X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 podziwiam zręczność palców. mi łapy popuchły i wszystko mi leci na podłogę. Już nawet się nie schylam;-)

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do ciężkiego tematu sprzed kilku dni. Takie znalazłam na deon.pl
    https://www.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/komentarze/art,2066,ksiadz-jan-kaczkowski-o-metodzie-in-vitro.html

dqpri09k6uedld97.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Ja dziś się kiepsko czuje, brzuch mi boleśnie twardnieje, wzięłam 2 magnezy i jak nie przejdzie to pojadę chyba na IP. Chociaż nie chce panikować :) zawsze co w domu to w domu.

Ja to jeszcze dwie Nospy dokładam w takim wypadku. I ciepły prysznic też potrafi pomóc.
    Trzymaj się!

qb3chdgezj308xv3.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa masz ten sam termin co ja :)

justa. lubi tę wiadomość

• shelby* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co przeszło tzn ból przeszedł bo maleństwo cały dzień skacze jak piłka i pewnie dlatego brzuch twardnieje.
    No i chyba czas trochę zwolnić tempo, więcej odpoczywać a nie cały dzień na nogach.

Monako chyba wszystkie się zastanawiamy co u Ciebie? ! Daj znać ;)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby tam na tym linku jest jak się układać, żeby brzuch nie bolał. Może spróbujesz? Mi się wydaje wiarygodna ta fitness-położna.

dqpri09k6uedld97.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotki moje ostatnio mnie niema i nie dam rady was nadrobić nawet moja mloda w domu mamy siostrzenice na wakacjach u siebie chłop w delegacji i nie ogarniam :-)

Mam do was pytanie Techniczne ❤❤ jutro IDE na krew mocz i krzepliwosc jak ogarniacie temat z pobieraniem moczu przy nocnym wstawaniu na siusiu ???

A tu mój ostatni zakup dla chrupci

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56747029def8.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 20:19

Milenka~11, Lisa85, Annie1981, wisienka1212 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w delegacji ale na szczęście już ostatni tydzień z trzech(sic!), ja normalnie udoiłam siuśki rano, co poradzisz na wstawanie, przecież nie wstrzymasz.

dqpri09k6uedld97.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. A mnie dziś strasznie noga boli, tak rwie... Cały dzień nie do życia jestem. W dodatku mój mąż i syn też w nie najlepszych nastrojach :(

Podejrzalam na innym wątku ze Monako pisała dziś ze mają jej podać drugą dawkę sterydow a na przyszły tydzień planują zrobić cięcie, wiec już niedługo przytulić swoje córeczki :)

Cameline co u Ciebie?

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

Mam do was pytanie Techniczne ❤❤ jutro IDE na krew mocz i krzepliwosc jak ogarniacie temat z pobieraniem moczu przy nocnym wstawaniu na siusiu ???

l

Odkąd na IP badali mi mocz po tym jak kazali mi wypić 1,5 litra wody, przestałam się przejmować, czy po nocnym wstawaniu wyniki są wiarygodne. Są i w ogóle się tym nie przejmuj. Jak ma coś wyjść, to wyjdzie, każą oddawać poranny, bo wyniki i normy są łatwiejsze w interpretacji.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze sie nie odezwalam wczesniej. Musialam wszystko przetrawic, uspokoic sie bo pelno emocji dzis we mnie, maz przyjechal itd.

Moj lekarz uspokoił, jak zawsze :) zbadał szyjkę i stwierdził że wszystko jest w miarę ok a tym bardziej nie ma powodów do takiej paniki jak zrobili lekarze. Na dzień dzisiejszy wygląda dobrze ale też zaznaczył ze to dynamiczny proces bo wystarczą 2 mocniejsze skurcze i pójdzie rozwarcie.
    Dla podsumowania, 1 lekarz że szyjka w miarę ale bardzo miękka rozklapana, za 10 min badanie u innej i stwierdza brak szyjki i w karcie wpisane szyjka zgładzona (pani z porodówki), dziś rano że bardzo krociotka biezmierzalna ale nagle twarda. Moj lekarz ze jest ok.
    Rano mnie napeawdę nastraszyli że max za tydzien rodze, teraz jestem spokojniejsza ale mam swiadomosc że wszystko w kazdej chwili moze sie zdarzyc to wierze ze bedzie dibrze :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowa, nie oceniona pomoc :* juz któryś raz udowadniacie jaką jesteście siłą! I nie ukrywam że w fali emocji każdy Wasz wpis sprawiał że łzy napływały do oczu to w sercu rosła nadzieja i siła. Dziękuję!

shelby*, Karolka12345, poppy, Marcia1989, perfectangel85, Lisa85, Nadiaa85, Zorganizowana:), Milenka~11, AllishiiA, Annie1981, wisienka1212, Kinga13 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Gdziejestmieszko, a ja nie mam piłki... buuu :(

taką dużą piłkę kupiłam 4 lata temu w Kiku, co prawda w Niemczech ale po taniości, coś dwa ojro była i daje radę od tego czasu.

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala, mam też sporo zastrzeżeń. Na wiosce jest mały wybór szpitali, jestem od domu 35km i jest to jedyny w okolicy 100km szpital 3 stopnia referyncyjności z iomem dla wcześniaków; dodatkowo pracuje tu mój lekarz. Opinie ma bardzo dobre, lekarze też.
    Może polityka szpitala troche kaleczy. Następny szpital jest 100km dalej dla wcześniaków ale nie mam pewności jaka tam opieka dla ciąż zagrożonych. Odkąd wycodali leki silnie rozkurczowe to rzadki który szpiral jakoś sobie radzi z przedwczesnymi porodami. Statystycznie jest teraz dużo wcześniaków więc rzadko udaje się wyhamować akcje porodowe.

Aaaa mam na pt echo serca na które czekałam tyle czasu. Zależy mi bardzo bo NT było powiększone. Mój lekarz kazał mi samej zdecydiwać ale tak zasugerował że może warto wyjść na żądanie zeby je zrobić
    Nie wiem co mam zrobić. Czekam do czwartku co będzie dalej. Jedyny minus że to 80km i drogę autem już źle pokonuję, boję się skurczy. Z drugiej strony gdyby coś wyszło źle z serduszkiem wybrałabym inny szpital z zapleczem kardiologicznym.
    Czuję się w patowej sytuacji bo nie ma tu dobrego wyjscia a kazde wyjscie jest nasączine ryzykiem

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może da się transportem sanitarnym na to echo?

dqpri09k6uedld97.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, rozumiem, że w tym szpitalu, w którym jesteś, nie ma możliwości zrobienia tego badania?

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli przymierzamy się do kupowania różnych rzeczy - z większych mamy na razie tylko wózek. I o ile wiem, co z fotelikiem i np. bujaczkiem-leżaczkiem, to zupełnie nie wiem, jak podejść do tematu fotela do karmienia. Czy przydawał Wam się (przy założeniu, że w mieszkaniu nie mamy innych foteli, tylko krzesła, kanapę dość sztywną i łóżko w sypialni)? Jaki jest najlepszy? Czy wysokie oparcie jest ważne? Czy miękkie boki, żeby można było się "wtulić"?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpiralu nie ma możliwości. Przewiezienia tym bardziej bo badanie na nfz (z programu genetycznego) i bedac w szpitalu nie mofe skorzystac z zadnej innej usługi z nfz - takie prawo. Nie mogę wyjsc na przepustkę tylko ewentualnie wyjść na żądanie

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam w kuchni na twardym krześle a dziecko na moich kolankach. Fotelik do karmienia dostała jak stabilnie siedziała, może ok.10-12 m-cy. Wysoki z miękkimi obiciami by było jej wygodnie i żeby główka nie uderzyła jak robi "nie nie nie bede jesc" :) chociaż moja pochłaniała wszystko i zawsze :)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    W szpiralu nie ma możliwości. Przewiezienia tym bardziej bo badanie na nfz (z programu genetycznego) i bedac w szpitalu nie mofe skorzystac z zadnej innej usługi z nfz - takie prawo. Nie mogę wyjsc na przepustkę tylko ewentualnie wyjść na żądanie

A co mówią lekarze? Ci ze szpitala. Wiem, że żądanie brzmi okropnie, ale czy oni patrzą na to przychylnie, nie będą robić problemu z ponownym przyjęciem? Jeśli nie i w czwartek ocenią, że nie ma jakiegoś kolosalnego ryzyka, to może warto... Bardzo ciężko coś doradzić, bo to decyzja z tych, gdzie nie ma tak naprawdę dobrego wyjścia.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Ja karmiłam w kuchni na twardym krześle a dziecko na moich kolankach. Fotelik do karmienia dostała jak stabilnie siedziała, może ok.10-12 m-cy. Wysoki z miękkimi obiciami by było jej wygodnie i żeby główka nie uderzyła jak robi "nie nie nie bede jesc" :) chociaż moja pochłaniała wszystko i zawsze :)

Ale ja mówię o fotelu dla mnie, do karmienia piersią. :-)

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ