X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka współczuję, może po weekendzie już Cię wypuszczą? Niech moc będzie z Tobą! ;)

• shelby* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty w szpitalu, traktuje jak wakacje- dosłownie. Można się wyspać i jak nic strasznego się nie dzieje to i odpocząć. Później co prawda trzeba wszysko nadrobić. Grunt to nastawienie.
    Cameline u nad tez problem z imieniem. Mąż hce żeby w imieniu była literka "r" . Mamy Karolinę i Wiktorię. A z trzecią dziewczynka to już jest mega problem. Byłam pewna że będzie Weronika ale jakoś tak się nam "odwidzialo"

74709jcgjiz14w6b.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Monako patrzę na Twój suwaczek, nie było kiedyś Zuzia i Zosia? :) zmieniliście czy ja się mylę?

My nie mamy imienia, córka wybrała Lilianka i zdania nie zmieni, mi też się podoba ale mąż nie chce żadnego kwiatka i podobnych a sam nic nie wymyśli. Podobnie mieliśmy z pierwszą córką,trudno było o imię. Za to dla chłopaka nie mielibyśmy problemu

Cameline, tak zmieniliśmy imię :)
    U nas od zawsze wiadomo było że jak córcia to Zosia. Ale z drugą mielismy problem i to spory.
    Podobało mi sie imię Nadia i mojemu mężowi właściwie też ale stwierdził że nie da dziecku ruskiego imienia. Koniec i kropka. Więc wpadła nam Zuzia i długo trzymalismy się tej wersji ale czesto myliłoby nam się i wołalibyśmy ZUSIA. Wiec odpadło. Była jeszcze Gabrysia i Patrycja ale nie mogłam sie z nimi oswoić.
    I nagle mąż odpuścił. Stwierdził że Nadia bardzo pasuje i tak juz zostało. Trochę zainspirowała go córka mojej kuzynki bo byli u nas osatnio. Widzimy sie jednak raz na 5 lat więc ona nie ma z tym problemu :)

Moze i twojemu mężowi jeszcze się odmieni i Zgodzi się na Lilianę ( bardzo piękne imię )

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka trzymaj sie !

U nas dalej rozwazania co do imienia ale coraz blizej jest Julek :) Julian :)

Byłam dzis na wizycie. Wszystko ksiazkowo, idealnie co do wieku ciazy. Młody 760 g, szyjka 4.07cm wiec ok :)
    Na twardnienia (jakby co) kazal brac doraznie nospe i do 2g magnezu, ale czystego (bez zadnych b6 i innych).
    Nastepna wizyta 1 lipca.
    Mam skierowanie na glukoze bleee. Chyba pójde w poniedziałek...
    no i kolejne 2 kilo na wadze od 17 maja... ehh :(

Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy teraz byłam u lekarza to na wadze doznałam szoku, +4 kg od ostatniej wizyty (3 tyg.), łącznie + 6 kg. Jem niewiele, wmuszam w siebie jedzenie, słodyczy nie jem, brzucha dużego nie mam.
    Patrzę w kartę ciąży ze starszą córką, przytyłam 13 kg, z czego pierwszy kg dopiero po 24tc! A rodziłam miesiąc przed czasem. Też nie wiem skąd nagle były te kg bo nic więcej nie jadłam, jak nie mniej i brzuszek miałam do porodu jak teraz. U mnie lekarz mówi że max.18 kg można przytyć.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline u mnie już jest 7 kg na plusie. Nie wiem ile miałam więcej kg w tym tygodniu co byłam z córka w ciaz, tylko z córka startowałam z wagą 55 kg, a teraz startowałam z wagą 65 kg, więc róznica jest. Z córką przytyłam rowne 30 kg i modle się, żeby teraz tyle nie przytyć...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w 3 trymestrze
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff3eb55b3b1.jpg

perfectangel85, poppy, Bąbelek1980, Princesska, MrsKiss, Bacardi90, zubii, Zorganizowana:), MoNaKo, Annie1981, Cameline, Lisa85, ⚘Kwiatuszek, aswalda lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka bardzo ładnie wyglądasz :) Myśle ze z pewoscią 30 kilo Ci nie grozi :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie tak dla czystej orientacji ile u Was kosztuje usg 3 trymestru?
    Pytałam w klinice, w której miałam robione pierwsze i połówkowe na NFZ z racji wieku i to trzecie kosztuje u nich 240 zł. A i tak nie mają już terminów do "mojego" lekarza.

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy ja bede płacic 200 zł

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Ja wizyty w szpitalu, traktuje jak wakacje- dosłownie. Można się wyspać i jak nic strasznego się nie dzieje to i odpocząć. Później co prawda trzeba wszysko nadrobić. Grunt to nastawienie.
    Cameline u nad tez problem z imieniem. Mąż hce żeby w imieniu była literka "r" . Mamy Karolinę i Wiktorię. A z trzecią dziewczynka to już jest mega problem. Byłam pewna że będzie Weronika ale jakoś tak się nam "odwidzialo"

O Karolina,moja imienniczka :P
    Moze Dagmara,Roza
    Aurelia piekne imie:) Rozalia ,pierwsze co mi wpadlo do glowy z literka "r" tak sie zastanowic to jest sporo imion jeszcze z ta literka

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 200 zł usg 3 trymestru kosztuje
    jeszcze sie nie zapisalam

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę płaciła 200 pln

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Co do pasów bezpieczeństwa: mój patent jest nieco inny niż Weal. Zapinam pas na fotelu, za swoimi plecami, a później zakładam na siebie tylko część piersiową. Wcześniej jakiś czas jeździłam, mając część biodrową pod brzuchem, ale zbyt wyraźnie oczami duszy widziałam wbijający się w głowę/nóżki Olego pas w razie ostrego hamowania. :S
    To jest bardzo niebezpieczne, sam pas piersiowy prawie nie trzyma, a w razie wypadku "nurkujesz" w dół.

Co do wagi, to u mnie niestety też już +7 kg :/ Wczoraj mierzyłam też wymiary i przybyło mi 20 cm w obwodzie brzucha, mam już równy metr :D I +10 cm w biuście :) Co ciekawe, prawie 10 cm doszło mi też pod biustem, a nie mam tam żadnego tłuszczu, tylko same żebra - chyba ciążowe przesunięcie narządów spowodowało też rozszerzenie klatki piersiowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 13:31

Princesska lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 200zł tak jak dwa poprzednie

• zubii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    a ja witam się w 3 trymestrze
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff3eb55b3b1.jpg

Sliczny brzuszek ale 3 trym to my mamy od czwartku 15 a nie dzisiaj.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii ale jak ktoś liczy według rozpoczętych tyg to wypada już wam 27 :P to tak jak by 3 trymestr :D ja tez tak liczę, mimo ze ginekolodzy liczą skończone :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam w TK Max i kupilam śpiworek, śliczny bardzo no zakochalam się we wzorku.

U nas miał być Jerzyk i damy tak na drugie, bo bardzo mi się podoba, dzieciaki zakochane w tym imieniu. Jedyne co mi nie pasuje, to to że to takie ciężkie do wymówienia w innym języku a jakby nie było młody będzie miał podwójne obywatelstwo. Męzowi spodobał się Daniel i tak został Daniel Jerzy.

A śpiworek znalazłam z jeżykiem :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    O Karolina,moja imienniczka :P
    Moze Dagmara,Roza
    Aurelia piekne imie:) Rozalia ,pierwsze co mi wpadlo do glowy z literka "r" tak sie zastanowic to jest sporo imion jeszcze z ta literka

o ja tez Karolina :)

Róża moja faworyta dla dziewczynki była. Jeszcze Larysa albo Laura piękne.

aszka1989 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zubii ale jak ktoś liczy według rozpoczętych tyg to wypada już wam 27 :P to tak jak by 3 trymestr :D ja tez tak liczę, mimo ze ginekolodzy liczą skończone :)

Nawet na belly pokazuje zaczwty 27 i to nie jest jeszcze 3 trym

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ