Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A do nas przydzedl lezaczek tiny love brazowy. Mezowi bardzo sie podoba bo nie jest to typowy braz jak w opisie tylko taki troche zielony khaki
a to jego ulubiony kolor
Od kilku dni dretwieja mi rece w nocy
boli strasznie. Czy ktoras z Was ma taki problem?
Milenka~11 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
poppy wrote:Dzień dobry!
Która nie śpi? Ja od 4:30. Jakie plany na dziś? Jakieś zakupki, wizyty, skręcanie mebelków, pakowanie torby, pranie ciuszków???
Pochwalcie się! ☺
Idziemy do lekarza bo córka i ja chore później zakupy i do domu może po drodze wrzuca paczkę z ciuszki do paczkomaty to na jutro będę miała pranie. -
Dziewczyny, które szyją dla swoich maleństw - takie pytanie mam.
Czy polar minky i tkaninę z których chcę zrobić kołderkę, powinnam wyprać przed szyciem czy kiedy już będzie gotowe ? Chciałam zrobić dwa komplety - jeden z wypełnieniem a drugi bez
Z góry dziękuję, bo jestem zielona w temacie -
Agaciora wrote:Dziewczyny, które szyją dla swoich maleństw - takie pytanie mam.
Czy polar minky i tkaninę z których chcę zrobić kołderkę, powinnam wyprać przed szyciem czy kiedy już będzie gotowe ? Chciałam zrobić dwa komplety - jeden z wypełnieniem a drugi bez
Z góry dziękuję, bo jestem zielona w temacieAgaciora, zubii lubią tę wiadomość
-
Ja za niedlugo wychodze na badanie cytomegalii,w czw.krew i mocz i okaze sie co tam z moimi krwinkami.Czesc ciuchow juz mam poprane,maz bedzie prasowal jak wroci z pracy☺jutro ma kurier przyniesc lezaczek Tiny☺jutro tez syn wieczorem wraca z obozu,niestety ze skrecona noga wiec od czwartku mam co robic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:23
-
Karolka tez widzialam ten plyn w fajnej cenie ale nie zdecydowalam sie go kupic. A ciekawa jestem czy fajny jest czy nie.
Dziewczyny jakie macie powtorzone badania w 3 trymestrze?
Ja mialam wszystkie badania zrobione z ksiazeczki w 1 trymestrze a teraz mam powtorzyc tylko Wr. Myslalam, ze da mi jeszcze na toxo i hbs ale jednak nie.
W ogole babka w szpitalu bo dzisiaj bylam na badaniach krwi powiedziala ze dziwne ze lekarka mi dala w 8 miesiacu na badanie Wr
-
Też oglądałam Bobini w Kauflandzie, po jakieś 8 pln około, ale raczej kupię biały jeleń. Z praniem czekam na komplet ciuszków, jeszcze dwie koleżanki zbierają, potem zobaczę co brakuje i pojedziemy z teściową dokupić. Jakieś miejsce gdzie kupię tanio rożki polecacie?
-
Karolka12345 wrote:Dzień dobry
Ależ piękny dzień dzisiajAż mi się syndrom gniazda włączył i zaczynam prać
Czy któraś miała do czynienia z płynem Bobini? Był w dobrej cenie w piotrze i pawle więc mówię spróbuję
Ja kupilam proszek bobini i uwazam ze jest ok☺ -
natalka1988 wrote:Karolka tez widzialam ten plyn w fajnej cenie ale nie zdecydowalam sie go kupic. A ciekawa jestem czy fajny jest czy nie.
Dziewczyny jakie macie powtorzone badania w 3 trymestrze?
Ja mialam wszystkie badania zrobione z ksiazeczki w 1 trymestrze a teraz mam powtorzyc tylko Wr. Myslalam, ze da mi jeszcze na toxo i hbs ale jednak nie.
W ogole babka w szpitalu bo dzisiaj bylam na badaniach krwi powiedziala ze dziwne ze lekarka mi dala w 8 miesiacu na badanie Wr
Z tymi badania to juz tez zglupialam bo co lekarz to inaczej.Ja powtorzylam cytomegalie a jestem w 34 tyg i pielegniarka tez powiedziala ze to za wczesnie.Robilam tez hbs ale juz hiv i toxo nie powtarzalam i powtarzac nie bede.Podobno jak toxo jest didatnie to sie nie powtarza,nie wiem jak z Wr -
Milenka~11 wrote:Też oglądałam Bobini w Kauflandzie, po jakieś 8 pln około, ale raczej kupię biały jeleń. Z praniem czekam na komplet ciuszków, jeszcze dwie koleżanki zbierają, potem zobaczę co brakuje i pojedziemy z teściową dokupić. Jakieś miejsce gdzie kupię tanio rożki polecacie?
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Pierwsze pranie w Bobini wstawione - dam znać
Chusteczki nawilżane mają bardzo dobre opinie u Sroki więc wierzę, że płyny też są ok
Chociaż to różnie bywa
No nic lecę dalej do roboty, muszę zrobić porządek w szafach, powywalać stare ręczniki, pościele i zrobić miejsce dla mojego Szymusia -
Dziewczyny, a czy któraś z Was zastanawiała się nad TENSami do porodu? Wspomniała nam o tym położna na szkole rodzenia i bardzo polecała do uśmieżania bólu. Ja się szykuję do SN, chciałabym się załapać na zzo w szpitalu który wybrałam, no ale to wiadomo jak jest... A że jestem trochę panikara i boję się bólu, to zastanawiają mnie właśnie te TENSy. Cena w miarę spoko... Może ma ktoś doświadczenia albo coś słyszałyście?
I miłego dnia dla Was, widzę działacie pełną parąJa na dzisiaj zaplanowałam umycie wózka, bo mam używany i chciałabym go odświeżyć, ale najpierw do 10 spałam xD a teraz dalej nie mogę się zebrać do roboty, dopiero po śniadaniu jestem
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:A do nas przydzedl lezaczek tiny love brazowy. Mezowi bardzo sie podoba bo nie jest to typowy braz jak w opisie tylko taki troche zielony khaki
a to jego ulubiony kolor
Od kilku dni dretwieja mi rece w nocy
boli strasznie. Czy ktoras z Was ma taki problem?
Drętwienie i ból dłoni w nocy to objaw syndromu cieśni nadgarstka, jeśli dodatkowo puchną ci palce to to napewno to. Ja się męczę z tym od 3 tygodni, po porodzie powinno przejść gdy wszystkie obrzęki z ciała zejdą.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Princesska wrote:[…] i jeśli stan dziecka pozwoli chciała bym żeby mały trafił od razu na kangurowanie do męża
natalka1988. O przyspieszaniu porodu ostatnio pisała mama ginekolog. Ogólnie są to metody nie zbadane i nie wiadomo czy poród wystąpił dzięki tym metodom czy i tak sam z siebie by się wtedy zaczął, ale pisała że nie zaszkodzą i można próbować.
Byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia. Będą tylko 3 spotkania po 2h, więc trochę krótko, ale co zrobić. Wczoraj położna mówiła o oznakach zaczynającego się porodu oraz rodzajach znieczuleń dostępnych w szpitalu. Na koniec partnerzy uczyli się masować nam kręgosłup.
Cieszę się, że byłam, ale widać że to wszystko mocno okrojone. Ja się już o tym wszystkim naczytałam i wiem więcej niż położna powiedziała na te tematy
Dowiedziałam się za to kilka praktycznych rzeczy jak godziny odwiedzin w szpitalu czy zobaczyłam w którym miejscu jest porodówka (chociaż do środka nie mogliśmy wejść).
Następne spotkania będą dla mnie ciekawsze, bo będą dotyczyć karmienia i opieki nad niemowlakiem
MrsKiss. Położna mówiła nam wczoraj, że TENS sprawdza się w początkowej fazie porodu (chyba do 4cm rozwarcia, ale z tą liczbą nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam) później już nie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔