie uzywany, ale wyglada jak nowy. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9fbf9d9a008.jpg

Princesska, Bacardi90, majju, Annie1981 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly pasek pokazuje w 25 tygodniu ze dziecko wazy pnlonad 500 gram a mam aplikacje w telefonie "moja ciaza" i w tym samym tygodniu pokazuje ze ma 900 g- duza rozbieznosc...

U mnie juz 7 kg na plusie...
    Boje sie co bedzie dalej...
    Jak widze niektore z Was to takie zgrabne kestescie a ja wygladam juz jak wieloryb

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Skoro maja takie przepisy to podejrzewam, ze mogą rządac jakiegoś potwierdzeni typu zaświadczenie od lekarza czy karta ciąży. Nie znam przepisów ale nie zdziwiłabym sie gdyby odmówili wpuszczenia na pokład. Ja mam taki brzuch, ze jak założę coś luźnego to ciąży nie widać, ale wole nie ryzykować ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:

Właśnie to nie takie proste chyba, gdzieś czytałam, że jeśli jesteś w widocznie zaawansowanej ciąży a nie masz nawet karty ciąży żeby udowodnić który to tydzień to obsługa ma prawo nie wpuścić na pokład.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki.

Ja już po wizycie. Szymek ma już 830g, czyli przybrał w 3 tyg 300 g :) Rośnie elegancko :)

Doktorowi nie podobała się oś serca (trochę jakby krzywo ułożone), powiedział, że wszystko inne jest w porządku z sercem (oglądał bardzo długo), ale dla pewności dał skierowanie do poradni na bardziej szczegółową ocenę serduszka.

Ja już mam 10 kg na plusie :/ Widać taka moja natura, powoli się z tym godzę :P

Szyjka 3,5cm czyli jednak się wydłużyła, ale nada brak zielonego światła na ćwiczenia :P

zubii, Justaw, Cameline, aswalda, Bąbelek1980, 0202oliwcia, Ja86, Lisa85, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka1988, ja mam już 13 kilo na plusie, ale się nie przejmuję. B)
    W ciąży z córką przytyłam 18 kilogramów, a potem schudłam bez większych wysiłków. Zaczynając obecną ciążę ważyłam 3 kilo mniej niż zaczynając pierwszą i to też mnie pociesza.

Monako, super, że dziewczynki rosną!

Mkl, odbijanie (połączone ze zgagą) męczy mnie już od kilku dni...

Odebrałam wyniki glukozy: 67 po dwóch godzinach zmieniło się w 90.
    Norma glukozy na czczo od 70. Ciekawe... Przypuszczam, że znalazłam się pod granicą z powodu wysiłku fizycznego poprzedzającego badanie (szybki marsz do żłobka, do przychodni, do domu i znów do przychodni) oraz spore ilości wody wypitej przed.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy już neta :) a dziś 99 dni do porodu matko jak blisko...dzwoniłam wczoraj do szpitala z pytaniem czy mi ustala termin CC bez skierowania wstępnie nie ma być problemu ale muszę pogadać z ordynatorem do którego nie mogę się już drugi dzień dodzwonić ....mój lekarz nie chce mi dać skierowania tylko mam nie podpisywać w szpitalu zgody na sn...

Przejrzałam dzisiaj ciuszki dla synka i na 56 mam już wszystko jeszcze kilka rzeczy na 62 i tyle. Z resztą wyprawki jestem w tyle ale teraz mogę już powoli kompletować.

U mnie 3,5kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 19:40

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti u mnie nie robią krzywej cukrowej, jedynie po 20 tygodniu badanie glukozy na czczo i mi w pierwszej ciązy wyszło 60, teraz 65 i lekarz nie widzi w tym problemu, ale nie wiem jak w Polsce na to patrzą.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Również jestem wrześniówką.Mogę dołączyć?Obecnie 24t3d czekamy na córeczkę.Często Was podczytywałam ale jakoś nie potrafiłam się wbić;p Z ciążą wszystko dobrze,poza tym że męczą mnie twardnienia i szyjka 34mm.Lekarz każe dużo leżeć.Odebrałam wyniki glukozy na czczo 85 po 1h 150 i po 2h 144.Myślicie że ok?Sprawdzałam normy wg ptd i niby ok.

smeg, zubii, Bacardi90, Cameline, aswalda, MrsKiss, Princesska, Lisa85, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti ja w 1 ciazy przytylam 30 kg. A teraz w drugiej startowalam z wagi o 10kg wiekszej.niz w 1 ciazy. Zrobie jutro fotke brzucha.

Za tydzien jedziemy z rodzinka nad morzeni sie zastanawiam czy przez te 12 dni co tam bede nie zrezygnowac z witamin? Jak codziennie na obiad bede jesc ryby?

Dzisiaj od swojej ginekolog dostalam probki witamin mama dha- ktora z Was je bierze? Bo tam pisze ze 2 kapsulki dziennie. Do tej pory bralam pregne plus i zastanawiam sie czy z nich zrezygnowavllc i stosowac mama dha..

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Julitk4 :)

Ja bym z witamin nie rezygnowała, ryby wcale nie są takie zdrowe, a zwłaszcza nad polskim morzem (mieszkam w Gdańsku :P). Ewentualnie suplementację DHA możesz przerwać na czas tego pobytu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 20:30

zubii lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Julitk4 :) Rozgość się :) Opowiedz coś o sobie - to Twoja pierwsza ciąża?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Mam 26lat-za miesiąc 27.Mężatka od pięciu lat.Ciąża planowana udało się odrazu.Na początku trochę stresu było bo miałam plamienia w terminach okresu więc luteina w ramach dmuchania na zimne.Usg genetyczne ok,połówkowe też wporządku.Generalnie wszystko jest dobrze.No poza tym że jestem straszną panikarą,jedna wizyta na ip,okazało się że dziecko się wypięło a ja spanikowałam bo nie wiedziałam co to;p Obecnie bardzo się oszczędzam,leże przez pół dnia ze względu na tą szyjkę.To tak w ramach mojego panikarstwa:)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka , super ze odciazylas szyjke i wydaje sie dluzsza :) ciekawa jestem ile moja ma bo w szpitalu mi nie mierzyli.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Witaj, Julitk4 :)

Ja bym z witamin nie rezygnowała, ryby wcale nie są takie zdrowe, a zwłaszcza nad polskim morzem (mieszkam w Gdańsku :P). Ewentualnie suplementację DHA możesz przerwać na czas tego pobytu.

Hm... Zawsze co roku jem ryby nad morzem przez caly pobyt kiedy jestem i to na obiad. Bo tak w ciagu reszty roku to rzadko, bo moze raz w miesiacu, corke kupuje czesciej ale.to ona tylko je. A te witaminy co biore to teraz pregna plus no i te mama dha co chce zaczac brac to sa wlasnie z tym dha i tka sje zastanawiam czy z nich nie zrezygnowac.

Bylam dzisiaj u gina i powiedzialam o wczasach i tylko mnie ostrzegla przed sloncem i nie przegrzewaniem brzucha
    Dlatego tak mysle caly czas o tym opalaniu, czy to az faktycznie az tak szkodliwe w ciazy? Nie mam zamiaru lezec plackiem i z brzuchem na wierzchu i sie opalac, ale normalne ze jak bedzie pogoda to pol dnia na plazy bede przebywac i szkoda by nie skorzystac troche slonca na lezaczku...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ