X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie gdzies rozpiske jakas ogolna co zabrac ze soba do szpitala?
    co bierzecie do torby?

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zrobilam sobie screeny jak pisalyscie o Gemini i gdzies je zgubilam. Ktos ma ochote napisac mniej wiecej co tam trzsba bylo???; ) bo zamawiam.

16udvfxmplx8ab54.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    a macie gdzies rozpiske jakas ogolna co zabrac ze soba do szpitala?
    co bierzecie do torby?

Ja mam taką:
    -2 koszule
    -majtki siateczkowe
    -podklady Bella
    -podklady na łóżko
    -nakladki na sedes jednorazowe
    -ocetenisept
    -gumka do włosów
    -sluchawki
    -ksiazka lub gazeta
    -tabletki na tarczycę
    -woda z dziubkiem (w nocy dobrze się z niej pije)
    -wkladki laktacyjne
    -biustonosz do karmienia
    -dwa ręczniki kąpielowe i jeden mały
    -kubek łyżka łyżeczka nóż widelec
    -kapcie oraz japonki
    -kardigan
    -etui na okulary
    -drobne pieniądze
    -dokumenty
    -kosmetyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 19:03

perfectangel85, Cameline, poppy, ew101 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej uzywalam tylko proszku lovela, a teraz kupilam bobini i zapach ma o wiele ladniejszy i juz przy nim zostaje ;) a co do smoczkow to ja kupilam smoczki lovi jak przy pierwszym tak i teraz i nie zaburzyly odruchu ssania.

Przez dwa tygodnie przybralam 0,5 kg lacznie mam 12,5 kg na plusie. Dostalam skierowanie na usg, a tak po za tym to lekarz powiedzial, ze calkiem dobrze nosze ta ciaze i na pewno jest teraz lepiej niz bylo na poczatku i 4 tyg temu ;) wiec jestem szczesliwa bo nie trzeba isc do szpitala ;)

poppy, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zubii

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczki mam chyba Lovi kupione teraz.
    Nie wiem czy są jakieś co nie zaburzają odruchu ssania, wg mnie każdy w jakimś tam stopniu zaburza i dużo zalezy od dziecka jaki nam się model trafi :)
    Córka np miała słaby odruch ssania i smoczek nie pomagał a przetestowałam z nią chyba pińset różnych. Za to synowi nic nie przeszkadzalo, nawet najtansze smoki :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 2 smoczki NUK Genius, wrzuciłam do koszyka pierwsze jakie się trafiły. Po pierwszym macaniu stwierdzam, że są bardzo miękkie. Jak nie będzię potrzeby to nie będę dawać ale niech sobie w domu leży.
    Wogóle od wczoraj mama wrażenie, że mały przez weekend podwoił swoją wielkość i cały brzuch mi zajmuje. Wypycha się tak jakby chciał mnie rozerwać. W sobotę idę na usg i liczę, że jego waga nie okaże się kosmiczna :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzalam teraz to mam Lovi Dynamic takie 0-2mc

o taki
    http://habermanbaby.com/public/images/KwWs3/mylittlelove-minisoother.jpg

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście dość sceptycznie podchodzę do opisywanych w internecie sposobów przyspieszenia porodu. W pierwszej ciąży wypróbowałam prawie wszystkie: sex, herbata z liści malin, długie spacery, mycie okien, chodzenie po schodach, sprzątanie (tak czysto w domu jeszcze nie miałam) a i tak urodziłam 10 dni po terminie. Jak widać powyższe sposoby nie pomogły ale i nie zaszkodziły. Więc jeśli ktoś nie lubi czekać bezczynnie to może spróbować, zwłaszcza że efektem ubocznym jest poprawa kondycji i super porządek w domu :)

zubii, perfectangel85, MrsKiss lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna środowiskowa do której zaczęłam chodzić na zajęcia jest kolejną osobą która potwierdziła mi, że to wszystko (nieszkodliwe) mity. ;)

zubii lubi tę wiadomość

• setti Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny!

Miałam dziś wizytę u gina - synek skierowany główką ku wyjściu, więc mogę już rodzić ;)
    justa. wrote:
    Osobiście dość sceptycznie podchodzę do opisywanych w internecie sposobów przyspieszenia porodu. W pierwszej ciąży wypróbowałam prawie wszystkie [...] a i tak urodziłam 10 dni po terminie.

U mnie było podobnie. Wypróbowałam prawie wszystkie sposoby (jedynie olejku rycynowego nie piłam) od jedzenia ananasów i pikantnych rzeczy do seksu i dygania po schodach. Prawda jest taka, że jeśli wszystko macie pozamykane na trzy spusty, to chociażbyście całą noc robiły przysiady, dmuchały balony i piły herbatę z liści malin, nic nie wskóracie ;) Moja córka opuściła brzuch dopiero po kilku pompach z oksytocyną i przebiciu pęcherza płodowego.

Starałam się przyspieszyć akcję również TENS-em (można - fizjoterapeutka podsunęła mi ten pomysł). Jeśli chodzi o użyteczność tego sprzętu podczas porodu... cóż... Bólu bynajmniej nie zmniejszał (miałam skurcze z brzucha, z krzyża żadnych), ale pomagał mi się zrelaksować między skurczami, a w czasie skurczy dawał zajęcie dla rąk (trzeba było naciskać guzik wzmocnienia). Mimo to tym razem również mam zamiar wypożyczyć ten sprzęt.

Annie1981, polecam "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły". Właśnie czytam i staram się wprowadzać w życie.

Mamy karmiące starsze pociechy - macie już siarę? ja od kilku tygodni obserwuję nieco większą laktację, a od kilku dni moje piersi obok regularnego mleka wytwarzają siarę (tzn. w niektórych kanalikach mlecznych pokarm ma intensywnie żółtą barwę). Bardzo mnie to cieszy, bo już się niepokoiłam.

Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś sie obudzilam z mokrą plamą na cycku :) coś tam się już dzieje
    przy synu starszym nie miałam takich niespodzianek

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Dziewczyny, które szyją dla swoich maleństw - takie pytanie mam.
    Czy polar minky i tkaninę z których chcę zrobić kołderkę, powinnam wyprać przed szyciem czy kiedy już będzie gotowe ? Chciałam zrobić dwa komplety - jeden z wypełnieniem a drugi bez :)
    Z góry dziękuję, bo jestem zielona w temacie :)
    Też szukałam przed szyciem info w necie;)Bawełnę trzeba dekatyzować, o co chodzi? a o to, żeby poddać ją wysokiej temperaturze, żeby po pierwszym praniu się nie skurczyła (można uprać materiały lub (ja tak zrobiłam) po prostu przeprasowałam bawełnę) Minky nie trzeba bo się nie kurczy:) właśnie wrzuciłam do prania większość rzeczy które uszyłam to dam znać czy coś się z nimi nie stało! Też jestem początkująca;)

Agaciora lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii o super dzięki za ściągę :) jeszcze dorzucę coś do zjedzenia dla siebie tak w razie w ;)

U mnie na razie siary brak

zubii lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, gdyby któraś jeszcze nie nabyła Tiny Love 3w1 i brązowy kolor odpowiada to na tej stronie jest za 245 zł + przesyłka (chyba 16.50zl) https://czarodziej.eu/pl/p/-Wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-Tiny-Love-brazowy-TL1800306830R/23078497

7u22s65gu3gutoef.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U mnie siara jest tylko po naciśnięciu piersi i czasem lekko zaschnięta wieczorem.

Ładnie pachnie ten Bobini, ale dla mnie za mało "dzidziusiem" :) Taki bardziej mydlany zapach. Także użyję go do pościeli, pieluszek a do ciuszków kupiłam dziś Lovelę jednak :)

Dziewczyny czy Was też bolą wargi sromowe, łechtaczka? No kurde jak chodzę to boli...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a ten proszek dzidziuś jak pachnie ? Bo ja właśnie go kupiłam. Lovela lepsza ??? :)

Czasem jak chodzę to mnie tak krocze ciągnie boli podobnie jak podczas okresu,
    Mam wrażenie ze to z obrzmienia i napuchnięcia tych okolic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:14

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam Dzidziusia :) (plyn do prania i koncentrat do płukania) miałam go tez przy starszaku
    wczoraj wyprałam kocyki i jak rozwieszałam pranie to tak miło i ciepło sie zrobiło na serduchu od tego zapachu kojarzącego się z maleństwem :)

Karolka mnie nic nie poli jak wszytsko mam tam opuchnięte, golenie się to masakra :/ a jak się zatne to krew leci i leci :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:16

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Karolka a ten proszek dzidziuś jak pachnie ? Bo ja właśnie go kupiłam. Lovela lepsza ??? :)

Czasem jak chodzę to mnie tak krocze ciągnie boli podobnie jak podczas okresu.

Ja kupiłam wczoraj Bobini. Pachnie ładnie, ale za mało "dzidziusiem". W sensie, że mi noworodek czy niemowlak kojarzy się z konkretnym zapachem - i jest to bardziej zapach Loveli niż Bobini.
    akurat pod tym kątem jestem spaczona - uwielbiam taki konkretny zapach noworodka, nie wiem jak to wytłumaczyć ;)

zubii, Zorganizowana:), perfectangel85, shelby* lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka chyba wiem o co chodzi :D myslalam ze dzidziusiem to ten proszek masz na myśli :D to ja może tez spróbuje bobini, skoro ma fajny zapach :)
    Już mi szuflada w której mam chusteczki mokre itp przesiąkła fajnym zapachem :D

Dziś mam wizytę kontrolną w szpitalu w związku z cukrzycą i mam nadzieje ze moja szyjka jest w stanie niezmienionym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 10:24

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ