Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży też poznałam płeć na prenatalnych. Teraz jakoś po doświadczeniu z córką myślę, że łatwiej by znowu było mieć córkę i dla nich chyba też przy zabawie łatwiej. Już nie wspomne o tych wszystkich workach z ciuchami i dłuższa opcja wspólnego pokoju 😅 ale oczywiście najważniejsze żeby było zdorwe :)
    U nas znowu przeważają dziewczynki.
    Ja wiem, że u nas rodzinka na bank zamyka się na drugim dziecku i już myśle jak ten temat załatwić sprawnie na przyszłość 😅

Kleopatra słabo, że się wygadała, ale moja mama jest taka sama. Emocje u niej biorą górę więc się nie złoszcze.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• Zazuzi Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla taka sytuacja, że pozwoliłam przekazać ta nowinę mojemu młodszemu bratu. Nie mamy za bardzo kontaktu. Ogólnie relacja jest spoko, ale gadamy ze sobą bardzo mało. Mieszka daleko od nas. Mama z nim codziennie rozmawia, więc mówię ok. Chcesz to się mu pochwał. No i tak się złożyło, że tego dnia kiedy się dowiedziała, byłyśmy jeszcze razem zadzwonił do niej mój brat. A ona od razu do mnie z tekstem czy może mu powiedzieć. A córka moja obok była, nic nie wiedziała jeszcze. No dobra posłuchała się i nie zdradziła. Mówię do mamy, żeby ta info bardzo delikatnie przekazała, bo wiem że brat chce a jego żona nie chce słyszeć o dzieciach. A może nie mogą? Nie wnikam. No ale wisienka na torcie jest to, że jak już mu powiedziała i brat zdziwił się, że nam się chciało w tym wieku, że taka różnica. No z jednej strony to rozumiem, bo czasem też w ten sposób myślę. To mama odpowiedziala, że wpadliśmy, choć wiedziała doskonale, że 9 lat się staraliśmy i że to to takie wyczekiwane maleństwo.. ech..

preg.png
  • Zzzaba Koleżanka

Wysłany: 17 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży na prenatalnych usłyszałam że na 70% dziewczynka i potwierdzilo się na polowkowych:)
    Teraz nie mam jakichś szczególnych preferencji co do płci, co ma być to będzie, byle zdrowe.
    Rodzinom jeszcze nie mówiliśmy o ciąży, wiedzą dwie przyjaciółki. No i córeczka wie, pokazuje palcem na mój brzuch i mówi że tam jest bejbi 🥹
    Dziewczyny które macie już dzieci, mówiłyście im o ciąży czy czekacie?

Fomyart lubi tę wiadomość

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzzaba wrote:
    Dziewczyny które macie już dzieci, mówiłyście im o ciąży czy czekacie?
    2 dni temu powiedziałam. Mdłości mnie ciągle męczą, więc są takie dni że leże plackiem w łóżku albo takie, gdy tulę muszlę klozetową. Dzieci dopytywały, więc stwierdziliśmy że to czas. Nikt inny nie wie 😊

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    2 dni temu powiedziałam. Mdłości mnie ciągle męczą, więc są takie dni że leże plackiem w łóżku albo takie, gdy tulę muszlę klozetową. Dzieci dopytywały, więc stwierdziliśmy że to czas. Nikt inny nie wie 😊

Tego nie byłabym taka pewna, moja Dorota od razu na drugi dzień się pochwaliła w przedszkolu że będzie miała nową siostrę 🤣ciekawe co powie jak wyjdzie brat 🤣🤣😂

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też Młodemu powiedzieliśmy prawie od razu, w ogóle mój mąż gdyby mógł to wywiesiłby baner z informacją🙉

Zazuzi za tą wpadkę to bym opierdzieliła mamę...

domi88 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Moja babcia ostatnio tez mi powiedziała, że jak do niej wnuki od cioci przyjechali to „musiała sie pochwalić” że jestem w ciazy 😂 Ja sie tylko zaśmiałam, ale czym ona sie pochwaliła bo jakby zasługi jej w tym zero 🙈

No jak zero...
    One wszystkie zawsze mowia, że wymodliły😇

Kira, Anuszka28, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    My też Młodemu powiedzieliśmy prawie od razu, w ogóle mój mąż gdyby mógł to wywiesiłby baner z informacją🙉

Zazuzi za tą wpadkę to bym opierdzieliła mamę...

Haha, mój też pochwalił się od razu najbliższym kolegom.
    Ale wiem,że oni byli wtejemniczeni w nasze bardzo długie starania.

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście😉 musiałam nadrobić zaległości.

Ja poznałam płeć w poprzedniej ciąży na prenatalnych. Teraz się nawet nie nastawiam, wszyscy mówią że będzie drugi chłopak bo w rodzinie męża sami chłopcy się rodzą. I w sumie tak jak któraś z Was napisała chłopcy są faktycznie łatwiejsi w obsłudze chociaż gdzieś tam we mnie cicha nadzieja na dziewczynkę się jeszcze tli.

Ja będę musiała jutro synkowi powiedzieć bo w poniedziałek jedziemy z przyjaciółmi w góry. Jadę z nimi ale w moim stanie wiem że będę tam leżeć i spędzać czas w apartamencie. Na desce nie pojeżdżę, na szlak nie wejdę także będę musiała się jakoś przed synkiem usprawiedliwić a nie chce go okłamywać.

A co do snów to ja cały czas mam takie hardcorowe sny że szok. W tym te erotyczne😂😉

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    Tego nie byłabym taka pewna, moja Dorota od razu na drugi dzień się pochwaliła w przedszkolu że będzie miała nową siostrę 🤣ciekawe co powie jak wyjdzie brat 🤣🤣😂
    O dziwo jeszcze milczą. Pewnie kwestia kilku dni 🤭 ale też zrobiły się obozy. Jedno chce siostrę, a drugie brata 😁 każde się przechwala co mogłoby "podarować" rodzeństwu, jeśli będzie to które sobie wymarzyli 😅

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 - teściową traktuj z przymrużeniem oka, ten typ tak ma nie ma sie co nakręcać, ja mam 2 szwagierki i dwie siostry i różnie bywa dzieci 2+3+2+1 i moje 2 także różne historie przez 20 lat się nazbierały trzeba z uśmiechem i dystansem do każdego a będzie miło ;-)

Zazuzi - ja na razie nie mowie nikomu, wie tylko mąż i jedna przyjaciółka.
    Z córka gadałam tak luźno to kiedyś chciała siostrę a teraz mówi ze wszytko jej jedno bo relacji jakieś mocnej nie będzie miła - ma 14 lat. Syn jak już to che brata ma 9lat

My nie mówimy nikomu bo w sumie wiem jak będzie, mamy stare dzieci i się zacznie , wstępnie może w maju powiem bo kiedyś będzie trzeba. JA ciąże przechodzę bezobjawowo, wiem ze tez będzie coś widać nie szybko.
    Z córka w 7 miesiącu nosiłam zwykłe sukienki i mnie pytali czy ja w ciąży z chomikiem jestem ;)

blador2, Kira, Aaga, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, dostała opierdziel. Bez przesady. Tyle lat starań, tyle łez i dołów a ta pierdzieli że wpadłam.. no normalnie wkurw był ostry

blador2, domi88, Kira, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Blador, dostała opierdziel. Bez przesady. Tyle lat starań, tyle łez i dołów a ta pierdzieli że wpadłam.. no normalnie wkurw był ostry

I dobrze, też bym tak zrobiła.
    To tak jak żona przyjaciela męża powiedziała, że my już za starzy na dzieci i powinnismy na wnuki czekać🙊🙊🙊wtf?😂

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to komentowanie😡 o ile to nie jest dziecko dla zasiłków to kuźwa co komu do tego!

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą już wszyscy, którzy mają wiedzieć czyli nasi rodzice, rodzeństwo i przyjaciele :) więcej nie planujemy ogłoszeń :)

Ja mam chyba niepopularne podejście, ale gdybym się zdecydowala na 2 dziecko, to chciaĺabym żeby było tej samej płci co pierwsze :)

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    I dobrze, też bym tak zrobiła.
    To tak jak żona przyjaciela męża powiedziała, że my już za starzy na dzieci i powinnismy na wnuki czekać🙊🙊🙊wtf?😂
    😂😂 ale ja nawet siwych wlosów jeszcze nie mam

U mnie wie tylko jedna koleżanka i mama. Czekam do badań. Czy widać po mnie nie wiem, juz dwie osoby powiedziały, że dobrze moja buzia wygląda więc kto wie. Ja sie czuje jak kupa ale może na twarzy tego nie widac ;-)

• MariMari Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    😂😂 ale ja nawet siwych wlosów jeszcze nie mam

U mnie wie tylko jedna koleżanka i mama. Czekam do badań. Czy widać po mnie nie wiem, juz dwie osoby powiedziały, że dobrze moja buzia wygląda więc kto wie. Ja sie czuje jak kupa ale może na twarzy tego nie widac ;-)

Hahaha ja też nie, ale u nas to na pewno przez to, że syn już taki duży.
    A my tylko najblizyszm mówiliśmy o problemach i starach.
    Reszta pewnie myślała, że jednak i taki wybór.

Ja czuję , że będzie chłopaczek. Syn i mąż że dziewczyna.
    Jest mi to absolutnie obojętne, więc w domu robimy zakłady o przekonanie;)

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

domi88 - jak mniejsza różnica wieku to super jak jedna pleć, powyżej 5 lat to jeden pieron ze wskazaniem na mix
    u mnie w dniu porodu córka 15, syn 10, syn 0
    masakra nie? ;-)

preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to lotto jesli chodzi o płeć, poki co jestem wydygana, żeby zdrowe było. O niczym innym nie myśle. Ten mój wiek mnie stresuje.
    No ale chyba łatwiej byłoby z drugim chłopcem, jednego juz mam. On by chciał brata ale takiego najlepiej w swoim wieku od razu

• domi88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    domi88 - jak mniejsza różnica wieku to super jak jedna pleć, powyżej 5 lat to jeden pieron ze wskazaniem na mix
    u mnie w dniu porodu córka 15, syn 10, syn 0
    masakra nie? ;-)

U mnie raczej ciężko będzie o taką różnicę bo już mam 35 lat 🙈 także jak się będziemy decydować na drugie to niedługo po porodzie 🤣
    Na ten moment dolegliwości pierwszego trymestru bardziej skłaniają mnie na pozostanie przy tym pierwszym 😬

mimi_m, Królowa_Śniegu, Kira lubią tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ