🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil wrote:Hejo
U mnie wizyty co miesiąc - ale to dlatego że L4 musi mi przedłużyć
Co do imion to chłopiec od zawsze miał być Bartus (Bartłomiej) ale tak wyszło że mój poprzedni niedoszły facet przed moim K. tak miał na imię i mój K. ma taką alergię na to imię od samego początku więc… będzie Ignacy Bartłomiej @Krolowa możesz mi wpisać chłopca 🩵
A z dziewczynką to problem był z wymyślaniem… bo ja pamiętliwa jestem xD I każde z imion mi się z kimś coś kojarzyło i nie mogliśmy wybrać xD koniec końców padło by na Anielkę gdyby jednak była dziewczynka (znalałam tylko 1 osobę o tym imieniu jak uczyłam w szkole ) ale los chciał ze ma być chłopiec więc po „problemie”
Gratulacje 🥰Kil lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Jak się tak zastanowiłam to dziś wypiłam tylko jeden kubek herbaty w ciągu dnia i wodę tyle co do popicia leków.
Kiedyś zero problemów z piciem 2l wody dziennie, teraz dramat . Elektrolity, herbatki (mięta, melisa, rumianek), woda zwykła, woda Muszynianka, no nic nie wchodzi 😭.
Ciśnienie później spadło, ale głowa dalej boli.kleopatr4 lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
@Krolowa możesz mi dopisać dziewczynkę na pierwszej stronie
karola_b, Berry123, Juliakk, Kil, Nowanna, Królowa_Śniegu, Kira, kleopatr4, blador2 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Nowanna wrote:Jak się tak zastanowiłam to dziś wypiłam tylko jeden kubek herbaty w ciągu dnia i wodę tyle co do popicia leków.
Kiedyś zero problemów z piciem 2l wody dziennie, teraz dramat . Elektrolity, herbatki (mięta, melisa, rumianek), woda zwykła, woda Muszynianka, no nic nie wchodzi 😭.
Ciśnienie później spadło, ale głowa dalej boli.Nowanna lubi tę wiadomość
-
Klarara. Tak zapytaj o posiew.
A ja dzisiaj super info od rana w pierwszy dzień wiosny. Mam przeciwciała na ten okropny rumień zakaźny. Mogę synka tulić i całować bez obaw😉
Dobrego dnia!Klarara, Layla205, Ojejku, karola_b, lady_in_black, Akczi, Kil, Nowanna, bonassola, Oela91, Kira, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja na początku też pić nie mogłam. Wchodziły tylko soki marchewkowe. Później tylko soki pomarańczowe. Aktualnie wyciągam że spiżarki wszelkie soki i syropy wlasnej roboty, mam spory zapas. Robię wielki dzbanek i w ciągu dnia bez problemu wypijam 2 l. Wolałabym sama wodę, ale sok lepiej wchodzi. Spiżarka się pomału opróżnia a waga od 2 miesięcy stoi w miejscu😉 ta ostatnia informacja napewno nie spodoba się mojej prowadzącej, która chyba podejrzewa, że sie odchudzam.. ta... Żeby ona widziała co ja czasem o 22 potrafię wsunąć .. sama się dziwię, że waga stoi. Zwłaszcza, że mam sporą tendencje do tycia. Jeszcze zdążę nadrobić te kg🤪 .
Nowanna, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Nowanna wrote:No właśnie mam cały czas problem z piciem . Nie wiem dokładnie ile pije, ale dużo za mało . Zmierzyłam ciśnienie i pierwszy raz doznałam szoku, bo ja z tych niskich a dziś 139/93 więc przyssałam się do butelki z wodą i piję zeby je obniżyć .
Hej, polecam mierzyć ciśnienie dwa razy na każdej z rąk 😅 u mnie np drugi pomiar jest niższy (bo siedzę i sie uspokajam), a na lewej ręce skurczowe zazwyczaj 10-15 stopni niżej niż na prawej także wyciąga sie troszkę taka średnia z tegoNowanna lubi tę wiadomość
33 lata, 4 lata starań po stracie
2019 -19tc ciąża obumarła 💔
2020 CB 💔
04.23 CB 💔
14.01 niespodziewane II 🥹
SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
Termin na 24 września 2024 -
nutella_ wrote:Ja też nie mogę wody. Dolewam sobie soku (takiego z butelki z Herbapola czy coś). Nie dużo, ale oszukuje głowę, że to nie woda. I jakoś może z 1.5 l wchodzi. Ubolewam nad tym, bo te kalorie mogłabym smaczniej wykorzystać, ale co poradzić
Są takie proszki smakowe do wody bez kalorii i cukru, marka Bolero -
Ojejku wrote:Są takie proszki smakowe do wody bez kalorii i cukru, marka Bolero
Faktycznie! zapomniałam o tym
Niektóre smaki naprawdę były całkiem spokoOjejku lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma też nadwrażliwość na zapachy? Mam mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi. Teraz uwaga, najlepsze, mój mąż mi cały czas śmierdzi.😂Przede wszystkim ma taki dziwny zapach z buzi, nawet jak umyje zęby to nadal go czuję😭. Nigdy tak nie było, zawsze lubiłam jego zapach😥.Przeszkadza mi to do tego stopnia, że od miesiąca się nie całujemy, ale biedak to rozumie i mnie wspiera. Ech te ciążowe objawy, czasem mam dość.😣
Ojejku, Juliakk, Kil, Nowanna, Królowa_Śniegu, marti lubią tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma też nadwrażliwość na zapachy? Mam mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi. Teraz uwaga, najlepsze, mój mąż mi cały czas śmierdzi.😂Przede wszystkim ma taki dziwny zapach z buzi, nawet jak umyje zęby to nadal go czuję😭. Nigdy tak nie było, zawsze lubiłam jego zapach😥.Przeszkadza mi to do tego stopnia, że od miesiąca się nie całujemy, ale biedak to rozumie i mnie wspiera. Ech te ciążowe objawy, czasem mam dość.😣
Tak, od praktycznie początku ciąży mam węch jak pies policyjny. Ostatnio przyjechałam do rodziców i mówię, że czuję że jajka gotowali - okazało się że faktycznie gotowali, ponad godzinę wcześniej a ja to wyczułam. Też jest to uciążliwe, bo od razu nie dobrze mi od zapachu papierosów, więc jak jestem w sklepie i od kogoś w kolejce czuć papierosy, to ledwo daję radę w niej wystać...Berry123, mirabellka, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma też nadwrażliwość na zapachy? Mam mega wyczulony węch, wszystko mi śmierdzi. Teraz uwaga, najlepsze, mój mąż mi cały czas śmierdzi.😂Przede wszystkim ma taki dziwny zapach z buzi, nawet jak umyje zęby to nadal go czuję😭. Nigdy tak nie było, zawsze lubiłam jego zapach😥.Przeszkadza mi to do tego stopnia, że od miesiąca się nie całujemy, ale biedak to rozumie i mnie wspiera. Ech te ciążowe objawy, czasem mam dość.😣
Berry123 lubi tę wiadomość
-
Berry123 lubi tę wiadomość
-
Hej hej. Wczoraj byłam na prenatalnych. Wszystko jest w porządku ( jeszcze tylko tydzień czekania na pappę). Ulżyło mi bardzo ... patrząc na nasz wiek i wyniki mojego M , to ta ciąża jest naprawdę cudem .
Jeśli można to chętnie dołączę do Was na pierwszej stronie.
Termin wg daty mam na 28.09 a z usg na 23.09 ( który lepszy 🤭)
Na 60-70 % będzie dziewczynka 💖 . Błagam powiedzcie że to się nie zmieni 🙏🙏🙏🙈Berry123, Ojejku, Layla205, Kil, Nowanna, lady_in_black, bonassola, Oela91, Królowa_Śniegu, marti, nutella_, kleopatr4, blador2 lubią tę wiadomość
-
Marta36 wrote:🤣🤣🤣🤣 mam dokładnie to samo. Jak mi buzi daje to prawie nos zatykam , bo zaraz mnie mdli . Głupio tak, ale co mam zrobić ... to nie jest zależne ode mnie.