Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja wizyty w szpitalu, traktuje jak wakacje- dosłownie. Można się wyspać i jak nic strasznego się nie dzieje to i odpocząć. Później co prawda trzeba wszysko nadrobić. Grunt to nastawienie.
Cameline u nad tez problem z imieniem. Mąż hce żeby w imieniu była literka "r" . Mamy Karolinę i Wiktorię. A z trzecią dziewczynka to już jest mega problem. Byłam pewna że będzie Weronika ale jakoś tak się nam "odwidzialo" -
Cameline wrote:Monako patrzę na Twój suwaczek, nie było kiedyś Zuzia i Zosia?
zmieniliście czy ja się mylę?
My nie mamy imienia, córka wybrała Lilianka i zdania nie zmieni, mi też się podoba ale mąż nie chce żadnego kwiatka i podobnych a sam nic nie wymyśli. Podobnie mieliśmy z pierwszą córką,trudno było o imię. Za to dla chłopaka nie mielibyśmy problemu
Cameline, tak zmieniliśmy imię
U nas od zawsze wiadomo było że jak córcia to Zosia. Ale z drugą mielismy problem i to spory.
Podobało mi sie imię Nadia i mojemu mężowi właściwie też ale stwierdził że nie da dziecku ruskiego imienia. Koniec i kropka. Więc wpadła nam Zuzia i długo trzymalismy się tej wersji ale czesto myliłoby nam się i wołalibyśmy ZUSIA. Wiec odpadło. Była jeszcze Gabrysia i Patrycja ale nie mogłam sie z nimi oswoić.
I nagle mąż odpuścił. Stwierdził że Nadia bardzo pasuje i tak juz zostało. Trochę zainspirowała go córka mojej kuzynki bo byli u nas osatnio. Widzimy sie jednak raz na 5 lat więc ona nie ma z tym problemu
Moze i twojemu mężowi jeszcze się odmieni i Zgodzi się na Lilianę ( bardzo piękne imię ) -
Buka trzymaj sie !
U nas dalej rozwazania co do imienia ale coraz blizej jest JulekJulian
Byłam dzis na wizycie. Wszystko ksiazkowo, idealnie co do wieku ciazy. Młody 760 g, szyjka 4.07cm wiec ok
Na twardnienia (jakby co) kazal brac doraznie nospe i do 2g magnezu, ale czystego (bez zadnych b6 i innych).
Nastepna wizyta 1 lipca.
Mam skierowanie na glukoze bleee. Chyba pójde w poniedziałek...
no i kolejne 2 kilo na wadze od 17 maja... ehhCameline, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Gdy teraz byłam u lekarza to na wadze doznałam szoku, +4 kg od ostatniej wizyty (3 tyg.), łącznie + 6 kg. Jem niewiele, wmuszam w siebie jedzenie, słodyczy nie jem, brzucha dużego nie mam.
Patrzę w kartę ciąży ze starszą córką, przytyłam 13 kg, z czego pierwszy kg dopiero po 24tc! A rodziłam miesiąc przed czasem. Też nie wiem skąd nagle były te kg bo nic więcej nie jadłam, jak nie mniej i brzuszek miałam do porodu jak teraz. U mnie lekarz mówi że max.18 kg można przytyć. -
Cameline u mnie już jest 7 kg na plusie. Nie wiem ile miałam więcej kg w tym tygodniu co byłam z córka w ciaz, tylko z córka startowałam z wagą 55 kg, a teraz startowałam z wagą 65 kg, więc róznica jest. Z córką przytyłam rowne 30 kg i modle się, żeby teraz tyle nie przytyć...
-
a ja witam się w 3 trymestrze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff3eb55b3b1.jpgperfectangel85, poppy, Bąbelek1980, Princesska, MrsKiss, Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), MoNaKo, Annie1981, Cameline, Lisa85, ⚘Kwiatuszek, aswalda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny podajcie tak dla czystej orientacji ile u Was kosztuje usg 3 trymestru?
Pytałam w klinice, w której miałam robione pierwsze i połówkowe na NFZ z racji wieku i to trzecie kosztuje u nich 240 zł. A i tak nie mają już terminów do "mojego" lekarza. -
shelby* wrote:Ja wizyty w szpitalu, traktuje jak wakacje- dosłownie. Można się wyspać i jak nic strasznego się nie dzieje to i odpocząć. Później co prawda trzeba wszysko nadrobić. Grunt to nastawienie.
Cameline u nad tez problem z imieniem. Mąż hce żeby w imieniu była literka "r" . Mamy Karolinę i Wiktorię. A z trzecią dziewczynka to już jest mega problem. Byłam pewna że będzie Weronika ale jakoś tak się nam "odwidzialo"
O Karolina,moja imienniczka
Moze Dagmara,Roza
Aurelia piekne imie:) Rozalia ,pierwsze co mi wpadlo do glowy z literka "r" tak sie zastanowic to jest sporo imion jeszcze z ta literka
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
setti wrote:Co do pasów bezpieczeństwa: mój patent jest nieco inny niż Weal. Zapinam pas na fotelu, za swoimi plecami, a później zakładam na siebie tylko część piersiową. Wcześniej jakiś czas jeździłam, mając część biodrową pod brzuchem, ale zbyt wyraźnie oczami duszy widziałam wbijający się w głowę/nóżki Olego pas w razie ostrego hamowania. :S
Co do wagi, to u mnie niestety też już +7 kgWczoraj mierzyłam też wymiary i przybyło mi 20 cm w obwodzie brzucha, mam już równy metr
I +10 cm w biuście
Co ciekawe, prawie 10 cm doszło mi też pod biustem, a nie mam tam żadnego tłuszczu, tylko same żebra - chyba ciążowe przesunięcie narządów spowodowało też rozszerzenie klatki piersiowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 13:31
Princesska lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
A ja dzis bylam w TK Max i kupilam śpiworek, śliczny bardzo no zakochalam się we wzorku.
U nas miał być Jerzyk i damy tak na drugie, bo bardzo mi się podoba, dzieciaki zakochane w tym imieniu. Jedyne co mi nie pasuje, to to że to takie ciężkie do wymówienia w innym języku a jakby nie było młody będzie miał podwójne obywatelstwo. Męzowi spodobał się Daniel i tak został Daniel Jerzy.
A śpiworek znalazłam z jeżykiemDaniel
-
chcebardzobycmama wrote:O Karolina,moja imienniczka
Moze Dagmara,Roza
Aurelia piekne imie:) Rozalia ,pierwsze co mi wpadlo do glowy z literka "r" tak sie zastanowic to jest sporo imion jeszcze z ta literka
o ja tez Karolina
Róża moja faworyta dla dziewczynki była. Jeszcze Larysa albo Laura piękne.aszka1989 lubi tę wiadomość
Daniel
-
Princesska wrote:Zubii ale jak ktoś liczy według rozpoczętych tyg to wypada już wam 27
to tak jak by 3 trymestr
ja tez tak liczę, mimo ze ginekolodzy liczą skończone
Nawet na belly pokazuje zaczwty 27 i to nie jest jeszcze 3 trymPrincesska lubi tę wiadomość