X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas przydzedl lezaczek tiny love brazowy. Mezowi bardzo sie podoba bo nie jest to typowy braz jak w opisie tylko taki troche zielony khaki :) a to jego ulubiony kolor :) Od kilku dni dretwieja mi rece w nocy :( boli strasznie. Czy ktoras z Was ma taki problem?

Milenka~11 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Dzień dobry!
    Która nie śpi? Ja od 4:30. Jakie plany na dziś? Jakieś zakupki, wizyty, skręcanie mebelków, pakowanie torby, pranie ciuszków???
    Pochwalcie się! ☺

Idziemy do lekarza bo córka i ja chore później zakupy i do domu może po drodze wrzuca paczkę z ciuszki do paczkomaty to na jutro będę miała pranie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które szyją dla swoich maleństw - takie pytanie mam.
    Czy polar minky i tkaninę z których chcę zrobić kołderkę, powinnam wyprać przed szyciem czy kiedy już będzie gotowe ? Chciałam zrobić dwa komplety - jeden z wypełnieniem a drugi bez :)
    Z góry dziękuję, bo jestem zielona w temacie :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Dziewczyny, które szyją dla swoich maleństw - takie pytanie mam.
    Czy polar minky i tkaninę z których chcę zrobić kołderkę, powinnam wyprać przed szyciem czy kiedy już będzie gotowe ? Chciałam zrobić dwa komplety - jeden z wypełnieniem a drugi bez :)
    Z góry dziękuję, bo jestem zielona w temacie :)
    Wyprałabym po, jakby się któreś miało rozciągnąć przed zszyciem. Popełniłam tylko czapeczkę i niedrapki i to ręcznie, bo nie mam maszyny. I wszyscy mówią, że czapka za mała. Fajna stronka z wykrojami: https://domowakrawcowa.blogspot.com/

Agaciora, zubii lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za niedlugo wychodze na badanie cytomegalii,w czw.krew i mocz i okaze sie co tam z moimi krwinkami.Czesc ciuchow juz mam poprane,maz bedzie prasowal jak wroci z pracy☺jutro ma kurier przyniesc lezaczek Tiny☺jutro tez syn wieczorem wraca z obozu,niestety ze skrecona noga wiec od czwartku mam co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:23

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ależ piękny dzień dzisiaj :P Aż mi się syndrom gniazda włączył i zaczynam prać :P

Czy któraś miała do czynienia z płynem Bobini? Był w dobrej cenie w piotrze i pawle więc mówię spróbuję :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka tez widzialam ten plyn w fajnej cenie ale nie zdecydowalam sie go kupic. A ciekawa jestem czy fajny jest czy nie.

Dziewczyny jakie macie powtorzone badania w 3 trymestrze?

Ja mialam wszystkie badania zrobione z ksiazeczki w 1 trymestrze a teraz mam powtorzyc tylko Wr. Myslalam, ze da mi jeszcze na toxo i hbs ale jednak nie.

W ogole babka w szpitalu bo dzisiaj bylam na badaniach krwi powiedziala ze dziwne ze lekarka mi dala w 8 miesiacu na badanie Wr

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądałam Bobini w Kauflandzie, po jakieś 8 pln około, ale raczej kupię biały jeleń. Z praniem czekam na komplet ciuszków, jeszcze dwie koleżanki zbierają, potem zobaczę co brakuje i pojedziemy z teściową dokupić. Jakieś miejsce gdzie kupię tanio rożki polecacie?

dqpri09k6uedld97.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dzień dobry :)

Ależ piękny dzień dzisiaj :P Aż mi się syndrom gniazda włączył i zaczynam prać :P

Czy któraś miała do czynienia z płynem Bobini? Był w dobrej cenie w piotrze i pawle więc mówię spróbuję :)

Ja kupilam proszek bobini i uwazam ze jest ok☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Karolka tez widzialam ten plyn w fajnej cenie ale nie zdecydowalam sie go kupic. A ciekawa jestem czy fajny jest czy nie.

Dziewczyny jakie macie powtorzone badania w 3 trymestrze?

Ja mialam wszystkie badania zrobione z ksiazeczki w 1 trymestrze a teraz mam powtorzyc tylko Wr. Myslalam, ze da mi jeszcze na toxo i hbs ale jednak nie.

W ogole babka w szpitalu bo dzisiaj bylam na badaniach krwi powiedziala ze dziwne ze lekarka mi dala w 8 miesiacu na badanie Wr

Z tymi badania to juz tez zglupialam bo co lekarz to inaczej.Ja powtorzylam cytomegalie a jestem w 34 tyg i pielegniarka tez powiedziala ze to za wczesnie.Robilam tez hbs ale juz hiv i toxo nie powtarzalam i powtarzac nie bede.Podobno jak toxo jest didatnie to sie nie powtarza,nie wiem jak z Wr

010idqk3hkbcgs9f.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Też oglądałam Bobini w Kauflandzie, po jakieś 8 pln około, ale raczej kupię biały jeleń. Z praniem czekam na komplet ciuszków, jeszcze dwie koleżanki zbierają, potem zobaczę co brakuje i pojedziemy z teściową dokupić. Jakieś miejsce gdzie kupię tanio rożki polecacie?
    U nas w Textil Market rożki są już od 15 zł.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któras z was, lub waszych mam robi na drutach? Moja mama się zaktywizowała w tym temacie i też szukam jej wzorów w necie.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, druty nie, kiedyś próbowałam ale jakoś ciasno mi te oczka idą. Na szydełku trochę, chciałam zrobić kini bikini ale nie zdążyłam przed latem, a teraz, co najwyżej mogę upleść siatkę na arbuza;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pranie w Bobini wstawione - dam znać :) Chusteczki nawilżane mają bardzo dobre opinie u Sroki więc wierzę, że płyny też są ok :) Chociaż to różnie bywa :P

No nic lecę dalej do roboty, muszę zrobić porządek w szafach, powywalać stare ręczniki, pościele i zrobić miejsce dla mojego Szymusia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam babci włoczek. Ma mi zrobić właśnie kocyk merino do wózka i kilka sweterków dla małego.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was zastanawiała się nad TENSami do porodu? Wspomniała nam o tym położna na szkole rodzenia i bardzo polecała do uśmieżania bólu. Ja się szykuję do SN, chciałabym się załapać na zzo w szpitalu który wybrałam, no ale to wiadomo jak jest... A że jestem trochę panikara i boję się bólu, to zastanawiają mnie właśnie te TENSy. Cena w miarę spoko... Może ma ktoś doświadczenia albo coś słyszałyście? :)
    I miłego dnia dla Was, widzę działacie pełną parą :) Ja na dzisiaj zaplanowałam umycie wózka, bo mam używany i chciałabym go odświeżyć, ale najpierw do 10 spałam xD a teraz dalej nie mogę się zebrać do roboty, dopiero po śniadaniu jestem :P

perfectangel85 lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A do nas przydzedl lezaczek tiny love brazowy. Mezowi bardzo sie podoba bo nie jest to typowy braz jak w opisie tylko taki troche zielony khaki :) a to jego ulubiony kolor :) Od kilku dni dretwieja mi rece w nocy :( boli strasznie. Czy ktoras z Was ma taki problem?

Drętwienie i ból dłoni w nocy to objaw syndromu cieśni nadgarstka, jeśli dodatkowo puchną ci palce to to napewno to. Ja się męczę z tym od 3 tygodni, po porodzie powinno przejść gdy wszystkie obrzęki z ciała zejdą.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ?całą noc produkowałaś dziecko, wiesz ile to roboty. W tym tygodniu jestem w gazie, więc robię ile się da, ale przychodzą takie dni, że się zasapię wchodząc do wanny.

MrsKiss lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas komoda się wietrzy, łózeczko skrecone czeka też. Pranie mysle, ze zaczne jutro robić bo z segregacją tych rzeczy to mi się zejdzie

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    […] i jeśli stan dziecka pozwoli chciała bym żeby mały trafił od razu na kangurowanie do męża :)
    Ja też będę miała CC i chciałabym, żeby dziecko jak najszybciej trafiło do mnie. Rozmawiałam z lekarzem, mówił że jest to możliwe.

natalka1988. O przyspieszaniu porodu ostatnio pisała mama ginekolog. Ogólnie są to metody nie zbadane i nie wiadomo czy poród wystąpił dzięki tym metodom czy i tak sam z siebie by się wtedy zaczął, ale pisała że nie zaszkodzą i można próbować.

Byłam wczoraj pierwszy raz na szkole rodzenia. Będą tylko 3 spotkania po 2h, więc trochę krótko, ale co zrobić. Wczoraj położna mówiła o oznakach zaczynającego się porodu oraz rodzajach znieczuleń dostępnych w szpitalu. Na koniec partnerzy uczyli się masować nam kręgosłup.
    Cieszę się, że byłam, ale widać że to wszystko mocno okrojone. Ja się już o tym wszystkim naczytałam i wiem więcej niż położna powiedziała na te tematy ;)
    Dowiedziałam się za to kilka praktycznych rzeczy jak godziny odwiedzin w szpitalu czy zobaczyłam w którym miejscu jest porodówka (chociaż do środka nie mogliśmy wejść).
    Następne spotkania będą dla mnie ciekawsze, bo będą dotyczyć karmienia i opieki nad niemowlakiem :)

MrsKiss. Położna mówiła nam wczoraj, że TENS sprawdza się w początkowej fazie porodu (chyba do 4cm rozwarcia, ale z tą liczbą nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam) później już nie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ