🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
mimi_m wrote:Marta36 gwarancje to będzie miała na porodówce Leżała ze man dziewczyna co całą ciąże nosiła córkę no i wyszła z synem
Ponoć w ta stronę idzie się pomylić zwłaszcza na początku , a potem może już przyjmujesz pewniaka albo się nie ułoży dobrze
Ale trzymamy oczywiście kciuki o wymarzoną córcię
ja trzymam kciuki za siebie i mojego wymarzonego synka oby już się nic nie zmieniło hah 🩵
Nie mogłam się powstrzymać i jakie ubranka już kupiłam na Vintedkleopatr4, Marta36 lubią tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Hehe też tak miałam, że mój chłop śmierdział mi starym dziadem na początku ciąży- nawet jak się umył 🤣 Więc wiem co czujesz 😅 Zawsze mi pachniał a tu nagle zonk 🤪 Teraz już jest ok, przeszło mi 😃
O jeny, to samo miałam 🥴😩 mój mi śmierdział jakimś kwasem czy czymś, nawet całować się nie dało rady, a jak zjadł coś to już w ogóle masakra 🥴 kazalam mu zawsze zęby myć 😂 ale mało pomagało. W końcu taka nadwrażliwość na zapachy minęła, chociaż na perfumy i dym papierosowy została. Np przedwczoraj w laboratorium się panie wypsikaly perfumami takimi słodkimi, mulącymi, a tam ciasno, dużo ludzi... No okropnie muliło 🥴 a wysiedzieć musiałam 2h na krzywej glukozowejKrólowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Inhabituel wrote:No dobrze mówisz, wiem z doświadczenia bo była dziewczynka a jest chłopak
Ale trzymamy oczywiście kciuki o wymarzoną córcię
ja trzymam kciuki za siebie i mojego wymarzonego synka oby już się nic nie zmieniło hah 🩵
Nie mogłam się powstrzymać i jakie ubranka już kupiłam na Vinted
Mojego brata kolega też całą ciążę miał dziewczynkę, a urodził się chłopak nie wiem czemu tak jest, niedokładne USG? Raz się przyjęło że dziewczynka np na prenatalnych, a potem jak nie było widać to tylko potwierdzali płeć?♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
bonassola - chyba najczęściej przyjmuje się za pewniaka na początku, potem jak nie zapytasz, albo się odwraca i niespodzianka, położna mi mówiła ze to wcale nie takie rzadkie i czasem młoda mama przechodzi żałobę po córce/synu Jeszcze pół biedy jak z syna się robi córa może w niebieskim chodzić, gorzej jak fiksacja z róż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 14:01
bonassola lubi tę wiadomość
-
To ja taką totalną nadwrażliwość na zapachy miałam na początku. Musiałam wywalić dwa kremy które używałam w pierwszych dniach bo na samą myśl mnie mdli.
Z tymi zapachami Waszych mężczyzn to i tak macie nieźle bo możecie po prostu ich omijać ja miałam gorzej na początku bo pociłam się w nocy i zapach który wydawało moje ciało totalnie mnie odrzucał. Nie był to smród ale jakiś taki słodkawy zapach którego nie tolerowałam. A trochę trudno nie tolerować siebie, nie za bardzo jest jak się samej unikać🤦🏻♀️🤣😂Berry123, Królowa_Śniegu, Puszek♡, Zzzaba, Aaga, bonassola, blador2 lubią tę wiadomość
-
U mnie teraz wrażliwość na zapachy się wzmocniła, bardzo dużo mi przeszkadza. Dym papierosowy na ciuchach 🤢, unikam palących ludzi. Teraz mam problem jak mi pies niespodziankę zrobi bo nie jestem w stanie tego posprzątać 🤮
Mój luby mi nie śmierdzi, chyba że wypije piwo, wtedy masakra, taki jakiś dziwny zapach że nie mogę koło niego siedzieć...
Teraz jak czytam Wasze wpisy na temat tych pomylonych płci dzidziusiów to chyba jednak się cieszę, że moja Pani Doktor powiedziała, że nie potwierdzi płci dopóki nie będzie 100% pewności 🤭 -
Umówiłam się badania połówkowe ♥️ ale mam zagwostkę, wg szpitala do którego idę badanie powinno się wykonać między 18 a 23, a nie 22 tygodniem. Pani w rejestracji stwierdziła, że powinnam mieć to badanie między 4 a 11 maja, finalnie wskazała 8 maj jako najlepszy dzień, ale ja będę wtedy równo 23+0... nie myślicie że to trochę za późno? Mój lekarz mówił o 21-22 tygodniu więc zastanawiam się teraz, czy nie przepisać się mimo wszystko na wcześniejszy termin?
-
Ojejku wrote:Umówiłam się badania połówkowe ♥️ ale mam zagwostkę, wg szpitala do którego idę badanie powinno się wykonać między 18 a 23, a nie 22 tygodniem. Pani w rejestracji stwierdziła, że powinnam mieć to badanie między 4 a 11 maja, finalnie wskazała 8 maj jako najlepszy dzień, ale ja będę wtedy równo 23+0... nie myślicie że to trochę za późno? Mój lekarz mówił o 21-22 tygodniu więc zastanawiam się teraz, czy nie przepisać się mimo wszystko na wcześniejszy termin?
-
Ojejku wrote:Umówiłam się badania połówkowe ♥️ ale mam zagwostkę, wg szpitala do którego idę badanie powinno się wykonać między 18 a 23, a nie 22 tygodniem. Pani w rejestracji stwierdziła, że powinnam mieć to badanie między 4 a 11 maja, finalnie wskazała 8 maj jako najlepszy dzień, ale ja będę wtedy równo 23+0... nie myślicie że to trochę za późno? Mój lekarz mówił o 21-22 tygodniu więc zastanawiam się teraz, czy nie przepisać się mimo wszystko na wcześniejszy termin?
-
Ja mam polowkowe 14 maja i nie wiem, ktory to tydzien babka tak mnie zapisala, podalam jej date porodu z usg, popatrzyła w kalendarze, cos tam pomamrotała i zaproponowala termin, mam nadzieje, ze sluszny. Widze teraz, ze to jakos miedzy 20-21tyg wypadnie
-
domi88 wrote:Dziewczyny, czy herbatę czarną i zieloną ogranicza się/nie poleca się w ciąży ze względu na teinę (kofeinę) czy też z innych względów?
domi88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
-
Uff my po prenatalnych, udało się rzutem na taśme bo wg usg dziś 13+4, a nie 13+1 i termin na 22.09 się zmienił - maluch ma 7,5 cm. Płci nie udało się ustalić. Wszystko powychodziło w normie, okazało się, że w pakiecie mam test PAPPa i wyniki do 2tyg, jak nie będą dzwonić znaczy, że wszystko ok i mogę sobie na połówkowych odebrać.
Połówkowe na 9 maja, ale nie wiem, który to będzie tydzień.
Ubawiłyście mnie z tym lekarzem dla chopów 😅 Kurcze no i większość już w II trymestrze, a mdłości dalej się trzymają... ja dziś miałam problem posprzątać nocnik po córce, myślałam, że umre i tak wszystko śmierdziało, że musiałam wypucować wszystko.marti lubi tę wiadomość
-
domi88 wrote:Dziewczyny, czy herbatę czarną i zieloną ogranicza się/nie poleca się w ciąży ze względu na teinę (kofeinę) czy też z innych względów?
domi88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak się zastanawiam.. narządy płciowe są ostatecznie wykształtowane w 16tc? Widzę, że wczoraj jedna z was wczoraj była na USG i potwierdzono płeć już na 100% więc logicznie jak by pójść na takie USG 3d/4d w 16 tygodniu to jakby maluch się odsłonił to jest szansa zobaczyć co tam ma ciekawego 😅
-
lady_in_black wrote:Czarna ze względu na teinę, zielona dodatkowo że względu na ilość polifenoli (III trymestrze mogą w nadmiarze uszkadzać serce płodu). Dodatkowo obie ograniczają wchłanianie żelaza.
A masz wiedzę jak w takim razie herbata czarna bezteinowa? (Zielona bezteinowa tez jest). Szukam już alternatywy i niby te są polecane w ciąży (wg producenta) -
domi88 wrote:A masz wiedzę jak w takim razie herbata czarna bezteinowa? (Zielona bezteinowa tez jest). Szukam już alternatywy i niby te są polecane w ciąży (wg producenta)
lady_in_black lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024