Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bacardi90 wrote:Babeczki odebrałam wyniki morfo:
Leukocyty 11,07 (norma: 4,0-11,0)
Erytrocyty 3,79 (norma: 4,2-5,4)
Hemoglobina 11,9 (norma: 12,0-16,0)
Hematokryt 33,5 (norma: 37,0-47,0)
Neutrocyty 7,91 (norma: 1,8-7,7)
% Limfocytów 16,6 (norma: 19,0-48,0)
Dobrze odgaduję że to lekka anemia?? Co żreć żeby to poprawić??Bacardi90 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Mialam ostatnio podobne wyniki. Dostalam zelazek i mam brac 2 razy dziennie.
⚘Kwiatuszek, Bacardi90 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dobrze ze mówicie w ilu stopniach należy prac, bo ja niestety nie orientuje się
aż 90!? Ja obstawiałam 60 stopni.
Dziś złożyłam już prace magisterską w dziekanaciejuż blisko końca jestem taka szczęśliwa. Wczoraj kupiliśmy meble a przed chwilą zamówiłam resztę wyprawki i powiem wam ze w życiu nie sądziłam ze to aż tyle wyjdzie, a najlepsze jest to ze brakuje mi i tego i tego i końca nie widać..
zubii, Bacardi90, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
No wlasnie co do prania w tak wysokich temp, jak to mozliwe ze te ciuszki sie nie zpesuja, nie skurcza - cokolwiek? Ja nasze doroslych piore max w 40 bo sie boje . A nie wyobrazam sobie ze pol wyprawki pojdzie mi do kosza, zwlaszcza ze my mamy praktycznie wszystko nowe, sklepowe kupione. Zaplakalabym sie
ja piore w 40 i wole doprasowac w odpowiedniej temp, ktora wyciągnie tam co ma wyciagnac
Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Zamawiała któraś z was ze strony babyland.pl ??
mają tam dobre ceny, i można wybierać kolory niektórych produktów bo np. Na smyku miałam informacje ze wanienkę wysyłają losowo nie ma możliwości wyboru koloru - a jak by przyszła różowa to trochę słabo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 16:08
Marcia1989 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ja pralak wszystkie ubranka w 30 maksymalnie 40 stopniach. Jak ktores byly brudne od ulania albo kupy to wczesniej namaczalam w odplamiaczu z Biedronki. Potem wszystko prasowalam i powiem Wam ze ubranka wcale nie byly zniszczone.
Oddalam polowe ubranek mojej siostrze a drugie pol mojej bratowej i jestem w szoku. Ubrania od siostry wcale jakby nie byly uzywane(robila tak jak ja) a od bratowej wiekszosci nie dostalam, a te ktore dostalam to tez raczej nadaja sie tylko do wyrzucenia do kosza. Ona wyszla z zalozenia ze jak wypierze w 60-70 stopniach to nie bedzie musiala ich prasowac. No i ubranka sa jakie sa...⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:Zamawiała któraś z was ze strony babyland.pl ??
mają tam dobre ceny, i można wybierać kolory niektórych produktów bo np. Na smyku miałam informacje ze wanienkę wysyłają losowo nie ma możliwości wyboru koloru - a jak by przyszła różowa to trochę słabo
Princesska, Bacardi90, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Hej, mam pytanie dla mam które będą mieć kosz Mojżesza lub kolyske. Będziecie mieć od razu większe łóżeczko? Do spania w nocy chociażby? Ja planuje kupić kolyske a po paru miesiącach zabrać łóżeczko od synka i jemu kupić lozko. Teraz już sama nie wiem czy drugie łóżeczko potrzebne?
-
Bacardi90 wrote:Dzięki
zaraz lecę po zielone na stragan i będę się bombardować koktajlami
Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
Nie mam doświadczenia w smoothie a przydałoby się w ciąży zwłaszcza że sezon jest -
nick nieaktualnyCameline wrote:Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
Nie mam doświadczenia w smoothie a przydałoby się w ciąży zwłaszcza że sezon jest
kiedyś robiłam z mango i awokado i było pysznieCameline lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam sobie kiedyś tak na oko... Na mleku ryżowym czy migdałowym chyba, do tego szpinak albo brokuł, jabłko lub gruszka i awokado właśnie. Awokado jest dobre do smoothie, poprawia konsystencję. Do tego jakiś słodki owoc żeby nie było mdłe/trawiaste. I można kombinować samemu
Po kilku razach już sama wyczujesz co Ci podchodzi bardziej a co mniej.
Mi też byłoby szkoda wyprać ciuszki w tak wysokiej temperaturze. Po pierwszym praniu będę prasować, bo jeszcze będzie na to czas i żebym miała spokojne sumienie, że wytępiłam bakterie. A potem zobaczę jak się wyrobię z tym prasowaniem.Cameline lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja nie będę prasować tylko wciepne do suszarki. Jeśli chodzi o czop, mnie odchodził w częściach. Pierwszy "kawałek" zabarwiony na beżowo odszedł po masażu szyjki. Reszta juz z krwią dopiero po zastrzykach na wywołanie i kolejnym masażu szyjki 5 dni później.
-
Cameline wrote:Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
Nie mam doświadczenia w smoothie a przydałoby się w ciąży zwłaszcza że sezon jest
Pęczek pietruszki + 2 kiwi + sok pomarańczowy, czasami dorzucam banana lub awokado żeby było bardziej kremowe, pyyychaCameline lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Cameline wrote:Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
Camelin ja juz chyba kiedyś pisałam o koktajlu:
Cała natka pietruszki
banan
kawałek cytryny obranej ze skórki (ale nie wyciśniętej tylko wruconej)
jabłko ze skórką
do tego jogurt naturalny/maślanka/kefir
I blendujemy.
Dodam że miałam hemoglobinę 5 i to już nadaje się do przetaczania krwi ale koktajl i sorbifer podniosły mi wyniki że przy bliźniakach mam w normie.
Wczesniej brałam żelazek i nic mi to nie dało.
Przy sorbiferze łatwo o zaparcia a ten koktajl sprawił ze chodziłam codziennie do toalety bez najmniejszych problemów.
Dodam, że piłam codziennie przez jakiś miesiąc. Teraz na razie odpusciłam bo co za dużo...
Dziewczyny c do ubranek to mama prała mi w 40 stopniach i wszystko prasowała. W 90 miałabym szmaty a nie ciuszki.⚘Kwiatuszek, Cameline lubią tę wiadomość
-
Ja też prałam wszystko w 40 stopniach mimo tego, że mam sporo używanych. Nastawiałam ponad dwugodzinny program + dodatkowe płukanie. Wszystko też prasowałam.
Muszę spróbować koktajli zwłaszcza, że teraz tyle świeżych warzyw i owoców. Mi na niski hematokryt pomógł Actiferol forte. Po miesiącu brania wrócił do normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:46
⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość