X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja też znam wcześniaka z 33.Zdrowy chłopczyk.Nawet w inkubatorze nie leżał.Będzie dobrze.Co więcej znam chłopaka z wrodzoną toxo.Lekarze nie dawali mu szans i straszyli wszystkim co możliwe.Dziś do 20 letni chłop jak dąb.Zdrowy w stu procentach.Nauka swoje a życie swoje.

• shelby* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam kciuki żebyście jak najdłużej zostali w dwupaku.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, trzymamy kciuki wszystkie. Będzie dobrze, już raz nam się udało :)
    miffy wrote:
    Tak, tak, ja wiem, że one nie będą takie czerwone - mam dwa białe z czasów dojrzewania i faktycznie czasem aż ciężko je dostrzec. Napisałam o czerwonych śladach bo one właściwie nawet narazie nie wyglądają jak klasyczne rozstępy, są płytkie i małe, tyle że jest ich sporo. Jestem ciekawa jak będą wyglądać później - raczej nie znikną, ale może bardzo widoczne nie będą... Jak mi się uda uchwycić na zdjęciu to Wam pokażę ;)

Jeśli małe i płytkie to powinny się ładnie zagoić i nie być widoczne po jakimś czasie :) Te duże głębokie zwykle gorzej wyglądają, jak już się zabliźnią to tak brzydko jak normalna blizna...

Ja mówiłam Wam, że odpuszczam jednak szkołę rodzenia, bo mąż nie da rady, a mnie interesuje tylko kilka ćwiczeń i oddychanie, więc dzisiaj zaczęłam szukać w necie. Trafiłam na filmiki położnej, która jest jednocześnie instruktorką fitness :) filmiki są długawe, bo to normalnie taki trening przed porodem, jestem dopiero na drugim odcinku, ale myślę, że dla kogoś kto nigdy nie rodził to fajna rzecz, o tym jak najlepiej oddychać, jak się wczuć w swoje ciało https://www.youtube.com/watch?v=9nmhYy1WGiY

W niedzielę wieczorem zamówiłam sobie włóczki w sklepie internetowym. Jeszcze w niedzielę około 20 Pani mi odpisała, że mamy konta w jednym banku, więc pieniążki już są, wysłała w pon i dzisiaj mam już u siebie :) trafiłam też na promocję, motki bawełniane z OekoTex po 3,70 z sztukę :) poprzychodziło mi kilka kolorów, idealnie na takie szaro-bure dni jak teraz :)

Milenka~11, MrsKiss lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline jesteśmy z Tobą :*

Ja drugi dzień leżę. Czekam na wyniki moczu i krwi. Boje się bo ciśnienie nie za fajne. Pod 140/90 gdzie cały czas na wizytach 115/70...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline napisz zaraz co Twój lekarz powie na wizycie.
    Naprawdę nie da się nic zrobić? mocniejsze środki podawać nie da rady?

Karolka dzisiaj masz te wyniki? Daj znac, bo faktycznie ciśnienie wysokie, a jak opuchlizna?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Natalka dzisiaj. Powinny być kolo 15. Pani wpisała, że na cito, ale i tak do labu przyjeżdżają po materiał o 12:30... Czekam na wynik i zaraz dzwonię do gina...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, faktycznie dość wysokie to Twoje ciśnienie... Ale spokojnie, najważniejsze, że będziesz mieć wyniki jeszcze dziś i od razu można będzie interweniować jakby co. Trzymam za Ciebie kciuki :) Dzisiaj też jesteś taka opuchnięta?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Cameline, może coś lepszego wymyślą, te całe doktory. Będzie dobrze, trzymajcie się!

Już po wizycie, czekałam 30 min. oczywiście nikt mnie nie wpuścił, pewnie wszyscy w ciąży, tylko nie było widać.
    Na szczęście pani z recepcji włączyła klimę w korytarzu.
    Dzidek przytył 500/600 g, i już ułożył się główką w dół. Mam się nie martwić plamieniami, bo wszystko git i ok, i przyjść za miesiąc. Był moment grozy, bo się zepsuł aparacik do mierzenia tętna i doktor się wystraszyła, bo nie słyszała serduszka. Na mnie to nie zrobiło wrażenia, bo czuję, kiedy coś się dzieje niedobrego i ufam instynktowi. Na prenatalne III nie idę, II też opuściłam ale nie widać potrzeby.
    Przytyłam 1 kg. Z czego 500/600 należy do Józka, więc dla mnie super. Mój synuniu jest najlepszą kuracją odchudzającą. Mam nadzieję się wreszcie wylaszczyć;-)
    3 prenatalnych nie robisz. Drugich tez nie mialas tak? Czyli połówkowych tez nie mialas? I jak to jest mozliwe ze przytylas tylko 1 kg??? To Twoja macica, wody plodowe, krew, lozysko itd nic nie waży? Wooow
    Edit: zle doczytalam, myslalam ze przez cala ciaze 1 kg haha sorrki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 13:36

16udvfxmplx8ab54.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam za ciebie i maluszka kciuki :* Obyś jak najdłużej była w dwupaku :* Jestem pewna, że maleństwo jest silne i dacie radę :)

Ja dziś prawie zakończyłam porządki przed przyjściem na świat maluszka :) Mam wysoki połysk w mieszkaniu hehe :) Pozostało mi jedynie zmienić firanki i urządzić kącik małego :) Dziś może mój D. złoży łóżeczko i wywierci dziurkę na baldachim :) I resztę szczegółów na bieżąco będę urządzać :)

Dziś mam też usg więc podejrzę co tam u mojego mężczyzny :)

Mam też wyniki krwi i moczu i widzę, że mam kilka rzeczy poniżej normy... mam nadzieję, ze znowu nie mam jakiejś infekcji...

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline rowniez 3mam kciuki!
    Karolka daj znac jak wyniki.

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie...
    Moje ostatnie usg było w 30 tygodniu i więcej usg mieć nie będę bo moja lekarka nie ma aparatu w gabinecie.
    W 30 tygodniu mały był ułożony pośladkowo- i moje pytanie.
    Jakby mnie chyciło wcześniej przed terminem to wtedy w szpitalu na szybko będą mi robić usg, mam w ogóle powiedzieć że w 30 tygodniu był ułożony pośladkowo? Jak to w ogole jest?

No bo pewnie inaczej jak mnie nie chyci wcześniej, pójdę w terminie do szpitala to wtedy pewnie mi usg w szpitalu zrobią- no ale co wtedy jak akcja zacznie się wcześniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 14:00

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka to ile teraz mały wazy?
    Pytam z ciekawosci.

Cameline ja trzymam kciuki by dzieciątko wytrzymało jeszcze kilka tygodni! A nie myslalas o zmianie szpitala na taki z lepszą opieką?

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce nadal opuchnięte i co najgorsze palce mnie bolą :> jak zginam, dziwne uczucie.
    Stopy opuchnięte, ale jakby mniej.

Ciśnienie mierzyłam dziś z 10 razy :P od 120/70 do 160/120 jeden pomiar... Teraz przed chwilą 116/88 więc to drugie za wysokie..

Wyników nadal brak,

Monako co u Ciebie?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie...
    Moje ostatnie usg było w tygodniu i więcej usg mieć nie będę bo moja lekarka nie ma aparatu w gabinecie.
    W 30 tygodniu mały był ułożony pośladkowo- i moje pytanie.
    Jakby mnie chyciło wcześniej przed terminem to wtedy w szpitalu na szybko będą mi robić usg, mam w ogóle powiedzieć że w 30 tygodniu był ułożony pośladkowo? Jak to w ogole jest?

No bo pewnie inaczej jak mnie nie chyci wcześniej, pójdę w terminie do szpitala to wtedy pewnie mi usg w szpitalu zrobią- no ale co wtedy jak akcja zacznie się wcześniej?
    Nie wyobrażam sobie aby tego nie sprawdzili na usg. Na szkole rodzenia mówili że u nas w szpitalu nie tylko sprawdza się czy położenie jest główkowe ale jeszcze główka musi być odpowiednio ułożona aby urodzić sn. Jakiś szew musi być prostopadle do czegoś tam. Oczywiście na wejściu zaznacz że było położenie miednicowe aby szpital jak najszybciej Cię sprawdził. Bo u nas np. do cesarki anestezjologa sprowadzają z innego budynku i to może potrwać.

• Viriki Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pochwalę jak uszykowałam dla Danka miejscówkę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b50586b1d8d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24dcfbbac48d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 14:06

aswalda, Karooolcia :), perfectangel85, zubii, majju, Marcia1989, Ja86, verka, Justaw, AllishiiA, Milenka~11, Lisa85, MrsKiss, justa., Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Właśnie bezsenność... Zasnęłam około 1 a godzina 6 oczy jak 5 zł. Ale każdy mówi śpij póki możesz a ja właśnie nie mogę :/
    Dziewczyny a mam pytanie czy przy porodzie te bóle krzyżowe nie piszą sie na ktg? Pytam, bo podczytuję trochę sierpniowe mamusie i tam własnie urodziła dziewczyna, która miała takie bóle... Oczywiście położna wielce zdziwiona, że rodzi...
    U mnie właśnie było tak, że skurcze pisały się max 60 a ja z bólu targalam pościel. Zaczęłam wołać położna, że rodzę a ta do mnie, że niemożliwe. Jakiego szoku doznała jak się okazalo, że mam już pełne rozwarcie i faktycznie rodzę...

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam kciuki oby córa jak najdłużej w brzuszku posiedziała!!!

Też myślę co u Monako, bo coś się nie odzywa....

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Ja sie pochwalę jak uszykowałam dla Danka miejscówkę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b50586b1d8d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24dcfbbac48d.jpg

Pięknie to wygląda :) Ja już tez szykuję kącik dla małego. A powiedz mi czy przykrywasz to czymś żeby się nie kurzyło, czy raczej zostawiasz tak? Pytam bo samam nie wiem co mam zrobić heeh czy przyrywać czy nie :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    U mnie właśnie było tak, że skurcze pisały się max 60 a ja z bólu targalam pościel. Zaczęłam wołać położna, że rodzę a ta do mnie, że niemożliwe. Jakiego szoku doznała jak się okazalo, że mam już pełne rozwarcie i faktycznie rodzę...

Faktycznie jakieś dziwne położne...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm wyniki.

Białko w moczu ujemne także uff.

CRP 2,85 (norma 0-5) Także nie wiem czy to oznacza, że może coś się zaczynać dziać skoro nie jest 0,00?

Napisałam do gina i czekam...

Marcia1989 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ