Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia nie przykrywam. Mlodego i tak będę trzymac w śpiworku albo otulaczu/kocyku na poczatek, a te mam pochowane w szufladach. Z kolei pościel niech sobie nabiera domowego zapachu
chyba zeby sie kot w tym wytarzał to wtedy przepiore jeszcze raz.
Ogólnie nie ma co przesadac ze sterylnością wg mnie.zubii lubi tę wiadomość
Daniel
-
natalka1988 wrote:Cześć dziewczyny.
Do dziewczyn które kupiły wózki używane albo będą prać po swoich dzieciaczkach, jak te wózki pierzecie? gąbka i tyle? Czy wszystko ze stelaża ściągacie i do pralki? ja mam do prania 3w1 i się zastanawiam jak to zrobić...
Jeśli chodzi o spanie to ja nawet w nocy spie- ale jak się położę to przez pierwsze pół godziny wstaję robić z 2-3 razy sisiu bo mam ucisk na pęcherz -
AllishiiA wrote:Co do mdlosci to mi tez wrocily od jakiegos czasu, a dzisiaj rano zwrocilam cale sniadanie... Mam nadzieje, ze to tylko tak jednorazowo.
z fotelikow samochoowych sciagnelam wszystko i wypralam, a wozek wypralam recznie tylko ja piore firanka
Ktos pytal o pisanie skurczy to wiem, ze jak rodzilam to te bole parte mi sie nie pisaly, a urodzilam
Mnie na szczescie bezsennosc nie meczy. Po calym dniu z dzieckiem jestem padnieta i spi 22/23-8 -
poppy wrote:Powiedzcie czy do wózka zakłada się jeszcze jakieś prześcieradełko? Jest coś takiego wogóle? Czy poprostu pieluszką się wykłada? No bo jak dziecko np. uleje to pasuje, żeby czymś ta "wysciolka" gondoli była zabezpieczona.
poppy lubi tę wiadomość
-
Viriki wrote:Karolcia nie przykrywam. Mlodego i tak będę trzymac w śpiworku albo otulaczu/kocyku na poczatek, a te mam pochowane w szufladach. Z kolei pościel niech sobie nabiera domowego zapachu
chyba zeby sie kot w tym wytarzał to wtedy przepiore jeszcze raz.
Ogólnie nie ma co przesadac ze sterylnością wg mnie.
Właśnie ja się martwię o mojego kota... no ten to wszędzie musi wejść, bo inaczej chory chodzi...poppy lubi tę wiadomość
-
Cameline ja chodzilam bez szyjki od 32 tyg do 39 , lekarz co tydzien sie dziwil dlaczego jeszcze nie urodzilam. Mysle ze jeszcze urodzisz w terminie
zubii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Karolka12345 wrote:Ręce nadal opuchnięte i co najgorsze palce mnie bolą :> jak zginam, dziwne uczucie.
Stopy opuchnięte, ale jakby mniej.
Ciśnienie mierzyłam dziś z 10 razyod 120/70 do 160/120 jeden pomiar... Teraz przed chwilą 116/88 więc to drugie za wysokie..
Wyników nadal brak,
O nadcisnieniu w ciaxy mowimy jak jedt pow 150/90 i to nie jednorazowo ale jesli utrzymuje sie przez min.kilka godzin i nie spada.Twoje rozkurczowe 88 jest jak najbardziej prawidlowe.Jesli masz skoki powinnas dostac doraznie dopegyt.Mi cisnienie skacze w nerwach czy u lekarza.Taki lajf.Nie mierz cisnienia non stop bo tobez sensu a w nerwach jeszcze bankowo masz wieksze.A jaki masz puls,ok100-110 w ciazy jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 15:37
zubii, Gdziejestmieszko lubią tę wiadomość
-
Emma 32 wrote:Karolka12345 wrote:Ręce nadal opuchnięte i co najgorsze palce mnie bolą :> jak zginam, dziwne uczucie.
Stopy opuchnięte, ale jakby mniej.
Ciśnienie mierzyłam dziś z 10 razyod 120/70 do 160/120 jeden pomiar... Teraz przed chwilą 116/88 więc to drugie za wysokie..
Wyników nadal brak,
O nadcisnieniu w ciaxy mowimy jak jedt pow 150/90 i to nie jednorazowo ale jesli utrzymuje sie przez min.kilka godzin i nie spada.Twoje rozkurczowe 88 jest jak najbardziej prawidlowe.Jesli masz skoki powinnas dostac doraznie dopegyt.Mi cisnienie skacze w nerwach czy u lekarza.Taki lajf.Nie mierz cisnienia non stop bo tobez sensu a w nerwach jeszcze bankowo masz wieksze.A jaki masz puls,ok100-110 w ciazy jest ok.
Dokładnie aż się zdziwiłam bo ja mam takie samo na wizytach i lekarz mówi że w normie. -
A ja mam wyniki krwi i moczu... Tylko szkoda, ze ja się na tym nie znam
Ciężar właściwy 1,013 g/ml 1,015 - 1,03 Poniżej normy
wiecie co moe oznaczać, że ciężar właściwy w moczu jest poniżej normy???
A w krwi to już w ogóle mi dziwnie wyszło:
erytrocyty 3,9 mln/µl 3,93 - 5,22 Poniżej normy
hemoglobina 10,9 g/dl 11,2 - 15,7 Poniżej normy
hematokryt 33,6% 34,1 - 44,9 Poniżej normy
limfocyty % 12,8% 20 - 40 Poniżej normy
neutrofile # 7,48 tys/µ 2 - 7 Powyżej normy
Może któraś z Was się na tym zna... Ta krew to jakaś dziwna mi wyszła... -
Emma 32 wrote:Limfocyty troszke obnizone i hemoglobina reszta ok☺takie malutkie te odchylenia nie ma co sie przejmowac
Kochana to mnie uspokoiłaśZawsze miałam wyniki krwi idealne i dlatego teraz się dziwię... Tak mnie ręka boli po pobraniu krwi, ze nie wiem czy ta babka mi jakiegoś nerwu nie uszkodziła albo cos w tym stylu... rwie mnie ta ręka, że szok
-
Karolcia za mala hemoglobina i hematokryt to znaczy za malo zelaza.neurofile czestonsa podniesione.
Dzis przyszla paczka z gemini,rozpakowywalam z mezem i zaciekawieniem ogladalismy muszle;)a pozniej stwierdzilismy ze te rzeczy to do kazdej z dziurek,noska,oczka,buzki,dupki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:02
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Karolka12345 wrote:Emma, Zubi - wszystko się zgadza, ale ja w życiu takiego ciśnienia nie miałam. 115/70 z reguły. Więc wydaje mi się, że nie jest to dobrze, jak oba parametry podnoszą się po 25/20.
Zwłaszcza, że ja leżę cały dzień, żadnej aktywności fizycznej.
Ja też zawsze miałam ciśnienie książkowe a w ciąży na każdej wizycie ok 135/87 ale mówią, że ok. A w 3 trym skoki ciśnienia są normalne, ciężar robi swoje, macica uciska i przepone i naczynia krwionośne dodatkowo upały. Wystarczy szybciej wstać, zrobić pare kroków, coś podnieść i już skacze. O ile nie utrzymuje się stale na wysokim poziomie i mocz czysty to nie ma co się martwićMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
A spuchnięte aż do bólu palce to może być zespół cieśni. U mnie potem doszło drętwienie, a teraz to już mam problem z rana żeby widelec czy grzebień utrzymać bo nie jestem w stanie pięści zacisnąć
oby to przeszło bo nie wiem jak z taką bezwładną ręką miałabym małemu pieluchę w nocy zmienić lub go podnieść wogóle
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]