Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Viriki wrote:Ja lecę we wtorek to będzie skończony 27tc i nie brałam żadnego zaświadczenia bo Ryanair twierdzi, ze nie trzeba. Nie wiem czy nie ok. 32tc trzeba miec zaświadczenie dopiero.
w Kazdym razie ja wracam w 31tc i moze od polskiego gina poproszę o karteczkę, żeby nie było
No ale to pewnie tak jak w moim przypadku, wszytko zalezy od tego na kogo sie trafi przy odprawie. -
nick nieaktualny
-
mkl wrote:Dziewczyny czy wam też się odbija tak jedzenie?? od tygodnia to jakaś masakra u mnie, cały czas mi się odbija;p
Czasami mam wrażenie, że zawartość żołądka podchodzi mi do gardła. Dziwne uczucie, bo nie mdli mnie przy tym, ani nie mam zgagi08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Na belly pasek pokazuje w 25 tygodniu ze dziecko wazy pnlonad 500 gram a mam aplikacje w telefonie "moja ciaza" i w tym samym tygodniu pokazuje ze ma 900 g- duza rozbieznosc...
U mnie juz 7 kg na plusie...
Boje sie co bedzie dalej...
Jak widze niektore z Was to takie zgrabne kestescie a ja wygladam juz jak wieloryb
-
Viriki wrote:Justaw, ale tak poza przepisami to jak niby ten celnik ma sprawdzic w ktorym jestes tc? Mowisz, ze 27 i nara
-
Viriki wrote:Justaw, ale tak poza przepisami to jak niby ten celnik ma sprawdzic w ktorym jestes tc? Mowisz, ze 27 i nara
Właśnie to nie takie proste chyba, gdzieś czytałam, że jeśli jesteś w widocznie zaawansowanej ciąży a nie masz nawet karty ciąży żeby udowodnić który to tydzień to obsługa ma prawo nie wpuścić na pokład.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Hej Mamuśki.
Ja już po wizycie. Szymek ma już 830g, czyli przybrał w 3 tyg 300 gRośnie elegancko
Doktorowi nie podobała się oś serca (trochę jakby krzywo ułożone), powiedział, że wszystko inne jest w porządku z sercem (oglądał bardzo długo), ale dla pewności dał skierowanie do poradni na bardziej szczegółową ocenę serduszka.
Ja już mam 10 kg na plusieWidać taka moja natura, powoli się z tym godzę
Szyjka 3,5cm czyli jednak się wydłużyła, ale nada brak zielonego światła na ćwiczeniazubii, Justaw, Cameline, aswalda, Bąbelek1980, 0202oliwcia, Ja86, Lisa85, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Natalka1988, ja mam już 13 kilo na plusie, ale się nie przejmuję.
W ciąży z córką przytyłam 18 kilogramów, a potem schudłam bez większych wysiłków. Zaczynając obecną ciążę ważyłam 3 kilo mniej niż zaczynając pierwszą i to też mnie pociesza.
Monako, super, że dziewczynki rosną!
Mkl, odbijanie (połączone ze zgagą) męczy mnie już od kilku dni...
Odebrałam wyniki glukozy: 67 po dwóch godzinach zmieniło się w 90.
Norma glukozy na czczo od 70. Ciekawe... Przypuszczam, że znalazłam się pod granicą z powodu wysiłku fizycznego poprzedzającego badanie (szybki marsz do żłobka, do przychodni, do domu i znów do przychodni) oraz spore ilości wody wypitej przed.
-
Hej mamy już neta
a dziś 99 dni do porodu matko jak blisko...dzwoniłam wczoraj do szpitala z pytaniem czy mi ustala termin CC bez skierowania wstępnie nie ma być problemu ale muszę pogadać z ordynatorem do którego nie mogę się już drugi dzień dodzwonić ....mój lekarz nie chce mi dać skierowania tylko mam nie podpisywać w szpitalu zgody na sn...
Przejrzałam dzisiaj ciuszki dla synka i na 56 mam już wszystko jeszcze kilka rzeczy na 62 i tyle. Z resztą wyprawki jestem w tyle ale teraz mogę już powoli kompletować.
U mnie 3,5kg na plusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 19:40
Cameline lubi tę wiadomość
-
Cześć.Również jestem wrześniówką.Mogę dołączyć?Obecnie 24t3d czekamy na córeczkę.Często Was podczytywałam ale jakoś nie potrafiłam się wbić;p Z ciążą wszystko dobrze,poza tym że męczą mnie twardnienia i szyjka 34mm.Lekarz każe dużo leżeć.Odebrałam wyniki glukozy na czczo 85 po 1h 150 i po 2h 144.Myślicie że ok?Sprawdzałam normy wg ptd i niby ok.
smeg, zubii, Bacardi90, Cameline, aswalda, MrsKiss, Princesska, Lisa85, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Setti ja w 1 ciazy przytylam 30 kg. A teraz w drugiej startowalam z wagi o 10kg wiekszej.niz w 1 ciazy. Zrobie jutro fotke brzucha.
Za tydzien jedziemy z rodzinka nad morzeni sie zastanawiam czy przez te 12 dni co tam bede nie zrezygnowac z witamin? Jak codziennie na obiad bede jesc ryby?
Dzisiaj od swojej ginekolog dostalam probki witamin mama dha- ktora z Was je bierze? Bo tam pisze ze 2 kapsulki dziennie. Do tej pory bralam pregne plus i zastanawiam sie czy z nich zrezygnowavllc i stosowac mama dha..
-
Witaj, Julitk4
Ja bym z witamin nie rezygnowała, ryby wcale nie są takie zdrowe, a zwłaszcza nad polskim morzem (mieszkam w Gdańsku). Ewentualnie suplementację DHA możesz przerwać na czas tego pobytu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 20:30
zubii lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Tak
Mam 26lat-za miesiąc 27.Mężatka od pięciu lat.Ciąża planowana udało się odrazu.Na początku trochę stresu było bo miałam plamienia w terminach okresu więc luteina w ramach dmuchania na zimne.Usg genetyczne ok,połówkowe też wporządku.Generalnie wszystko jest dobrze.No poza tym że jestem straszną panikarą,jedna wizyta na ip,okazało się że dziecko się wypięło a ja spanikowałam bo nie wiedziałam co to;p Obecnie bardzo się oszczędzam,leże przez pół dnia ze względu na tą szyjkę.To tak w ramach mojego panikarstwa:)
-
Karolka , super ze odciazylas szyjke i wydaje sie dluzsza
ciekawa jestem ile moja ma bo w szpitalu mi nie mierzyli.
Karolka12345 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
smeg wrote:Witaj, Julitk4
Ja bym z witamin nie rezygnowała, ryby wcale nie są takie zdrowe, a zwłaszcza nad polskim morzem (mieszkam w Gdańsku). Ewentualnie suplementację DHA możesz przerwać na czas tego pobytu.
Hm... Zawsze co roku jem ryby nad morzem przez caly pobyt kiedy jestem i to na obiad. Bo tak w ciagu reszty roku to rzadko, bo moze raz w miesiacu, corke kupuje czesciej ale.to ona tylko je. A te witaminy co biore to teraz pregna plus no i te mama dha co chce zaczac brac to sa wlasnie z tym dha i tka sje zastanawiam czy z nich nie zrezygnowac.
Bylam dzisiaj u gina i powiedzialam o wczasach i tylko mnie ostrzegla przed sloncem i nie przegrzewaniem brzucha
Dlatego tak mysle caly czas o tym opalaniu, czy to az faktycznie az tak szkodliwe w ciazy? Nie mam zamiaru lezec plackiem i z brzuchem na wierzchu i sie opalac, ale normalne ze jak bedzie pogoda to pol dnia na plazy bede przebywac i szkoda by nie skorzystac troche slonca na lezaczku...