Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam chusty, automatyczna huśtawka Młody uwielbiał.Popieram nakładki, no i must have to jakieś mm nawet jeśli planujemy kp i katarek do odkurzacza. Z bubli to wszelkie ubranka z kapturem dla takich małych bejbików. No i nie warto kupować pampersów na zapas bo może być uczulenie

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale mi przypomnialyscie te czasy z dzieckiem maleńkim 🥰 ja uwielbiam takie maloty, no uwielbiam 🥰 ja znowu baaardzo dlugo korzystalam z przewijaka, na siedząco na łóżku zawsze bolały mnie plecy i przewijałam dzieci tylko na przewijaku. Dla córki miałam komodę z przewijakiem a dla synka przewijak na łóżeczku taki usztywniony. Teraz już specjalnie nie będę takiej komody kupować więc będzie usztywniany ma łóżeczku 😉. Wózek szukam maleńki, tzn musi mi się zmieścić do swifta 🤦 wiem lekko nie będzie ale ja jestem wózkowym freakiem i na pewno znajdę, wcześniej zmieniałam spacerówki dzieciom co pół roku bo w każdej mi coś nie pasowało i teraz pewnie też tak będzie 😉 po moich dzieciach została mi wanienka ze stelażem 😄 i łóżeczko beż materacyka a całą resztę muszę dokupić. Ja już nie wymiotuję ale mdlosci mam straszne, niedobrze mi non stop. Biorę xonvea 4 razy dziennie i chyba po tych tabletkach jestem potwornie zmęczona i śpiąca, więc większość dnia leżę w łóżku, wyjście do lekarza mnie przeokrutnie męczy a mam teraz wizyty co tydzień i badania bo po tym odwodnieniu i szpitalu ciągle mi coś nowego wychodzi🤦 prenatalne za dwa tyg. Pozdrawiam

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Akczi ja mam po pierwszym dziecku Roan Bass Next i byłam bardzo zadowolona. Sprawdzał się i na leśnych ścieżkach i w mieście. Nie planuję zakupu drugiego wózka 😊

Akczi lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jestem ciekawa jak z tym BabyBjorn, czy później dziecko nie wierzga za bardzo i nie staje się to niebezpieczne?

Co do chusty to też planuję zakup, ale ostatnio gdzieś mi się rzuciło w oczy że warto dobrać materiał do pory roku, że niektóre za grube są i już wiem, że będzie jak ze wszystkim - pół internetu przekopie. Pewnie na kursie z chustonoszenia też doradzą.
    Ja planowałam kupić jedną komodę do sypialni i na niej mieć przewijak taki zwykły.
    Marzyła mi się wanienka na stelażu, ale kupe kasy to kosztuje i pewnie odpuścimy.
    Jeszcze wczoraj rzuciło mi się w oczy kosz na pieluchy, nawet ranking oglądałam 😃. Jak już wyczytałam i wybrałam jeden, obejrzałam ranking i mówię „no nie, to jednak bubel bo zapachy się wydostają” i bądź tu mądry 😃.

Dla dziewczyn co mają instagrama to fizjomommy ma wyróżnione relacje z np. Matami piankowymi, dostawkami, krzesełkami, śpiworkami tak samo sleeplikeababy.pl ma dużo informacji o łóżeczkach itd. Wydaje mi się że u jednej z nich znalazłam informacje o tym, że baby bjorn jest polecany przez fizjoterapeutów.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś wyświetlił się filmik na tik toku jak bliźniaki siedziały w baby bjor i jeden "przeszedł" z 5 m a drugi płakał, że jest w miejscu. Oglądając to bałam się, że pacnie na nos albo wystrzeli jak z procy, ale pewnie dużo zależy od temperamentu bobasa.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, dziś miałam okropną migrenę i nie brałam leków. Wiem, że Apap niby można ale stwierdziłam, że przeczekam ten ból. Teraz już praktycznie minęło. Pochwalę się wam, że zaliczyłam dziś moje pierwsze wymioty uwaga po napiciu się wody.🤣Ostatni raz wymiotowałam w podstawówce, nawet nie pamiętałam jak to jest wymiotować.😯Zawsze mówiłam, że jestem osobą co nie umie wymiotować, a jednak umiem.😂No nic, liczę, że jutrzejszy dzień będzie lepszy. Śpijcie fajnie dziewczyny.😘

kleopatr4, Nowanna lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pojawił się ból barków/ramion jest to mega dziwne i nie wiem skąd i dlaczego mnie to wzięło 🤔

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Jeśli chodzi o must have w pierwszych miesiącach to ja na pierwszym miejscu wpisałabym chustę do chustonoszenia (warto przejść szkolenie u kogoś po kursie). Genialna rzecz!
    Ciekawa jestem czy któraś z Was też ma takie doświadczenia?
    A z rzeczy niepotrzebnych to napewno przewijak. Zajmuje dużo miejsca, kosztuje sporo a i tak się potem przewija dziecko na łóżku albo gdziekolwiek😂

Macie jakąś swoją listę rzeczy których byście drugi raz dla dzidzi nie kupiły?

O tak, chusta super sprawa. Co do przewijają to ja wolałam na nim córkę przewijać. Dla kręgosłupa było to idealne rozwiązanie. Ale! Mamy tu małe mieszkanie, więc spoko. Jak się przeprowadzimy i łóżeczko będzie w sypialni na górze a większość dnia spędzać się będzie na dole w salonie to faktycznie przewijak będzie nie używany.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    A ja sobie upatrzyłam Roan bass soft, co myślicie o nim?🙂

Ogólnie wydaje się spoko, tylko koła nie są pompowane. U mnie by to go skreślilo. Ale to wszystko zależy po jakiej powierzchni będziecie jeździć. Każdy ma inne wymagania. U mnie tylko i wyłącznie pompowane są brane pod uwagę. Miałam dla córki wózek na pompowanych kołach. Prowadziło się go mega lekko. Dlatego tylko takich szukam

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja nie miałam chusty, automatyczna huśtawka Młody uwielbiał.Popieram nakładki, no i must have to jakieś mm nawet jeśli planujemy kp i katarek do odkurzacza. Z bubli to wszelkie ubranka z kapturem dla takich małych bejbików. No i nie warto kupować pampersów na zapas bo może być uczulenie

Latarek do odkurzacza to rewelacyjny sprzęt. Sama nazwa nie raz korzystałam.

preg.png
  • Anuszka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto zjadł na kolację całą miskę leczo/lecza a na koniec dopchał się bułką z miodem 🤣🙈🙈🙈

Aaga, Kira, kleopatr4, Layla205, marti lubią tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo korzystaliśmy z chusty. Przewijak u nas wykorzystany, ale też przewijaliśmy na kanapie. Wanienka najtańsza z Ikei stojąca na stole nam wytarczyła. Teraz sobie uzmysłowiłam, że mase rzeczy oddałam dla rodzin z maluchami z Ukrainy więc będę musiała trochę dokupić 😳

I nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży torbe spakuje koło6-7 miesiąca 😅 pamiętam jak wylądowałam na obserwacji, a potem mąż na szybko pakował co popadnie nie odróżniając podkładów na łóżko od tych dla mnie 😅

W ogóle u mnie ta pierwsza ciąża była z planem porodu, nastawieniem na co się nie zgodze itd., a życie ułożyło samo swój scenariusz😅

• WeraAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga apropos torby to też jestem zdania że na faceta nie ma co liczyć. Ja w 29 t.c w Wielki Piątek wylądowałam na patologii ciąży. Też niewiele miałam spakowane. Poprosiłam męża żeby mi podstawowe rzeczy dowiózł (szlafrok, piżamę, kosmetyki). Przywiózł mi… kosmetyczkę zaopatrzoną w eyeliner, trzy paletki cieni, zestaw z henną do robienia brwi i jeszcze parę innych cudowności 🤦🏻‍♀️😂

Kira, Aaga, blador2 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. W piątek byłam na USG i pani doktor prowadząca zapytała mnie czy mam jakieś objawy w ciąży - mówię, że tak…mdłości, czasem wymioty, bóle głowy, senność, czuję rozciąganie macicy itd. Ona, że ok i powinno do 13go tygodnia być już lepiej. Na koniec wizyty powiedziała mi, że mam iść na przegląd zębów do stomatologa (wszystkie zęby mam poleczone, ostatnia wizyta była w listopadzie, czyli 3 mc temu), do okulisty sprawdzić wzrok (nie mam żadnej wady wzroku, ostatnio byłam pół roku temu na medycynie pracy i wszystko było gites malines), na USG piersi po 13tc (to ok, rozumiem, że się bada piersi w ciąży), i zleciła mi wymazy z pochwy (płatne dodatkowo, bo nie są refundowane, a ja nie mam żadnych upławów, nic mnie nie swędzi…) No i zastanawiam się, o co kurczę chodzi. Czy po prostu jestem już jej zdaniem stara, bo mam 35 lat i mam robić wszystko mimo, że jest ok. Nie lubię takiego łażenia bezsensownego po lekarzach jeśli nic mi nie dolega w danej kwestii. Czy ten stomatolog i okulista to mi ma coś wpisać do książeczki ciążowej? Bo jeśli mam iść bo pani doktor ma taki kaprys to ja jednak podziękuję, nie czuję takiej potrzeby. Czy któraś z Was też miała zaleconego okulistę i stomatologa?

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolowa_sniegu - lekarka zaopiekowała się Tobą profesjonalnie i bardzo dobrze.
    Okulista jest po to, aby wykryć ewentualne wady, bo przy dużej wadzie wzroku zaleca się cc. Mi powiedziano aby pójść na konsultacje w 2-3trym.
    A stomatolog, bo w ciąży mogą szybciej psuć się zęby, a każdy stan zapalny jest dla nas niekorzystny.
    I też jak powiedziałam, że byłam w listopadzie na przeglądzie przed ciąza,to kolejny mam wykonać w 2 trymestrze.
    Prowadzisz ciążę pryw i nfz? Bo na nfz posiewy z pochwy są refundowane.

Królowa_Śniegu, Kira lubią tę wiadomość

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to była lekarka nfz to na wszystko możesz dostać skierowanie na darmowe badanie.
    Jeśli nie nfz, a chciałabyś mieć te wszystkie badania i nie płacić- to zarejestruj się w najbliższej poradni i lekarz na wizycie Ci zleci.
    Tak czy inaczej wszystkie te badania są w zaleceniach do wykonania w ciąży- to nie wymysł i nadgorliwość😘

Królowa_Śniegu, Kira lubią tę wiadomość

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    Krolowa_sniegu - lekarka zaopiekowała się Tobą profesjonalnie i bardzo dobrze.
    Okulista jest po to, aby wykryć ewentualne wady, bo przy dużej wadzie wzroku zaleca się cc. Mi powiedziano aby pójść na konsultacje w 2-3trym.
    A stomatolog, bo w ciąży mogą szybciej psuć się zęby, a każdy stan zapalny jest dla nas niekorzystny.
    I też jak powiedziałam, że byłam w listopadzie na przeglądzie przed ciąza,to kolejny mam wykonać w 2 trymestrze.
    Prowadzisz ciążę pryw i nfz? Bo na nfz posiewy z pochwy są refundowane.

Prowadzę na NFZ w mojej klinice i powiedziała mi, że te posiewy nie są refundowane 🫣 No to będę musiała połazić po lekarzach mimo wszystko..

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie posiewy z pochwy? To się jakoś nazywa?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam zalecenie stomatologa + higienizacje zębów, cytologię płynna robiłam w zeszłym roku, a jej wynik ponoć jest ważny 2 lata (na NFZ robiłam jesienią 2023 i wszystko ok).
    Dostałam USG piersi, ale lekarz nie mówił nic o drugim trymestrze i teraz się zastanawiam czy poczeka co czy iść na początku marca (mam już termin wizyty). Ale tak samo ginekolog nie powiedział, że higienizacji nie zrobią mi w 1 trymestrze, ja tego nie wiedziałam i polazłam tam na marne. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie 🤦🏼‍♀️. Mam też USG tarczycy zlecone.

Dziewczyny, czy macie doświadczenie w nawilżaczach powietrza? Mamy strasznie sucho w mieszkaniu, budzę się rano z suchym nosem i gardłem :/. Zastanawiamy się nad zakupem tego wielkiego pudła nawilżającego 😅.

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Dziewczyny. W piątek byłam na USG i pani doktor prowadząca zapytała mnie czy mam jakieś objawy w ciąży - mówię, że tak…mdłości, czasem wymioty, bóle głowy, senność, czuję rozciąganie macicy itd. Ona, że ok i powinno do 13go tygodnia być już lepiej. Na koniec wizyty powiedziała mi, że mam iść na przegląd zębów do stomatologa (wszystkie zęby mam poleczone, ostatnia wizyta była w listopadzie, czyli 3 mc temu), do okulisty sprawdzić wzrok (nie mam żadnej wady wzroku, ostatnio byłam pół roku temu na medycynie pracy i wszystko było gites malines), na USG piersi po 13tc (to ok, rozumiem, że się bada piersi w ciąży), i zleciła mi wymazy z pochwy (płatne dodatkowo, bo nie są refundowane, a ja nie mam żadnych upławów, nic mnie nie swędzi…) No i zastanawiam się, o co kurczę chodzi. Czy po prostu jestem już jej zdaniem stara, bo mam 35 lat i mam robić wszystko mimo, że jest ok. Nie lubię takiego łażenia bezsensownego po lekarzach jeśli nic mi nie dolega w danej kwestii. Czy ten stomatolog i okulista to mi ma coś wpisać do książeczki ciążowej? Bo jeśli mam iść bo pani doktor ma taki kaprys to ja jednak podziękuję, nie czuję takiej potrzeby. Czy któraś z Was też miała zaleconego okulistę i stomatologa?
    Mnie ginekolog wysłała do stomatologa, byłam w piątek na kontroli a w następny piątek muszę iść dwa zęby zrobić. Mówiła mi jeszcze stomatolog, że w lipcu przed porodem będę musiała jeszcze raz przyjść na kontrolę. O okuliście nic nie mówiła ale myślę, że z czasem mnie wyśle bo noszę okulary. A jak mnie nie wyślę to sama pójdę na kontrolę bo jednak z racji wady wzroku chce skontrolować co tam się dzieje.

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ