Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Babeczki odebrałam wyniki morfo:
    Leukocyty 11,07 (norma: 4,0-11,0)
    Erytrocyty 3,79 (norma: 4,2-5,4)
    Hemoglobina 11,9 (norma: 12,0-16,0)
    Hematokryt 33,5 (norma: 37,0-47,0)
    Neutrocyty 7,91 (norma: 1,8-7,7)
    % Limfocytów 16,6 (norma: 19,0-48,0)

Dobrze odgaduję że to lekka anemia?? Co żreć żeby to poprawić?? ;)
    Bacardi miałam podobnie dwa miesiące temu, kupiłam sok z czystych buraków i piłam/pije dużo pokrzywy, do tego raz na jakiś czas watróbka. Morfologia jest już super:)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam ostatnio podobne wyniki. Dostalam zelazek i mam brac 2 razy dziennie.

⚘Kwiatuszek, Bacardi90 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mówicie w ilu stopniach należy prac, bo ja niestety nie orientuje się :) aż 90!? Ja obstawiałam 60 stopni.

Dziś złożyłam już prace magisterską w dziekanacie :) już blisko końca jestem taka szczęśliwa. Wczoraj kupiliśmy meble a przed chwilą zamówiłam resztę wyprawki i powiem wam ze w życiu nie sądziłam ze to aż tyle wyjdzie, a najlepsze jest to ze brakuje mi i tego i tego i końca nie widać..

zubii, Bacardi90, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podobne, w dolnej granicy wyniki morfo i dostałam żelazo 2x dziennie w tabl.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze lepiej powalczyć bez tabletek bo mogę mieć zaparcia ...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do prania w tak wysokich temp, jak to mozliwe ze te ciuszki sie nie zpesuja, nie skurcza - cokolwiek? Ja nasze doroslych piore max w 40 bo sie boje . A nie wyobrazam sobie ze pol wyprawki pojdzie mi do kosza, zwlaszcza ze my mamy praktycznie wszystko nowe, sklepowe kupione. Zaplakalabym sie ;) ja piore w 40 i wole doprasowac w odpowiedniej temp, ktora wyciągnie tam co ma wyciagnac :P

Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiała któraś z was ze strony babyland.pl ?? :) mają tam dobre ceny, i można wybierać kolory niektórych produktów bo np. Na smyku miałam informacje ze wanienkę wysyłają losowo nie ma możliwości wyboru koloru - a jak by przyszła różowa to trochę słabo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 16:08

Marcia1989 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralak wszystkie ubranka w 30 maksymalnie 40 stopniach. Jak ktores byly brudne od ulania albo kupy to wczesniej namaczalam w odplamiaczu z Biedronki. Potem wszystko prasowalam i powiem Wam ze ubranka wcale nie byly zniszczone.
    Oddalam polowe ubranek mojej siostrze a drugie pol mojej bratowej i jestem w szoku. Ubrania od siostry wcale jakby nie byly uzywane(robila tak jak ja) a od bratowej wiekszosci nie dostalam, a te ktore dostalam to tez raczej nadaja sie tylko do wyrzucenia do kosza. Ona wyszla z zalozenia ze jak wypierze w 60-70 stopniach to nie bedzie musiala ich prasowac. No i ubranka sa jakie sa...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zamawiała któraś z was ze strony babyland.pl ?? :) mają tam dobre ceny, i można wybierać kolory niektórych produktów bo np. Na smyku miałam informacje ze wanienkę wysyłają losowo nie ma możliwości wyboru koloru - a jak by przyszła różowa to trochę słabo :P
    Sie uśmiałam! Mnie mój stary by z chałupy wygnal jakby przy różowej wanience miał stac z jedynym pierwszym Synusiem:P

Princesska, Bacardi90, Maja83 lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wybrała różowej dla córki (nie lubimy różu), a dla chłopaka to byłby skandal! :)

Princesska, Marcia1989, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie dla mam które będą mieć kosz Mojżesza lub kolyske. Będziecie mieć od razu większe łóżeczko? Do spania w nocy chociażby? Ja planuje kupić kolyske a po paru miesiącach zabrać łóżeczko od synka i jemu kupić lozko. Teraz już sama nie wiem czy drugie łóżeczko potrzebne?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Dzięki :) zaraz lecę po zielone na stragan i będę się bombardować koktajlami

Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
    Nie mam doświadczenia w smoothie a przydałoby się w ciąży zwłaszcza że sezon jest

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Znacie jakieś fajne przepisy na koktajle? Zwłaszcza zielone? Wcinam pietruchę i szczypiorek na kanapkach, ziemniakach i wszędzie gdzie się da i już mam obrzydzenie a morfo słaba.
    Nie mam doświadczenia w smoothie a przydałoby się w ciąży zwłaszcza że sezon jest
    u mnie dziś był koktajl: gruszka, banan, pęczek pietruszki,szpinak, sok z cytryny i nasiona chia dorzuciłam na koniec. Smakowało dobrze :)
    kiedyś robiłam z mango i awokado i było pysznie

Cameline lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sobie kiedyś tak na oko... Na mleku ryżowym czy migdałowym chyba, do tego szpinak albo brokuł, jabłko lub gruszka i awokado właśnie. Awokado jest dobre do smoothie, poprawia konsystencję. Do tego jakiś słodki owoc żeby nie było mdłe/trawiaste. I można kombinować samemu :) Po kilku razach już sama wyczujesz co Ci podchodzi bardziej a co mniej.

Mi też byłoby szkoda wyprać ciuszki w tak wysokiej temperaturze. Po pierwszym praniu będę prasować, bo jeszcze będzie na to czas i żebym miała spokojne sumienie, że wytępiłam bakterie. A potem zobaczę jak się wyrobię z tym prasowaniem.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę prasować tylko wciepne do suszarki. Jeśli chodzi o czop, mnie odchodził w częściach. Pierwszy "kawałek" zabarwiony na beżowo odszedł po masażu szyjki. Reszta juz z krwią dopiero po zastrzykach na wywołanie i kolejnym masażu szyjki 5 dni później.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:

Pęczek pietruszki + 2 kiwi + sok pomarańczowy, czasami dorzucam banana lub awokado żeby było bardziej kremowe, pyyycha :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:

Camelin ja juz chyba kiedyś pisałam o koktajlu:
    Cała natka pietruszki
    banan
    kawałek cytryny obranej ze skórki (ale nie wyciśniętej tylko wruconej)
    jabłko ze skórką
    do tego jogurt naturalny/maślanka/kefir
    I blendujemy.

Dodam że miałam hemoglobinę 5 i to już nadaje się do przetaczania krwi ale koktajl i sorbifer podniosły mi wyniki że przy bliźniakach mam w normie.
    Wczesniej brałam żelazek i nic mi to nie dało.
    Przy sorbiferze łatwo o zaparcia a ten koktajl sprawił ze chodziłam codziennie do toalety bez najmniejszych problemów.
    Dodam, że piłam codziennie przez jakiś miesiąc. Teraz na razie odpusciłam bo co za dużo... :)

Dziewczyny c do ubranek to mama prała mi w 40 stopniach i wszystko prasowała. W 90 miałabym szmaty a nie ciuszki.

⚘Kwiatuszek, Cameline lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My synkowi do pierwszych urodzin prasowalismy, tzn mąż :) teraz nie wiem jak będzie bo jest dalej w szpitalu,ale przyjedzie mój Tata to pomoże, a póki co pierze się drugie pranie na 40stopni w Loveli :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prałam wszystko w 40 stopniach mimo tego, że mam sporo używanych. Nastawiałam ponad dwugodzinny program + dodatkowe płukanie. Wszystko też prasowałam.
    Muszę spróbować koktajli zwłaszcza, że teraz tyle świeżych warzyw i owoców. Mi na niski hematokryt pomógł Actiferol forte. Po miesiącu brania wrócił do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:46

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy mozna smarować w ciąży brzuch żelem z aloesem? Tak mnie czasem swędzi że szok. Rozstępów nie mam. Smaruję po kilka razy dziennie na przemian olejkiem z rossmana, migdałowym i kokosowym. Ale pomyślałam o aloesie. Co myślicie?

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ