🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta36 gwarancje to będzie miała na porodówce Leżała ze man dziewczyna co całą ciąże nosiła córkę no i wyszła z synem
Ponoć w ta stronę idzie się pomylić zwłaszcza na początku , a potem może już przyjmujesz pewniaka albo się nie ułoży dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 10:49
Layla205, Inhabituel, marti lubią tę wiadomość
-
Z zapachem mam tak samo… do tego stopnia że mój K. chciał na święta hotel wynająć xD żebyśmy tylko wpadli i wypadli xP u niego w rodzinie gdzie jedziemy 1 osobą pali i zawsze śmierdziało mi takim dziwnym zapachem… niewiem jak to teraz zniosę xD a smażone mnie zabija dosłownie… ten zapach to najgorsze co istnieje chyba obecnie xD
Berry123 lubi tę wiadomość
-
mimi_m wrote:Marta36 gwarancje to będzie miała na porodówce Leżała ze man dziewczyna co całą ciąże nosiła córkę no i wyszła z synem
Ponoć w ta stronę idzie się pomylić zwłaszcza na początku , a potem może już przyjmujesz pewniaka albo się nie ułoży dobrze -
Takkk każdej ciąży nadrażliwy węch to zmora. Mnie dobija każdy zapach, nie ważne co, ważne że pachnie, proszki do prania, mydła żele, szampony, jedzenie no wszystko powoduje wzmożone mdłości a gotowana papryka to automatycznie wymioty🤦
Ja czekam od 11 marca na wyniki z prenatalnych od tego beznadziejnego lekarza i nadal nie mam. Dzwoniłam tam dzisiaj to mi powiedziała dziewczyna, że jak lekarz wszystko wyliczy to na pewno dostanę maila, no ale bez przesady kurde w poniedziałek mam wizytę, na którą mam przyjść już z wynikami, zaczynam się stresować, że coś jest nie tak -
Berry123 wrote:Pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama z tym problemem.😁Mój na razie całuje mnie tylko w policzek, tak grzecznie. 😛Też mi głupio ale co zrobię. 😂
Berry123 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam węch jak pies tropiący 😒. Wszystko wyczuje. Papierosy jak czuję od razu mnie mdli. Zatykam nos ostentacyjnie przy sklepach jak ktoś pali bo bym albo zemdlała albo zwymiotowała 🤢.
To samo smażone, w ogóle jak czuję tłuszcz jakiś to od razu mnie mdli. Masakra z tymi zapachami. A najlepsze jest to że z miesiąc temu wysłałam męża do lekarza z tym, że mu z paszczy dziwnie pachnie xD. Wydawało mi się że ma ciągle katar, no ale niby zdrowy, zeby zdrowe, wszystko ok😅.
Wczorajszy wieczór to był dla mnie koszmar… ból głowy, ból prawej części twarzy, niedobrze mi było i o 22:40 doszły skurcze w miejscu gdzie jest mały. Tak się wystraszyłam, że myślałam że będziemy jechać na sor. Udało się zasnąć o 24 i rano wszystko ok.
Mecze od rana szklankę 350ml w której rozpuściłam sobie 1/4 tabletki elektrolitow. Jak ja wypije (pije już od 30kinut xD) to idę na spacer 🥵.
W ogóle szukałam wczoraj zajęć na siłowniach dla kobiet w ciąży, bo już sobie wkręcam, że tak się czuję bo nic nie robię poza ogarnianiem chaty i gotowaniem, tak to tylko leżę. No i wyobraźcie sobie że w wielkim mieście nie ma żadnych zajęć . Jest tylko joga, na którą zamierzam chodzić ale potrzebuje zaświadczenia od lekarza, a wizyta dopiero po świętach.
Ledwo mam siłę suszarkę utrzymać w łapie rano, a wcześniej 3 x w tygodniu siłownia 🥲. Jestem chyba w najgorszej formie w swoim życiu 😂.
Berry123, Królowa_Śniegu, marti, Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Puszek♡ wrote:Takkk każdej ciąży nadrażliwy węch to zmora. Mnie dobija każdy zapach, nie ważne co, ważne że pachnie, proszki do prania, mydła żele, szampony, jedzenie no wszystko powoduje wzmożone mdłości a gotowana papryka to automatycznie wymioty🤦
Ja czekam od 11 marca na wyniki z prenatalnych od tego beznadziejnego lekarza i nadal nie mam. Dzwoniłam tam dzisiaj to mi powiedziała dziewczyna, że jak lekarz wszystko wyliczy to na pewno dostanę maila, no ale bez przesady kurde w poniedziałek mam wizytę, na którą mam przyjść już z wynikami, zaczynam się stresować, że coś jest nie tak -
Z tą formą to u mnie tak samo, wcześniej od 5:30 do 18:30 poza domem cały dzień na nogach, weekend też przeważnie aktywny a teraz to jestem jak taki naleśnik😅
W ogóle wczoraj zauważyłam pierwsze rozstępy na piersiach i jestem przerażona bo od początku ciazy się smaruje..
Wiecie może czy mozna szczotkować brzuch na sucho w ciąży? Słyszałam że to pomaga🤔 -
Marta dzwoniłam i usłyszałam, że lekarz ma czas, od niego zależy kiedy będę mieć wynik a jak byłam na badaniu to powiedział, że za tydzień. No nic czekam
Akczi też się zastanawiam czy można szczotkować brzuch na sucho ale nie wiem, może któraś coś poradzi... -
Akczi - jeśli ktoś jakoś spektakularne nie rośnie to tak naprawdę za rostepy odpowiadaj geny, co by się nie robiło jak nie ma się predyspozycji to ich nie będzie, wiadomo ze smarowanie nie zaszkodzi troch pomoże ale to czym się w ciąży smaruje na pewnie nie zapobiegnie nieuniknionemu
-
mimi_m wrote:Akczi - jeśli ktoś jakoś spektakularne nie rośnie to tak naprawdę za rostepy odpowiadaj geny, co by się nie robiło jak nie ma się predyspozycji to ich nie będzie, wiadomo ze smarowanie nie zaszkodzi troch pomoże ale to czym się w ciąży smaruje na pewnie nie zapobiegnie nieuniknionemu
-
Ja szczotkuję całe ciało nią sucho przed prysznicem, a po prysznicu smaruję oliwką bardzo przyjemny rytuał. Nie wiem czy wolno, ale nawet po tych siniakach po heparynie jadę i jest ok 👌
kleopatr4 lubi tę wiadomość
33 lata, 4 lata starań po stracie
2019 -19tc ciąża obumarła 💔
2020 CB 💔
04.23 CB 💔
14.01 niespodziewane II 🥹
SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
Termin na 24 września 2024 -
mimi_m wrote:Akczi - a kobiety w Twojej rodzinie maja?
-
Ja szczotkuje brzuch i nogi. Jeśli częstotliwość 3 razy w miesiącu można nazwać szczotkowaniem 😂. Jak mi się przypomni i mam ochotę to to robię.
Wydaje mi się że gdzieś czytałam, że można. Ja tylko zamieniłam szczotkę z twardym włosiem na taką z włosiem do piersi bodajże. Nie drapie tak, a u mnie to kluczowe bo potrafię się drapać tak mocno, że później mam krwiaki . Taka uroda, alergia na coś i często swędzi mnie ciało 🤷🏼♀️.Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Jeny, ale mam od wczoraj ból głowy 😭. Właśnie wzięłam drugi dzisiaj paracetamol i nic . Nie wiem czy to od żołądka czy co. Głowa zaczyna mnie boleć w południe z różnym nasileniem, na wieczór jest gorzej i apogeum w nocy bo ból potrafi mnie nawet wybudzić. Jak się budzę o 6 to jeszcze boli, ale jak wstaję o 8 to już nie i w południe/po południu od nowa 😩.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy ?
Dziś pierwszy „większy” zakup dla dzidziora - śmietnik na pieluszki z drugiej ręki za grosze 🥰.
Zawsze jak w pracy miałam atak bólu głowy, to moja koleżanka robiła mi miksturę do picia: szklanka wody Muszynianki ze szczyptą soli himalajskiej i trzeba wypić duszkiem. Można się z tego śmiać, ale serio pomaga, w ciągu 15 minut przestaje boleć głowa. Polecam ! 🫶Nowanna, Berry123, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Berry123 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma też nadwrażliwość na zapachy? Mam mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi. Teraz uwaga, najlepsze, mój mąż mi cały czas śmierdzi.😂Przede wszystkim ma taki dziwny zapach z buzi, nawet jak umyje zęby to nadal go czuję😭. Nigdy tak nie było, zawsze lubiłam jego zapach😥.Przeszkadza mi to do tego stopnia, że od miesiąca się nie całujemy, ale biedak to rozumie i mnie wspiera. Ech te ciążowe objawy, czasem mam dość.😣
Hehe też tak miałam, że mój chłop śmierdział mi starym dziadem na początku ciąży- nawet jak się umył 🤣 Więc wiem co czujesz 😅 Zawsze mi pachniał a tu nagle zonk 🤪 Teraz już jest ok, przeszło mi 😃Berry123, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Nie fajnie z ich strony. Tydzień to tydzień, a nie kiedy się zachce...ma czas🤬
Zobaczymy jak będzie u mnie, też mam tydzień czekania 😉Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Zawsze jak w pracy miałam atak bólu głowy, to moja koleżanka robiła mi miksturę do picia: szklanka wody Muszynianki ze szczyptą soli himalajskiej i trzeba wypić duszkiem. Można się z tego śmiać, ale serio pomaga, w ciągu 15 minut przestaje boleć głowa. Polecam ! 🫶
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość